Managed Service Provider (MSP): grip op inhuur met Yacht Inhouse Services Cover

Managed Service Provider (MSP): grip op inhuur met Yacht Inhouse Services

Lukt het niet altijd om de juiste externen op het juiste moment aan te trekken? Is er sprake van wildgroei aan leveranciers en onvoldoende kennis op het gebied van inhuur(risico’s)? Stijgen de inhuurtarieven en heb je geen inzicht in de huidige stand van inhuur? Met andere woorden: mis je grip op inhuur? Onze Managed Service Provider (MSP) via YIS helpt je bij alle inhuurprocessen.

Neem contact met ons op

Yacht Inhouse Services

Yacht Inhouse Services (YIS) werkt onafhankelijk van Yacht. De centrale inhuurdesk van YIS neemt het inhuurproces grotendeels van je over. Enkel voor de meest belangrijke beslismomenten ben je nog betrokken. Dat betekent ontzorging voor inkoop, hrm, inhurende managers, recruitment, legal en finance. 

De voordelen van Yacht Inhouse Services als Managed Service Provider

 • Persoonlijke en proactieve werkwijze

 • 100% levering binnen 95% van de gestelde termijn

 • 100% compliant aan wet- en regelgeving

 • Marktconforme tarieven

 • 24/7 inzicht door dashboards en rapportages

Neem contact met ons op

Dit levert een Managed Service Provider organisaties op

Het resultaat van YIS als MSP? Je optimaliseert de inhuurprocessen die je organisatie structureel vooruit brengen. Dat betekent:

 1. Eén efficiënt inhuurproces van aanvraag tot factuur;
 2. 100% voorziening op alle inhuuraanvragen binnen 95% van de gestelde termijn;
 3. Vast aanspreekpunt op locatie voor vragen rondom inhuur;
 4. Effectief contract- en leveranciersmanagement;
 5. Inzichtelijke rapportages en advies via uitgebreide dashboards;
 6. Volledige ontzorging rondom compliance en risicomanagement.

Zo ontzorgt Yacht Inhouse Services jouw organisatie

1. Centrale inhuurdesk met persoonlijke en proactieve werkwijze

Onze deskundige consultants van YIS werken exclusief voor jouw organisatie. Door te opereren vanuit één centrale inhuurdesk, indien gewenst op jouw locatie, houden we de lijnen kort en schakelen we snel. 

Vanuit onze rol als strategisch partner en arbeidsmarktexpert geven we zowel gevraagd als ongevraagd advies bij het vormgeven van aanvragen tot strategische personeelsplanning en employer branding. 

2. Altijd 100% compliant aan wet- en regelgeving

Bij het inhuren van personeel komt veel wet- en regelgeving kijken. En deze wijzigt ook nog zeer regelmatig. Denk bijvoorbeeld aan de Wet DBA ten behoeve van de inzet van zzp'ers. Onze consultants zorgen dat je voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving en beschikt over de juiste documentatie. Zo minimaliseren wij het risico op claims en naheffingen.

3. Leveringsgarantie dankzij groot netwerk

YIS beschikt over een groot netwerk van leveranciers en vele mooie opdrachten bij onze opdrachtgevers. Hierdoor weten we zelfs in een krappe arbeidsmarkt voldoende leveranciers van interim-professionals en zzp’ers aan te trekken. 

Inmiddels werken we met meer dan 1.500 leveranciers en bestaat ons netwerk uit meer dan 10.000 zzp’ers. We zorgen dat al je inhuuraanvragen worden ingevuld met de juiste professionals op het juiste moment tegen marktconforme tarieven.

Ook zetten we zzp-platforms in om kandidaten te bereiken. Onze aanpak resulteert in 100% leveringsgarantie binnen 95% van de gestelde termijn.

Een voorziening van bijna 100% op alle inhuuraanvragen binnen de afgesproken periode. En dat in het eerste jaar. “De jarenlange voorbereiding om het meteen goed te doen heeft zich uitbetaald. We zijn ontzettend blij met hoe YIS uitvoering geeft aan onze Inhuurdesk.” - Jerry Griekspoor, contractmanager inhuurdesk Gemeente Almere

4. Adviseurs voor (datagedreven) sturing en advies

Schakel je YIS als MSP in, dan krijg je de beschikking over een ervaren adviseur die verantwoordelijk is voor procesoptimalisatie, inrichting van stuurinformatie en datagedreven advies rondom employer branding en strategische personeelsplanning. Zo brengen we jouw organisatie écht vooruit. 

5. Inzicht via gebruiksvriendelijk Vendor Management System

We beschikken over ons eigen Vendor Management Systeem (VMS). Deze software is door onszelf ontwikkeld en wordt continu doorontwikkeld voor de dienstverlening van YIS. Doordat alle inhuurdata via dit systeem verloopt, zijn alle inhuurprocessen efficiënt en transparant. Via de dashboards van dit VMS beschik je over een gedetailleerd inzicht in de huidige stand van inhuur. 

"Een voorziening van 97,6% op alle inhuur aanvragen binnen de afgesproken periode. En dat in het eerste jaar. De jarenlange voorbereiding om het meteen goed te doen heeft zich uitbetaald. We zijn ontzettend blij met hoe YIS uitvoering geeft aan onze Inhuurdesk."

Lees meer over onze samenwerking met de gemeente Almere
contactperson Image
Jerry Griekspoor Contractmanager inhuurdesk Gemeente Almere

Voor wie is Yacht Inhouse Services interessant?

Huurt je organisatie meer dan vijftig interim-professionals en zzp'ers in? Lukt het niet altijd om de juiste kandidaat op het juiste moment te vinden? En ben je onvoldoende compliant aan de wet- en regelgeving en stijgen de inhuurkosten? Of ontbreekt er kennis rondom inhuur in je organisatie? Dan vertellen we je graag meer over de voordelen van een MSP. 

We werken samen met toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven en de publieke sector. En die ontzorging zie je terug in een op maat gemaakte, integrale oplossing binnen jouw organisatie:

Overzicht van de integrale oplossingen van Yacht Inhouse Services
Yacht Inhouse Services: integrale oplossing

Hulp bij Social Return on Investment (SROI)

Veel organisaties zetten zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en hebben daarnaast Social Return on Investment (SROI-)doelstellingen. YIS helpt met het voldoen aan deze doelstelling door direct en indirect socialreturnwaarde te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kwetsbare mensen in Nederland. 

Dit doet YIS onder andere door de doelgroep direct in dienst te nemen en arbeidsontwikkeling te faciliteren (opleidingstrajecten, jobcoaching, sollicitatietrainingen) om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Daarnaast voert YIS maatschappelijke activiteiten uit (vrijwilligerswerk, pro bono inzet van kennis en expertise) en kopen we sociaal in. Samen met onze klanten voegen we waar en wanneer we kunnen maatschappelijke waarde toe via SROI. 

Download de paper: grip op Inhuur Banner

Download de paper: grip op Inhuur

Wil jij ook je inhuurproces in deze schaarse arbeidsmarkt naar een next level brengen? Download nu onze paper! Hierin lees je de ervaringen en uitdagingen van 4 organisaties over hun inhuurproces.

Download de paper

Meer weten over Yacht Inhouse Services als Managed Service Provider?

Bespreek alle mogelijkheden met:

contactperson Image

Jos Vlecken

Client Solutions Director

Neem contact op met Yacht Inhouse Services (YIS)

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Yacht gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

Veelgestelde vragen over Managed Service Provider

Wat is een Managed Service Provider?

Een MSP is dé schakel tussen jouw organisatie en de arbeidsmarkt. De MSP coördineert het gehele inhuurproces waaronder: capaciteitsmanagement, leveranciersmanagement, screening van kandidaten, on- en offboarding en risicomanagement omtrent wet- en regelgeving. Enkel bij de belangrijkste beslismomenten (aanvraag aanmelden, selectiegesprekken voeren, kandidaat kiezen en uren accorderen) ben je betrokken. 

Wanneer is een Managed Service Provider noodzakelijk?

Er zijn een aantal indicaties die erop wijzen dat een MSP binnen een organisatie nodig is:

 • Het lukt niet om de juiste kandidaten op het juiste moment aan te trekken;
 • Er is sprake van een wildgroei aan leveranciers;
 • Er is te weinig kennis in huis over inhuur(risico’s) en wetgeving;
 • Geen inzicht in huidige stand van inhuur;
 • Geen marktconforme tarieven.
   

Waarom samenwerken met Yacht Inhouse Services als Managed Service Provider?

Wanneer je samenwerkt met YIS als Managed Service Provider, dan ben je verzekerd van de juiste externen op het juiste moment tegen marktconforme tarieven volgens de relevante wet- en regelgeving. Tel daarbij op: een efficiënt inhuurproces en daarmee een besparing op kosten. En tijdswinst voor inhurende managers. 

Aan welke wetgeving voldoet Yacht Inhouse Services als Managed Service Provider?

De veranderingen in arbeidswetgeving volgen elkaar soms snel op. Zeker door de toenemende wet- en regelgeving is het soms lastig voor organisaties om hieraan te voldoen. Als Managed Service Provider is YIS van alle wet- en regelgeving rondom het inhuren van externen op de hoogte. Denk aan actuele wetgeving zoals de aanbestedingswet, WKA, AVG, Waadi, WAB en de Wet DBA. Door samen te werken met ons, minimaliseer je het risico op claims en naheffingen.