Recruiter Cover

Recruiter

Als recruiter ben je verantwoordelijk voor de werving van nieuw talent voor een organisatie. Je bent op de hoogte van trends op de arbeidsmarkt en weet je precies welke skills de komende jaren het meest relevant zijn in welke sector. Met die kennis til je vooraanstaande opdrachtgevers naar het volgende niveau. Bij Yacht bieden we jou de uitdaging van steeds wisselende opdrachten in combinatie met de zekerheid van een vast contract. Interesse gewekt? Check dan onze vacatures en lees alles wat je moet weten over de functie van recruiter.

Interessante HR manager vacatures

Werken als recruiter

Wat is een recruiter?

Een recruiter is een specialist op het gebied van werving en selectie, die verantwoordelijk is voor het werven van professionals voor een organisatie. Een recruiter kent trends op de arbeidsmarkt en weet welke skills een organisatie futureproof maken. Vervolgens weet een recruiter de professional met die skills te vinden én aan de organisatie te binden. 

Wat zijn de taken van een recruiter?

Als recruiter haal je het nieuwe talent van een organisatie in huis. Daarbij horen de volgende taken:

 • Meedenken met HR-vraagstukken van klanten:
  Als recruiter vertaal je de doelen van een organisatie naar de skills die nodig zijn om die doelen te behalen. 
 • Schrijven van vacatures:
  Je schrijft sterke vacatures, die professionals ertoe aanzetten om te solliciteren. 
 • Searchen naar de beste kandidaten:
  Je zoekt in databases en via LinkedIn naar professionals en breidt op die manier je netwerk uit.
 • Gesprekken met talenten:
  Om erachter te komen of een professional en de organisatie inderdaad een match zijn, ga je met professionals in gesprek. 
 • Begeleiden van professionals:
  Je begeleidt talenten die je hebt aangenomen tijdens hun onboardingsproces. 

Wat zijn de functie-eisen voor een recruiter?

Wanneer je als recruiter wilt werken, moet je aan de volgende functie-eisen voldoen:

 • Je bent hbo/wo opgeleid; 
 • Je hebt ervaring als recruiter;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;
 • Je bent toe aan een nieuwe stap in jouw carrière;
 • Je bent ambitieus, resultaatgericht, gedreven en een netwerker;
 • Je hebt ervaring in profit omgevingen, nationaal en/of internationaal;
 • Vanuit jouw vakmanschap weet je wat er moet gebeuren om onze opdrachtgevers verder te helpen. Je gaat snel tot actie over en brengt met je bevlogenheid en eagerness anderen ook in beweging.

Welke skills heb je nodig als recruiter?

Als recruiter is proactief optimaliseren het allerbelangrijkst. Je ziet wat er nodig is in organisaties en gaat daarmee aan de slag. Bovendien ben je up-to-date van de belangrijkste ontwikkelingen in HR. Daardoor bevatten jouw veranderplannen altijd de nieuwste en beste strategieën. Daarnaast zijn de volgende skills van belang: 

 • Communicatieve skills:
  Je werkt met mensen en de communicatie met hen gaat je dan ook gemakkelijk af. 
 • Probleemanalyse en oplossingsgericht werken:
  Bij de organisatie waar je start, analyseer je de gebreken in het personeelsbestand en leg je eventuele skill-gaps onder de loep. Vervolgens zet je uiteen welke professionals de organisatie naar het volgende niveau tillen. 
 • Kennisgericht:
  Als recruiter ben je op de hoogte van trends op de arbeidsmarkt en weet je precies welke skills de komende jaren het meest relevant zijn in welke sector. 
 • Netwerken:
  Een recruiter is van nature een netwerker. Je hebt een brede kring van professionals om je heen, waar je contact mee onderhoudt en waar je een beroep op kunt doen wanneer je op zoek bent naar professionals. 
 • Analytisch:
  Als recruiter weet je professionals in een mum van tijd in te schatten en daarmee de juiste kandidaat voor de juiste plek aan te dragen. 

Hoe word je recruiter?

Als recruiter heb je vaak een hbo- of wo-opleiding nodig. Welk diploma dat is, verschilt. Denk bijvoorbeeld aan Human Resource Management, (Toegepaste) Psychologie of Organisatiepsychologie. Recruiters die bij Yacht aan de slag willen, hebben vaak al een paar jaar werkervaring opgedaan.

Waar werken recruiters?

Een recruiter kan via Yacht zowel bij non-profit als profit organisaties aan de slag. Denk bij non-profit aan opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Binnenlandse Zaken, CIZ, DUO, Windesheim en Hogeschool Utrecht, maar ook bij zorginstellingen en scholen. Als recruiter profit kom je bijvoorbeeld te werken bij KLM, NS, Rabobank, FrieslandCampina, Bayer en Wolters Kluwer, maar ook in het MKB en bij start-ups. 

Waar je ook werkt, jij bouwt futureproof aan jouw carrière. Door de veelzijdigheid aan opdrachtgevers en opdrachten, is deze rol een ontwikkelpad op maat en daarmee een boost voor jouw loopbaan als recruiter.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als recruiter? 

Een recruiter heeft veel doorgroeimogelijkheden. Als junior recruiter groei je bijvoorbeeld door tot senior recruiter en vervolgens tot recruitment manager. Maar je kunt ook doorgroeien in een functie als HR adviseur, HR business partner of HR manager.

Het netwerk van Yacht opent voor mij de deur bij interessante opdrachtgevers. Daar ontmoet ik vakgenoten die mij inspireren en waarmee ik waarde kan creëren.

Tjalling Reitsma Interim Professional HR

Jouw mogelijkheden als HR manager via Yacht

Werken als HR manager via Yacht

We zijn altijd op zoek naar talentvolle HR managers. Wij geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met onze ijzersterke community, resulteert in een carrière vol persoonlijke ontwikkeling! We begeleiden interim-professionals met uiteenlopende niveaus: van junior tot zeer ervaren HR managers. 

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een groot kennisnetwerk van 1000+ professionals én vakexperts. We bieden je daarnaast toegang tot uitdagende opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers. Door onze nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers ontvangen we opdrachten als eerste en bieden we je deze unieke kansen als eerste aan. Ons onboarding programma, persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden zoals ons “Future HR Change Program” daarnaast de kickstart die je nodig hebt om jouw succesvolle carrière verder op te bouwen als HR manager.

In dienst bij Yacht als interim-professional

Ga je in dienst bij Yacht als interim-professional, dan versnel jij je carrière door om de paar maanden of jaar te wisselen van werkomgeving; zonder je vaste contract te verliezen. Zo verbeter je sneller je skills en vergroot jij je expertise. 

Op basis van jouw ambities vinden wij een passende HR-opdracht bij de top van het bedrijfsleven of andere organisaties zoals: overheid, start-ups, mkb en non-profit. We geloven namelijk in jouw talent en dat we met ons sterke netwerk snel de opdracht vinden die past bij jouw skills, wensen en ambities. Tijdens jouw onboarding bereiden we je voor op de intakegesprekken bij onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld met een coach en door tips & tricks van collega’s uit het veld. Zo vergroten wij de kans dat jij start bij de opdracht die jij wilt. Wanneer het tijd is voor een nieuwe opdracht, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo zorgen wij samen met jou dat jij jouw persoonlijke doelen bereikt op lange termijn.

Jouw doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Als HR manager bij Yacht ben je onderdeel van een community die je scherp houdt. Zo spar je regelmatig met jouw persoonlijke manager over de doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij jouw ambities. Op basis hiervan zoeken wij de opdracht die bij jou past. Deze persoonlijke begeleiding in combinatie met ons brede opleidings-en trainingsaanbod en peer to peer intervisie, zorgen dat jij jouw carrière in een stroomversnelling zet. Nieuwsgierig?

Lees meer over leren en ontwikkelen in HR

Paper Futurizing HR Banner

Paper Futurizing HR

Hoe geef jij als ambitieuze HR-professional een daadkrachtig advies over HR transformatie bij toonaangevende organisaties? Download de paper & lees de visies van 5 gedreven HR-specialisten.

Download de paper