Met een traineeship groei jij in 3 jaar uit tot een futureproof professional

Yacht traineeships

Met een Yacht traineeship ontwikkel jij je van starter tot een futureproof professional. Je gaat aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en je ontwikkelt je skills. Door uitdagende opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers maak jij een snelle groei door op professioneel vlak. Zo zet jij in een razend tempo stappen en leg je een sterke basis voor een succesvolle carrière.

Bekijk alle traineeship vacatures

Interessante traineeship vacatures

Voordelen Yacht traineeship: dit is waarom je voor Yacht trainees moet kiezen

Dit moet jij weten over Yacht trainees & traineeships

Wat is Yacht trainees?

Yacht trainees is het traineeprogramma van Yacht waarin we ambitieuze professionals opleiden tot complete vakspecialisten. Dit doen we door te focussen op soft- én hard skills en jouw persoonlijke ontwikkeling centraal te zetten.

Hoe is Yacht-trainees ingericht?

Wij hebben 7 vakgebieden: HR, Finance, Legal, IT, Engineering, Ruimtelijke ordening en Supply chain & Procurement. Verder is Thomas Mogendorff de directeur, zijn er 5 managers, 23 consultants en ongeveer 250 trainees. We komen samen op onze kantoren en proberen elkaar zoveel mogelijk op te zoeken.
 

Waarom een traineeship via Yacht?

Met een traineeship via Yacht maak jij jouw carrière toekomstbestendig. Naast dat je jouw vaardigheden in je vakgebied naar een hoger niveau brengt, bouw je óók een uitgebreide soft-skillset op. Deze soft skills onderscheiden jou van andere professionals, waardoor je nu én in de toekomst van grote waarde bent in verschillende rollen voor verschillende opdrachtgevers. Zo word jij de drijvende kracht achter de prestaties van topwerkgevers.

Hoe lang duurt mijn traineeship?

Onze traineeships duren 3 jaar, waarin je ieder jaar een opdracht uitvoert bij een andere opdrachtgever. Na ieder jaar blikken we terug op je afgelopen opdracht en kijken we of deze opdracht bij je past. Met die uitkomst én jouw verdere ontwikkeldoelen, bepaal je samen met je coach jouw volgende stap.

Wat zijn de voordelen van een traineeship via Yacht?

Dit zijn de voordelen van een traineeship via Yacht:

 1. Futureproof carrière
  Jouw ontwikkeling van hard- en soft skills staat centraal in het traineeship. Hierdoor groei jij uit tot een futureproof professional;
 2. Uitdagende opdrachten
  Wij geloven in leren door te doen en te ontdekken. Tijdens het traineeship voer je uitdagende opdrachten uit en bevind je je steeds in een nieuwe omgeving. Zo ontdek je waar jij het maximale uit jouw talent haalt;
 3. Exclusieve community
  Als Yacht-trainee ben jij omgeven door 300 andere ambitieuze trainees en heb je toegang tot onze exclusieve community’s. Hierin kom je onder andere in aanraking met onze 150 talentpartners en alle specialisten die via ons werken. 

Bekijk alle traineeship vacatures

Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure van het traineeship?

We passen ons aan jou aan. Het kan binnen een paar dagen geregeld zijn, maar wanneer je meer tijd nodig hebt, bepalen we samen hoe lang de procedure duurt. 

Hoe ziet mijn ontwikkeling eruit als trainee?

Tijdens het traineeship ontwikkel jij jezelf aan de hand van 3 verschillende pijlers:

 1. Persoonlijke ontwikkeling
 2. Professionele ontwikkeling
 3. Netwerk opbouwen

1. Persoonlijke ontwikkeling

Als Yacht-trainee doorloop je een moderne en uitdagende learning journey, onder begeleiding van coaches en trainers van onze opleidingspartner Schouten & Nelisses. In 3 jaar tijd ontdek jij wie je bent en hoe je de beste versie van jezelf wordt. Daarnaast ontwikkel je de skills waarmee jij impact maakt bij jouw opdrachtgevers.

2. Professionele ontwikkeling

De kennis en skills die je opdoet breng je direct in de praktijk tijdens 3 verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. De opdracht bevindt zich altijd binnen jouw vakgebied. Op basis van ervaringen tijdens je opdracht, volg je trainingen en cursussen afgestemd op jouw leerbehoefte. De vakspecialisten binnen onze community bieden hierin voortdurende begeleiding.

3. Netwerk opbouwen

Een sterk netwerk is essentieel voor een iedere succesvolle professional. Tijdens het traineeship bouw je hieraan, doordat je constant in contact staat met onze vakspecialisten, talentpartners en je mede-trainees.

Hoe word ik begeleid bij mijn traineeship?

Onze trainees krijgen een intensieve begeleiding die bestaat uit:

 • Focus op soft skills
  Je volgt een uitgebreid soft-skilltraject, waarin vaardigheden aan bod komen als communicatie, presenteren en persoonlijk leiderschap. Hiermee werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en bereid je jezelf voor op uitdagingen tijdens je opdrachten.
 • Intervisie met mede-trainees
  Iedere 3 maanden volg je een intervisie met je mede-trainees. Hier leer je meer over jezelf, je kwaliteiten, hoe je jouw overtuigingskracht inzet en hoe je je weg vindt in een snel veranderend speelveld.
 • Coaching van Schouten & Nelissen
  De trainers en coaches van onze opleidingspartner Schouten & Nelissen begeleiden je tijdens het hele traineeship. In persoonlijke gesprekken ga je in verder in op jouw ontwikkeldoelen en bespreek je jouw ervaringen tijdens je opdracht.

Bij wat voor organisaties ga ik aan de slag?

Wij werken samen met meer dan 150 talentpartners die opdrachten aanbieden voor onze trainees. Onze talentpartners zijn hele diverse organisaties, waardoor je als trainee aanspraak maakt op veel verschillende opdrachtgevers en soorten opdrachten. Deze organisaties zijn mkb-bedrijven, beursgenoteerde multinationals, overheidsorganisaties, profit- en non-profitorganisaties.
 

Wat vinden opdrachtgevers belangrijk bij een trainee?

Organisaties staan steeds vaker en steeds sneller voor veranderingen. Denk aan uitdagingen op het gebied van technologie, duurzaamheid, demografie en globalisering. Daardoor zijn organisaties constant op zoek naar nieuw talent, dat specifieke en up-to-date kennis en kunde met zich meebrengt. Ons traineeship verbindt trainees aan opdrachtgevers met zo’n vraagstuk, waarna jij vanuit jouw specialisme op zoek gaat naar een oplossing. 

Wat is het salaris?

Als trainee ligt je startsalaris tussen de €2.450,- en €2.700,- bruto per maand. Vervolgens krijg je ieder jaar een verhoging van minimaal €225,- bruto per maand.

Wat voor contract krijg ik?

Als je start krijg je een jaarcontract. Na ieder jaar ga je in gesprek met je manager of jij op je plek zit en of het traineeship bij je past. Vanuit daar kijken we verder naar het vervolg. We bepalen samen met jou welk contract het beste bij je past. Dat kan dus een contract voor onbepaalde tijd zijn, maar je kan ook starten met een jaarcontract. Gedurende het eerste jaar ga je in gesprek met je manager om te bepalen waar je ambities liggen.

Heb ik een proeftijd?

Ja, als je start met het traineeship heb je een proeftijd van 1 of 2 maanden, zoals wettelijk is bepaald.

Wat gebeurt er als ik geen opdracht heb?

Als er niet meteen een geschikte opdracht voor jou ligt, krijg jij je salaris gewoon doorbetaald. In de tussentijd zit je niet stil. Je draait bijvoorbeeld actief mee met onze consultants, geeft trainingen aan mede-trainees en zoekt samen met je coach naar de juiste opdracht.

Heb ik invloed op welke opdracht ik krijg?

Ja, dat heb je zeker. Samen met de sales consultants zoek je naar de opdracht die het beste bij je past. Je manager gaat hierover goed in gesprek met jou. 

Heb ik een vaste baan na het traineeship?

Wij bieden geen garanties. Wél leiden we trainees op tot zelfbewuste vakspecialisten, die binnen organisaties impact maken. Na het driejarig programma ken je jezelf en jouw kwaliteiten goed, waardoor jij precies weet waar je het beste tot je recht komt. Dat kan ergens in een vaste rol zijn, maar ook als interim professional. Wij helpen je na het traineeship altijd vooruit op jouw ingeslagen weg. 

Heb ik na 3 jaar traineeship baangarantie?

In de afgelopen 7 jaar zijn alle trainees goed terecht gekomen. Iets waar we enorm trots op zijn!

Wat ga ik doen na mijn traineeship?

Na het traineeship ben je een volwaardig professional met een groot netwerk. Je kan dan dus zelf bepalen welke weg je kiest. De meeste van onze trainees kiezen voor onderstaande opties:

 1. Wanneer het wisselen van omgeving je na 3 jaar nog altijd bevalt, kan je verder als interim professional bij Yacht;
 2. Als je graag ergens in vaste dienst wil, zoeken we samen naar een vaste baan;
 3. Je kiest volledig je eigen weg en je start je eigen bedrijf of je zoekt zelf naar een baan;
 4. Je gaat in dienst bij een van de opdrachtgevers waar je tijdens je traineeship gewerkt hebt.

Is het traineeship altijd leuk?

We garanderen een traineeship waar je veel gaat leren, jezelf constant ontwikkelt en waar je vaak veel plezier hebt in je werk. Ook ga je leren dat niet alles vanzelf gaat op opdracht. Professionals zijn het niet eens met je plannen, er is geen budget, deadlines worden niet gehaald of stakeholders kiezen toch voor een andere weg. Genoeg uitdaging dus! Dat is soms moeilijk, maar van tegenslag leer je het meeste. En daar is het traineeship voor. Onze community vangt je op en helpt je weer verder. 

Hoe ziet mijn werkweek eruit?

Zowel bij Yacht als bij de opdrachtgevers werk je op kantoor en thuis. Ook ben je altijd welkom op een Yacht-kantoor. Inspirerende werklocaties waar je veel andere trainees, professionals en consultants tegenkomt.

Hoe zit het met thuiswerken tijdens mijn traineeship?

Doordat je geregeld thuiswerkt, krijg je soms het gevoel dat je veel alleen moet doen. Mocht dit zo zijn, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. Je kan altijd op een Yacht-kantoor werken en samen met de trainees zorgen we voor gezamenlijke trainingen, (sport) events en borrels. Er zijn dus genoeg manieren om in verbinding te staan met elkaar.

Is Yacht trainees ook te volgen via socail media?

Ja zeker, je kunt ons volgen op Instagram en via LinkedIn. Zo blijf je altijd op de hoogte van Yacht trainees! 

Yacht trainees helpt mij ontzettend bij mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik had mijn loopbaan daarom nergens anders willen starten. Je staat hier als trainee echt centraal, er wordt constant gedacht in mogelijkheden en je leert je talenten te benutten. Naar mijn idee dé manier om een kickstart aan je loopbaan te geven!

Marlynke Bakker Yacht trainee

Meer weten over onze traineeships?

Geïnteresseerd in één van onze traineeships en heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. Een van onze recruitment consultants beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Yacht gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

Dit zeggen onze trainees over hun traineeship