Yacht Executive Search voor management & directie posities Cover

Yacht Executive Search voor management & directie posities

Op zoek naar een nieuw management team lid of directeur voor een vaste positie binnen je organisatie? Maak via Yacht Executive Search gebruik van ons netwerk vol gekwalificeerde leiders. Leiders die het verschil maken binnen een organisatie omdat ze hun horizon blijven verbreden. Lees hier hoe wij gezamenlijk jouw organisatie een stap vooruit helpen en toekomstbestendiger maken in de steeds sneller veranderende wereld.

Neem contact met ons op

Op deze pagina: 

Wat is Executive Search?

Executive Search is het uitbesteden van de werving en selectie van management- en directieposities. In een grote database aan professionals zoeken we een nieuwe leider voor jouw organisatie. Dit bespaart tijd, geld en je krijgt een aanwinst die past bij de cultuur van je organisatie, en het management of directieteam vooruit helpt. 

De zoektocht naar een nieuwe leider doen we via onze up-to-date database (jaarlijks 12.500 nieuwe kandidaten) en ons netwerk (onze consultants). Ons bereik is hierdoor enorm en via diverse social media kanalen bereiken wij (indien gewenst, soms is vertrouwelijkheid geboden) de totale arbeidsmarkt. Dus ook de leiders die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging (latent zoekende kandidaten).

Jouw bedrijfsstrategieën en doelstellingen zijn leidend bij de zoektocht. Alleen als één van onze kandidaten, naast de juiste kwalificaties, ook de juiste match met de organisatie heeft, zijn we geslaagd.

Voordelen Executive Search via Yacht

 • Groot netwerk van leiders: met onze database vol gekwalificeerde leiders staan we altijd in contact met meerdere kandidaten voor een vacature;
 • Black Belt-gecertificeerde recruitment consultants: bij Yacht werken ruim 100 gespecialiseerde recruitment consultants, die excelleren in deskundigheid, daadkracht en hun verbindende factor;
 • Kennis van verschillende vakgebieden: ons werving- en selectieproces vindt plaats in verschillende branches en vakgebieden, zodat we gericht kunnen selecteren;
 • Innovatief: we werken met innovatieve recruitment technieken, zoals datagedreven doelgroeponderzoek en assessments (zowel fysiek als online);
 • Diversiteit: het centraal stellen van diversiteit en inclusiviteit binnen alle lagen van de organisatie, zien wij als een belangrijke voorwaarde voor toekomstbestendig leiderschap. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei;
 • Duurzame partner: we zijn een betrouwbare en strategische partner. Als onderdeel van Randstad Groep beschikken wij over het grootste netwerken en ruim 60 jaar ervaring in HR dienstverlening.

Sinds enkele jaren werk ik naar volle tevredenheid samen met Nicole om nieuwe leiders in ons bedrijf te zoeken. Ze heeft ons met succes geholpen bij het werven van waardevolle nieuwe functies zoals Sales Manager EMEA, Learning & Development Manager EMEA en Hoofd EO Engineering EMEA. Haar betrokkenheid en actieve reactievermogen stellen wij zeer op prijs. Ze luistert heel goed naar onze behoeften en begrijpt onze bedrijfscultuur en waarden. Naast haar professionaliteit en vastberadenheid is dit cruciaal voor haar succes om de juiste mensen voor ons te werven.

contactperson Image
Jan de Jong Senior Director, Regional Operations

Onze aanpak

Ons Executive Search proces is kwalitatief, altijd maatwerk en innovatief in de markt. Dat komt doordat we naast een persoonlijke aanpak van onze consultants gebruikmaken van innovatieve wervingstechnieken als: datagedreven doelgroeponderzoek en met vernieuwde zoektechnieken, zowel online als offline, zoals black belt boolean search. En bovenal onze ervaren consultants die zich onderscheiden in servicegerichtheid en bouwen op een jarenlange expertise. 

We vinden het belangrijk dat een leider het verschil maakt binnen een organisatie. Daarom maken onze consultants voor elke Executive Search procedure een op maat gemaakte wervingsstrategie. Zo’n intensieve procedure is mogelijk door ons grote netwerk aan leiders en onze ruim 100 recruitment consultants die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. Zo zorgen we ervoor dat jouw vacature resulteert in een groei van kwaliteit binnen de organisatie en management of directieteam.

Bemiddelingskosten Executive Search

De bemiddelingskosten voor Executive Search verschillen per rol en vacature. De fee (kosten) van een procedure is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: 

 • Mate van exclusiviteit;
 • Schaarste van het gewenste profiel;
 • Niveau van de gewenste leider;
 • Snelheid;
 • Leveringsvoorwaarden.

We zijn transparant en stemmen dus voorafgaand aan het proces met jou de voorwaarden en fee af.

Een vaste baan vinden via recruitment is op dit moment dé manier om binnen te komen bij de top van het bedrijfsleven. Wanneer ik zelf zoek naar een nieuwe uitdaging is deze na contact met Yacht Executive Search, Claudia Kiontke, snel gevonden. Zij legde mij een rol voor als senior business partner bij Neste. Dit is een groeiende internationale organisatie die hernieuwbare brandstof produceert en waar de financiële organisatie nog behoorlijke stappen kan maken. Het sloot precies aan op mijn ambities en drive.

contactperson Image
Richard Koen Senior business partner

We helpen je graag in de zoektocht naar een nieuwe leider

Bij Yacht Executive Search is de klik tussen opdrachtgever en consultant zeer belangrijk. Neem contact met ons op voor meer info en een kennismaking.

contactperson Image

Gerard Thuyns

Werving & selectie Engineering, Supply Chain Management & Procurement, Marketing & Communicatie en Executive Search

contactperson Image

Claudia Kiontke-Smits

Executive Search Consultant

contactperson Image

Nicole Hoksbergen

​Senior Executive Search consultant

Neem contact met ons op

Nieuwsgierig wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Yacht gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement