Ben jij een teamplayer? Zo brengt teamwork je verder Cover

Ben jij een teamplayer? Zo brengt teamwork je verder

Een succesvolle carrière bereik je niet in je eentje. Goed teamwork met je collega’s helpt hierbij. Daarom is het niet alleen sociaal wenselijk, maar ook van strategisch belang om een sterke teamplayer te zijn. Wil je stappen maken? Dan is constructief samenwerken en de verschillende rollen in je team begrijpen, aansturen en overtuigen cruciaal. Met goed teamwork maak je jouw ambities waar en behaal je successen.

Download de paper

Succesvol communiceren

Communiceren doe je dagelijks face to face, op Slack, via lichaamstaal en tijdens presentaties. Je zorgt ervoor dat voor iedereen weet wat er moet gebeuren, duidelijk is wat jij zelf wel en niet doet. Zo verlopen teamprocessen soepel en efficiënt. Via het DISC-model leer je met collega’s communiceren die anders in elkaar steken dan jij en hoe je omgaat met verschillende gedragsstijlen. En met de gespreksmodellen in dit artikel haal jij het maximale uit elke meeting, bila en telefoongesprek.  

Leer alles over succesvol communiceren

Efficiënt scrummen

Scrummen is ooit bedacht om ‘twee keer zoveel gedaan te krijgen in de helft van de tijd’. Deze samenwerkingsmethode is, als het goed wordt uitgevoerd, enorm efficiënt! Hoe ziet een goede scrumsessie eruit, wat is de rolverdeling en welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? We vragen het aan onze Scrum Master en hij geeft je handvatten voor succesvolle sprintsessies met elk team. 

Check onze handvatten voor efficiënt scrummen

Geloofwaardig overtuigen

Hoe overtuig je anderen van jouw gelijk zonder dat je drammerig en vervelend overkomt? Gelijk hebben is één, gelijk krijgen is twee. Met deze overtuigingstechnieken en -ervaringen leer jij slim beargumenteren en je team members mee te nemen in je verhaal. Door geloofwaardig te overtuigen krijg je alle neuzen in je team dezelfde kant op en haal je het maximale uit een project.  

Ga direct naar geloofwaardig overtuigen

Positief beïnvloeden

Je beïnvloedt anderen met alles wat je doet. Als jij een succesvolle team player wilt zijn, moet je ervoor zorgen dat jouw invloed een positieve uitwerking heeft op je team members. Iedereen reageert anders op jou. Met deze beïnvloedingstechnieken zorg jij voor een goede teamspirit binnen de groep en vergroot jij jouw invloed op het teamsucces. 

Leer alles over positief beïnvloeden

Effectief vergaderen 

Vergaderen hoort erbij in een team. Hoe maak je een meeting effectief? En hoe kunnen we de weekstart gebruiken om productief te zijn? Maar ook: hoe zorg je ervoor dat alle stakeholders vertegenwoordigd zijn? En misschien is het in sommige gevallen helemaal niet nodig dat iedereen aanhaakt bij een vergadering. Met deze tips zorg jij ervoor dat elke vergadering doeltreffend is en het team verder brengt. 

Bekijk onze tips voor effectieve meetings

Constructief discussiëren

Een (felle) discussie hoort erbij. Helemaal niet erg zolang de outcome van de discussie maar constructief is! Een discussie moet geen hard-feelings achterlaten bij iemand. Met deze tips en technieken zorg je er niet alleen voor dat jij op positieve wijze een meningsverschil aangaat, maar ook dat beide partijen met een goed gevoel de discussie afsluiten. Zo zorgt elke discussie voor vooruitgang.

Leer alles over constructief discussiëren 

Veelgestelde vragen van teamplayers

Wat zijn de skills voor goede teamplayers?

Waarom zijn deze skills cruciaal bij teamwork?

De 6 skills voor teamwork zijn cruciaal omdat ze, mits goed uitgevoerd, ervoor zorgen dat de leden van een team op een positieve en constructieve wijze met elkaar projecten aangaan en samenwerken. Zo worden er sneller successen geboekt en wordt het eindproduct naar een hoger niveau getild. 

Hoe werk ik effectief samen binnen Yacht?

Deze soft skills zet je bij Yacht in in je vakgebied, tijdens nieuwe uitdagingen of binnen onze communities.

Je persoonlijk leiderschap versterken? Banner

Je persoonlijk leiderschap versterken?

Met sterk persoonlijk leiderschap haal jij het beste uit jezelf, overtuig jij anderen succesvol van jouw visie en krijg je zaken écht in beweging. Leer hoe jij jezelf efficiënt aanstuurt, draagvlak creëert en conventies doorbreekt.

Download de paper