Yacht Insights on Professionals: arbeidsmarktdata Cover

Yacht Insights on Professionals: arbeidsmarktdata

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Hoe ontwikkelt de marktvraag zich en welk vakgebied kent de grootste schaarste? Waar komen vraag en aanbod meer in balans? Elk kwartaal zetten wij de actuele arbeidsmarktdata voor je op een rij en duiden wij de trends. Zo blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Download de arbeidsmarktupdate Q1 2024 (NL)           

Download the labor market update Q1 2024 (ENG) 

Ontwikkeling vacaturegraad Nederland

Nederland beleefde ook in van 2024 een uitzonderlijke situatie: de economische indicatoren laten de afgelopen maanden een gemixt beeld zien. Anders dan in eerdere crises kampen veel sectoren nog steeds met een ongekende schaarste aan arbeidskrachten. Hoewel de spanning op de arbeidsmarkt dus onverminderd voortduurt, zien we nu toch de eerste tekenen van een ommekeer. Er zijn signalen dat de afkoelende economie nu ook effect heeft op de arbeidsmarkt – met gevolgen voor met name jongere werknemers. Positieve noot bij dit alles: voor het eerst in zeven jaar loopt het ziekteverzuim licht terug.

Benieuwd naar meer actuele arbeidsmarktontwikkelingen? Download onze complete arbeidsmarktupdate voor 2024 via het onderstaande formulier

 

Wil jij ook futureproof worden in een krappe arbeidsmarkt?Check onze HR-trends

Blijf scherp op de laatste ontwikkelingen in de markt

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een update met de laatste arbeidsmarktcijfers en context bij nieuwe HR-trends.

Stuur mij de nieuwsbrief

Arbeidsmarktupdate Q1 2024

Download de arbeidsmarktupdate Q1 2024. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Download de arbeidsmarktupdate 2024

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Yacht gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement