Artikel

Aandacht, meedenken en initiatief zijn de succesfactoren

ABN AMRO over ‘goed partnership’ met YEM

22 maart 2021 - 3 min.

Header image

Volledig compliant zijn, hoe ingewikkeld en veranderlijk de regelgeving bij inhuur ook is. En de juiste flexibele krachten op het juiste moment op de juiste plaats zien te krijgen. Voor Linda Beugeling is dit bij ABN AMRO dagelijks de doelstelling. Daarbij vaart ze met vertrouwen op de expertise van YEM, Yacht Externen Management.

Nooit saai

Linda Beugeling is competence manager Flex-Staffing bij ABN AMRO. Ze is verantwoordelijk voor het hele proces van inhuur. “Ik heb zelf aan de andere kant van de tafel gezeten, ik kom van oorsprong uit de uitzendbranche. Bij ABN AMRO werken we veel met flexibele krachten en kijken we continu hoe we dit optimaal kunnen organiseren. Hoe kunnen we onze processen nóg beter inrichten? Hoe houden we grip op de kosten? Dat zijn vragen die ons bezighouden.”

Haar werk is nooit saai, vindt Linda. “Op het moment dat je denkt klaar te zijn, gebeurt er weer iets dat om nieuwe acties vraagt. Denk bijvoorbeeld aan veranderende wetgeving, of een proceswijziging. Ik krijg ook alle ruimte om innovatief bezig te zijn. Alles om het juiste talent aan te trekken.”

De inhuur van buitenlands talent is ingewikkelde materie. De expertise van Yacht Externen Management (YEM) op dit vlak ervaar ik zeker als een meerwaarde. Ze snappen wat er bij ons speelt en wat we nodig hebben.

Van goeden huize

Heel duidelijk is Linda over het niveau waarop ABN AMRO acteert als het over inhuur gaat. “Als bank weten we heel goed wat er in de markt speelt. We kennen alle ontwikkelingen en lopen voorop. Het niveau ligt hoog. Dat betekent dat je als externe partij van goeden huize moet komen, wil je van meerwaarde zijn.”

Met Yacht Externen Management (YEM) zet ABN AMRO Yacht als dienstverlener in bij het contractmanagement van zzp’ers en andere inhuurleveranciers. “We maken gebruik van YEM om twee redenen. Allereerst ter ondersteuning van uitvoerende taken op het vlak van contractmanagement. Maar bovenal vanwege de juridische en fiscale kennis en risico mitigatie. We willen natuurlijk volledig compliant zijn.”

De wet- en regelgeving verandert met regelmaat. “Bovendien is de wetgeving op het gebied van inhuur ingewikkeld”, stelt Linda. “Om alles goed in beeld te hebben en te verwerken, heb je veel expertise nodig. Met YEM hebben we die in huis. Het zijn echte specialisten; ze beschikken over de juiste kennis en beheersen de processen. Ze regelen het professioneel, zo staan ze in de markt ook bekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met YEM volledig safe zitten.”

Klant centraal stellen

De samenwerking bevalt Linda goed. “Bij het YEM-team draait alles om ons als klant, dat kun je goed merken. Ze leven zich als externe partij prima in en snappen wat er bij ons speelt en wat we willen. Naast onze cultuur kennen ze ook het speelveld, en binnen die kaders anticiperen ze professioneel en deskundig”, aldus Linda, die samengevat van ‘een goed partnership’ spreekt. 

Aandacht, meedenken en initiatief nemen zijn bij een succesvolle samenwerking essentieel, vindt Linda. “In mijn gesprekken met de klantverantwoordelijke bij Yacht zie ik deze aspecten terugkomen. En niet minder belangrijk, in de dagelijkse contacten op operationeel vlak werkt het hetzelfde. We worden altijd prima geïnformeerd over wetswijzigingen en andere ontwikkelingen, inclusief de impact hiervan op onze lopende en toekomstige contracten en het managen daarvan. Ander voorbeeld is het meedenken over het contracteren  van buitenlands talent.
Dat is ingewikkelde materie waarbij wij YEM vragen dit volledig compliant in te regelen. Ook hierbij is hun expertise absoluut van meerwaarde.”

De kracht van een samenwerking blijkt volgens Linda vooral op momenten van feedback en zelfreflectie op het functioneren. “Zijn er punten waarover we niet helemaal tevreden zijn, dan worden die op de juiste manier opgepakt: door te kijken en te bespreken wat er misgaat en hoe dat verbeterd kan worden. En zo ben ik wel vaker positief verrast. Laatst nog, door de snelheid waarmee de nieuwe klantverantwoordelijke bij Yacht was ingewerkt. Zo’n vlekkeloos verloop van de wisseling van de wacht kan enkel als een externe partij je werkwijze en cultuur snapt. Het is heel prettig samenwerken zo.” 

Wil jij ook 100% grip op je inhuur?Lees meer over Yacht Externen Management

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Zorgeloos inhuren Banner

Zorgeloos inhuren

Wil jij snel de beste professionals vinden voor jouw organisatie, waarbij jij de controle blijft houden over de kosten én voldoet aan de juiste wet- en regelgeving? Wij bieden met YIS, YEM en onze inhuurscan de volledige grip op jouw inhuur.

Lees meer