Skillset: met deze soft skills til jij je carrière naar een hoger niveau Cover

Skillset: met deze soft skills til jij je carrière naar een hoger niveau

Alleen met de juiste skills til jij jouw carrière naar een hoger niveau. Ambitieuze professionals hebben de inhoudelijke expertise en werken tijdens hun loopbaan constant aan hun soft skills. Alleen met deze manier van zelfontwikkeling zet jij de next step in je professionele loopbaan. Stel daarom voor jezelf een nieuw leerdoel op via onze skillset en breng jezelf verder.

Download de paper

Assertiviteit

Een essentiële skill om je volgende stap te zetten: assertiviteit. Je werkt elke dag met andersdenkende collega’s en gelijkgestemde professionals: hoe zorg je er nu voor dat jij anderen in hun waarde laat én met je mee krijgt? Door assertief te zijn. Er zit een dunne scheidslijn tussen jezelf nederig opstellen of juist te agressief overkomen. Just be confident.

Leer alles over assertiviteit en doortastend zijn 

Autonomie

Autonoom werken is cruciaal wanneer je meer verantwoordelijkheid neemt, in kansen moet denken en zelf keuzes wilt maken. Een vastberaden houding is in elk team noodzakelijk om gezamenlijk de focus op de outcome te houden. Succesvolle professionals werken onafhankelijk en houden daarbij het gezamenlijke doel voor ogen. Jij ook?

Leer meer over effectief en autonoom werken

Timemanagement

Je ambities en doelen waarmaken gaat niet zonder strak timemanagement. Deze competentie geeft je overzicht en inzicht op je werkzaamheden. Zo werk jij efficiënter en maak je slimmere keuzes. Door je kwaliteiten effectief in te zetten, maak je snel meters tijdens een project en boek je gerichte resultaten.  

Ontdek de geheimen van effectief timemanagement

Netwerken

De top bereik je niet alleen, daar heb je anderen bij nodig. Netwerken bestaat tegenwoordig uit community-denken en het continu delen van kennis. Geven en nemen dus. Hoe werkt dat precies? We geven je tips, do’s and don’ts, zodat jij slim contacten legt in professionele netwerken en tijdens netwerkborrels. Serieus netwerken brengt de carrière van ambitieuze professionals verder. 

Leer netwerken als een succesvol businesspartner 

Presenteren

Jezelf presenteren is 1, je plannen goed presenteren is 2. Hoe maak jij jouw presentaties zo, dat iedereen zijn aandacht erbij houdt en enthousiast wordt? Wat doe je als jij een buy-in van het management nodig hebt en hoe kom je aan specifieke resources? En een project aan de klant presenteren, ziet er weer anders uit. Professionaliseer daarom je presentatieskills en realiseer het maximale uit je projecten. 

Leer alles over uitmuntend presenteren

Zelfreflectie en reflecteren

Wat kan ik goed, wat wil ik leren en wat is de impact van mijn gedrag op anderen? Houd jezelf regelmatig een spiegel voor. Zelfreflectie is een uitstekende methode om je professionele houding en de manier waarop je op situaties reageert in kaart te brengen voor jezelf. Door continu te reflecteren op de punten waar jij kan groeien, zet je snel stappen in je ontwikkeling. Leer de reflectiemodellen STARR en Korthagen succesvol toepassen.

Leer alles over zelfreflectie

Probleemanalyse en oplossingsgericht werken

Van een concreet probleem bij een project tot een continu struikelblok in de werkwijze van een bedrijf. Hoe detecteer jij een probleem, hoe analyseer je het, wat is de oplossing en hoe voer je het uit? Met een scherpe probleemanalyse aan de hand van het Ishikawa-diagram (visgraatmodel) maak je het verschil in de uitvoering van een oplossing. Zo wordt er in het vervolg beter resultaat geboekt.  

Leer alles over probleemanalyse en oplossingsgericht werken

Visie ontwikkelen

Als jij jouw carrière belangrijk vindt, dan moet je een inhoudelijke visie hebben. Bijvoorbeeld een bedrijfsvisie of een perspectief op het vakgebied waarin jij werkt. Maak van een scherpe visie ontwikkelen een leerdoel tijdens jouw professionele loopbaan. Zet een stip op de horizon en ontdek zo nieuwe kansen. Door jouw omgeving te overtuigen van je zienswijze boek je resultaat op de lange termijn.

Leer alles over een futureproof visie ontwikkelen

Creativiteit 

Creativiteit laat je zaken vanuit een ander perspectief bekijken. Het levert je nieuwe inzichten op en zorgt dat je problemen op een innovatieve manier aanvliegt. Door je creativiteit te ontwikkelen, onderscheid jij jezelf en blijf je originele oplossingen vinden.

Zo zet jij creativiteit effectief in

Je persoonlijk leiderschap versterken? Banner

Je persoonlijk leiderschap versterken?

Met sterk persoonlijk leiderschap haal jij het beste uit jezelf, overtuig jij anderen succesvol van jouw visie en krijg je zaken écht in beweging. Leer hoe jij jezelf efficiënt aanstuurt, draagvlak creëert en conventies doorbreekt.

Download de paper

Veelgestelde vragen over de skillset

Waarom zijn deze soft skills essentieel?

De soft skills uit onze skillset zijn universeel voor elk vakgebied. Het zijn stuk voor stuk competenties die elke ambitieuze professional vroeg of laat resultaat opleveren en nodig zijn om een volgende stap te zetten in je carrière. Met alleen je harde skills kom je er niet als je jouw werkzaamheden naar een hoger niveau wilt tillen. 

Hoe zet ik deze skills in bij Yacht?

Deze soft skills zet je bij Yacht in in je vakgebied, tijdens nieuwe uitdagingen of binnen onze communities