Werving & selectie van hoogopgeleide professionals Cover

Werving & selectie van hoogopgeleide professionals

Op zoek naar een hoogopgeleide professional voor een vaste positie binnen je organisatie? Maak via werving & selectie gebruik van ons netwerk vol gekwalificeerde specialisten. Onze community brengt starters vanaf drie jaar werkervaring en experts gericht naar de juiste organisaties. Lees hier hoe we gezamenlijk jullie organisatie een stap vooruit helpen.

Geef je vacature aan ons door

Op deze pagina:

Wat is werving & selectie?

Werving & selectie betekent: de recruitment van vast personeel uitbesteden. Met een grote database aan kandidaten wordt er door een derde partij, zoals Yacht, gezocht naar een nieuwe collega. Dit bespaart jou tijd, geld en je krijgt daadwerkelijk een aanwinst die helemaal bij hen past en het team vooruit helpt. 

De zoektocht naar jouw nieuwe collega doen we bij Yacht via onze up-to-date database (elk jaar 12.500 nieuwe kandidaten) en ons netwerk (4.000 interim-professionals en verschillende communities). Ons bereik is hierdoor enorm en via diverse social media kanalen bereiken wij de totale arbeidsmarkt en dus ook de kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging (latent zoekende kandidaten).

We staan je hierin bij door jouw strategieën en doelstellingen leidend te maken bij de zoektocht. Alleen als één van onze kandidaten, naast de juiste kwalificaties, ook de juiste match met de organisatie heeft, zijn we geslaagd.

Verschil tussen werving & selectie en recruitment

De termen werving & selectie en recruitment worden vaak door elkaar gebruikt. Toch is de betekenis van beide begrippen iets anders:

 • Definitie werving & selectie: selectieproces rond het vinden, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een vaste baan;
 • Definitie recruitment: het selectieproces rond het vinden, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een vaste of tijdelijke baan.

Voordelen werving & selectie via Yacht

 • Groot netwerk aan professionals: met onze database vol gekwalificeerde professionals staan we altijd in contact met meerdere kandidaten voor een vacature;
 • Black Belt-gecertificeerde recruitment consultants: bij Yacht werken ruim 100 gespecialiseerde recruitment consultants, die uitblinken in deskundigheid, daadkracht en hun verbindende factor;
 • Kennis van verschillende vakgebieden: ons werving en selectieproces vindt plaats in verschillende branches en werkvelden, zodat we gericht kunnen selecteren;
 • Innovatief: bij Yacht werken we met innovatieve recruitment technieken, zoals: datagedreven doelgroeponderzoek;
 • Laagdrempelig kennismaken: door ons een selectie te laten maken, kom je op een laagdrempelige manier in contact met onze professionals.  

Onze selectieprocedure

Ons werving & selectieproces is the best practice in de markt. Dat komt doordat we gebruikmaken van innovatieve wervingstechnieken als: datagedreven doelgroeponderzoek en black belt boolean search

We vinden het belangrijk dat een professional het verschil maakt binnen een organisatie. Daarom maken we voor elke w&s-procedure een op maat gemaakte wervingsstrategie. Zo’n intensieve procedure is mogelijk door ons grote netwerk aan professionals en onze ruim 100 recruitment consultants die gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden. Zo zorgen we ervoor dat jouw vacature uiteindelijk resulteert in een groei van kwaliteit binnen de organisatie.

Ons werving- en selectieproces in 10 stappen:

 1. Selecteer je favorieten: wij begeleiden je bij de selectiekeuze en voeren mede bij de backwardplanning overeengekomen gespreksrondes. Door de backwardplanning heeft iedereen de data al vrij en verloopt het proces van gesprekken efficiënt. En good to know: over de afgelopen 2 jaar is 86% van de shortlist uitgenodigd voor een gesprek.
 2. Bespreken aanvraag: in deze fase gaan onze consultants in gesprek met jou of jouw inhurende manager. We nemen alle details en functie-eisen van de vacature door en stemmen een haalbare backwardplanning af.
 3. Opstellen targetlist: op uiterlijk dag 4 bespreken we onze targetlist. Dit is een visualisatie van de zoekrichting om zo een scherp beeld voor de search te krijgen.
 4. Job branding & sourcing: onze consultants gaan intensief op zoek naar gekwalificeerde professionals door datagedreven doelgroeponderzoek via online media als LinkedIn en Google. Onze recruitment specialisten zijn Black Belt Boolean Search-gecertificeerd. Dat betekent dat we de totale arbeidsmarkt inclusief 80% van de latent zoekende kandidaten gestructureerd en doelbewust bereiken.
 5. Benaderen en verleiden: kandidaten die zelf solliciteren op de functie komen bij ons op gesprek. Professionals die uit onze eigen search komen, benaderen we om de interesse te peilen. Door de grondige voorbereiding weten onze recruitment consultants de personen te enthousiasmeren voor jouw vacature.
 6. Pre-selectie Yacht aan de hand van STARR: wij stellen een exclusieve lijst samen van professionals die het beste aansluiten bij de functie. Deze komt tot stand na het afnemen van STARR-interviews. Hiermee krijgen we een concreet beeld van belangrijke competenties van de kandidaat.
 7. Presentatie shortlist: vanuit de targetlist volgt de shortlistpresentatie. Deze bestaat uit maximaal 5 van de meest geschikte en enthousiaste kandidaten. Tijdens de presentatie kom je alles te weten over jouw potentiële versterkingen.
 8. Selecteer je favorieten: wij begeleiden je bij de selectiekeuze en voeren mede de bij de backwardplanning overeengekomen gesprekrondes. Door de backwardplanning heeft iedereen de data al vrij en verloopt het proces van gesprekken efficiënt. En good to know: over de afgelopen 2 jaar is 86% van de shortlist uitgenodigd voor een gesprek.
 9. Contractvoorstel: de beste kandidaat krijgt een contractvoorstel. Dit arbeidsvoorwaardengesprek lopen we samen door.
 10. Placement support: een maand na de startdatum voeren we een evaluatiegesprek met de nieuwe aanwinst, de hiring manager en onze consultant. Hoe is het proces verlopen en is iedereen tevreden? Zo blijven wij ons werving en selectieproces optimaliseren. 

Sinds 2016 zorgt onze vooruitstrevende selectieprocedure ervoor dat wij de vaste functies sneller invullen dan de concurrent. Gemiddeld zijn we 32 dagen sneller dan onze concurrent. Nog belangrijker is dat 87% na 2 jaar nog steeds werkzaam is bij de organisatie.

Bemiddelingskosten werving & selectie

De bemiddelingskosten voor werving & selectie verschillen per functie en vacature. De fee (kosten) van een procedure is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: 

 • Mate van exclusiviteit;
 • Schaarste van het gewenste profiel;
 • Niveau van de gewenste kandidaat;
 • Volume;
 • Snelheid;
 • Leveringsvoorwaarden.

We zijn transparant en stemmen dus voorafgaand aan het proces met jou de voorwaarden en fee af.

Neem contact met ons op

Vakgebieden werving & selectie

We streven ernaar om voor iedere vacature de beste kandidaat uit de markt te halen, zeker gezien de selectieve schaarste die is ontstaan op de arbeidsmarkt. Daarvoor moeten we de markt proactief en origineel benaderen. We zijn gespecialiseerd in alle vakgebieden en 8 daarvan lichten we toe:

Onze werving- en selectiecases

Door de jaren heen hebben we vele, geslaagde selectieprocedures achter de rug. Om te laten zien hoe werving & selectie werkt, hebben we 2 cases voor je uitgewerkt. Zo krijg je een goed beeld van een selectieproces:

 1. Werving & selectie IT: een professional wilde graag de stap maken van ontwikkelaar naar architect. Yacht vond zijn nieuwe uitdaging bij TAF Verzekeringen;
 2. Werving & selectie finance: Monuta zocht twee Riskmanagers voor een organisatorische uitdaging. In de eerste search zat direct een passende kandidaat.

Ik was blij verrast door de aanpak en begeleiding vanuit Yacht en natuurlijk met de Risk-toppers die we nu in huis hebben gehaaldFrank Proost, Concern Risk Officer bij Monuta

Yacht Executive Search

Op zoek naar een nieuw management team lid of directeur voor een vaste positie binnen je organisatie? Maak via Yacht Executive Search gebruik van ons netwerk vol gekwalificeerde leiders. Leiders die het verschil maken binnen een organisatie omdat ze hun horizon blijven verbreden. Lees meer over hoe wij gezamenlijk jouw organisatie een stap vooruit helpen en toekomstbestendiger maken in de steeds sneller veranderende wereld.

Lees meer over Executive Search

We helpen je graag in de zoektocht naar de ideale collega

Neem contact met ons op voor meer info over onze wervingsprocedure.

contactperson Image

Geertje Peterse

Werving & selectie Finance, IT, Legal & Publieke sector

contactperson Image

Gerard Thuyns

Werving & selectie Engineering, SCM&P, HRM & MarCom

Yacht levert op hoog niveau profielen aan en weet voor mij altijd de goede match te maken, raak én snel!

Klaas-Jan van Roosmalen COO Rubix Benelux