Zó zet jij jezelf met personal branding in de markt Cover

Zó zet jij jezelf met personal branding in de markt

Met personal branding zet jij jezelf als merk op de kaart. Met skills als positionering, profileren en thought leadership onderscheid jij je van de rest. Personal branding is cruciaal voor de carrière van iedere ambitieuze professional. Deze 5 skills helpen je daarbij.

Download de paper

Personal branding is wat mensen over je zeggen als je er niet bij bentJeff Bezos, founder & CEO van Amazon.com

Jezelf positioneren

Door jezelf scherp te positioneren, val jij op tussen andere professionals. Jij weet waar je voor staat en waar jouw krachten liggen. Jouw unieke positie vertelt werkgevers of opdrachtgevers direct waarom jij geschikt bent voor de rol, functie of het project. Positioneer jezelf met een positioneringsstrategie

Ga aan de slag

Thought leadership

Heb jij een eigen visie op je vakgebied of de business waarin je zit en ga jij in je werkzaamheden altijd nèt wat meer de diepte in dan je collega’s? Dan ben je hard om weg om een autoriteit in je vakgebied te worden. Als thought leader beïnvloed jij jouw branche en inspireer jij anderen met jouw expertise en succes. 

Maak jezelf zichtbaar met thought leadership

Authenticiteit

Als je authentiek bent, sta je dicht bij jezelf. Je bent trouw aan je eigen persoonlijkheid, zit goed in je vel en dat straal je uit. Dit maakt je betrouwbaar als persoon en collega. En wanneer anderen merken dat jij lekker in je vel zit, wek je vertrouwen bij de ander. En dat is belangrijk bij personal branding: een sterk merk is namelijk voorspelbaar betrouwbaar. 

Val op met jezelf en authentiek te zijn

Profileren

Door jezelf juist te profileren, onderscheid jij je van de rest. Zo speel je jezelf in de kijker en maak je sneller carrière. Jij laat jouw unieke persoonlijke kwaliteiten zien en toont je ambities. Binnen no time zet jij grote stappen in je professionele loopbaan. Laat het beste van jezelf zien door je te profileren.

Lees meer over jezelf profileren

Influencer worden op LinkedIn

Als jij aan de slag wilt met personal branding, boek je snel resultaat via LinkedIn. Dit sociale platform biedt de kansen om jezelf te profileren, positioneren en je kennis en expertise te delen. Door authentiek en als thought leader actief en aanwezig te zijn, houd jij je connecties op de hoogte van jouw visie op ontwikkelingen uit de branche en beïnvloedt je anderen met scherpe inzichten. Je bereikt een steeds grote groep volgers en wordt een autoriteit in jouw vakgebied.

Profileer jezelf als merk op LinkedIn

Ethisch werken 

Het is belangrijk om te laten zien dat jij ethisch te werk gaat en dat je in jouw handelen rekening houdt met verschillende duurzame en inclusieve belangen en waarden. Zo straal je professionaliteit uit en laat je zien dat je een betrouwbare samenwerkingspartner bent. 

Meer over ethisch en integer handelen op werk

Je persoonlijk leiderschap versterken? Banner

Je persoonlijk leiderschap versterken?

Met sterk persoonlijk leiderschap haal jij het beste uit jezelf, overtuig jij anderen succesvol van jouw visie en krijg je zaken écht in beweging. Leer hoe jij jezelf efficiënt aanstuurt, draagvlak creëert en conventies doorbreekt.

Download de paper

Veelgestelde vragen over personal branding

Wat is personal branding?

Personal branding is jezelf als merk presenteren. Je gebruikt jouw persoonlijkheid en skills om op te vallen tussen de anderen. Zo laat je zien waar je voor staat.

Wat moet ik weten om aan de slag te gaan met personal branding?

Met de skills op deze pagina maak je een vliegende start met personal branding. Vanuit deze basis kun jij je verder verdiepen met bijvoorbeeld een cursus zelfpresentatie of marketing.