Contractmanagement: effectief en compliant inhuren met Yacht Externen Management Cover

Contractmanagement: effectief en compliant inhuren met Yacht Externen Management

Maak je gebruik van de inzet van zzp’ers en interim-professionals? En heb je daarbij behoefte aan meer ontzorging rondom (én grip op) contractmanagement? Dan is Yacht Externen Management (YEM) de contractmanager die jouw inhuurprocessen vooruit brengt. Screening, dossiervorming, risicobeheersing en het creëren van inzicht in de stand van inhuur: als broker treden we op als één loket voor leveranciers.

Neem contact op

Voordelen van contractmanagement

 • 100% compliant aan wet- en regelgeving

 • Efficiënt inhuren met slechts één schakel

 • Vast contactpersoon en ontzorging op inhuurprocessen

 • Alle leveranciers en zzp'ers uniform gecontracteerd

 • Inzichtelijke rapportages en uitgebreide dashboards

Neem contact op

Hoe werkt contractmanagement?

Een contractmanager als Yacht Externen Management (YEM en werkt onafhankelijk van Yacht) wordt ook wel ‘intermediair’ of ‘broker’ genoemd, omdat YEM bemiddelt tussen organisaties en externen. We onderhouden alle contacten met leveranciers en zzp’ers en we nemen de contractering van externen uit handen. Zo brengen we je overzicht, structuur en efficiëntie.

Zo ben je als organisatie volledig compliant aan relevante wet- en regelgeving, bespaar je kosten en tijd en heb je inzicht in inhuur. Ook heb je toegang tot arbeidsmarktupdates en krijg je proactief advies rondom wet- en regelgeving.

Dit levert contractmanagement op

1. Risicobeheersing: 100% compliant aan wet- en regelgeving

Contractmanagement via YEM betekent dat je altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving rondom externe inhuur. Hiervoor toetsen we onze beheersmaatregelen structureel met de Belastingdienst: van screening bij onboarding tot offboarding. Zo minimaliseren we veelvoorkomende risico’s op claims en naheffingen als:

 • Schijnzelfstandigheid zzp (Wet DBA);
 • Ketenaansprakelijkheid;
 • Inlenersaansprakelijkheid;
 • Levering door niet gerechtigde leverancier (Wet Waadi);
 • Claim door onvolledige dossiers van ingehuurde professionals;
 • Schade uit beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid die niet te verhalen is.

2. Vast contactpersoon en advies op maat

Vanuit YEM stellen we een relatiemanager voor je beschikbaar. Deze vaste contactpersoon is de schakel tussen jouw organisatie, de externe medewerker en leverancier. 

Door persoonlijk contact en onze handige portal zorgt de relatiemanager voor een zorgeloze onboarding en screening zodat de externen zo snel mogelijk compliant kan starten! De relatiemanager adviseert je proactief bij wetswijzigingen en staat voor je klaar bij vragen over externe inhuur.

3. Transparantie in kosten en inhuurproces

Dankzij onze managementrapportages en dashboardingtools heb jij de inhuur van externen altijd scherp in beeld. We bieden je hiermee inzicht in belangrijke zaken, zoals volume, samenstelling, verdeling over de organisatie en kosten. Op basis van deze inzichten blijven we optimaliseren. Verder pakken wij de regie op het uren- en facturatieproces en betalen wij alle zzp’ers en leveranciers op tijd.

4. Distributie van aanvragen

Soms lukt het onze opdrachtgevers (of hun leveranciers) niet om de juiste interim-professional of zzp’er te vinden. Indien gewenst helpen wij met het werven en selecteren van de juiste professional door de aanvraag te distribueren naar ons grote netwerk van leveranciers en zzp’ers. 

“Bij het YEM-team draait alles om ons als klant, dat kun je goed merken. Ze leven zich als externe partij prima in en snappen wat er bij ons speelt en wat we willen. Naast onze cultuur kennen ze ook het speelveld, en binnen die kaders anticiperen ze professioneel en deskundig.”

Lees meer over ons partnership met ABN AMRO
contactperson Image
Linda Beugelig Competence Manager Flex-Staffing bij ABN AMRO

Voor wie is contractmanagement interessant?

Heeft jouw organisatie behoefte aan overzicht en meer grip op het het inhuren van verschillende leveranciers en interim-professionals?  Zoek jij hulp bij het voldoen aan de veranderende wet- en regelgeving rondom de inhuur van externen? Dan is het contractmanagement van Yacht Externen Management een goede oplossing. 

Meer weten over contractmanagement?

Neem dan contact op met

contactperson Image

Roderik Visser

Client Solutions Manager

Neem contact op met Yacht Externen Management (YEM)

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Yacht gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

Download de paper: grip op Inhuur Banner

Download de paper: grip op Inhuur

Wil jij ook je inhuurproces in deze schaarse arbeidsmarkt naar een next level brengen? Download nu onze paper! Hierin lees je de ervaringen en uitdagingen van 4 organisaties over hun inhuurproces.

Download de paper

Veelgestelde vragen over contractmanagement

Wat is contractmanagement?

Contractmanagement is het effectief en compliant inrichten van processen rondom inhuur.  Een contractmanager - zoals YEM - is een partner die het contracteringsproces van externen uit handen neemt. Zo word je ontzorgd bij alle administratieve werkzaamheden rondom het inhuren van interim-professionals en zzp’ers. Ook voor het inhuren van externen die werken vanuit het buitenland of expats kunnen wij de contractering overnemen..

Waarom samenwerken met YEM als contractmanager?

YEM neemt als contractmanager het contracteren van externen volledig uit handen en brengt het inhuren van interim-professionals terug tot één schakel. Het resultaat? Je bent als organisatie volledig ontzorgd van de contractering die komt kijken bij het tijdelijk aannemen van interim-professionals een zzp’ers. Wij brengen compliance, structuur en efficiëntie. Dit zorgt voor kostenbesparing en tijdwinst. 

Wanneer is contractmanagement interessant?

Contractmanagement is interessant voor elke organisatie die externen inhuurt, zoals interim-professionals via verschillende leveranciers, zzp’ers en expats,. Wij maken het inhuurproces van personeel en leveranciers overzichtelijk. 

Ook zorgen wij dat je altijd voldoet aan de snel veranderende wet- en regelgeving rondom de inhuur van externen. Wij pakken daarnaast graag de regie wanneer er veel verschillende afspraken zijn over facturatie met leveranciers en tijdelijke professionals. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op.