Werving & selectie van hoogopgeleide professionals Cover

Werving & selectie van hoogopgeleide professionals

Op zoek naar een nieuwe, hoogopgeleide professional voor een vaste positie binnen je organisatie? Maak via werving en selectie gebruik van ons netwerk vol specialisten. Onze community brengt starters en experts doeltreffend naar de juiste werkomgeving. Lees hier hoe we gezamenlijk jullie organisatie een stap vooruit helpen.

Op deze pagina:

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie betekent: de recruitment van vast personeel uitbesteden. Met een grote database aan kandidaten wordt er door een derde partij gezocht naar een nieuwe collega. Dit bespaart organisaties tijd, geld en gedoe.

Yacht staat je hierin bij door je strategieën en doelstellingen leidend te maken bij de zoektocht. Alleen als één van onze specialisten, naast de juiste kwalificaties, ook de juiste match met het de organisatie heeft, zijn we geslaagd.

Verschil tussen werving & selectie en recruitment

De termen werving & selectie en recruitment worden vaak door elkaar gebruikt. Toch is de betekenis van beide begrippen iets anders:

  • Definitie werving en selectie: selectieproces rond het vinden, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een vaste baan. 
  • Definitie recruitment: het selectieproces rond het vinden, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een vaste of tijdelijke baan.

Voordelen werving & selectie via Yacht

  • Groot netwerk aan professionals: met onze database hebben wij binnen de kortste keren een lijst met geschikte specialisten voor je opgesteld.
  • Kennis van verschillende vakgebieden: ons werving en selectieproces vindt plaats in verschillende branches, zodat we gericht kunnen selecteren.
  • Laagdrempelig kennismaken: door ons een selectie te laten maken, kom je op een laagdrempelige manier in contact met onze professionals.  
  • Direct resultaat: de kandidaat die je in dienst neemt, is per direct beschikbaar en klaar om impact te maken binnen je organisatie! 
  • Lage kosten: Je betaalt slechts één keer een fee voor een werving en selectieprocedure. Zo houd jij de kosten laag. 

Onze selectieprocedure

We vinden het belangrijk dat jouw vacature goed wordt ingevuld. Alleen zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit, continuïteit en groei van jullie organisatie op hetzelfde niveau blijven of juist een stap vooruit maken. Yacht heeft jarenlange ervaring op alle gebieden van recruitment en dankzij ons grote professionele netwerk vinden we altijd de juiste persoon voor een functie! 

Vakgebieden werving en selectie

Via werving & selectie zijn wij gespecialiseerd in alle vakgebieden en 8 daarvan lichten we uit. Door de persoonlijke en vakinhoudelijke betrokkenheid van onze specialisten komen wij snel tot de kern. Wij werven en selecteren professionals vooral binnen de volgende branches:

Onze werving en selectie-cases

Door de jaren heen hebben we vele, geslaagde selectieprocedures achter de rug. Om te laten zien hoe werving en selectie werkt, hebben we 2 cases voor je uitgewerkt. Zo krijg je een goed beeld van een selectieproces:

  1. Werving en selectie IT: een professional wilde graag de stap maken van ontwikkelaar naar architect. Yacht vond zijn nieuwe uitdaging bij TAF Verzekeringen.
  2. Werving en selectie finance: Monuta zocht twee Riskmanagers voor een organisatorische uitdaging. In de eerste search zat direct een passende kandidaat.

Ik was blij verrast door de aanpak en begeleiding vanuit Yacht en natuurlijk met de Risk-toppers die we nu in huis hebben gehaald.

Check de w&s-case

Frank Proost

Concern Risk Officer

We helpen je graag! Banner

We helpen je graag!

Als werving- en selectie-bureau helpen we je graag in de zoektocht naar de perfecte nieuwe collega. Neem contact met ons op en dan zoeken we snel de beste mensen voor jouw organisatie.

Neem contact met ons op

Yacht benaderde mij omtrent een functie. Yacht onderscheidde zich van de gemiddelde partij door niet met standaard wervingsteksten te werken, maar mij duidelijk uit te leggen wat de functie inhield. Ze namen de tijd voor mij, hielden mij voortdurend op de hoogte van de voortgang en de vragen die ik stelde werden uitgebreid doorgenomen met de partner zodat ik uiteindelijk een volledig duidelijk beeld van de situatie te horen kreeg. Ik was dus niet de zoveelste professional die werd benaderd, maar Yacht probeerde echt de juiste vacature aan de juiste werknemer te koppelen.

Jorrit van den Born