Werving en selectie-case: Monuta Cover

Werving en selectie-case: Monuta

Monuta heeft meer dan 90 jaar ervaring in het verzorgen en verzekeren van uitvaarten. Monuta staat ervoor om een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken, voor iedereen. Met circa 100 eigen vestigingen, zeven crematoria en drie begraafplaatsen is Monuta een van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. Jaarlijks verzorgen zij ongeveer 15.000 uitvaarten. Monuta heeft ruim 1,4 miljoen verzekerden.

Riskmanager 2.0 gezocht

Monuta Apeldoorn zocht met spoed een tweetal Operational Riskmanagers. Yacht werd gevraagd om de werving en selectie op zich te nemen. De kandidaten moesten niet alleen inhoudelijk uitblinken, maar het Risk gedachtegoed ook gedragen krijgen tot in het DNA van de Monuta organisatie.
Er ontstond feitelijk een nieuw profiel: een ‘Riskmanager 2.0’. Dit type riskmanager is gewild en schaars. Die schaarste komt o.a. door verscherpte regelgeving, de vraag naar andere competenties en nieuwe businessmodellen van partijen die voorheen niet onder toezicht stonden.

Diepgaande expertise

De Yacht consultants gaven blijk van hun kennis over het vakgebied, o.a. door een gedegen plan van aanpak te presenteren in samenwerking met prof. dr. Tjeu Blommaert. Blommaert heeft aan de basis gestaan van een aantal registercontrollers opleidingen, waaronder die van Nivra-Nyenrode en de internationale opleiding van de Universiteit van Maastricht. Daarnaast overlegde Yacht direct een aantal cv’s van potentiële kandidaten. Deze daadkracht werd zeer gewaardeerd.

Complex profiel, direct raak

In deze eerste search zat direct een goed passende Riskmanager voor Monuta. De 2e Riskmanager liet iets langer op zich wachten, maar is inmiddels ook gestart. Zowel op expertise als competenties bleken zij een goede match. Een complex profiel, dus de klant was zeer tevreden met de snelle invulling van beide vacatures.

Reacties Yacht, opdrachtgever en kandidaat

Geerhard Huising, consultant bij Yacht:

‘Een van de professionals die we op het oog hadden voor Monuta was ook in gesprek met andere partijen. We hebben het aanbod en de organisatie persoonlijk met de kandidaat besproken en haar ervan weten te overtuigen dat Monuta een uitstekende keuze zou zijn. Ik ben er echt trots op dat haar keuze uiteindelijk op Monuta viel.’

Frank Proost, Concern Risk Officer bij Monuta:

‘Ik was blij verrast door de aanpak en begeleiding vanuit Yacht en natuurlijk met de Risk toppers die we nu in huis hebben gehaald.’

Reactie Finance professional

‘Ik was verrast door de aanpak, deskundigheid en openheid van Yacht. En ook dat ze echt de tijd namen om mij te leren kennen en verder keken dan alleen de financiële kant. Voor mij is de persoonlijke klik en cultuur namelijk erg belangrijk. Ik ben erg blij met mijn nieuwe werkgever!’

Ook werving & selectie via Yacht?

Als werving- en selectie-bureau helpen we je graag in de zoektocht naar de perfecte nieuwe collega. Neem contact met ons op en dan zoeken we snel de beste mensen voor jouw organisatie.

Neem direct contact met ons op