Trainees: vind de beste young professionals voor jouw organisatie Cover

Trainees: vind de beste young professionals voor jouw organisatie

Ben je op zoek naar hoogopgeleide young professionals? Waar vind je deze young professionals? En hoe kan je ze binden en boeien? Via Yacht heb je toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof trainees. Met hun frisse blik, creativiteit en ambitieuze instelling brengen onze trainees jouw organisatie écht in beweging. Interesse gewekt? Lees hier meer over het inhuren van trainees en neem contact met ons op.

De voordelen van trainees inhuren via Yacht

 • Futureproof toptalent met ambitie

 • Snelle reactie op jouw talentvraag

 • Flexibele zekerheid voor nu en in de toekomst

 • Tijdelijk versterking of vervanging voor opdracht of vraagstuk

 • Toegang tot 300+ talenten & contact met 100+ talentpartmers

Neem contact met ons op

Zo werkt het inhuren van trainees: onze 3 uitgangspunten

De juiste trainees vinden, doe je niet zomaar. Hiervoor heb je namelijk niet alleen een duidelijke strategie nodig, maar ook een uitgebreid netwerk, de juiste wervingsmethoden en relevante samenwerkingen. Bij Yacht werven we young professionals aan de hand van 3 uitgangspunten: 

 1. Talent sharing
 2. Specifieke werving
 3. Begeleiding

1. Talent sharing

Trainees inhuren via Yacht verloopt via ons talentsharing-programma. In dit programma leiden we talent in drie jaar op tot vakspecialist in IT, Engineering, Finance, HRM of Supply Chain Management & Procurement. Aan de hand van een op maat gemaakt traject helpen we trainees met de ontwikkeling van relevante soft en hard skills en bieden we ze de mogelijkheid om bij uiteenlopende opdrachtgevers aan de slag te gaan.

Visual van talentsharing van trainees tussen topwerkgevers
Talent sharing van trainees tussen topwerkgevers

2. Specifieke werving

Bij het aannemen van jong talent kijken we verder dan het cv. We werven onze hoogopgeleide trainees ook op basis van inzet, resultaatgerichtheid, impact, zelfontwikkeling en aanpassingsvermogen. Ook hebben we nauwe samenwerkingen met hogescholen en universiteiten. Hierdoor kunnen we snel jong talent bij jouw organisatie voorstellen.

3. Begeleiding

Wij ontzorgen je in de begeleiding en ontwikkeling van de trainees. Dat doen we met:

 • Persoonlijke begeleiding door consultants vanuit Yacht: 
  Onze consultants hebben zelf ervaring met het traineeship en weten daardoor precies wat er nodig is om optimaal te presteren én waar jonge professionals behoefte aan hebben. Zij bespreken met jou de resultaatafspraken en zorgen voor een soepele in- en doorstroom. 
 • Een coach van onze opleidingspartner: 
  Naast on the job begeleiding kijkt een coach van onze opleidingspartner Schouten en Nelissen samen met de trainee naar de ontwikkeling van hard en soft skills. 

Wanneer huur je trainees in?

Als jouw organisatie behoefte heeft aan jong talent, een frisse blik op processen en meer diversiteit op de werkvloer, dan zijn trainees de ideale aanvulling voor jouw bedrijf. Daarnaast is het inhuren van trainees een duurzame investering in de toekomst. Organisaties die trainees in huis halen, bouwen een pool van high potentials op die in de toekomst terug kunnen keren. Zo heb je altijd de beste vakspecialistische talenten aan boord.

Voor wie zijn trainees interessant?

Onze trainees zijn interessant voor organisaties die:

 • Bereid zijn om te investeren in (de management skills van) jonge talenten;
 • Werkzaam zijn binnen IT, Data, UX, Ruimtelijke ordening, Finance, HRM of Supply Chain Management;
 • En doorlopend uitdagende opdrachten beschikbaar hebben.

Meer weten over trainees werven?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

contactperson Image

Maarten Slot

Commercieel Manager

contactperson Image

Gijs Leenders

Commercieel Manager

Personeel gezocht? De beste professionals voor jou Banner

Personeel gezocht? De beste professionals voor jou

Op zoek naar (interim) versterking voor je organisatie? Wij brengen je in contact met de beste professionals binnen 48 uur voor tijdelijke opdrachten en vaste banen.

Meld je vacature aan

Veelgestelde vragen over het inhuren van trainees

Hoe werkt het inhuren van trainees?

Trainees inhuren via Yacht verloopt via ons talentsharing-programma. Voor dit programma nemen wij talenten aan die we in drie jaar opleiden tot vakspecialist in IT, Data, UX, Ruimtelijke ordening, Finance, HRM of Supply Chain Management. Organisaties die trainees via Yacht inhuren, ontzorgen we in de begeleiding en ontwikkeling.

Wat zijn de voordelen van trainees inhuren via Yacht?

Via het traineeprogramma van Yacht heb je toegang tot een netwerk van 300+ hoogopgeleide talenten met ambitie. Door de grootte van onze talentpool reageren we snel op jouw talent vraag en heb je flexibele zekerheid. Daarnaast ontzorgen we je in de begeleiding en ontwikkeling van trainees middels een op maat gemaakt programma, persoonlijke consultants en een coach van onze opleidingspartner.

Hoe snel kan een trainee starten?

Afhankelijk van de opdracht, kan een trainee doorgaans binnen 1 tot 3 weken starten. Doordat Yacht beschikt over een grote pool trainees, kunnen we snel schakelen en de juiste kandidaat aan je voorstellen. 

Hoe ontwikkelen trainees zich?

Trainees ontwikkelen zich middels het 3-jarige werk- en opleidingstraject van Yacht. Tijdens dit op maat gemaakte traject worden trainees persoonlijk begeleid door onze consultants. Daarnaast werken ze met een coach van onze opleidingspartner Schouten en Nelissen aan de ontwikkeling van hard- en soft skills.

Wat voor werk pakt een trainee op?

Het werk dat een trainee oppakt is afhankelijk van jouw uitdaging. Yacht trainees zijn hoogopgeleide jonge talenten, met een frisse blik op processen en diversiteit op de werkvloer. Dit maakt trainees de ideale aanvulling voor jouw bedrijf, zowel voor tijdelijke projecten als op lange termijn.