Impact maken tijdens opdrachten en bij organisaties Cover

Impact maken tijdens opdrachten en bij organisaties

Als (interim-) professional maak jij impact. Jij brengt verandering, krijgt mensen met je mee en brengt de organisatie zo vooruit. Dat doe je met jouw expertise, mindset, initiatieven én door resultaatgericht te werken. Zo draag je bij aan het zichtbare resultaat van organisaties en til je jouw carrière naar een hoger niveau. Hoe je dat doet? Met deze 7 skills vergroot jij jouw professionele impact.

Download de paper

Het belang van impact maken

Professioneel impact maken is op constructieve wijze plannen en processen naar een hoger niveau brengen op de lange termijn. Jij weet op doortastende en positieve wijze jouw visie op een werkwijze, project of organisatie te projecteren en maakt zo (maatschappelijk) het verschil. Door impact te maken, til jij jouw carrière naar een hoger niveau. 

7 succesfactoren waarmee jij impact maakt

Ambities scherp hebben

Als jij ambitie hebt, leg je de lat hoog voor jezelf en stel je uitdagende doelen. Impact maken begint dus bij ambitieus zijn. Want hoe uitdagender je doel, hoe groter jouw potentiële impact. Hoe stel jij je ambities op en bij?

Leer alles over ambities 

Growth mindset ontwikkelen

Met de juiste mindset bereik jij je doelen sneller. En de juiste mindset is een growth mindset. In tegenstelling tot werknemers met een fixed mindset geloven professionals met een growth mindset dat er geen grens zit aan hun ontwikkeling. Zo leer je steeds effectiever je stempel drukken op projecten en organisaties.

Lees alles wat je moet weten over een growth mindset

Daadkracht tonen

Daadkracht is het vermogen om door te pakken. Als daadkrachtige professional ben je besluitvaardig en doortastend. Hiermee zorg je ervoor dat jouw voorstellen op tafel komen én worden uitgevoerd.

Check de skills & tips rondom daadkracht

Lef hebben

Je toont lef als jij je niet door angst laat leiden, maar door vertrouwen. Je laat jouw overtuiging en visie spreken en gaat niet voor de gemakkelijkste weg. Professionals die lef hebben durven beslissingen te nemen op basis van hun expertise. Zo maak je gegronde, strategische keuzes die impact hebben op de organisatie.

Zo toon jij lef 

Initiatief nemen

Professionals die initiatief nemen zien kansen en handelen hiernaar, zonder dat iemand hen daartoe aanzet. Door initiatief te nemen zet je jouw voorstellen op de kaart en vergroot je jouw kans om zichtbaar succes te behalen.

Check onze tips over initiatief nemen

Resultaatgericht werken

Als resultaatgerichte professional stel jij concrete doelen. Hier werk je systematisch en met een goede planning naartoe, zodat je het doel zeker bereikt. Door te focussen op het resultaat werk je heel doelgericht en efficiënt.

Zo realiseer je jouw doelen

Ondernemend zijn

Ondernemend zijn als professional is eigenaarschap pakken over jouw rol en verantwoordelijkheden en ermee aan de haal gaan. Jij overziet het gehele plaatje en belang van jouw functie binnen een organisatie, denkt commercieel mee en pakt daardoor meer kansen. Dit wordt ook wel intrapreneurship genoemd.

Lees meer over ondernemend gedrag

Ook essentieel voor jouw carrière:

Je persoonlijk leiderschap versterken? Banner

Je persoonlijk leiderschap versterken?

Met sterk persoonlijk leiderschap haal jij het beste uit jezelf, overtuig jij anderen succesvol van jouw visie en krijg je zaken écht in beweging. Leer hoe jij jezelf efficiënt aanstuurt, draagvlak creëert en conventies doorbreekt.

Download de paper

Veelgestelde vragen over impact maken

Wat is de betekenis van impact maken?

Impact maken betekent een positieve, stelselmatige verandering realiseren op de lange termijn. Impact maken is dus meer dan alleen een bepaald resultaat behalen. Het gaat erom dat dat resultaat concreet bijdraagt aan een fundamentele verandering voor het grotere plaatje. Het gaat dus bijvoorbeeld niet alleen om dat jouw verandering meer winst voor de organisatie oplevert, maar juist ook op maatschappelijk, economisch of wetenschappelijk gebied.

Welke 7 eigenschappen zijn nodig om impact te maken als professional?