HR business partner Cover

HR business partner

Als HR business partner houd je je bezig met uiteenlopende HR vraagstukken om de resultaten van vooraanstaande opdrachtgevers te maximaliseren. We bieden jou de uitdaging van steeds wisselende opdrachten in combinatie met de zekerheid van een vast contract. Interesse gewekt? Check dan onze vacatures en lees alles wat je moet weten over de functie van HR business partner.

Interessante vacatures voor Interim HR business partner

Werken als HR business partner

Wat doet een HR business partner?

Als HR business partner leg je de verbinding tussen de strategie en de HR van een organisatie. Je optimaliseert de HR zo, dat dit de (financiële) belangen van het bedrijf ten goede komt. Bijvoorbeeld door een strategische personeelsplanning te maken, waarin duidelijk wordt hoeveel en welke professionals de organisatie precies nodig heeft om zonder onnodige kosten maximaal resultaat te behalen. 

Wat zijn de taken van een HR business partner?

De kerntaken van een HR business partner zijn:

 • Fungeren als sparringpartner en adviseur voor leidinggevenden en directie;
 • Analyseren van uiteenlopende HR vraagstukken om tot vernieuwende oplossingen te komen;
 • Initiatief nemen in om de organisatie naar een hoger niveau te tillen en zichtbaar bijdragen aan het bedrijfsresultaat;
 • Zelfstandig formuleren van strategische plannen, inclusief het overbrengen van visie en die omzetten in een strategische aanpak;
 • Leidinggeven aan teams en veranderprogramma’s en (complexe) projecten.

Wat zijn de functie-eisen voor een HR business partner?

Wanneer je bij Yacht als HR business partner wilt werken, moet je aan de volgende functie-eisen voldoen:

 • Je bent hbo/wo opgeleid; 
 • Je hebt ervaring als HR business partner;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;
 • Je bent toe aan een nieuwe stap in jouw carrière;
 • Je bent ambitieus, nieuwsgierig, resultaatgericht, gedreven en een netwerker;
 • Je hebt ervaring binnen profit omgevingen, nationaal en/of internationaal;
 • Vanuit jouw vakmanschap weet je wat er moet gebeuren om onze opdrachtgevers verder te helpen. Je gaat snel tot actie over en brengt met je bevlogenheid en eagerness anderen ook in beweging.

Welke skills heb je nodig als HR business partner?

Als HR business partner is proactief willen optimaliseren het allerbelangrijkst. Je ziet wat er nodig is in organisaties en gaat daarmee aan de slag. Bovendien ben je op up-to-date met de belangrijkste ontwikkelingen in HR. Daardoor bevatten jouw veranderplannen altijd de nieuwste en beste strategieën. Daarnaast zijn de volgende skills van belang: 

 • Communicatieve skills:
  Je werkt met mensen en de communicatie met hen gaat je dan ook makkelijk af. 
 • Probleemanalyse en oplossingsgericht werken:
  Bij elke opdrachtgever waar je als HR business partner binnenstapt, analyseer je direct wat een organisatie nodig heeft. Vervolgens maak je een concreet plan om het HR vraagstuk op te lossen. 
 • Visie ontwikkelen:
  Als HR business partner kijk je vanuit de ogen van jouw opdrachtgevers naar de toekomst. Je ontwikkelt een visie en bedenkt welke HR strategie daarbij hoort. 
 • Draagvlak creëren:
  Je voert veranderingen door in een organisatie. Daarvoor is draagvlak nodig en dat weet jij als geen ander te creëren. 
 • Presenteren:
  Wanneer je een plan hebt gemaakt om de HR in een organisatie naar een hoger niveau te tillen, presenteer je dit. Met een presentatie die top-notch is, breng jij je boodschap overtuigend over en zet je jezelf op de kaart.

Hoe word je HR business partner?

Als HR business partner heb je vaak een hbo- of wo-opleiding nodig. Welk diploma dat is, verschilt. Denk bijvoorbeeld aan Human Resource Management, (Toegepaste) Psychologie of Organisatiepsychologie. HR business partners die bij Yacht aan de slag willen, hebben vaak al een paar jaar werkervaring opgedaan.

Waar werken HR business partners?

Een HR business partner kan via Yacht zowel bij non-profit als profit organisaties aan de slag. Denk bij non-profit aan opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Binnenlandse Zaken, CIZ, DUO, Windesheim en Hogeschool Utrecht, maar ook bij zorginstellingen en scholen. Als HR business partner profit kom je bijvoorbeeld te werken bij KLM, NS, Rabobank, FrieslandCampina, Bayer en Wolters Kluwer, maar ook in het MKB en bij start-ups. 

Waar je ook werkt, jij bouwt futureproof aan jouw carrière. Door de veelzijdigheid aan opdrachtgevers en opdrachten, is deze rol een ontwikkelpad op maat en daarmee een boost voor jouw loopbaan als HR business partner.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als HR business partner? 

Een HR business partner heeft meerdere doorgroeimogelijkheden. Waar je als HR business partner vooral bezig bent om projecten en verbeterplannen op te stellen, ga je als HR adviseur meer operationeel te werk. Daardoor heb je meer contact met de professionals in een organisatie. Wil je juist inzoomen op het recruitment gedeelte van HR? Overweeg dan om corporate recruiter te worden.

Bij een uitdagende veranderopdracht denk ik gelijk: yes, echt iets voor mij!

Lees hier haar verhaal
contactperson Image
Patricia Rous HR Businesspartner

Jouw mogelijkheden als HR business partner via Yacht

Werken als HR business partner via Yacht

We zijn altijd op zoek naar talentvolle HR business partner. Wij geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met onze ijzersterke community, resulteert in een carrière vol persoonlijke ontwikkeling. We begeleiden interim-professionals met uiteenlopende niveaus: van junior tot zeer ervaren HR business partner.

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een grote kennisnetwerk van 1000+ professionals én vakexperts. We bieden je daarnaast toegang tot uitdagende opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers. Door onze nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers ontvangen we opdrachten als eerste en bieden we je deze unieke kansen als eerste aan. Ons onboarding programma, persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden zoals ons “Future HR Change Program” daarnaast de kickstart die je nodig hebt om jouw succesvolle carrière verder op te bouwen als HR business partner.

In dienst bij Yacht als interim-professional

Ga je in dienst bij Yacht als interim-professional, dan versnel jij je carrière door om de paar maanden of jaar te wisselen van werkomgeving; zonder je vaste contract te verliezen. Zo verbeter je sneller je skills en vergroot jij je expertise. 

Op basis van jouw ambities vinden wij een passende HR-opdracht bij de top van het bedrijfsleven of andere organisaties zoals: overheid, start-ups, mkb en non-profit. Wij geloven namelijk in jouw talent en dat we met ons sterke netwerk snel de opdracht vinden die past bij jouw skills, wensen en ambities. Tijdens jouw onboarding bereiden we je voor op de intakegesprekken bij onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld met een coach en door tips & tricks van collega’s uit het veld. Zo vergroten wij de kans dat jij start bij de opdracht die jij wilt. Wanneer het tijd is voor een nieuwe opdracht, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo zorgen wij samen met jou dat jij jouw persoonlijke doelen bereikt op lange termijn.

Jouw doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Als HR business partner via Yacht ben je onderdeel van een community die je scherp houdt. Zo spar je regelmatig met jouw persoonlijke manager over de doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij jouw ambities. Op basis hiervan zoeken wij de opdracht die bij jou past. Deze persoonlijke begeleiding in combinatie met onze brede opleidings-en trainingsaanbod en peer to peer intervisie, zorgen dat jij jouw carrière in een stroomversnelling zet. Nieuwsgierig?

Lees meer over leren en ontwikkelen in HR

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Nicolette Wolters

HR adviseur profit

contactperson Image

Patricia Buikstra

Recruitment Consultant - HRM non-profit

contactperson Image

Floor van Woudenberg

Recruitment Consultant - HRM non-profit

Whitepaper Futurizing HR

Hoe geef jij als ambitieuze HR-professional een daadkrachtig advies over HR transformatie bij toonaangevende organisaties? Download de paper & lees de visies van 5 gedreven HR-specialisten.

Download de paper