Meest gestelde vragen

Vind hier de meest gestelde vragen over yacht.

Contact met Yacht

Hoe bereik ik het Yacht Supportcenter?

Het Yacht Supportcenter is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.30 uur op 020 569 1660. Of stuur een e-mail.

Hoe kan ik contact opnemen met Yacht?

Afhankelijk van je vraag kan je telefonisch, per e-mail of social media, of via een van onze kantoren contact met ons opnemen.

Bekijk hier onze contactgegevens

Inloggen

Ik ben ZZP’er of doorlener en ik heb nog geen gebruikersnaam of wachtwoord

Als ZZP’er of doorlener ontvang je een e-mail waarmee je zelf een account kan aanmaken. Via de link in de mail kom je op de inlogpagina. Klik rechts onderin het scherm op ‘nieuw account aanmaken’. 

Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord kwijt

Klik in het inlogscherm op ‘gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten’ om een nieuwe aan te vragen.

Ik kan niet inloggen op Mijn Yacht

Wanneer je in dienst komt bij Yacht, krijg je een eigen Mijn Yacht account. De activatiemail wordt naar jouw persoonlijke e-mailadres gestuurd. Vaak is jouw persoonlijke e-mailadres ook jouw gebruikersnaam. 
Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met Yacht Supportcenter  via 020 569 1660, of stuur een e-mail.

Persoonlijke gegevens wijzigen

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Deze geef je door aan jouw consultant bij Yacht.

Reis- en onkosten declareren

Waar vind ik meer informatie over reis- en onkosten declareren?

Als je op Mijn Yacht bent ingelogd vind je meer informatie of reiskosten en overige onkosten. Via het digitaal onkostenformulier kan je daar jouw declaratie indienen. 

Uren schrijven

Waar declareer ik mijn uren?

Je kunt je uren via Mijn Yacht declareren of via de Yacht app.

 

Verlof

Wat zijn officiële feestdagen?

Ziek- en beter melden

Hoe meld ik mij ziek en weer beter?

Dit kan heel eenvoudig via Mijn Yacht of in de Yacht app. Klik in het menu op ‘Ziek en beter melden’ en vervolgens op ‘+nieuwe ziekmelding’. Vul in het volgende scherm de benodigde gegevens in en bevestig deze met de knop ‘indienen’. Via hetzelfde nu kan je je ook beter melden. Belangrijk om te onthouden: meld je eerst ziek, declareer daarna pas ziekte-uren. Wanneer je ziekte-uren schrijft, maar er staat geen ziekmelding geregistreerd, komen je uren niet goed binnen bij het Yacht Supportcenter. 

Met jouw consultant bij Yacht heb je afgesproken wie je ook nog persoonlijk op de hoogte brengt: bijvoorbeeld je opdrachtgever of consultant. Bel bij twijfel altijd jouw consultant bij Yacht. 

Lukt het niet om je online ziek of beter te melden of wil je iets wijzigen nadat je je ziek gemeld hebt, bel dan naar Health@Work op 020-5695892

Ik ben mij vergeten ziek te melden via de website, kan ik dat nog op een andere manier doen?

Ben je vergeten of lukt het niet om jezelf online ziek of beter te melden, dan kun je bellen naar Health@Work via T: 088-126 9960

carrière

Aan de slag als junior, medior of senior CDD analist

Startende CDD analist

Als je start in de wereld van CDD staat de eerste periode vooral in het teken van leren. Hoe werken de systemen? Waar vind je de informatie die je nodig hebt? Met welke wet- en regelgeving heb je te maken? Hoe breng je alles goed in kaart? En hoe schrijf je een goede review? Als je de basis eenmaal onder de knie hebt ga je zelf aan de slag met dossiers. Dat kunnen organisaties zijn, maar ook natuurlijk personen.

Als junior begin je met de eenvoudige dossiers. Je brengt de klanten in kaart, zowel op juridisch, bedrijfseconomisch als fiscaal gebied. Dit doe je vooral door middel van deskresearch en door bij de klant nadere informatie op te vragen. En vervolgens schrijf je jouw bevindingen en risicoclassificatie in een heldere review. Als je hier voldoende ervaring mee hebt opgedaan kun je doorgroeien naar een medior rol.

Ervaren CDD analist

Naarmate je meer ervaring opdoet worden de dossiers ook complexer. Je hebt inmiddels een bredere kennis van organisatiestructuren en activiteiten van de klant die je hierbij inzet. Daarbij kun je ook de junior analisten goede feedback geven op hun werk.

Zeer ervaren CDD analist

Als senior analist analyseer je complexe dossiers en behoud je het overzicht voor het team. Met al jouw kennis en ervaring ben je vraagbaak voor het team en geef je junior en medior collega’s feedback en training. Een senior CDD analist heeft dus zowel een inhoudelijke als een coachende rol. 

Als je nog verder wil doorgroeien in het vakgebied, dan kun je denken aan functies als quality checker, opleidingscoach en compliance officer. Welke kant zou jij op willen gaan? We gaan graag met je in gesprek om een volgende stap te maken.

Agile Scrum training

Agile Scrum biedt jou als professional het fundamentele begrip van Agile principes en de Scrum-methodologie. Na de training ben je bekend met de termen van Agile en Scrum en begrijp je de waarde van de Agile manier van werken. In 2 dagdelen leer je de theorie én hoe je deze kunt toepassen in de praktijk.
 

Bootcamp (Nederlands Compliance Instituut)

De Bootcamp bestaat uit 3 modules. Module 1 is zelfstudie, inclusief een examen. De modules 2 en 3 komen tijdens de tweedaagse CDD Bootcamp aan bod.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • de problematiek van witwassen
 • de anti-witwaswetgeving 
 • de gevolgen van non-compliance
 • ontwikkeling van het Customer Due Diligence-beleid
 • de uitvoering van het cliëntenonderzoek
 • transactiemonitoring 
 • melding van ongebruikelijke transacties

Coachingsgesprekken

Tijdens het eerste gesprek met jouw coach van Yacht bepaal je je leerdoelen. De inzichten die zijn verkregen uit de Competentietest en de Agility test kunnen hiervoor mooi als onderlegger dienen.
Gemiddeld eens per 6 weken heb je een coachingsgesprek. Elk coachingsgesprek heeft tot doel om je handvatten te geven voor gedrag waar jij energie van krijgt en verder kan ontwikkelen. Samen met de coach onderzoek je wat je kunt doen of laten om jouw doel te bereiken. 

Compliance Game (Nederlands Compliance Instituut)

Welk compliance team helpt de eenzame compliance officer van ‘de Bank’ het snelst uit de figuurlijke brand? Deze game van het Nederlands Compliance Instituut stelt jou en je compliance collega’s voor een aantal interessante uitdagingen. In het spel draait het om samenwerking, oordeelsvorming, vindingrijkheid en snelheid. Verschillende aan compliance en integriteit gerelateerde onderwerpen komen voorbij in de puzzels van dit uitdagende spel wat zo’n 2 uur duurt. Je wordt onder andere geconfronteerd met een privacy incident, je wordt betrokken bij productontwikkeling ideeën en bent bezig met de toepassing van kunstmatige intelligentie.
 

Denktank

We behandelen met de groep een concrete businesscase. We onderzoeken het probleem en formuleren adviezen over mogelijke oplossingen.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Een ontwikkelpad is natuurlijk voor iedereen anders, maar wij zijn dé partner als het gaat om compliance gerelateerde opdrachten. We faciliteren jouw ontwikkeling door mooie vervolgstappen te creëren bij toonaangevende opdrachtgevers, denk aan de grootbanken en verzekeraars in Nederland. Vervolgstappen die passen bij jouw ambities, omdat we continu met elkaar in gesprek zijn over jouw dromen en talenten. Ons streven is een lange termijn relatie, waarbij je altijd op ons kan terugvallen.

Hoe zou dit er voor jou uit kunnen zien?

Afhankelijk van jouw huidige kennisniveau binnen compliance zijn er verschillende mogelijkheden. Zo start je bijvoorbeeld als Junior CDD analist, maar groei je door naar Senior CDD analist, Quality Checker of Compliance Officer. Klik op een van onderstaande opties om te kijken welke mogelijkheden we jou kunnen bieden.

Heb ik al deze skills nodig om goed leiding te kunnen geven?

De skills op deze pagina zijn een goede springplank om aan de slag te gaan met succesvol leiderschap. Vanuit deze basis kun je je verder gaan verdiepen met bijvoorbeeld een cursus persoonlijk leiderschap, of een ander scholingstraject, die ze bij organisaties aanbieden waar je via Yacht gedetacheerd kan worden.

Heeft beïnvloeden iets te maken met zakelijk flirten?

Jazeker. Zakelijk flirten helpt je om mensen ‘aan jouw kant’ te krijgen door het inzetten van die allesbepalende gunfactor. Dit doe je door het geven van een gelijkwaardige handdruk, smalltalk, een gespiegelde houding, een geanimeerde manier van praten en natuurlijk een glimlach.

Hint: jij en je team

 • Maak je verhaal dus persoonlijk en authentiek. Waarom wilde je dat product maken of waarom nam jij de leiding bij dit project? Wat waren je aannames en verwachtingen hierbij?
 • Vervolgens breng je jouw team members tot leven. Praat dus niet over ‘onze data-analist’, maar over: ‘Mareijn, onze cijferkoning die voor dit project net terugkwam van zijn motorreis rond de wereld’. Zoiets spreekt al veel meer tot de verbeelding. 
 • Daarna schets je de uitdagingen en dilemma’s: waar liepen jullie tegenaan? Wat waren de onverwachte tegenvallers? Hierdoor moest het project worden bijgesteld of kwamen er nieuwe inzichten. En voila: karakterontwikkeling. 
 • Tot slot: elk verhaal heeft een climax. Dit is de onthulling van het eindproduct of de resultaten.

Hoe bereid je een pitch voor?

Een pitch bereid je voor met een goed vooronderzoek. Zorg dat je over alle benodigde informatie beschikt en de kern hiervan vertelt. Oefen daarnaast je pitch, voor de spiegel of je collega’s. Zo weet je dat je een goedlopend verhaal vertelt en heb je de mogelijkheid om feedback te vragen.

Hoe ga je om met kritiek?

Heeft iemand iets aan te merken op je werkzaamheden en wil jij direct de discussie aangaan? Wacht dan even tot je primaire emotie voorbij is. Het kan voelen als een aanval, maar kritiek is vaak iets wat jij in je hoofd groot maakt. Je collega probeert het eindresultaat te optimaliseren, dus feedback is waardevol. 

Hoe ga je ondernemend te werk?

Je gaat ondernemend te werk door te denken in kansen en oplossingen. Wat zijn verbetermogelijkheden en welke oplossingen kun jij hiervoor bedenken? Daarmee vergroot je tegelijkertijd jouw toegevoegde waarde.

Hoe gebruik je competentiemanagement in de praktijk?

Bepaal welke skills kenmerkend zijn voor de organisatie of het team. Check of deze bij iedereen in het team aanwezig zijn. Zo niet, stuur hierop aan. Kijk ook welke skills nodig zijn om bepaalde rollen te vervullen en ga na of deze aanwezig zijn bij team members in deze posities. 

Hoe groei je bij Yacht door?

Bij Yacht werk je op verschillende projecten in verschillende posities bij verschillende organisaties. Hierdoor zie je altijd nieuwe kansen en doorgroeimogelijkheden voorbij komen. Ook sluit je je aan bij communities waar je met gelijkgestemde professionals over je vakgebied praat en ervaringen uitdeelt. Dit levert je nieuwe inzichten op over wat je in de toekomst zou kunnen gaan doen!  

Hoe helpen we je bij het ontwikkelen van leidinggevende vaardigheden?

Je leidinggevende kwaliteiten zet je in tijdens nieuwe uitdagingen of binnen onze communities. En dankzij ons reflectieprogramma Great Conversations word je constant gecoacht op jouw ambitie om leiding te geven. 

Hoe helpt Yacht mij met de skills die nodig zijn om goed te delegeren?

Yacht biedt trainingen, maar ook opdrachten die jou helpen uitblinken. Je consultant weet hier meer over, dus ga in gesprek en help je carrière naar een hoger niveau. 

Hoe helpt Yacht mij mezelf te profileren?

Yacht biedt trainingen en opdrachten die jou laten groeien, zowel zakelijk als persoonlijk. Ga in gesprek en til je carrière naar de next level. 

Hoe helpt een professioneel netwerk bij carrière maken?

Het netwerk van Yacht bestaat uit ruim 5.000 ambitieuze professionals met wie jij (online) kennis en ervaring uitwisselt. Deze gelijkgestemden inspireren en helpen elkaar met persoonlijke vraagstukken. Carrière maken doe je niet alleen. Dat doe je door elkaar te versterken en te helpen met ontwikkeling. Daarom zijn we onder andere 5 verschillende communities gestart in: Software Development, Engineering, Data, Business Information en Finance.  
 

Hoe is Kanban ontstaan?

Kanban ontstond in de Toyota-fabriek. Medewerkers kregen kratten met onderdelen om zo de auto in elkaar te zetten. Wegens tekorten werden deze kratten gevuld met onderdelen van verschillende leveranciers. Om het werkproces voor iedereen overzichtelijk te maken, werd de Kanban (Japans voor visueel kaartje) bedacht. Inmiddels zijn de onderdelen vervangen door taken en de leveranciers door professionals op kantoor. Het einddoel is hetzelfde gebleven: een product waar het team en de klant blij mee zijn, zowel tijdens de ontwikkeling als in het gebruik.

Hoe kan Yacht mij helpen bij authenticiteit?

Het persoonlijke ontwikkelprogramma Ken & Ben helpt Yacht met zelfinzicht en persoonlijk leiderschap. Je leert kritisch naar jezelf te kijken en analyseert je karakter. Daarnaast helpt Ken & Ben jou om een beter beeld te krijgen van wat je wilt bereiken en waar je ontwikkelpunten liggen. 

Hoe kan Yacht mij helpen bij coachend leiderschap?

Yacht biedt trainingen, maar ook opdrachten die jou uitdagen. Zo blijf je continu bezig met leiderschapsontwikkeling. Je consultant helpt om de juiste stappen te zetten die jouw carrière naar de next level tillen. 

Hoe kan Yacht mij helpen bij het ontwikkelen van leiderschapsstijlen?

Yacht biedt trainingen, maar ook opdrachten die jou helpen excelleren. Je consultant weet hier meer over, dus ga in gesprek en help je carrière naar een hoger niveau. 

Hoe kan Yacht mij helpen bij leiderschapsontwikkeling?

Yacht biedt trainingen, maar ook opdrachten die jou helpen met het verbeteren van je skills. Je consultant kan je helpen om de juiste stappen te zetten die jouw carrière naar de next level tillen. 

Hoe kan Yacht mij helpen bij mijn carrièreswitch?

Bij Yacht willen we het beste uit jou halen. Zit je niet op je plek, dan gaan we samen op zoek naar een uitdaging die past bij jouw skills en ambities. 

Hoe kan Yacht mij helpen eigenaarschap te stimuleren?

Yacht biedt trainingen en opdrachten die jou helpen bij eigenaarschap, maar ook leiderschapsontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Je consultant helpt je om de juiste stappen te zetten die jouw carrière verder helpen.

Hoe kan ik bij Yacht aan de slag met design thinking?

Yacht zorgt dat jij op posities en opdrachten komt waar je met design thinking aan de slag kunt. Daarnaast faciliteren we ook trainingen. 

Hoe maak je carrière?

Carrière maken is constant jouw ambities scherp hebben en bijstellen. Dat doe je door bij alles wat je doet deze 3 stappen in je achterhoofd te houden: 

 1. Succes realiseren: dit bereik jij dankzij alle expertise, kennis en ervaring die je hebt opgedaan tijdens je studie en professionele loopbaan. Door eigenaarschap te nemen over jouw projecten en doelen boek je succes;
 2. Impact maken: dit bereik je door sterk teamspel. Je hebt anderen nodig tijdens je carrière. Als team of projectgroep maak je écht het verschil binnen een organisatie. Teamwork maakt jouw impact zichtbaar op de werkvloer;
 3. De next step zetten: dit realiseer jij met strategisch inzicht: weten waar je heen wilt groeien en via wie of welke functies je dat bereikt. 

We zetten alle mogelijke manieren om jouw volgende niveau te bereiken uiteen en vergroten zo jouw carrièrekansen. Naast expertise heb je ook essentiële (soft) skills, zoals zelfreflectie, nodig om te groeien naar een volgend niveau. Andere professionals zetten grote carrièrestappen door een carrièreswitch te maken. Time to shine!

Hoe maak je jouw ambities waar?

Je maakt jouw ambities waar door te werken aan deze 3 zaken:

 • Stel hoofddoelen én tussentijdse doelen op;
 • Kwantificeer je doelen;
 • Geef jezelf de tijd.

Hoe ontwikkel je meer daadkracht?

Doelen en subdoelen helpen jou bij het vergroten van je daadkracht. Stuur meteen bij als een doel niet haalbaar blijkt. Ken daarnaast je eigen kwaliteiten en weet wanneer je verbinding moet leggen en om hulp moet vragen.

Hoe ontwikkel je persoonlijk leiderschap?

Ontwikkel persoonlijk leiderschap door je persoonlijke drive, valkuilen en sterke punten te ontdekken. Stel je eigen doelen op, zodat je gemotiveerd blijft. Focus op jouw potentie. Het maakt je minder onzeker als je weet waar je goed in bent. Ontdek wat jij belangrijk vindt en focus hierop. Het draagt bij aan het behalen van jouw doelen. 

Hoe toon je meer lef?

Meer lef tonen doe je door te bepalen in wat voor situaties jij meer lef wilt tonen en waarom. Dit motiveert je, doordat jij weet wat je concreet bereikt door meer lef te tonen.

Hoe verbeter ik mijn communicatie vaardigheden?

Om je communicatieve vaardigheden te verbeteren is het essentieel dat je reflecteert op je huidige communicatiegedrag. Op deze pagina staan voorbeelden van sterke communicatieve vaardigheden. Pas deze bewust toe in jouw communicatie om je skills te verbeteren.   

Hoe vind je een nieuwe uitdaging tijdens je carrière?

Een nieuwe uitdaging vinden lukt alleen wanneer je weet wat je wilt en (nog niet) kan. Die uitdaging kan een compleet andere functie in een nieuwe branche zijn of het leren van een skill die je nog niet beheerst. Op deze pagina over carrière maken vind jij precies de uitdagingen die bij jou passen!

Hoe werk ik effectief samen binnen Yacht?

Deze soft skills zet je bij Yacht in in je vakgebied, tijdens nieuwe uitdagingen of binnen onze communities.

Hoe werkt de scrum-methode?

De scrum-methode werkt met korte afgesproken tijdsperiode: sprints. Deze duren vaak maximaal een maand. Elke sprint begint met een sprint-planning en eindigt met een sprint-review en retrospective meeting. Afhankelijk van het project, kunnen er meerdere sprints nodig zijn. Tijdens zo’n sprint is elke dag ruimte voor een kort overleg met de leden van het scrum-team. Dat gebeurt tijdens de Daily Stand-ups

Aan het eind van elke sprint volgt een moment voor revie. Onder andere door de klant. Ook bespreekt het scrum-team onderling hoe de samenwerking tijdens de sprint verliep. Deze evaluatie wordt besproken tijdens de retrospectieve meeting

Hoe werkt een zelfsturend team?

De leidinggevende ondersteunt het team in het scheppen van randvoorwaarden. Het team heeft beslissingsbevoegdheid en beschikt over de relevante informatie en hulpmiddelen die nodig zijn voor het resultaat.

Zelfsturende teams bepalen zelf de eigen doelen, werkwijze en de bijdragen van de leden. De teamleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor taken en activiteiten. Binnen het team is meestal geen leidinggevende; teamleden pakken zelf de coördinatie van taken op zich.

Hoe werkt jezelf positioneren?

Het positioneren van jezelf werkt in principe hetzelfde als het positioneren van een merk of een organisatie. Het doel is om een bepaalde ‘doelgroep’, in dit geval nieuwe opdrachtgevers, ervan te overtuigen dat jouw toegevoegde waarde groter is dan die van een concurrent. Dit doe je door een unieke positie in te nemen en deze met gegronde argumenten te ondersteunen. Deze unieke positie benadrukt de aspecten van jouw identiteit en kunde die relevant zijn voor een potentiële opdrachtgever. Het geeft je de kans om jezelf van je concurrenten te onderscheiden. 

Hoe werkt lean?

Lean richt zich op het creëren van de meeste toegevoegde waarde voor een klant met behulp van een zo efficiënt mogelijk productieproces. Met Lean verwijder je alle onnodige stappen in een werkproces. Een stap is overbodig wanneer deze geen toegevoegde waarde heeft voor de klant en ook niet noodzakelijk is om het proces draaiende te houden. Lean stelt dat je alleen produceert wanneer de klant hierom vraagt. Zo verminder je elke vorm van waste: verspilling van talenten, voorraden, tijd, afgekeurde producten etc. 

Hoe word ik een pro in beïnvloeden?

Op deze pagina vind je stap voor stap de nodige achtergrondinformatie. Wil je verder de diepte in? Duik dan in de beïnvloedingstechnieken die we hierboven voor je hebben verzameld. 

Hoe word je een specialist?

Bedenk eerst goed wat je wilt. Je kunt daarna een opleiding volgen, maar het is ook een uitstekend idee om bij iemand een collega in de leer te gaan. Een andere specialist leert jou het vak waardoor jij je eigen kennis verbreedt en zo een impact maakt binnen de organisatie waar je werkt. Lees meer over specialiseren.

Hoe worden de rollen van voorzitter en notulist gekozen?

Er is geen vast systeem om een voorzitter en een notulist te kiezen. Wel is het belangrijk dat deze mensen weten wat hun taak inhoudt. Daarbij kan een notulist geen actieve deelnemer zijn, omdat de volledige aandacht nodig is voor het notuleren. 

Hoe zet ik deze skills in bij Yacht?

Deze soft skills zet je bij Yacht in in je vakgebied, tijdens nieuwe uitdagingen of binnen onze communities

Hoe ziet een omscholingstraject eruit?

 • Ontdek in welke richting jij je wilt omscholen;
 • Informeer naar al je opleidingsmogelijkheden; interne, extern, voltijd, deeltijd?  
 • Beslis welk opleidingstype het best past bij jouw situatie en schrijf je in. 

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een CDD analist?

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden binnen compliance & risk? Onderstaand vind je de verschillende functies gerelateerd aan dit vakgebied in de categorieën operationeel, tactisch en strategisch.

Operationeel

 • CDD/KYC analist
 • AML analist
 • Transaction Monitoring analist

Tactisch

 • Senior CDD analist
 • Quality Checker
 • Opleidingscoach CDD
 • Teamlead CDD
 • Compliance Officer
 • Privacy Officer
 • Secretaris CARC (client acceptance risk comité)

Strategisch

 • Compliance manager of directeur
 • Regulatory Compliance & Risk manager
 • Privacy manager / functionaris Gegevensberscherming (GDPR)
 • Senior Compliance Policy writer
 • KYC Programma manager
 • KYC Change manager / Transitie manager

Hoe ziet het werk van een CDD analist eruit?

Financiële instellingen moeten weten wie haar klanten precies zijn en welke risico’s het met zich meebrengt om met deze klanten zaken te doen. Hierbij is het zaak om de risico's op het gebied van witwassen en terrorisme goed te managen en te beheersen. Als dit onvoldoende wordt gedaan, dan loopt de financiële instelling het risico betrokken te raken bij wetsovertredingen of maatschappelijk onaanvaardbare handelingen die het vertrouwen in de financiële markten en instellingen schaden. Informatie achterhalen over deze klanten is helaas niet zo eenvoudig als het lijkt. Hier is speurwerk voor nodig. Dit speurwerk om de risico's in kaart te brengen van klanten is precies wat een CDD (Customer Due Diligence) analist, ook wel Know Your Client (KYC) analist genoemd, doet.
 
Als CDD/KYC analist onderzoek je wat het doel is van de klant bij de financiële instelling. Dit doe je door grondig onderzoek te doen, verschillende informatiebronnen te raadplegen, en vervolgens alle gegevens te analyseren en vast te leggen in het klantdossier met een risico score. Bij een hoog risico score kan er nader onderzoek gedaan worden of zelfs afscheid genomen worden van een klant. Als CDD/KYC analist draag je verantwoordelijkheid en heb je invloed op maatschappelijke welzijn.

How can you be part of this program?

If you are interested in our Young technical Professionals program, please challenge us. Send us your CV and a detailed motivation why you fit into this program. We will asses whether your CV and motivation fits our profile. Afterwards you will be contacted by one of our professional recruiters and/or account managers who will explain more about the selection procedure. Eventually an assessment will be part of this procedure.

In welke functies heb je regelmatig een probleemanalyse nodig?

Een probleemanalyse of een oplossingsgerichte houding heb je als professional in veel (leidinggevende) functies nodig. In ons overzicht zie je snel welke functies je zoal bij Yacht kan vervullen.

In welke sectoren maak jij je ambities waar?

We hebben bij Yacht altijd nieuwe uitdagingen klaarstaan in 8 verschillende sectoren: IT, Finance, Engineering, SCM&P, HRM, Legal, Marketing & Communicatie en de Publieke Sector.

Interim CDD professional bij Yacht

Bij YACHT zijn we altijd op zoek naar talent met een interesse binnen AML, KYC, CDD of compliance. Talenten nemen we graag in dienst, ook voordat je via ons bemiddeld wordt als interim professional en ergens mag starten. Wij geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met ons ijzersterk netwerk, zorgt voor een loopbaan vol persoonlijke ontwikkeling!

Wij begeleiden interim professionals met uiteenlopende niveaus binnen compliance & risk, van starter op de arbeidsmarkt tot een zeer ervaren professional binnen compliance beleid. Bij allen staat enthousiasme voor het compliance vakgebied centraal! 

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een betrouwbare partij met het grootste netwerk binnen Compliance & Risk. Dit betekent dat je onderdeel uitmaakt van ons kennis netwerk van 100+ Compliance & Risk professionals én dat je toegang krijgt tot de leukste functies bij internationale grootbanken.

Onze nauwe samenwerking met deze grootbanken, zorgt ervoor dat wij vacatures als eerste binnen krijgen en hiermee mooie kansen voor jou kunnen bieden. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven jou daarbij het steuntje in de rug dat je nodig hebt om nog verder door te kunnen groeien binnen het CDD/KYC vakgebied.

Direct starten op opdracht

We gaan graag met jou in gesprek over jouw wensen en ambities. Samen bespreken we de verschillende vacatures die we hebben openstaan bij onze opdrachtgevers en zoeken we naar de beste match. 

Spreekt een vacature jou aan, dan stellen we jou graag voor bij een van onze opdrachtgevers. Wanneer er ook een match wordt gezien door de opdrachtgever, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. We begeleiden je tijdens de hele sollicitatieprocedure met behulp van een coach en het delen van tips & tricks van ervaringsdeskundigen in het veld. Zo zorgen we samen dat jij mag starten in de baan die je wil. Een baan die jou verder brengt bij jouw ontwikkeldoelen en ambities. 

Zodra bekend is dat je definitief mag starten bij onze opdrachtgever, zul je een arbeidsovereenkomst aangaan bij Yacht. Wij worden dan jouw werkgever en zullen je begeleiden in zowel jouw zakelijke als persoonlijke ontwikkeling. 

Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo ondersteunen we je in je ontwikkeldoelen en helpen we om jouw ambities waar te maken op lange termijn.

Proactief starten

Een tweede optie is om direct in dienst te gaan bij Yacht als interim professional, ook als je nog niet bent gestart op een opdracht. Dit betekent dat je meteen zekerheid hebt van inkomen. Wij geloven namelijk in jouw talent en dat we met het sterke netwerk bij Yacht snel een mooie functie vinden die past bij jouw kwaliteiten, wensen en ambities. 

Tijdens de zoektocht naar een passende functie, helpen we je met de voorbereiding voor sollicitatiegesprekken met onze opdrachtgevers. Denk aan de hulp van een sollicitatiecoach of tips & tricks van ervaringsdeskundigen uit het veld. Zo zorgen we samen dat jij mag starten in de baan die je wil. 

Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo ondersteunen we je in je ontwikkeldoelen en helpen we om jouw ambities waar te maken op lange termijn. 

Intervisie

Ieder kwartaal kom je met jouw intervisiegroep bijeen. De intervisie gesprekken worden begeleid door Matchpoint. Onderwerp van gesprek is een door een van de deelnemers ingebrachte casus vergezeld door een intervisievraag. Het is een korte beschrijving van een situatie waarin de casusinbrenger zelf een actieve rol heeft en die hij ervaart als een puzzel. Met de intervisievraag wordt bepaald wat hij wil onderzoeken.

Het doel van de bijeenkomst is om inzicht te krijgen hoe in deze casus te handelen. Het belangrijkste kenmerk van intervisie is dat er geen oplossingen of adviezen worden gegeven, maar dat de deelnemers vragen stellen die helpen bij het onderzoeken van de casus. Een facilitator van Matchpoint begeleidt de bijeenkomst volgens een vooraf besproken intervisiemethode.

Aan het einde van de intervisiebijeenkomst wordt door alle deelnemers gereflecteerd op de inhoud van de casus. Wat haalt ieder uit deze intervisie en wat wil jij er mee gaan doen? Hierdoor wordt de deskundigheid van de betrokkenen vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert.

Is co-creatie hetzelfde als samenwerken?

Co-creatie gaat verder dan alleen samenwerken. Tijdens co-creatiesessies verzamel je belangrijke ideeën en meningen van eindgebruikers. Je luistert naar hen en gebruikt die informatie om je product of dienst nog beter te maken. 

Is eigenaarschap hetzelfde als verantwoordelijkheid nemen?

Eigenaarschap is meer dan verantwoordelijkheid nemen. Als je eigenaarschap toont, ontferm je je ergens over. Je pakt iets volledig aan en maakt het je eigen.

Is er een stappenplan om je assertiviteit te ontwikkelen?

Het stappenplan om je assertiviteit te ontwikkelen vind je op deze pagina. Om assertiviteit te ontwikkelen moet je eerst goed begrijpen wat het betekent, waarom het belangrijk is en wat de verschillen zijn met subassertiviteit en agressief gedrag. Wanneer je dit helder hebt, ga je kijken hoe je jouw assertief zijn vergroot. Dit doe je aan de hand van voorbeelden en oefeningen.

Is er ook een lichaamstaal die bij overtuigen hoort?

Absoluut, non-verbale communicatie is de helft van het werk. Neem een rechte, maar ontspannen houding aan. Maak oogcontact als je praat en zorg dat je lichaam altijd naar je gesprekspartner gekeerd is. Is de ander aan het woord? Stel je op als actieve luisteraar door mee te knikken, te glimlachen en je gezichtsuitdrukkingen aan te passen op het onderwerp van het gesprek (verbazing, instemming, etc.)

Kan iedereen creatief zijn?

Ja, iedereen kan creatief zijn. Maar creativiteit is niet altijd makkelijk. Soms zijn er blokkades die je creativiteit blokkeren. Als je met deze blokkades weet om te gaan, bijvoorbeeld door een rondje te lopen of te sporten, kun je jouw hersenen weer in de creatieve modus krijgen. 

Kun je leren initiatief te nemen?

Ja, je kunt zeker leren om initiatief te nemen. Begin klein en voer taken uit die niet per se van je worden gevraagd. Doe dit in een setting waarin je je comfortabel voelt. Of spar samen met collega’s die vaker initiatief tonen en leer van hen.

Kun je mensen altijd overtuigen van jouw gelijk?

Vrijwel altijd. Maar alleen als jij zelf ook overtuigd bent van je boodschap, anders kom je niet oprecht over. Als het duidelijk is dat jouw gewin boven dat van een ander staat, ben je mensen aan het manipuleren. Met goede intenties en eerlijkheid bereik je het meest. 

Masterclasses

Interactieve en kennis inhoudelijke masterclasses van 1,5 tot 2 uur per sessie. Verzorgd door een trainer met een Risk & Compliance achtergrond als procesmanager en change manager, die tevens ook verbonden is aan een bancair opleidingsinstituut en werkzaam is geweest als toezichthouder. 

De Masterclasses betreffen de volgende thema’s:

 • Cryptocurrency
 • Terrorisme financiering
 • Vastgoed
 • Exit-proces
 • Sectorspecifieke risico's
   

Met wie werk je samen als CDD analist?

Je bent veelvuldig in contact met de klanten van de bank en je interne collega's denk aan: compliance officers, AML specialisten en de relatiemanagers. Afhankelijk van je functie krijg je een buddy toegewezen of werk je samen met klantmanagers. Daarnaast doorloop je bij de start van een nieuwe opstart een onboarding met verschillende collega’s. Verder is er natuurlijk de samenwerking met de professionals van Yacht.

Moet je extravert zijn om jezelf te profileren?

Ook minder extraverte personen kunnen zichzelf prima profileren. Zolang jij authentiek bent, valt je op. Daarbij bestaan teams in bedrijven uit verschillende type mensen; zowel extraverte persoonlijkheden als introverte persoonlijkheden zijn cruciaal om een team goed te laten functioneren. Simone van de Wouw is UX trainee bij Yacht: Ik houd er niet van om op de voorgrond te staan, maar ik zorg er wel voor dat ik opval. Mijn werk en gedrag spreken voor zich”.

Persoonlijkheidstraining (Insights)

Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. Het uitgangspunt is dat ieder mens uniek is, met bijzondere talenten en kwaliteiten en persoonlijke voorkeursstijlen. Juist deze unieke verschillen maken een mens of een team bijzonder en zorgen voor toegevoegde waarde.

Doelen

Tijdens de workshop wordt gewerkt aan de volgende doelstellingen:

Zelfinzicht

Om inzicht te krijgen in mijzelf en hoe ik op anderen, waaronder mijn collega’s, kan overkomen. Om mijn sterke en zwakke punten te onderkennen en te begrijpen op welke vlakken ik mij nog kan ontwikkelen.

Inzicht in anderen

Om de gedragsstijlen van anderen te herkennen, te begrijpen en de waarde hiervan in te zien.

Afstemmen en verbinding maken met de ander

Om aan anderen tegemoet te komen, door hun persoonlijke behoeften beter te begrijpen en door daarop in te spelen. Om te leren hoe ik mijn gedrag kan aanpassen om zo op een krachtige manier contact te maken met anderen.

 

Scrum v.s. Agile: wat zijn de verschillen?

Scrum is een vorm van Agile werken. In dit soort benaderingen, wordt een project stapsgewijs afgerond. Traditioneel projectmanagement brengt eerst alle wensen in kaart en dan pas wordt er werk verzet. Bij Agile-methodes, worden behoeftes en eisen steeds meer geconcretiseerd tijdens het ontwikkelproces. Scrum lijkt een hype, terwijl het al ruim twintig jaar bestaat. Het is een manier van werken. Het is een framework en gaat het om het agile gedachtegoed. Je kan Scrum, Kanban, Lean en meer, maar het gaat om de agile manier van werken. 
 

Training and coaching

While working on projects you get additional training and courses depending on your personal needs offered by our Yacht Academy. In addition to this training, you will be coached and supervised
by colleagues from Yacht as well as from the client you work for.

In addition, you become part of a team of technical professionals in a specific competence within Yacht who speak the same technical language. In the end, you will be part of their network within
the high tech industry.

Voor wie is co-creatie?

Co-creatie is voor iedere ambitieuze professional die waarde hecht aan de mening van eindgebruikers en verbeteringen wilt doorvoeren in een product of dienst om deze tot een (groter) succes te maken.

Waar gaat succesvol leidinggeven over?

Leidinggeven gaat veel verder dan eindverantwoordelijk zijn voor een project of team. Het draait om coaching, competentiemanagement, eigenaarschap en andere skills die je inzet om je teamwork te verbeteren en je team members te laten groeien. 

Waar werken CDD analisten?

Bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld ABN AMRO, Rabobank, ING, Deutsche Bank of ICS, kom je te werken in een inhoudelijke uitdagende baan. Hierin maak je onderdeel uit van een van de hechte teams binnen een van de grootbanken of overige financiële instellingen. Daarnaast werk je ook bij Yacht, waar een dedicated team Compliance en Risk zich dagelijks met veel plezier inzet voor jouw werkgeluk en carrièreontwikkeling bij een van onze opdrachtgevers. Je krijgt ook toegang tot een groot netwerk van ruim 100 compliance- en risk professionals, werkzaam voor Yacht bij diverse opdrachtgevers door heel het land.

Waarom discussiëren we zoveel?

Discussiëren op het werk zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en zakelijke vooruitgang. Je leert de zaken vanuit een andere invalshoek bekijken en leert jezelf kennen. 

Waarom is een ondernemende houding belangrijk?

Een ondernemende houding creëert kansen voor jezelf en je opdrachtgever. Door proactief te zijn in plaats van reactief, loop je vaak een stap voor op anderen.

Waarom is het belangrijk om draagvlak te creëren?

Zonder draagvlak, verandert er niets. Alleen als mensen intrinsieke motivatie hebben, wordt verandering omarmt. 

Waarom is het belangrijk om duidelijk te communiceren?

Door duidelijk met elkaar te communiceren voorkom je ruis en misverstanden. Daarom is het van essentieel belang om duidelijk te zijn en, zo nodig, om extra informatie te vragen. Dit is essentieel bij het realiseren van doelen en het maken van impact.

Waarom is het belangrijk om je te specialiseren?

In veel vakgebieden is het slim om je te specialiseren. Denk aan een functie in de IT waar altijd professionals worden gezocht die alle ins en outs weten van specifieke IT-programma’s. Je maakt jezelf daardoor onmisbaar.

Waarom is het nodig om te vergaderen?

Tijdens een meeting deel je op een georganiseerde manier ideeën, informatie en standpunten. Ook kun je gezamenlijk besluiten nemen. Een goede vergadering leerzaam, effectief en geeft voldoening. Is een vergadering voor jou vaak ‘een kwestie van uitzitten’? Vraag jezelf dan af of je aanwezigheid echt nuttig is. 

Waarom is interculturele communicatie belangrijk?

Werken in een multiculturele samenleving zorgt ervoor dat interculturele communicatie steeds belangrijker wordt. Samenwerken wordt namelijk beïnvloed door verschillende culturele achtergronden zonder dat we ons daar vaak bewust van zijn. Met behulp van interculturele communicatie voorkom je ruis en misverstanden. Door goed te communiceren, verlopen jouw samenwerkingen beter en behaal je sneller succes. 

Waarom is leiderschapsontwikkeling belangrijk?

Door leiderschapsontwikkeling geef je diepgang aan jouw persoonlijke en professionele groei. De kwaliteit van een leidinggevende is bepalend voor de toekomst van een organisatie. 

Waarom is stakeholdermanagement belangrijk?

Voor het realiseren van een succesvolle verandering is het essentieel dat jouw stakeholders achter jou staan. Door grip te hebben op de alle betrokkenen bij jouw project bepaal je de juiste strategie per stakeholder.

Waarom kiezen organisaties ervoor om met Kanban te werken?

Kanban geeft een visuele overview van de status van taken tijdens een project. Het voordeel hiervan is dat de workflow overzichtelijk in kaart wordt gebracht en deze effectief is te managen. Dankzij het WIP-limiet op een Kanban Board zijn eventuele bottlenecks in het proces eenvoudig te identificeren. Dit bevort de cyclustijd van projecten en geeft de mogelijkheid om nauwkeuriger te voorspellen wanneer taken afgerond zijn, waarmee jij jouw klantwaarde vergroot. 

Waarom wil je doorgroeien?

Doorgroeien in je rol of in je specialisatie doe je om verschillenden redenen. Meer verantwoordelijkheid, nieuwe kennis en skills opdoen, je netwerk uitbreiden of een hoger salaris. Doorgroeien inspireert, maakt je werk interessanter en stimuleert zelfontplooiing. 

Waarom zijn communicatieve vaardigheden belangrijk?

Goede communicatieve vaardigheden zijn belangrijk om relatie op te bouwen met anderen,  je visie over te brengen, samen te werken en helpen om je carrière verder te ontwikkelen. 

Waarom zijn deze skills cruciaal bij teamwork?

De 6 skills voor teamwork zijn cruciaal omdat ze, mits goed uitgevoerd, ervoor zorgen dat de leden van een team op een positieve en constructieve wijze met elkaar projecten aangaan en samenwerken. Zo worden er sneller successen geboekt en wordt het eindproduct naar een hoger niveau getild. 

Waarom zijn deze soft skills essentieel?

De soft skills uit onze skillset zijn universeel voor elk vakgebied. Het zijn stuk voor stuk competenties die elke ambitieuze professional vroeg of laat resultaat opleveren en nodig zijn om een volgende stap te zetten in je carrière. Met alleen je harde skills kom je er niet als je jouw werkzaamheden naar een hoger niveau wilt tillen. 

Wanneer kies je voor omscholing?

Als je besluit een carrièreswitch te maken, is het belangrijk om deskundig te worden in je nieuwe vakgebied. In een omscholingstraject leer je de essentiële skills en ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. 

Wanneer moet je lef tonen?

Lef tonen loont het meeste in situaties die je spannend vindt. Stel bijvoorbeeld voor om de zaken dit keer anders aan te pakken, als jij voelt dat het beter kan.

Wanneer ontwikkel jij een visie?

Een duidelijke visie is essentieel voor het succes van een bedrijf. Om een visie te definiëren, zijn er verschillende opties: 

 • Als directeur van een organisatie ontwikkel en definieer je zelf de visie. Dit gebeurt vaak als jij een eigen bedrijf start, aangezien jij zelf duidelijk weet hoe en wat je wilt;
 • Als lid van het managementteam ontwikkelen jullie de visie samen, bijvoorbeeld tijdens een scrum- of ouderwetse heisessie;
 • Vanuit alle lagen van een organisatie worden medewerkers betrokken om, bijvoorbeeld in een werkgroep, samen de visie van de organisatie of afdeling te formuleren. 

Wanneer pas je design thinking toe?

Als de doelgroep een betere of nieuwe ervaring wilt, is design thinking de meest effectieve werkwijze. Het gaat dus niet zozeer om het ontwerpen van een product of het bedenken van een dienst. Design thinking pas je toe op complexe problemen. Als de oplossing dichtbij is hoef je niet te beginnen aan deze methode.

Wat als je geen draagvlak krijgt?

Een project zonder draagvlak is niet per definitie mislukt. Het loopt gewoon anders. Je bent slim en flexibel genoeg om mee te bewegen en je plannen aan te passen. Kun je wel wat extra support gebruiken als je project anders verloopt dan je had gehoopt? Je consultant is jouw luisterend oor. 

Wat betekent betekenisvol werk?

Betekenisvol werk wordt vaak geassocieerd met werk dat om meer draait dan alleen zoveel mogelijk winst maken met een product of dienst. Het draait dat om een maatschappelijk belang van het bedrijf. Draagt de organisatie ook bij aan grote problemen als voedselverspilling, klimaatverandering of werkloosheid?  

Werk kan ook zinvol zijn wanneer jij je als professional kan ontwikkelen in een omgeving die het maximale in je naar boven haalt. Hoe je als individu voldoening uit je werkzaamheden haalt, is dus voor iedereen anders. 

Wat betekent lef hebben?

Lef hebben betekent een stap durven zetten en uit je comfortzone treden.

Wat blokkeert je creativiteit?

Een van de grootste blokkades van creativiteit is angst. Geloof in wat je doet en waar dit toe leidt. Je moet erop vertrouwen dat het goed komt. Ook stress, het te erg willen forceren of jezelf te erg afschermen van de buitenwereld, kan je creativiteit blokkeren. 

Wat doe je niet bij netwerkgesprekken?

 • Denk niet dat iemand je zomaar gaat helpen. Als je iemand zijn kennis nodig hebt, moet je dat verdienen. Als iemand niet zijn diensten aanbiedt, ga er dan ook niet om vragen;
 • Keep it positive! Dat betekent: ga niet negatief zitten doen over andere mensen om je heen of binnen een organisatie. Daar kan je gesprekspartner helemaal niks mee;
 • Alleen maar over jezelf praten. Dat wordt al snel arrogant, toon interesse in de ander.  
   

Wat doe je wél bij een netwerkgesprek?

 • Sociaal zijn:
  Een netwerkgesprek is ook vooral erg leuk. Houd het gesprek dus ook vooral gezellig en ga geen ingewikkelde discussies voeren
 • Aandachtig luisteren:
  Zeker voor introverte mensen is dit een gouden tip. Professionals als jij vertellen graag over hun expertise. Laat hen in eerste instantie lekker het woord doen. En weet: als jij aandachtig luistert, lijk jij niet alleen geïnteresseerd, je leert er ook nog wat van
 • Hulp aanbieden:
  Iedereen kan altijd wel ergens hulp bij gebruiken. Jij ook. Dus neem het voortouw en bied je kennis aan iemand die je leert kennen. Het fenomeen netwerken bestaat alleen doordat iedereen wat ‘inlegt’. 
   

Wat doet een change manager?

Een change manager helpt de directie en het management bij het stellen van doelen om verandering en groei te realiseren. Ook brengt hij of zij in kaart welke mensen hierbij betrokken zijn. Daarbij is de change manager, net als iedere projectmanager het aanspreekpunt voor alle betrokkenen. Een change manager is niet verantwoordelijk voor het succes van een verandering, dat zijn de directie en het management.

Wat doet een intervisiebegeleider?

Een intervisiebegeleider zorgt dat de intervisie soepel verloopt. De begeleider houdt de tijd bij per stap, introduceert elke nieuwe stap bij de intervisiegroep en waakt ervoor dat alle leden hun zegje kunnen doen. 

Wat doet een scrum master?

De scrum master begeleidt het scrum-proces en zorgt dat het team van developers optimaal presteert. Ook houdt hij/zij zich bezig met het opleiden, faciliteren, coachen en wegruimen van obstakels. Lees meer over scrum master.
 

Wat heb je eraan om lef te tonen?

Lef tonen zorgt ervoor dat jij nieuwe deuren voor jezelf opent en kansen benut. Lef tonen levert meer op dan afwachtend zijn.

Wat hebben leiderschapsstijlen te maken met beinvloeden?

Als leider wil je het beste uit je team halen. Dat doe je door al je team-members op een persoonlijke manier te beïnvloeden met een passende leiderschapsstijl. 

Wat is Kanban?

Kanban is een Agile-methode waarin een workflow vaak is gevisualiseerd in 3 of 4 (of meer) categorieën. Bij ‘to do’ staat het werk dat nog gedaan moet worden, bij ‘in progress’ staat wie waar mee bezig, als iets getest kan worden verschuift de kaart naar ‘testing’ en als het in de praktijk kan worden toegepast eindigt de taak bij ‘deploy’. Zo hebben alle team members en stakeholders zicht op het werkproces. De kracht van Kanban zit ‘m vooral in het zichtbaar maken van kennis werkzaamheden en in het opdelen van grote taken in kleine stappen. 
 

Wat is ambitie?

Ambitie is de combinatie van motivatie, visie en persoonlijke doelen. Door deze structureel voor jezelf helder te hebben, breng je jouw carrièredoelen helder in kaart. Lees meer over ambitieus zijn.
 

Wat is assertiviteit?

Assertiviteit is voor jezelf opkomen op een verbale en non-verbale manier. Het gaat over eerlijk en vol zelfvertrouwen handelen. In werksituaties betekent dit voor jezelf opkomen én daarbij je collega respecteren. Assertief zijn zit op de scheidslijn tussen nederig gedrag (subassertief) en agressief overkomen, en draait om dicht bij jezelf blijven.

Wat is authenticiteit?

Als je authentiek bent, ben je ‘echt’. Je bent trouw aan je eigen persoonlijkheid en doet je niet anders voor dan je bent.

Wat is change management?

Change management gaat over het implementeren en doorvoeren van een verandering binnen een bedrijf. Het doel is vaak processen efficiënter maken waardoor de marges verruimen, maar ook gedrag kan veranderd worden met change management.

Wat is coachend leidinggeven?

Als coachend leidinggevende laat je je team-members zelf zoeken naar de oplossing van een probleem. Jij stelt vragen om ze op weg te helpen en reikt alles aan wat nodig is om uit te blinken. Ondertussen help je ze bij het ontwikkelen en verbeteren van hun skillset.

Wat is communicatie?

Communiceren is het overbrengen van informatie: verbaal én non-verbaal. Hierbij gaat het om de interactie tussen de zender en de ontvanger. Het communicatieproces bestaat uit vier stappen: 

 1. De zender codeert de informatie in een boodschap;
 2. De boodschap wordt verzonden;
 3. De ontvanger decodeert de boodschap; 
 4. De ontvanger geeft feedback op de boodschap.

Communiceren doe je face to face of via een medium, zoals een telefoon, krant, infographic, webpagina, YouTube-serie, Snapchat of tv.  

Wat is creativiteit?

Creativiteit is het (denk)proces dat je inzet om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren. Het implementeren van het creatieve idee leidt tot het resultaat. 

Wat is daadkrachtig communiceren?

Je communiceert daadkrachtig door te letten op je lichaamstaal, woordgebruik en de inhoud van je boodschap. Dat betekent een krachtige houding aannemen, woorden en zinnen gebruiken die zekerheid uitstralen met daarbij een boodschap die feitelijk en rationeel is.

Wat is de betekenis van daadkrachtig zijn?

Daadkrachtig zijn draait om doortastend handelen en efficiënt te werk gaan. Hierbij is het belangrijk dat denken en doen in balans is. Dat betekent: een plan uitdenken en op basis daarvan in actie komen.

Wat is de betekenis van impact maken?

Impact maken betekent een positieve, stelselmatige verandering realiseren op de lange termijn. Impact maken is dus meer dan alleen een bepaald resultaat behalen. Het gaat erom dat dat resultaat concreet bijdraagt aan een fundamentele verandering voor het grotere plaatje. Het gaat dus bijvoorbeeld niet alleen om dat jouw verandering meer winst voor de organisatie oplevert, maar juist ook op maatschappelijk, economisch of wetenschappelijk gebied.

Wat is de definitie van autonomie?

Autonomie is afgeleid van het Griekse woord autonomía. Dat is opgebouwd uit de woorden: autos (zelf) en nomos (wet) en afgeleid van autonomos, wat ‘eigen wetten opleggend’ betekent. Het beste synoniem van autonomie is zelfbeschikking. Een autonoom iemand bepaalt zelf wat hij/zij belangrijk vindt en handelt daarnaar. 

Wat is de meerwaarde van diversiteit?

Diversiteit gaat over verschillen die er zijn tussen mensen. Organisaties waarvan de community bestaat uit een mix van achtergronden, kijken vaak op meer verschillende manieren naar problemen. De oplossingen die worden aangedragen zijn creatiever en vernieuwender, waardoor deze organisaties beter weten in te spelen op veranderingen. Diversiteit komt alleen tot zijn recht als er een bedrijfscultuur heerst waarin verschillen geaccepteerd worden. 

Wat is delegeren?

Delegeren wil zeggen dat je (delen van) taken bij anderen neerlegt. Hierbij blijft de leidinggevende eindverantwoordelijk. Het is dus zaak om de team members te coachen om de taak goed te volbrengen. Door werk goed te delegeren houd je tijd over voor andere werkzaamheden.

Wat is design thinking?

Design Thinking is oplossingsgericht een vraagstuk aanpakken. De methode geeft handvatten om (complexe) vragen op te lossen en inzichtelijk te maken. Naast het uitdenken, ga je snel over naar het ‘doen’ waardoor je sneller vooruit kan en eerder resultaat haalt. 

Wat is discussiëren?

Een discussie is een gespreksvorm waarbij twee partijen of personen elkaar van elkaars standpunt proberen te overtuigen. Een goede discussie mondt niet uit in bekvechten, maar in een constructieve middenweg. 

Wat is draagvlak?

Als jouw beslissingen worden gesteund door de rest van de organisatie, heb je draagvlak. Mensen staan achter jouw plannen en begrijpen de keuzes die je maakt.

Wat is een bedrijfsvisie?

Lees de visie van een bedrijf en weet waar een organisatie de komende jaren naar toe streeft. Een visie is gericht op de toekomst en omvat een bepaalde periode. De visie geeft antwoord op de volgende vraag: Wat wil een organisatie de komende 5 of 10 jaar betekenen en bereiken in de maatschappij? 

Wat is een carriereswitch?

Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging in een totaal ander beroep, ga je voor een carrièreswitch. Je moet nieuwe skills leren en komt terecht in een nieuw werkveld.

Wat is een competentie?

Een competentie, of skill, is een verzameling van kennis, vaardigheden, en persoonsgebonden eigenschappen en kenmerken die samen de kwaliteiten vormen die nodig zijn om te excelleren. 

Wat is een ethisch dilemma?

Een ethisch dilemma is een situatie waarin een beslissing tussen verschillende waarden leidt tot een onwenselijke uitkomst. 

Wat is een goed voorbeeld van een missie en visie?

Elk succesvol bedrijf heeft een duidelijke missie en visie. Om je een indruk te geven, dit zijn de missie en visie van Philips. Missie: ‘Het leven van mensen verbeteren met zinvolle innovaties.’ Visie: ‘Philips streeft ernaar middels innovaties de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. Ons doel is om in 2025 de levens van drie miljard mensen te hebben verbeterd. Wij bieden de beste werkomgeving voor mensen die onze passie delen en samen bieden we onze klanten en aandeelhouders ongekende meerwaarde.’

Wat is een growth mindset?

De growth mindset is een wetenschappelijk onderbouwde theorie van hoogleraar psychologie Carol Dweck. Kortgezegd stelt zij dat de growth mindset een mentaliteit is waarop jij jezelf continu blijft uitdagen en dus ontwikkelen. Het is het tegenovergestelde van een fixed mindset.

Lees meer over een growth mindset 

Wat is een intervisie?

Een intervisie is een groepsgesprek met vijf tot acht professionals. Hierin wordt een werkgerelateerde casus van een van de groepsleden besproken. Een intervisie heeft als doel om met elkaar de casus te verhelderen en inzichten aan te dragen die de inbrenger verder helpen. 

Wat is een pitch?

Een pitch is een korte presentatie van jezelf, je dienst of je product. Het doel van de pitch is om potentiële opdrachtgevers, klanten of andere belanghebbenden te overtuigen van jouw idee en zo ervoor te zorgen dat zij met je in zee gaan.

Wat is een product owner?

Een product owner is een persoon die waarde creëert door visie te hebben op een product of dienst, belangen van eindgebruikers behartigt, prioriteiten stelt gedurende het ontwikkelproces en stakeholders managet. Lees meer over de rol van product owner.

Wat is een voorbeeld van daadkrachtig zijn?

Een voorbeeld van daadkrachtig zijn is de knoop durven doorhakken voor een bepaald plan van aanpak. Je hebt alle voor- en nadelen afgewogen, nu is het tijd om niet langer te wachten en in actie te komen.

Wat is een voorbeeld van ondernemend gedrag?

Een voorbeeld van ondernemend gedrag is zelf een initiatief aandragen voor het verbeteren van een proces in je organisatie. Je wacht niet af tot iemand het oppakt, maar signaleert zelf de kans en gaat ermee aan de slag.

Wat is een zelfsturend team?

Een zelfsturend team draagt gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het resultaat. Niet de individuen maar het team staat centraal. Het team is tot op zekere hoogte zelf verantwoordelijk voor het managen van het proces. 

Wat is eigenaarschap?

Een ambitieuze professional die eigenaarschap toont, voelt zich verantwoordelijk voor het grotere geheel. Hij of zij ontfermt zich ergens volledig over. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op hoeveel eigenaarschap iemand voelt. Dit heeft, o.a., te maken met de match tussen de persoon en de functie, de werkomgeving en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is ethiek?

Ethiek is het beoordelen over je handelen. Met opgestelde criteria probeer je te bepalen of jij jouw handelen als goed of fout kan kwalificeren. 

Wat is het Agile Manifesto precies?

Het Agile Manifesto is opgesteld door programmeurs uit de software ontwikkeling. Hierin staat de kern van het agile-gedachtegoed omschreven. Deze leidraad vorm ook nu nog de basis van agile. Het manifest bestaat uit vier basisprincipes:  

 1. Verkies mensen en hun onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen:
  Processen zijn ondersteunend, de key to succes zit hem in het onderling delen van kennis en kunde. 
 2. Verkies werkende resultaten boven allesomvattende documentatie:
  Beoordeel het resultaat en maak processen niet onnodig lang of breed.
 3. Verkies samenwerken met de klant boven contractonderhandelingen:
  Blijf close met de klant. Alleen zo weet je zeker dat je on the right track bent.
 4. Verkies inspelen op veranderingen boven het volgen van een plan:
  Veranderen de omstandigheden of inzichten, pas dan het plan aan. 

Wat is het belang van resultaatgericht werken?

Door resultaatgericht te werken, breng je prioritering in jouw en andermans werkzaamheden aan. Hierdoor weet iedereen in jouw team wat belangrijk is en boek je snel resultaat. 

Wat is het verschil tussen Kaizen en Lean?

Kaizen is een onderdeel van Lean. Deze Lean-tool gebruik je om processen te verbeteren. In hoog tempo voer je met behulp van Kaizen continu kleine verbeteringen door. Door deze continue verbetering, verandert uiteindelijk een gehele organisatie. 

Wat is het verschil tussen Lean en Six Sigma?

Met Lean verwijder je alle overbodige stappen in het productieproces om verspilling te elimineren en het productieproces efficiënter te maken. Six Sigma gaat over het verminderen van onderlinge verschillen in de waardes (de variantie) van het productieproces. Door dataverzameling en -analyse, achterhaal je wat de oorzaak van uitschieters is en hoe je dit verhelpt. Bijvoorbeeld waarom het aanvragen van een rijbewijs dit keer 12 werkdagen duurde (een uitschieter), terwijl dit normaal maar 5 werkdagen in beslag neemt. 

Wat is het verschil tussen beïnvloeden en overtuigen?

Overtuigen is een manier van beïnvloeden. Je kunt mensen, naast overtuigen, ook beïnvloeden om te ze laten onderzoeken, inspireren of om mensen aan te sporen iets te doen.

Wat is het verschil tussen delegeren en ‘over de schutting gooien’?

Iets over de schutting gooien is werk bij iemand neerleggen zonder dit goed over te dragen en/of iemand de juiste bevoegdheden te geven. Delegeren is een taak of verantwoordelijkheid overdragen aan iemand die dat goed kan (of wil leren) en daar tijd voor heeft. 

Wat is het verschil tussen een product manager en een product owner?

Grofweg: de product owner zorgt voor wat precies, door wie en hoe een product wordt ontwikkeld. De product manager bewaakt en regelt de logistieke kant van het ontwikkelproces.

Wat is het verschil tussen interdisciplinair en multidisciplinair?

In een multidisciplinair team werken professionals samen vanuit hun eigen vakgebied. De autonomie van elke discipline blijft behouden. De samenwerking is gericht op het inbrengen van eigen expertise en skills vanuit de eigen doelstelling. 

In een interdisciplinair team werken de verschillende disciplines aan een gezamenlijk geformuleerd doel. Er is sprake van een gemeenschappelijke taal die toegankelijk en begrijpelijk is voor alle betrokken. De betrokken professionals leveren een stukje van hun autonomie in om uiteindelijk tot een gezamenlijke werkwijze te komen. 

Wat is het verschil tussen intervisie en supervisie?

Supervisie is vaak een individueel traject waarbij je met één supervisor jouw persoonlijke vragen of problemen op werk bespreekt. In een intervisie bespreek je jouw vragen met een groep collega’s. 

Wat is het verschil tussen jezelf profileren en jezelf positioneren?

Jij profileert jezelf door je sterke punten, krachten of kennis naar voren te brengen in de organisatie waarin jij werkzaam bent. Door deze zaken expliciet uit te dragen weten je collega’s waar jouw talent en kunde ligt. Positioneren gaat over jezelf als professional op een unieke manier neerzetten, zodat jij er gunstig uitspringt bij nieuwe potentiële organisaties of opdrachtgevers. Een goede positie vertelt jouw doelgroep van opdrachtgevers wat jou uniek maakt ten opzichte van andere professionals.

Wat is het verschil tussen omscholing en bijscholing?

Bijscholen doe je als jij meer verdieping wilt in jouw huidige vakgebied, bijvoorbeeld als je wilt doorgroeien. Omscholen doe je als je een andere richting op gaat en kennis wilt opdoen over je nieuwe werkveld.

Wat is het verschil tussen positioneren en profileren?

Je profileert jezelf door je sterke punten, krachten of kennis naar voren te brengen binnen de organisatie waar jij werkzaam bent. Door deze zaken expliciet uit te dragen weten andere team members waar jouw talent en expertise ligt. Positioneren gaat over jezelf als professional op een unieke manier neerzetten, zodat jij er gunstig uitspringt bij nieuwe potentiële organisatie of opdrachtgever. Een goede positie vertelt jouw doelgroep van opdrachtgevers wat jou uniek maakt ten opzichte van andere professionals.

Wat is het verschil tussen verticale groei en horizontale groei?

Horizontaal doorgroeien doe je binnen je eigen positie. Hierbij krijg je een breder takenpakket. Verticaal doorgroeien doe je naar een hogere positie. Daarbij hoort meer verantwoordelijkheid.

Wat is inclusief leiderschap?

Een inclusieve leider biedt de ruimte om verschillende perspectieven, achtergronden en ideeën uit te wisselen binnen een team. Essentieel voor inclusief leiderschap is dat mensen zich gelijkwaardig voelen en zichzelf durven te zijn.

Wat is initiatief tonen?

Initiatief tonen is actie ondernemen vanuit intrinsieke motivatie. Je wacht niet af totdat er iets gebeurt, omdat jij juist degene bent die het balletje laat rollen.  In vergaderingen ben jij bijvoorbeeld degene die voorstellen en ideeën uitspreekt.

Wat is interculturele communicatie?

Interculturele communicatie is de communicatie tussen personen of groepen personen met verschillende culturele achtergronden. Niet alleen het beheersen van een andere taal is van belang, maar vooral ook het begrijpen van verschillende normen, waarden en gedragscodes. Het gaat om het streven naar efficiënte communicatie om succesvol te zijn als interculturele organisatie. 

Wat is interdisciplinair samenwerken?

Interdisciplinair samenwerken houdt in dat er niet uitsluitend vanuit je eigen referentiekader maar ook vanuit die van je collega’s aan een gezamenlijk doel wordt gewerkt... Lees meer over interdisciplinair samenwerken

Wat is intrapreneurship?

Een intrapreneur is iemand binnen een organisatie die zelf kansen ziet en aandraagt om de organisatie vooruit te brengen. Dit resulteert in het creëren van nieuwe producten, diensten of werkwijzen.  

Wat is leiderschapsontwikkeling?

Leiderschapsontwikkeling staat voor de groei die jij doormaakt. Als leidinggevende verbeter je je eigen skills en steun je jouw team members in hun ontwikkeling.

Wat is maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?

Veel bedrijven willen meer betekenis (purpose) aan hun organisatie geven door middel van Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit wordt ook wel duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen genoemd. Dit is een vorm van ondernemen dat zich richt op economische prestaties met de triple-P-benadering als uitgangspunt: People Planet Prosperity.

Wat is ondernemend gedrag?

Ondernemend gedrag is zelf op zoek gaan naar kansen en daar naar handelen. Bij ondernemend gedrag hoort besluitvaardigheid, omdat je zelf besluit welke richting je op gaat.

Wat is overtuigen?

Overtuigen is ervoor zorgen dat iemand iets van je aanneemt zoals een mening, een idee of een voorstel. Er zijn verschillende technieken om mensen te overtuigen. 

Wat is personal branding?

Personal branding is jezelf als merk presenteren. Je gebruikt jouw persoonlijkheid en skills om op te vallen tussen de anderen. Zo laat je zien waar je voor staat.

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap gaat over leidinggeven over je eigen leven, door je eigen kwaliteiten en talenten te benutten. Met bewuste en overwogen keuzes, geef je richting aan je eigen leven en kun jij anderen ook beter leiden.

Wat is positionering?

Positionering is het uitdragen van kenmerken, associaties of eigenschappen die met een merk zijn verbonden. Door dit uit te dragen, ontstaat een bepaald beeld van het merk in het hoofd van de doelgroep. 

Wat is profileren?

Profileren is een onderdeel van personal branding. De aandacht op jezelf vestigen en duidelijk maken wie je bent, wat jou onderscheid en wat je ambities zijn. Of je er nou bewust mee bezig bent of niet: iedereen profileert zichzelf. Anderen hebben tenslotte altijd een beeld van je. Het is aan jou om in control te blijven en anderen de beste versie van jezelf te laten zien. 
 

Wat is resultaatgericht werken?

Resultaatgericht werken is jezelf doelen stellen en hier met een plan naartoe werken. Hierbij laat jij je niet afleiden door details of ontmoedigen door tegenslagen. Je houdt jouw doel voor ogen en onderneemt gericht actie om het te realiseren.

Wat is scrum?

Scrum is een agile-werkwijze waarmee zelfsturende teams projecten effectief kunnen aanpakken. Een Scrum-team levert deelproducten op in korte sprints. Dit zorgt ervoor dat complexe projecten bij uitstek geschikt zijn voor deze vorm van werken. Lees meer over scrum
 

Wat is scrum?

Scrum is een manier van Agile projectmanagement. In kleine, multidisciplinaire teams werk je in sprints aan tussenproducten. In vaste bijeenkomsten wordt het proces gestructureerd. Er wordt telkens bijgeschaafd en doorontwikkeld tot er een goed eindproduct staat. Ondertussen sta je in nauw contact met de klant. 

Scrum is een agile werkwijze die je wendbaarheid vergroot en het mogelijk maakt om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van je doelgroep en eindgebruiker. Waar bij een traditionele aanpak veel tijd zit in de voorbereiding en het schrijven van plannen, zorg je met Scrum dat je zo snel mogelijk waarde toevoegt voor de klant.

Wat is stakeholdermanagement?

Stakeholdermanagement is het in kaart brengen van de verschillende stakeholders en het managen van verwachtingen. Het geeft je inzicht in gemeenschappelijke en tegengestelde belangen. Ook kan de organisatie hiermee de relatie met stakeholders zo optimaal mogelijk beheren. Lees meer over stakeholdermanagement.  

Wat is timemanagement?

Timemanagement is effectief en efficiënt met jouw tijd omgaan. De focus ligt op het managen van je aandacht. Door goed timemanagement stel je concrete en haalbare doelen. Zo haal je tegelijkertijd ook meer voldoening uit je dag. Je hebt een werkbare planning en creëert overzicht. Dit geldt niet alleen voor je werk, maar ook voor je privéleven. Zo voorkom je uitstelgedrag en slechte gewoonten. Cruciaal voor succes in je carrière!

Wat maakt change management succesvol?

Het doorvoeren van een verandering valt of staat bij goed leiderschap. Door heldere communicatie en de nodige overtuigingskracht ontstaat er draagvlak om een voor de verandering. Alleen als iedereen on board is, kan een organisatie profiteren van de benefits van change management. 

Wat maakt een pitch sterk?

Een pitch valt of staat met een goede voorbereiding. Hiermee zorg je voor een krachtig verhaal en een zelfverzekerde uitstraling. Let daarnaast op je houding en je woordgebruik. Zorg voor een rechte rug, een uitnodigende blik en gebruik geen verkleinwoorden.

Wat moet er in een probleemanalyse?

Een probleemanalyse bestaat uit de volgende 6 onderdelen. Met dit stappenplan stel je goed een probleem vast en ga je er effectief mee aan de slag. 

 1. Probleembeschrijving: wat gaat er niet goed in een werkproces?
 2. Afbakening: ga vragen stellen om het probleem in te kaderen. Gebruik hiervoor de 6 w’s
 3. Probleemstelling: waarom gaat het mis?
 4. Informatie: heb je achtergronden nodig om het probleem op te lossen?
 5. Doelstelling: wat wil je bereiken met de oplossing?
 6. Overtuiging: wie moet je meekrijgen om draagvlak voor jouw verbeterproces te krijgen?
   

Wat moet ik weten om aan de slag te gaan met personal branding?

Met de skills op deze pagina maak je een vliegende start met personal branding. Vanuit deze basis kun jij je verder verdiepen met bijvoorbeeld een cursus zelfpresentatie of marketing.

Wat moet je niet doen aan het begin van je presentatie?

Zo voorkom je dat mensen direct afhaken. Vermijd deze openers:

 • ‘Ik ga het komende half uur praten over…’;
 • ‘Bedankt dat ik hier mag komen spreken.’;
 • ‘Hoi allemaal, ik ben … van ….’.

Wat voor onderwerpen staan centraal tijdens intervisie?

In een intervisie staan vaak werkgerelateerde problemen centraal. Deze onderwerpen hoeven niet alleen op je huidige werk van toepassing zijn. Ook het nadenken over een carrièreswitch is een geschikt onderwerp voor een intervisiecasus. 

Wat zijn communicatieve vaardigheden?

Communicatieve vaardigheden - ook wel sociale vaardigheden genoemd - zijn vaardigheden die je gebruikt om effectief te communiceren met anderen in professionele werksituaties. 

Wat zijn de 4 kenmerken van een growth mindset?

De 4 kenmerken van een growth mindset zijn:

 1. maakbaarheid
 2. focus
 3. volharding
 4. feedback

Wat zijn de 6 skills voor goede teamplayers?

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden van een product owner?

Het belangrijkste van een PO is ervaring opdoen en je vakmanschap constant ontwikkelen. Zorg er daarom voor dat je jouw PO-certificaten en scrum master-certificaten haalt. 

Wat zijn de functie-eisen voor een CDD analist?

Wanneer je als CDD analist via Yacht wilt werken dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen;

 • Minimaal een hbo-diploma rechten, (bedrijfs)economie, finance of criminologie;
 • Kennis van het MKB en grootzakelijke organisaties;
 • Kennis van (internationale) compliance-eisen en -procedures en van de (vaktechnische) Engelse taal;
 • Ervaring met het beoordelen van risico's, (complexe) juridische bedrijfsstructuren en de samenhang binnen producten- en dienstenpakketten;
 • Ervaring met het voeren van telefonische klantgesprekken.

Competenties

Flexibiliteit, gedrevenheid en een gezonde dosis nieuwsgierigheid zijn onmisbaar voor de functie van CDD Analist. Daarnaast weeg je, gebaseerd op analyse, risico's af en neem je gedegen beslissingen. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en weet je bevindingen en conclusies beknopt in reviews op te schrijven.

Wat zijn de kenmerken van assertiviteit?

 • Verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag;
 • Voor jezelf opkomen;
 • Eerlijk zijn over wat je vindt, voelt, denkt en wilt;
 • De ander respecteren;
 • Kwetsbaar durven zijn;
 • Een conflict niet mijden. 

Wat zijn de rollen binnen een Scrum-team?

Scrum-master:

Deze persoon heeft de helicopterview. Hij of zij ziet toe dat het team Agile blijft en faciliteert de andere team-members, zodat zij hun werk kunnen doen. Let wel: een Scrum-master is geen projectmanager. Het team is zelforganiserend en bestaat uit professionals die zelfstandig werken. Scrum teams hebben kaders nodig om een effectief team te worden.

Product owner:

Vertegenwoordigt de business stakeholders. Hij/zij bepaalt wat er gedaan moet worden, niet wanneer. Dat wordt in samenspraak met het Development Team gedaan in de Sprint Planning. Hij/zij heeft hier wel invloed op door het stellen van de juiste prioriteiten.

Development team:

De rest van het team. Naast de product owner en Scrum-master, bestaat het development team uit 3 tot 9 team members. Ieder team member werkt zelforganiserend binnen zijn eigen expertise aan de analyse, het ontwerp, de ontwikkeling, het testen en de documentatie.

Wat zijn de taken van een notulist?

Een notulist is neutraal en maakt aantekeningen van de meeting. Van tevoren neem je de agenda door en check je bij wie er aanwezig zijn. Ook is het belangrijk om het doel van de notulen te weten: een actielijst maken, een situatie schetsen of juist het weergeven van de argumenten. Ook handig: zorg dat je op een plek zit waar je iedereen goed kunt verstaan.

Wat zijn de voordelen van delegeren?

Als manager heb je, naast leiding geven, vaak ook uitvoerende taken. Door te delegeren kan je meer aandacht geven aan leiderschapsontwikkeling en de groei van team members. Zo versterk je je team en boek je succes in de output.

Wat zijn handige tips bij zelfreflectie?

Wanneer jij serieus werk gaat maken van reflecteren op jezelf, houd dan de volgende tips bij de hand:

 • Rooster elke week een zelfreflectie-moment in;
 • Reflecteren kan altijd en over alles gaan;
 • Reflecteer ook als alles goed gaat, zo blijf je jezelf ontwikkelen;
 • Oordeel niet, probeer zo objectief mogelijk naar je handelingen en gebeurtenissen te kijken;
 • Gebruik een reflectiemodel.

Wat zijn veelgebruikte reflectievragen?

 • Waar liep ik afgelopen kwartaal tegenaan?
 • Wat was mijn rol in dit geheel?
 • Hoe handelde ik in die situatie?
 • Wat leverde mijn handelen op?
 • Wat kon er beter?
 • Is er een alternatief voor mijn handelen?
 • Wat vond ik van mijn handelen? 

Wat zijn voorbeelden van ethische dilemma’s?

Een voorbeeld van een ethische dilemma’s is bijvoorbeeld hoe Facebook met privacyregelgeving omgaat in relatie tot het verzamelen van data. Wat weegt in zo’n geval zwaarder? Het bemachtigen van meer data en daarmee meer inkomsten? Of de privacy van de gebruiker?

Een ander voorbeeld van een ethisch dilemma is zichtbaar bij Amazon, waar medewerkers lange dagen achter elkaar maken met weinig pauzes om te zorgen dat de targets gehaald worden. In hoeverre wegen de werkomstandigheden van je medewerkers op tegen de targets die gehaald moeten worden?  

Welke 4 stappen moet je doorlopen voor slim timemanagement?

 1. creëer een heel specifiek overzicht;
 2. Stel prioriteiten;
 3. Maak een dag, week en maandplanning;
 4. Evalueer je planning.

Welke 7 eigenschappen zijn nodig om impact te maken als professional?

Welke baan past bij mij?

Yacht helpt je graag bij jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Je kunt altijd bij ons terecht voor loopbaanadvies. 

Welke eigenschappen horen bij effectief leiderschap?

Bij effectief leiderschap horen de volgende 7 eigenschappen:

 1. Proactiviteit;
 2. Doelgericht;
 3. Prioritisatie;
 4. Gunfactor;
 5. Wederzijds begrip;
 6. Synergie;
 7. Reflectievermogen.

Welke kwaliteiten heb je nodig als CDD analist?

Flexibiliteit, gedrevenheid en een gezonde dosis nieuwsgierigheid zijn onmisbaar voor de functie van CDD Analist. Daarnaast weeg je, gebaseerd op analyse, risico’s af en neem je gedegen beslissingen. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en weet je bevindingen en conclusies beknopt in reviews op te schrijven.

Welke methode helpt jou vooruit?

Is Lean niet de geschikte methode om jouw probleem op te lossen? Verdiep je dan in een van de andere 4 kennisgebieden: Design thinking, Agile, Kanban en Scrum. Onderzoek hoe deze methodes bijdragen aan de oplossing van jouw probleem. Kies de meeste geschikte methode of combineer elementen om het gewenste resultaat te bereiken. 

Welke modellen heb je nodig voor een probleemanalyse?

Voor het maken van een probleemanalyse zijn deze 3 methodes gangbaar:

 1. 5Wh2;
 2. 5x waarom;
 3. Visgraatmodel.

Welke pitchvormen zijn er?

De bekendste pitchvorm is de elevator pitch van 30 tot 60 seconden. Daarnaast heb je een:

 • sales-pitch;
 • investeringspitch;
 • media-pitch;
 • netwerkpitch;
 • projectpitch;
 • videopitch. 

Welke presentatieprogramma’s heb je naast PowerPoint?

Naast PowerPoint zijn er nog een aantal andere programma’s waarmee je mooie presentaties bouwt. Denk aan: 

 • Google Slides (vind je in Google Drive);
 • Keynote (vind je op Apple-apparaten);
 • Prezi;
 • Emaze.

Welke professionele netwerken zijn er bij Yacht?

Welke skills helpen mij bij het creëren van draagvlak?

Draagvlak creëren vraagt om zelfvertrouwen, authenticiteit, assertiviteit en goed teamwork. Vaardigheden als beïnvloeden en overtuigen helpen je om nog makkelijker draagvlak te creëren. 

Welke skills zijn er nodig voor authenticiteit?

Wie authentiek, is kent zichzelf en draagt dit uit. Hier is een flinke dosis zelfreflectie voor nodig. Vervolgens heb je zelfvertrouwen en lef nodig om je persoonlijkheid te laten zien. Tot slot helpt assertiviteit je om voor jezelf en op te komen.

Welke verantwoordelijkheden horen bij autonoom zijn?

Bij autonoom zijn hoort dat je zelf verantwoordelijkheid neemt over jouw:
motivatie, behoeften, gevoelens, mening, zienswijzen, inzetbaarheid en gemaakte keuzes en de consequenties daarvan. 

What are we looking for?

We’re looking for graduated engineers with a Master in Electronics, Mechatronics, Mechanics or Software. You have 0-3 years of working experience.  You're an engineer who can share their vision, are able to present this vision to other stakeholders from other departments at Philips. You show natural leadership skills and are able to team up people. We’re looking for people to challenge themselves to make the milestones of this program. You know how to cope with stressful deadlines and environments and you’re familiar in working together with people from different cultures

 • You have a technical MSc or PhD background in an engineering discipline like software, physics, computer science, information technology, biomedical engineering, mathematics, mechanical engineering or electrical engineering
 • You have finished your Master program with an overall average of at least an 8 out of 10
 • Your English language skills are on a near bilingual level
 • You are highly motivated, eager, enthusiastic, flexible and an excellent communicator
 • You have the ability to overview multiple competences and are able to work and communicate in multiple discipline teams
 • A clear connection and interest to/in medical devices
 • You have been participating in community activities, student societies or other activities during your university career

What do we offer?

Besides continuity and a strong professional network, this program gives you the opportunity to boost towards the top of R&D within Philips. You will receive a contract for indefinite period of time at Yacht. You will receive interesting secondary benefits and a market conform salary. When you successfully follow the program, you will be promoted to lead designer in 3 years time! We invest a lot of money in education and training to make sure your will make the program. 

 • Become a Lead Designer within 3 years instead of 5
 • Receive trainings based on your own personal needs
 • Increase your impact in Corporate Social Responsibility (CSR)
 • You will have your own coach from Yacht
 • Receive interesting benefits, thorough education and a market conform salary
 • You will have a strong professional network

Zijn er grenzen aan authenticiteit?

Het is altijd goed om jezelf te zijn, maar blijf rekening houden met anderen. Authenticiteit is geen vrijbrief om met gedrag weg te komen ‘omdat jij nou eenmaal zo bent’. 

Zijn er veel verschillende leiderschapsstijlen?

Binnen Yacht werken we ook veel met de 4 stijlen van Ken Blanchard en Paul Hersey. Het boek waarin ze deze stijlen introduceren is wereldwijd ruim 12 miljoen keer verkocht. Maar er is nog een groot aantal andere denkers die leiderschapsstijlen hebben beschreven, de bibliotheek staat er vol mee! 

trainees

Bij wat voor organisaties ga ik aan de slag?

Wij werken samen met meer dan 150 talentpartners die opdrachten aanbieden voor onze trainees. Onze talentpartners zijn hele diverse organisaties, waardoor je als trainee aanspraak maakt op veel verschillende opdrachtgevers en soorten opdrachten. Deze organisaties zijn mkb-bedrijven, beursgenoteerde multinationals, overheidsorganisaties, profit- en non-profitorganisaties.
 

Can I hire someone who lives in a different time zone?

Yes. A lot of IT-professionals abroad don’t mind adjusting their working hours. So it’s not necessary to live in the same time zone. We can also only recruit IT-professionals that are located, for example, in Europe. We always offer a tailor-made solution based on your talent needs. 

Do I have multiple points of contact if I hire internationally?

No. You still only have one point of contact. Your dedicated account manager at Yacht maintains the contacts for you. This means you communicate about remote recruitment solutions with your well-known Yacht contact person. 

Heb ik een proeftijd?

Ja, als je start met het traineeship heb je een proeftijd van 1 of 2 maanden, zoals wettelijk is bepaald.

Heb ik een vaste baan na het traineeship?

Wij bieden geen garanties. Wél leiden we trainees op tot zelfbewuste vakspecialisten, die binnen organisaties impact maken. Na het driejarig programma ken je jezelf en jouw kwaliteiten goed, waardoor jij precies weet waar je het beste tot je recht komt. Dat kan ergens in een vaste rol zijn, maar ook als interim professional. Wij helpen je na het traineeship altijd vooruit op jouw ingeslagen weg. 

Heb ik invloed op welke opdracht ik krijg?

Ja, dat heb je zeker. Samen met de sales consultants zoek je naar de opdracht die het beste bij je past. Je manager gaat hierover goed in gesprek met jou. 

Heb ik na 3 jaar traineeship baangarantie?

In de afgelopen 7 jaar zijn alle trainees goed terecht gekomen. Iets waar we enorm trots op zijn!

Hoe is Yacht-trainees ingericht?

Wij hebben 7 vakgebieden: HR, Finance, Legal, IT, Engineering, Ruimtelijke ordening en Supply chain & Procurement. Verder is Thomas Mogendorff de directeur, zijn er 5 managers, 23 consultants en ongeveer 250 trainees. We komen samen op onze kantoren en proberen elkaar zoveel mogelijk op te zoeken.
 

Hoe lang ben ik Engineer-trainee?

Ons Engineering traineeship duurt in totaal 3 jaar. Als Engineering-trainee start je met een arbeidsovereenkomst van 2 jaar. Aan het einde van jouw tweede jaar sta je voor een keuze: een contract voor onbepaalde tijd of eenjarige overeenkomst.

Hoe lang ben ik HR-trainee?

Als HR-trainee start je met een arbeidsovereenkomst van 2 jaar. Het totale HR-traineeship programma is 3 jaar. Aan het einde van jouw tweede jaar sta je voor een keuze: een contract voor onbepaalde tijd of eenjarige overeenkomst. 

Hoe lang ben ik Supply Chain trainee?

Als Supply Chain trainee start je met een arbeidsovereenkomst van 2 jaar. Het totale traineeship programma is 3 jaar. Aan het einde van jouw tweede jaar sta je voor een keuze: een contract voor onbepaalde tijd of eenjarige overeenkomst.

Hoe lang ben ik juridisch trainee?

Als Legal trainee start je met een arbeidsovereenkomst van 2 jaar. Het totaleLegal traineeship duurt 3 jaar. Aan het einde van jouw tweede jaar sta je voor een keuze: een contract voor onbepaalde tijd of eenjarige overeenkomst. Kies je voor een overeenkomst van een jaar, dan blijf je in dat jaar bij je laatste opdrachtgever.

Hoe lang ben ik trainee ruimtelijke ordening?

Ons traineeship ruimtelijke ordening duurt 3 jaar. Zo heb je de gelegenheid om met iedere opdracht de verdieping op te zoeken. Aan het einde van jouw tweede jaar maak je een bewuste keuze om met het derde jaar van het traineeship te starten. 

Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure van het traineeship?

We passen ons aan jou aan. Het kan binnen een paar dagen geregeld zijn, maar wanneer je meer tijd nodig hebt, bepalen we samen hoe lang de procedure duurt. 

Hoe lang duurt het Finance traineeship?

Als Finance-trainee bij Yacht start je met een arbeidsovereenkomst van 2 jaar. Het totale Finance traineeship programma is 3 jaar. Aan het einde van jouw tweede jaar sta je voor een keuze: een contract voor onbepaalde tijd of eenjarige overeenkomst. Kies je voor een overeenkomst van een jaar, dan blijf je in dat jaar bij je laatste opdrachtgever.

Hoe lang duurt mijn traineeship?

Onze traineeships duren 3 jaar, waarin je ieder jaar een opdracht uitvoert bij een andere opdrachtgever. Na ieder jaar blikken we terug op je afgelopen opdracht en kijken we of deze opdracht bij je past. Met die uitkomst én jouw verdere ontwikkeldoelen, bepaal je samen met je coach jouw volgende stap.

Hoe verloopt de sollicitatie bij een traineeship?

Aanmelden gaat heel snel via bovenstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Onze recruitment consultant neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Dit zijn onze consultants per vakgebied:

 • IT,  Data & UX - Lisan Holm
 • Finance - Monica D'Aumerie
 • Engineering - Emmely Bouwhuis & Doreth Naafs
 • Supply Chain Management & Procurement - Emmely Bouwhuis & Doreth Naafs
 • Ruimtelijke Ordening - Emmely Bouwhuis
 • HRM & Legal - Lopke Ubbels

Na de kennismaking volgt een online assessment en twee sollicitatiegesprekken. Alles doorgekomen? Dan ga jij direct op opdracht!

Solliciteer direct

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Wanneer jij je aanmeldt voor het UX-traineeship of data-traineeship, moet je jouw cv en motivatie uploaden. Vervolgens maak je telefonisch kennis met onze recruitment consultant Lisan Holm. Dan volgt een online assessment en twee sollicitatiegesprekken. Alles doorgekomen? Dan ga jij direct op opdracht! 

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Lisan Holm neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Lisan Holm neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Emmely Bouwhuis neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Monica d'Aumerie neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Emmely Bouwhuis neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Lopke Ubbels neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Lopke Ubbels neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Emmely Bouwhuis of Doreth Naafs neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Hoe word ik begeleid bij mijn IT-traineeship?

Gedurende je traineeship ondersteunt een vast aanspreekpunt binnen Yacht jou tijdens jouw opdrachten. Dit zijn ervaren consultants of managers uit jouw vakgebied die je persoonlijk begeleiden met hun kennis en ervaring. Dit doen we via:

Ken&Ben

Samen met een gecertificeerde Ken&Ben-coach ga je aan de slag om jouw persoonlijke ontwikkelingspunten toe te passen in de praktijk. Samen bepalen jullie wat jij nog wilt leren of ontwikkelen. en volg je trainingen in o.a. communicatie, presenteren en persoonlijk leiderschap.

#SchoolOfWork

In onze #SchoolofWork zoomen we in op je soft skills. Eens in de drie maanden heb je hiervoor ook intervisie met mede-trainees en leer je meer over jezelf, je kwaliteiten, hoe je invloed uitoefent op anderen en leer jij je staande te houden in een snel veranderende arbeidsmarkt. 

Consultants 

Jouw opdracht vinden we via ons netwerk, in samenwerking met jouw sales consultants Thomas, Ties, Stijn, Grace en commercieel manager Stef. We dagen je hierbij uit om zelf je netwerk in te zetten en verder uit te bouwen. Het is onze overtuiging dat je door het benutten van je netwerk je eigen regisseur bent van jouw carrière.

Hoe word ik begeleid bij mijn Supply Chain Management traineeship?

Tijdens jouw persoonlijke ontwikkelprogramma volg je ieder kwartaal een training, een intervisie en meerdere coachingssessies. Naast die sessies kun je op elk moment jouw coach om hulp vragen. In de coachingsessies:

 • Reflecteren we op huidige of vorige opdracht;
 • Blikken we vooruit op je volgende opdracht;
 • Begeleiden we je in het voeren van sollicitatiegesprekken bij opdrachtgevers;
 • Zorgen we voor een goede start bij je nieuwe opdrachtgever.

Hoe word ik begeleid bij mijn traineeship ruimtelijke ordening?

Als trainee ruimtelijke ordening maak je deel uit van het team Engineering & Supply Chain Management. De manager van het team is je persoonlijke coach. Ook bevind jij je tussen meerdere Yacht-consultants en een groep trainees die je helpen de volgende stap te zetten. Verder begeleiden we jou op de volgende manieren: 

 • Hard skill trainingen, workshops en webinars vanuit het vakgebied;
 • Begeleiding van de eerste opdracht naar jouw volgende opdracht;
 • Soft skill traject samen met andere trainees; 
 • Persoonlijk ontwikkelingsprogramma met een training, een intervisie en meerdere coachingsmomenten per kwartaal. 

Hoe word ik begeleid bij mijn traineeship?

Onze trainees krijgen een intensieve begeleiding die bestaat uit:

 • Focus op soft skills
  Je volgt een uitgebreid soft-skilltraject, waarin vaardigheden aan bod komen als communicatie, presenteren en persoonlijk leiderschap. Hiermee werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en bereid je jezelf voor op uitdagingen tijdens je opdrachten.
 • Intervisie met mede-trainees
  Iedere 3 maanden volg je een intervisie met je mede-trainees. Hier leer je meer over jezelf, je kwaliteiten, hoe je jouw overtuigingskracht inzet en hoe je je weg vindt in een snel veranderend speelveld.
 • Coaching van Ken&Ben
  De trainers en coaches van onze opleidingspartner Ken&Ben begeleiden je tijdens het hele traineeship. In persoonlijke gesprekken ga je in verder in op jouw ontwikkeldoelen en bespreek je jouw ervaringen tijdens je opdracht.

Hoe ziet de begeleiding eruit bij het HR-traineeship?

Als HR-trainee ben je onderdeel van team HRM & legal. De manager van het team is tegelijkertijd jouw coach. Daarnaast zijn er meerdere ervaren Yacht Talent Consultants die jou graag verder helpen. Natuurlijk kun je ook sparren met je mede-trainees over vraagstukken in je opdracht. De begeleiding binnen het HR-traineeship bestaat uit:

 • Trainingen, workshops, webinars
  Vanuit het vakgebied HR organiseren we verschillende trainingen, workshops en webinars. Hier staan steeds verschillende hard skills centraal, die cruciaal zijn voor jou als HRM-professional en voor het succesvol uitvoeren van je opdracht. Na je eerste en tweede opdracht staan deze sessies ook in het teken van sollicitatiegesprekken voeren en toewerken naar een goede start je volgende opdracht.
 • Soft skills
  Naast hard skills, spijkeren we ook jouw soft skills bij. Soft skills zijn onmisbaar en extra belangrijk als HRM-professional. Samen met je mede-trainees volg je een traject, waarin stap voor stap nieuwe soft skills aan bod komen als autonomie, zelfreflectie en netwerken.
 • Persoonlijk ontwikkeltraject
  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal tijdens het HR-traineeship. Daarom bieden we een uitgebreid persoonlijk ontwikkeltraject aan. Tijdens dit traject volg je ieder kwartaal één training, één intervisie en heb je meerdere coachingsmomenten.

Hoe ziet de begeleiding eruit bij het legal traineeship?

Als trainee ben je onderdeel van team HRM & Legal. De manager van het team is tegelijkertijd jouw coach. Daarnaast zijn er meerdere ervaren Yacht-consultants die jou constant verder helpen. Natuurlijk  spar je ook regelmatig met mede-trainees over vraagstukken in je opdracht. De begeleiding binnen het traineeship bestaat uit:

 • Trainingen, workshops, webinars
  Vanuit het vakgebied Legal organiseren we verschillende trainingen, workshops en webinars. Hier staan steeds verschillende hard skills centraal, die cruciaal zijn voor jou als Legal-professional en voor het succesvol uitvoeren van je opdracht. Na je eerste en tweede opdracht staan deze sessies ook in het teken van sollicitatiegesprekken voeren en toewerken naar een goede start je volgende opdracht.
 • Soft skills
  Naast hard skills, spijkeren we ook jouw soft skills bij. Soft skills zijn onmisbaar en extra belangrijk als hr-professional. Samen met je mede-trainees volg je een traject, waarin stap voor stap nieuwe soft skills aan bod komen als autonomie, zelfreflectie en netwerken.
 • Persoonlijk ontwikkeltraject
  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal tijdens het Legal traineeship. Daarom bieden we een uitgebreid persoonlijk ontwikkeltraject aan. Tijdens dit traject volg je ieder kwartaal 1 training, 1 intervisie en heb je meerdere coachingsmomenten.

Hoe ziet het IT-traineeship eruit?

Onze IT-traineeship zijn dé springplank voor ICT-talent. Je gaat drie jaar als data- of UX-trainee aan de slag bij drie organisaties in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.  Tijdens deze periode leer je de verschillende organisaties van binnenuit kennen en los je uitdagende vraagstukken op. Zo leer jij daadkrachtig het verschil maken, professionals te verbinden en bouw je enorm veel expertise op. 

Hoe ziet het persoonlijke ontwikkelprogramma er precies uit?

Tijdens jouw persoonlijke ontwikkelprogramma volg je iedere 13 weken een vakinhoudelijke training. Daarna heb je twee coachingsessies met onze opleider Ken&Ben en twee sessies vanuit Yacht trainees. In deze coachingsessies:

 • Reflecteren we op huidige of vorige opdracht;
 • Blikken we vooruit op je volgende opdracht;
 • Begeleiden we je in het voeren van sollicitatiegesprekken bij opdrachtgevers;
 • Zorgen we voor een goede start bij je nieuwe opdrachtgever.

Hoe ziet mijn ontwikkeling eruit als trainee?

Tijdens het traineeship ontwikkel jij jezelf aan de hand van 3 verschillende pijlers:

 1. Persoonlijke ontwikkeling
 2. Professionele ontwikkeling
 3. Netwerk opbouwen

1. Persoonlijke ontwikkeling

Als Yacht-trainee doorloop je een moderne en uitdagende learning journey, onder begeleiding van coaches en trainers van onze opleidingspartner Ken&Ben. In 3 jaar tijd ontdek jij wie je bent en hoe je de beste versie van jezelf wordt. Daarnaast ontwikkel je de skills waarmee jij impact maakt bij jouw opdrachtgevers.

2. Professionele ontwikkeling

De kennis en skills die je opdoet breng je direct in de praktijk tijdens 3 verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. De opdracht bevindt zich altijd binnen jouw vakgebied. Op basis van ervaringen tijdens je opdracht, volg je trainingen en cursussen afgestemd op jouw leerbehoefte. De vakspecialisten binnen onze community bieden hierin voortdurende begeleiding.

3. Netwerk opbouwen

Een sterk netwerk is essentieel voor een iedere succesvolle professional. Tijdens het traineeship bouw je hieraan, doordat je constant in contact staat met onze vakspecialisten, talentpartners en je mede-trainees.

Hoe ziet mijn werkweek eruit?

Zowel bij Yacht als bij de opdrachtgevers werk je op kantoor en thuis. Ook ben je altijd welkom op een Yacht-kantoor. Inspirerende werklocaties waar je veel andere trainees, professionals en consultants tegenkomt.

Hoe zit het met thuiswerken tijdens mijn traineeship?

Doordat je geregeld thuiswerkt, krijg je soms het gevoel dat je veel alleen moet doen. Mocht dit zo zijn, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. Je kan altijd op een Yacht-kantoor werken en samen met de trainees zorgen we voor gezamenlijke trainingen, (sport) events en borrels. Er zijn dus genoeg manieren om in verbinding te staan met elkaar.

Is het traineeship altijd leuk?

We garanderen een traineeship waar je veel gaat leren, jezelf constant ontwikkelt en waar je vaak veel plezier hebt in je werk. Ook ga je leren dat niet alles vanzelf gaat op opdracht. Professionals zijn het niet eens met je plannen, er is geen budget, deadlines worden niet gehaald of stakeholders kiezen toch voor een andere weg. Genoeg uitdaging dus! Dat is soms moeilijk, maar van tegenslag leer je het meeste. En daar is het traineeship voor. Onze community vangt je op en helpt je weer verder. 

Is it possible to relocate IT talent after they’ve worked remotely for some time?

Yes. Hiring an IT talent remotely means he or she can start working for you on short notice. After you both have experienced this positively, we can work together with our Yacht Expat Service to relocate the talent. 

Is the IT Talent solution hiring process different from what I’m used to from Yacht?

No, our hiring process is standardized throughout Randstad Holding. The only difference is that your account manager at Yacht will explain your specific needs to our Randstad partners. 

Voor welke functie kom ik in aanmerking na het Data-traineeship?

Na het Data-traineeship kom jij in aanmerking voor één van de volgende rollen:

 • Data analist/consultant
  Een data analist analyseert gegevens om belangrijke inzichten voor de organisatie vast te stellen. Zij visualiseren resultaten om inzichten duidelijk over te kunnen dragen aan de ‘business’. 
 • Data scientist
  Modellen maken om taken te automatiseren en waardevolle voorspelling te genereren. Dat is de expertise van een data scientist. Om de big data te verwerken tot modellen zijn programmeerskills in Python, en kennis van statistiek en machine learning nodig.
 • Data engineer
  Als data engineer breng je beschikbare data uit verschillende databronnen bij elkaar en organiseer je dit. Jij maakt data toegankelijk zodat anderen hier effectief gebruik van kunnen maken. Daarvoor ontwikkel je scripts en algoritmes zodat data beschikbaar wordt in de ‘data warehouses’. 
 • BI-specialist / -consultant
  Als Business Intelligence specialist vertaal je (big) data naar heldere antwoorden en actiegerichte inzichten. Jouw informatie, inzichten en adviezen leveren de input voor het beleid van jouw klanten. 

Voor welke opdrachten kom ik na het Finance traineeship in aanmerking?

Na het afronden van ons Finance traineeship heb je veel carrièremogelijkheden en kun je aan de slag als:

 • Business controller (junior);
 • Financial controller;
 • Finance business analist;
 • BI analist/specialist;
 • Finance procesmanager;
 • Finance projectmanager (junior).

Ook heb je na je Finance traineeship een enorme skillset opgebouwd waarmee je in nog veel meer rollen terecht kunt. Na deze 3 jaar weet je namelijk precies wie je bent als mens en als professional én weet je welke rol goed bij jou past. 
 

Voor welke opdrachten kom ik na het HR-traineeship in aanmerking?

Met het HR-traineeship maak je de stap van starter naar HRM-professional. Je kunt dan aan de slag als:

 • Recruitment consultant;
 • HR-adviseur;
 • Project manager;
 • Team lead;
 • Junior Business Partner.

Voor welke opdrachten kom ik na het Legal traineeship in aanmerking?

Na een succesvolle afronding van ons Legal traineeship kun je aan de slag als:

 • Juridisch adviseur;
 • Beleidsmedewerker;
 • Jurist voor een afdeling;
 • Manager van juridische afdeling;
 • WOB-jurist.

Ook heb je na het traineeship een enorme skillset opgebouwd waarmee je in nog veel meer rollen terecht kunt. Na deze 3 jaar weet je namelijk precies wie je bent als mens en als professional én weet je welke rol goed bij jou past. 

Voor welke opdrachten kom ik na het traineeship in aanmerking?

Na het afronden van ons Supply Chain Management traineeship zijn jouw carrièremogelijkheden in de logistiek enorm! Je gaat aan de slag als:

 • Supply chain analyst;
 • Team lead;
 • Continuous improvement;
 • Supply chain manager;
 • Demand en S&OP planner;
 • Projectmanager supply chain.

Ook heb je na het traineeship een enorme skillset opgebouwd waarmee je in nog veel meer rollen terecht kunt. Na deze 3 jaar weet je namelijk precies wie je bent als mens en als professional én weet je welke rol goed bij jou past. 

Voor welke opdrachten kom ik na het traineeship in aanmerking?

Je traineeship levert jou veel nieuwe carrièrekansen op. Ga na je traineeship bijvoorbeeld aan de slag als projectleider, beleidsadviseur of programmamedewerker binnen een gemeente. Je bent dan inzetbaar op belangrijke actuele thema’s zoals duurzaamheid, de energietransitie, wonen, verkeer en groenvoorziening. 

Voor welke opdrachten kom ik na het traineeship in aanmerking?

Met ons traineeship zet de next step in jouw carrière als Engineer. Na het afronden van ons Engineering traineeship kun je aan de slag als:  

 • Projectmanager; 
 • Werkvoorbereider;
 • Process Engineer; 
 • Project Engineer; 
 • Teamlead.

Ook heb je na het Engineering traineeship een enorme skillset opgebouwd waarmee je in nog veel meer rollen terecht kunt. Na deze 3 jaar weet je namelijk precies wie je bent als mens en als professional én weet je welke rol goed bij jou past. 

Voor welke rollen ben ik geschikt na het UX-traineeship?

UX-trainees groeien na het traineeship vaak uit tot:

 • UX- (service)designer
  Als UX-designer zoek je naar manieren om de ervaring van de gebruiker met een product, service of proces te verbeteren. De uitkomsten van tests en onderzoeken analyseer je en vertaal je naar nieuwe ontwerpvoorstellen. 
 • UX-researcher
  Een UX-researcher is onmisbaar voor de oplevering van een product. In deze rol ben jij de stem van de eindgebruiker en weet je precies de juiste verbeterpunten aan te wijzen. Zo kom je tot het beste eindresultaat!

Waarom een traineeship via Yacht?

Met een traineeship via Yacht maak jij jouw carrière toekomstbestendig. Naast dat je jouw vaardigheden in je vakgebied naar een hoger niveau brengt, bouw je óók een uitgebreide soft-skillset op. Deze soft skills onderscheiden jou van andere professionals, waardoor je nu én in de toekomst van grote waarde bent in verschillende rollen voor verschillende opdrachtgevers. Zo word jij de drijvende kracht achter de prestaties van topwerkgevers.

Wat ga ik doen na mijn traineeship?

Na het traineeship ben je een volwaardig professional met een groot netwerk. Je kan dan dus zelf bepalen welke weg je kiest. De meeste van onze trainees kiezen voor onderstaande opties:

 1. Wanneer het wisselen van omgeving je na 3 jaar nog altijd bevalt, kan je verder als interim professional bij Yacht;
 2. Als je graag ergens in vaste dienst wil, zoeken we samen naar een vaste baan;
 3. Je kiest volledig je eigen weg en je start je eigen bedrijf of je zoekt zelf naar een baan;
 4. Je gaat in dienst bij een van de opdrachtgevers waar je tijdens je traineeship gewerkt hebt.

Wat ga ik doen tijdens het Data-traineeship?

Het traineeship biedt jaarlijks meerdere vakinhoudelijke trainingen. Daarnaast krijg je toegang tot Udemy, een digitaal platform met vele ontwikkelmogelijkheden. Ook ga je aan de slag met soft skills zoals communicatie, energie, co-creatie, beïnvloeding en storytelling. Om je effectiviteit als professional te optimaliseren leer je daarnaast alles over scrum- en leanmethodes. Zo ziet het programma van ons data-traineeship eruit:

Jaar 1

 • Jouw traineeship begint met een superstart. In twee dagen kom je erachter wie jij écht bent en ontdek je jouw kwaliteiten;
 • De soft skills effectiviteit, communicatie en co-creatie komen aan bod;
 • Vakinhoudelijke trainingen.

Jaar 2

 • Teambuildingsweekend op de hei: samen met je medetrainees stel je jouw doelen voor het komende jaar vast;
 • Trainingen: beïnvloeding en storytelling;
 • Je volgt 2 keuzevakken.

Jaar 3

 • In jaar 3 breng je opnieuw een weekend door met je medetrainees. Dit weekend staat deze keer in het teken van leiderschap, lef, impact en innovatie. Samen zetten jullie de laatste stap naar een betekenisvolle carrière en zijn jullie klaar om impact te maken.

Wat ga ik doen tijdens het Engineering traineeship?

Tijdens het traineeship ga je aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers in verschillende opdrachten. Daarnaast breid je je vaardigheden uit door hard- en soft-skilltrainingen te volgen. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en coaching. Binnen het traineeship ga je aan de slag met één van deze specialismen:

 1. Project Engineering
  Project Engineering gaat over contact met verschillende stakeholders om samen met hen technische vooruitgang te realiseren. Hierbij staan projectmanagementtechnieken centraal en schakel en plan jij op verschillende niveaus binnen het technisch landschap. Zo ben jij een belangrijke factor in het aandragen van innovatieve oplossingen.
 2. Maintenance en procesverbetering
  Bij diverse opdrachtgevers voer je verbetertrajecten uit. Hierbij focus je op onderhoudstechnieken en stakeholdermanagement. Daarnaast ben je ook continu bezig met verbetermogelijkheden en procesoptimalisatie. Hierbij gebruik je methoden zoals Lean Six Sigma. Zo maak jij het proces iedere dag efficiënter.

Wat ga ik doen tijdens het HR-traineeship?

Tijdens het HR-traineeship ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers. Hier vervul je steeds een HR-gerelateerde rol. Je bepaalt zelf de richting van je opdracht en waarin jij je wilt ontwikkelen. Daarnaast volg je samen met je mede-trainees een soft skills opleidingsprogramma en heb je tijdens het traineeship toegang tot ervaren specialisten uit de community van Yacht.

Wat ga ik doen tijdens het Legal traineeship?

In 3 jaar tijd vervul je verschillende juridische opdrachten bij verschillende overheidsinstellingen. Zo leer je de juridische- en publieke sector goed kennen en ontdek je jouw meerwaarde als professional. Tijdens het Legal traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Samen met je mede-trainees volg je verschillende trainingen en opleidingen, waaronder een softskilltraject, en heb je toegang tot juridische specialisten uit de community van Yacht.
 

Wat ga ik doen tijdens het UX-traineeship?

Het traineeship biedt jaarlijks 1 of 2 vakinhoudelijke trainingen. Daarnaast ga je aan de slag met soft skills zoals communicatie, energie, co-creatie, beïnvloeding en storytelling. Om je effectiviteit als professional te optimaliseren leer je daarnaast alles over scrum- en leanmethodes. Zo ziet het programma van ons UX-traineeship eruit:

Jaar 1

 • Jouw traineeship begint met een superstart. In twee dagen kom je erachter wie jij écht bent en ontdek je jouw kwaliteiten;
 • De soft skills effectiviteit, communicatie en co-creatie komen aan bod;
 • Vakinhoudelijke trainingen.

Jaar 2

 • Teambuildingsweekend op de hei: samen met je medetrainees stel je jouw doelen voor het komende jaar vast;
 • Trainingen: beïnvloeding en storytelling;
 • Je volgt 2 keuzevakken.

Jaar 3

 • In jaar 3 breng je opnieuw een weekend door met je medetrainees. Dit weekend staat deze keer in het teken van leiderschap, lef, impact en innovatie. Samen zetten jullie de laatste stap naar een betekenisvolle carrière en zijn jullie klaar om impact te maken.

Wat ga ik doen tijdens het traineeship?

Tijdens jouw traineeship ontwikkel je je als professional op het gebied van ruimtelijke ordening. Dat doe je met meerdere thema’s bij verschillende gemeenten. Daarnaast besteden we veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en je netwerk. 

Wat ga ik doen tijdens zo’n Finance traineeship?

Tijdens het traineeship ga jij:

 • Aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers
  Je gaat aan de slag bij verschillende opdrachtgevers en vervult daar verschillende opdrachten. Tijdens deze opdrachten focus je op analyse en control, 2 cruciale expertises voor jou als Finance-professional.
 • Hard skill trainingen
  Ook buiten de opdracht ben je continu bezig met je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt hard skill trainingen om jouw vaardigheden als Finance-professional verder op te krikken.
 • Coaching en begeleiding
  Je volgt een persoonlijk ontwikkelprogramma, waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Wat ga ik doen tijdens zo’n logistiek traineeship?

Tijdens het traineeship ga jij:

 • Aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers
  Je gaat aan de slag bij verschillende opdrachtgevers die onderdeel zijn van een grote logistieke keten, zoals KLM, Unilever en Jumbo. Tijdens de opdrachten focus je op een uitdagend vraagstuk op het gebied van planning, procesverbetering of inkoop.
 • Hardskill-trainingen, webinars en workshops
  Ook buiten de opdracht ben je continu bezig met je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt aan je hard skills via speciale trainingen om je professionele vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
 • Softskill-trainingen
  Samen met jouw mede-trainees volg je exclusieve softskill-trainingen. Zo ontwikkel je, naast hard skills, ook jouw human skills om een futureproof professional te worden.
 • Coaching en begeleiding
  Als Supply Chain trainee ben je onderdeel van meerdere community’s. Je bevindt je in het team Supply Chain Management & Engineering, waarvan de manager tegelijkertijd jouw coach is. Daarnaast werk je samen met meerdere Yacht-consultants en jouw mede-trainees. Ook volg je een persoonlijk ontwikkelprogramma, waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Wat gebeurt er als ik geen opdracht heb?

Als er niet meteen een geschikte opdracht voor jou ligt, krijg jij je salaris gewoon doorbetaald. In de tussentijd zit je niet stil. Je draait bijvoorbeeld actief mee met onze consultants, geeft trainingen aan mede-trainees en zoekt samen met je coach naar de juiste opdracht.

Wat is Yacht trainees?

Yacht trainees is het traineeprogramma van Yacht waarin we ambitieuze professionals opleiden tot complete vakspecialisten. Dit doen we door te focussen op soft- én hard skills en jouw persoonlijke ontwikkeling centraal te zetten.

Wat is het salaris?

Als trainee ligt je startsalaris tussen de €2.450,- en €2.700,- bruto per maand. Vervolgens krijg je ieder jaar een verhoging van minimaal €225,- bruto per maand.

Wat krijg ik bij een IT-traineeship van Yacht?

Onze traineeships zijn ingericht op basis van 3 pijlers:

 1. Persoonlijke ontwikkeling
 2. Professionele ontwikkeling
 3. Het netwerk

1. Persoonlijke ontwikkeling

 • Persoonlijke coaching door Ken&Ben;
 • #SchoolofWork: training in effectiviteit, communicatie, energie en co-creatie;
 • Training over beïnvloeden en storytelling;
 • Training in Scrum foundation of master;
 • Training in Lean.

2. Professionele ontwikkeling 

 • Vakinhoudelijke begeleiding van je jobcoach;
 • Uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven en instanties;
 • Jaarlijks één of twee vakinhoudelijke trainingen.

3. Community

 • Jaarlijks een weekendje weg met jouw collega-trainees;
 • Toegang tot de kennis en ervaring van meer dan 3.500 professionals en 100 talentpartners via onze community’s;
 • Training in netwerken door je jobcoaching. 

Wat vinden opdrachtgevers belangrijk bij een trainee?

Organisaties staan steeds vaker en steeds sneller voor veranderingen. Denk aan uitdagingen op het gebied van technologie, duurzaamheid, demografie en globalisering. Daardoor zijn organisaties constant op zoek naar nieuw talent, dat specifieke en up-to-date kennis en kunde met zich meebrengt. Ons traineeship verbindt trainees aan opdrachtgevers met zo’n vraagstuk, waarna jij vanuit jouw specialisme op zoek gaat naar een oplossing. 

Wat voor contract krijg ik?

Als je start krijg je een jaarcontract. Na ieder jaar ga je in gesprek met je manager of jij op je plek zit en of het traineeship bij je past. Vanuit daar kijken we verder naar het vervolg. We bepalen samen met jou welk contract het beste bij je past. Dat kan dus een contract voor onbepaalde tijd zijn, maar je kan ook starten met een jaarcontract. Gedurende het eerste jaar ga je in gesprek met je manager om te bepalen waar je ambities liggen.

Wat wordt er van mij verwacht als Data-trainee?

Onze ideale Data-trainee heeft een:

 • Afgeronde technische/beta hbo- of wo-studie en interesse binnen het data domein;
 • Relevante stage of werkervaring binnen Data Analyse, Data Science, Business Intelligence, Big Data of (Advanced) Analytics;
 • Goede basiskennis van minimaal twee van de volgende technieken en is nieuwsgierig naar andere tools, zoals: Python, R, PowerBi, Excel, SQL, VBA, Qlik, Tableau en/of Matlab;
 • Aantoonbare interesse en affiniteit met data.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij willen in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Wat wordt er van mij verwacht als Engineering-trainee?

Met ons traineeship ontwikkel jij jezelf in 3 jaar tot een zelfbewuste Engineering-professional met leiderschapsvaardigheden. We zoeken daarom ambitieuze professionals die het maximale uit zichzelf én hun carrière willen halen. Wij vragen:  

 • Een hbo of wo-diploma in een technische afstudeerrichting (bijvoorbeeld WTB, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde of Aerospace/Aviation); 
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent op zoek naar een eerste of tweede stap in je carrière; 
 • Je bent een verbinder en wilt een bijdrage leveren aan verduurzaming van de techniek; 
 • Inzet, resultaatgerichtheid, impact, zelfontwikkeling, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. 

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij zoeken in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Wat wordt er van mij verwacht als Finance trainee?

Wij verwachten van jou een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze Finance-professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Ook heb jij:

 • Een hbo- of wo-diploma in een financiële richting;
 • Bij voorkeur al een mooie stage gelopen of ander interessant (bestuur-/ vrijwilligers-) werk gedaan;
 • Een positieve instelling en kijk je ernaar uit jezelf nog beter te leren kennen in ons ontwikkelingsprogramma;
 • Zin om zelf actief de koers van je eigen carrière te bepalen. Dit betekent dat je actief meewerkt aan het vinden van een mooie trainee opdracht. (Beter) leren netwerken vind je een mooie uitdaging.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij willen in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Wat wordt er van mij verwacht als HR-trainee?

Van onze HR-trainees verwachten wij een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Daarnaast vragen wij:

 • HRM, Bedrijfskunde (Business Administration), Arbeids- en Organisatiepsychologie, Personeels- en Organisatiewetenschappen, Hogere Hotelschool;
 • Je bent maximaal 2 jaar geleden afgestudeerd;
 • Je hebt relevante (HR-) werkervaring opgedaan in de vorm van een stage of een bijbaan;
 • Je scoort goed op de competenties: inzet, resultaatgerichtheid, impact, zelfontwikkeling en aanpassingsvermogen;
 • Je hebt een commerciële instelling;
 • Je wilt deel uitmaken van ons netwerk en helpt ons actief bij het uitbreiden daarvan. 

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij zoeken in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Wat wordt er van mij verwacht als IT-trainee?

Van onze IT-trainees verwachten wij een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Ook heb jij:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding met een sterke interesse in IT en digitale ontwikkelingen; 
 • Een commerciële instelling;
 • Beheersing van zowel de Nederlandse (eis) als Engelse taal;
 • Jezelf zijn: wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Bovendien geloven wij dat veel verschillende achtergronden elkaar versterken.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij zoeken in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Jouw opdracht vinden we via ons netwerk, in samenwerking met jouw sales consultant. We dagen je hierbij uit om zelf je netwerk in te zetten en verder uit te bouwen. Het is onze overtuiging dat je door het benutten van je netwerk je eigen regisseur bent van jouw carrière.

Wat wordt er van mij verwacht als juridisch trainee?

Van onze Legal trainees verwachten wij een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze juristen die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Ook beschik jij over:

 • Een wo rechten diploma;
 • Stage-, of werkervaring binnen de overheid in brede zin (pré);
 • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Een proactieve en positieve werkhouding;
 • Een resultaatgerichte werkhouding met politieke -en bestuurlijke sensitiviteit.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij zoeken in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Wat wordt er van mij verwacht als logistiek trainee?

Van onze supply chain management trainees verwachten wij een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Daarnaast vragen wij:

 • Een hbo- of wo-achtergrond in een logistieke of inkoop afstudeerrichting (bijvoorbeeld MSc. Supply Chain Management, HBO Logistics Management of Technische Bedrijfskunde);
 • Een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent op zoek naar je 1e of 2e stap in je carrière;
 • Je wilt deel uitmaken aan ons trainees netwerk en helpt ons actief bij het uitbreiden daarvan;
 • Je denkt in kansen, hebt een ondernemende mindset en kijkt ernaar uit om jezelf nog beter te leren kennen via ons ontwikkelingsprogramma;
 • Inzet, resultaatgerichtheid, zelfontwikkeling en aanpassingsvermogen.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij zoeken in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Wat wordt er van mij verwacht als trainee ruimtelijke ordening?

Van onze ruimtelijke ordening trainees verwachten wij een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Daarnaast vragen wij:

 • Je beschikt over een wo-diploma in Planologie, Stadsgeografie, Economische geografie of soortgelijk;
 • Je hebt relevante stages of werkervaring opgedaan binnen de overheid (is een pre);
 • Je spreekt vloeiend Nederlands;
 • Je herkent jezelf in de volgende eigenschappen: communicatief vaardig, analytisch, verbindend, flexibel en proactief;
 • Je wilt deel uitmaken van ons netwerk en helpt ons actief bij het uitbreiden daarvan;
 • Je hebt de drive om jezelf in 3 jaar te ontwikkelen en zo een kickstart voor je carrière te realiseren.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij willen in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Wat zijn de voordelen van een traineeship via Yacht?

Dit zijn de voordelen van een traineeship via Yacht:

 1. Futureproof carrière
  Jouw ontwikkeling van hard- en soft skills staat centraal in het traineeship. Hierdoor groei jij uit tot een futureproof professional;
 2. Uitdagende opdrachten
  Wij geloven in leren door te doen en te ontdekken. Tijdens het traineeship voer je uitdagende opdrachten uit en bevind je je steeds in een nieuwe omgeving. Zo ontdek je waar jij het maximale uit jouw talent haalt;
 3. Exclusieve community
  Als Yacht-trainee ben jij omgeven door 300 andere ambitieuze trainees en heb je toegang tot onze exclusieve community’s. Hierin kom je onder andere in aanraking met onze 150 talentpartners en alle specialisten die via ons werken. 

Bekijk alle traineeship vacatures

Welke begeleiding heb ik tijdens het Engineering traineeship?

Als Engineering-trainee ben je onderdeel van team Supply Chain Management & Engineering. De manager van het team is ook jouw coach. Daarnaast zijn er meerdere ervaren Yacht-consultants die jou constant vooruit helpen. Natuurlijk spar je regelmatig met mede-trainees over uitdagingen in je opdracht. De begeleiding binnen het Engineering traineeship bestaat uit:

 • Trainingen, workshops, webinars
  Vanuit het vakgebied Engineering organiseren we verschillende trainingen, workshops en webinars. Hier staan steeds verschillende hard skills centraal, die cruciaal zijn voor jou als professional en voor het succesvol uitvoeren van je opdracht. Na je eerste en tweede opdracht staan deze sessies ook in het teken van sollicitatiegesprekken voeren en toewerken naar een goede start van je volgende opdracht.
 • Soft skills
  Naast hard skills, spijkeren we ook jouw soft skills bij. Samen met je mede-trainees volg je een traject, waarin stap voor stap nieuwe soft skills aan bod komen, zoals autonomie, zelfreflectie en netwerken.
 • Persoonlijk ontwikkeltraject
  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal tijdens het Engineering traineeship. Daarom bieden we een uitgebreid persoonlijk ontwikkeltraject aan. Tijdens dit traject volg je ieder kwartaal één training, één intervisie en heb je meerdere coachingsmomenten.

Welke functies kan ik uitoefenen na een IT-traineeship?

Als IT-trainee bij Yacht groei je in 3 jaar tot een young professional met verbindende soft skills. Zo maak jij direct impact in de volgende organisatie waar je terecht komt. Meestal groei je uit naar één van de volgende functies:

 • IT Consultant
  Als IT-consultant begeleid jij externe partijen bij het optimaliseren van hun digitale werkprocessen. Door systeemontwikkelingen en -integraties zo efficiënt mogelijk op te zetten, help je organisaties vooruit met hun zakelijke doelstellingen. 
 • IT Business Analist
  Een IT Business Analist is onmisbaar bij IT-projecten. De BA onderzoekt waar een product aan moet voldoen, wat de behoeften zijn van verschillende stakeholders en valideert de business requirements. Dit doet de BA aan de hand van zelfgebouwde datamodellen, die hij of zij weet door te vertalen naar heldere doelstellingen. 
 • Product Owner
  Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor de oplevering van het eindproduct. Als schakel tussen stakeholders en het productieteam ben jij verantwoordelijk voor het verloop van het proces.
 • Scrum Master
  De scrum master zorgt voor het verloop van een scrum project. Als scrum master leid jij de korte sprints en het development team. Een scrum project is flexibel, dus je moet constant bijsturen om ervoor te zorgen dat de doelstellingen voor het mvp gehaald worden.  

Via het UX-traineeship en data-traineeship staan er nog veel meer specialistische IT-functies voor je open. Denk aan: UX- (service)designer, UX-researcher, Data-analist, -consultant, -scientist, -engineer of BI-specialist.