Werving en selectie finance-professionals Cover

Werving en selectie finance-professionals

Via werving en selectie Finance vinden wij de juist gekwalificeerde professionals voor onder meer banken en verzekeringsmaatschappijen, voor zowel de top 500 als het MKB. Yacht is gespecialiseerd in het vinden van ambitieuze, hoogopgeleide starters en professionals om elke organisatie op financieel werkvlak vooruit te helpen.

Stuur jouw vacature in

Op deze pagina: 

Selectieprocedure financieel personeel

Onze selectieprocedure voor financieel personeel is efficiënt en ziet er als volgt uit: 

 1. Stuur jouw vacature op en wij starten de analyse in onze innovatieve tool YIP
 2. Het gesprek wordt gestart tussen jou of jouw inhurende manager en onze consultants om de details en functie-eisen scherp te stellen
 3. We stellen binnen 4 dagen een targetlist op: naar wie zijn we precies op zoek?
 4. De search begint en we starten een datagedreven doelgroeponderzoek
 5. We verleiden en enthousiasmeren potentials die via recruitment op onze radar verschijnen en gaan met kandidaten die zelf solliciteren in gesprek
 6. Uit onze exclusieve shortlist nemen we STARR-interviews af om tot een concreet beeld te komen
 7. Een shortlistpresentatie volgt met de 5 meest geschikte en enthousiaste kandidaten
 8. We helpen je bij je eerste selectiekeuze en begeleiden gedurende het gehele selectieproces
 9. Jij kiest jouw favoriet en in samenspraak krijgt de kandidaat een contractvoorstel
 10. Gedurende het eerste jaar na bemiddeling, plannen we geheel op maatwerk nog een aantal evaluatie- en voortgangsgesprekken in.

Good to know: over de afgelopen 2 jaar komt 86% van de geselecteerde kandidaten op gesprek.

Lees meer over onze selectieprocedure en wervingstechnieken

Waar zijn onze financiële professionals expert in?

De finance-professionals die via Yacht worden geplaatst bij organisaties vergroten de effectiviteit van financiële afdelingen. Dat doen we bij multinationals, non-profit organisaties of bij fintech-start-ups. We plaatsen financiele specialisten als riskmanagers, concerncontrollers en zelfs als CFO’s.

Kennis van de financiële markt

Daarnaast weten onze finance professionals uiteraard alles van de financiële markt. Yacht is niet voor niks het grootste werving-en-selectiebureau voor hogeropgeleiden, young professionals en experts. 

Hierbij maken we ook handig gebruik van het grote netwerk van Randstad, waardoor we overal de beste finance-professionals op de juiste plek kunnen zetten: van boekhouding tot financierings-specialisaties. Onze hoogopgeleide professionals zijn:

 • Gewend om in multidisciplinaire teams te werken;
 • In staat om regie te voeren over omvangrijke en complexe projecten
 • Ervaren om met hun frisse blik patronen te doorbreken.

We brengen je snel in contact met geschikte kandidaten, die niet alleen doen wat bij de functie hoort, maar ook verbinden, anderen helpen excelleren en jouw organisatie simpelweg verbeteren.

Werving en selectie finance case

Benieuwd hoe zo samenwerking op het gebied van Finance eruitziet? Voor Monuta hebben we op korte termijn twee financial riskmanagers geworven. Hoe dat selectieproces in zijn werk ging, lees je in deze case. Scroll naar beneden om de reactie van Monuta te vinden.  

Voorbeelden van financiële functies

Om een indruk te geven van de rollen en functies die onze professionals voor in organisaties vervullen, hebben we hieronder een greep van de functies op een rij gezet: 

 • CFO
 • Group Controller
 • Business Controller
 • GL Accountant
 • Risk & Compliance officer
 • Business Process Expert
 • Financial Controller
 • Financieringsspecialist
 • Hypotheekspecialist
 • Klantadviseur
 • Financieel adviseur
 • Accountmanager
 • Financial riskmanager

Dit doen we veel bij banken, verzekeraars en andere grote (financiële) organisaties uit de Top 500 en het MKB. Je kan er dus van op aan dat een specialist uit de Yacht-community voldoende kennis en ervaring heeft om bij jouw organisatie het verschil te maken en de prestaties naar een hoger niveau te tillen. 

Stuur direct jouw vacature in

Ook aan de slag met werving en selectie van Yacht? Stuur dan direct via het onderstaande formulier jouw vacature in of neem contact met ons op.

Stuur jouw vacature in

Andere vakgebieden waarbinnen wij werven en selecteren

Ik was blij verrast door de aanpak en begeleiding vanuit Yacht en natuurlijk met de Risk-toppers die we nu in huis hebben gehaald.

Check de w&s-case
Frank Proost Concern Risk Officer

Met de hulp van Yacht is het vinden van een passende uitdaging een soepel proces. Ze garanderen een rol voor je die bij je skills, ervaring, persoonlijkheid en aspiraties past. Er wordt flink geïnvesteerd in de juiste match tussen werkgever en werknemer. In mijn geval hielpen ze bij de voorbereiding van mijn sollicitatiegesprek en hielpen ze bij het uitlichten van de juiste punten op mijn cv voor deze werkgever. En nu heb ik de baan! Ik ben gelukkig met mijn positie en de manier waarop het selectieproces is gegaan

Jorge Robaina

Vacature plaatsen