Op koers blijven door waardevolle inzichten

Yacht Insights on Professionals (YIP)

Op welke arbeidsmarktdata baseer jij je koers? En hoe til jij daarmee jouw organisatie naar een hoger niveau? Yacht Insights on Professionals (YIP) verzamelt continu nieuwe data over online gepubliceerde vacatures, werkenden, werkzoekenden, bedrijven en marktontwikkelingen (hbo/wo). Deze waardevolle data delen we met jou. Met deze actuele arbeidsmarktdata weet jij de juiste keuzes te maken.

Check alle arbeidsmarktontwikkelingen

Yacht Insights on Professionals: actuele arbeidsmarktdata

De schaarste op de arbeidsmarkt heeft veel impact en daardoor is het mogelijk dat je primaire proces onder druk is komen te staan. Daarom is het essentieel om nu de juiste strategische beslissingen te nemen op basis van data. Met Yacht Insights on Professionals (YIP) bieden we je waardevolle data die je een helder inzicht geven in de arbeidsmarkt.

We verzamelen en combineren continu nieuwe gegevens over online gepubliceerde vacatures, werkenden, werkzoekenden, bedrijven en marktontwikkelingen. Naast data uit publieke bronnen en aangekochte data gaat het ook om eigen data. Dit zijn de onderzoeksresultaten over arbeidsmarktgedrag en -voorkeuren van werkenden uit het Beroepen en Arbeidsmarkt Survey (BAS). Via een overzichtelijk dashboard heb je in één oogopslag inzicht in de marktvraag, schaarste, drijfveren en het zoekgedrag van jouw doelgroep(en).

Yacht Insights on Professionals (YIP) geeft een actueel en gedetailleerd inzicht in

  • De 'spanning' tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt (hbo+) voor alle functies, uitgesplitst per regio en opleidingsniveau;
  • Het concurrentieveld van andere werkgevers voor jouw doelgroep(en), onderverdeeld per regio en op basis van diverse andere kenmerken;
  • (Verdeling van) geboden salarissen in de markt;
  • Benchmark voor geboden contracten en andere arbeidsvoorwaarden;
  • Drijfveren (pullfactoren) en zoekgedrag met betrekking tot je vacatures.

Gericht advies

Met onze unieke combinatie van actuele arbeidsmarktdata en de expertise van de beste consultants profiteer jij van gericht advies bij al je (strategische) HR-vraagstukken. Zo behaal jij het maximale resultaat rondom je wervingsstrategie, doelgroepmarketing of employer branding.

De arbeidsmarkt: actuele trends & data Banner

De arbeidsmarkt: actuele trends & data

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Hoe ontwikkelt de marktvraag zich en welk vakgebied kent de grootste schaarste? Download dan nu onze arbeidsmarktupdate en je bent direct op de hoogte van alle trends en data.

Download de arbeidsmarktupdate