Corporate recruiter Cover

Corporate recruiter

Als corporate recruiter zet jij je human skills in om tactische en soms strategische recruitment vraagstukken op te lossen. Jij gaat de uitdaging aan op de huidige arbeidsmarkt en zoekt proactief naar geschikte kandidaten. Interim corporate recruiters zijn onderscheidend in mensgericht-, resultaat- en opdrachtgericht werken. Interesse gewekt? Check dan onze vacatures en lees alles wat je moet weten over de functie van corporate recruiter.

Interessante corporate recruiter vacatures

Werken als corporate recruiter

Wat doet een corporate recruiter?

Een corporate recruiter werkt aan tactische en soms strategische recruitment vraagstukken. Jij zorgt ervoor dat corporate organisaties de talentvolle professionals in dienst krijgen die ze nodig hebben om optimaal te presteren. Met jouw kennisnetwerk en visie zorg je ervoor dat de persoonlijkheid van potentiële kandidaten naadloos aansluit bij de bedrijfscultuur van de corporate organisatie. De focus ligt op het binden en behouden van personeel op de lange termijn. Als corporate recruiter vervul je hiermee een belangrijke rol in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Wat zijn de taken van een corporate recruiter?

Als corporate recruiter focus je op recruitment vraagstukken bij verschillende opdrachtgevers. Denk daarbij aan: 

 • Invullen van key posities bij onze opdrachtgevers door bijvoorbeeld sourcing;
 • Meedenken in onboarding programma's, employer branding en de arbeidsmarktcommunicatie;
 • Opstellen van recruitmentplannen;
 • Verbeteren van recruitmentprocessen; 
 • Opzetten van een referral beleid.

Wat zijn de functie-eisen voor een corporate recruiter?

Wanneer je als corporate recruiter wilt werken, moet je aan de volgende functie-eisen voldoen:

 • Je bent hbo/wo opgeleid;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als recruiter of corporate recruiter;
 • Je kan 32-40 uur per week werken; 
 • Bekend met digitalisering van HR-processen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.

Welke skills heb je nodig als corporate recruiter?

Als corporate recruiter zijn human skills cruciaal. Ook is het essentieel om up-to-date te blijven van ontwikkelingen in HR die je werk veranderen, zoals wetgeving. Daarnaast zijn de volgende skills belangrijk als corporate recruiter:

 • Flexibel en adaptief
  Geen dag is hetzelfde. Een vraagstuk van een stakeholder kan op elk moment wijzigen of de behoefte kan van koers veranderen. Dit vraagt om flexibiliteit. Je weet precies hoe jij je hierop moet aanpassen.
 • Daadkrachtig
  Als corporate recruiter beschik jij over het vermogen om anderen in beweging te brengen. Je weet wat een organisatie nodig heeft en twijfelt er niet over om hiernaar te handelen.
 • CommunicatiefJij houdt dagelijks talloze gesprekken. Zowel met potentieel talent waardoor je ontdekt of diegene aansluit bij de wensen van de opdrachtgever, Als met de opdrachtgever. Om zo precies voor ogen te krijgen welke wensen en eisen er zijn voor nieuwe werknemers.

Hoe word je corporate recruiter?

Om corporate recruiter te worden, is een achtergrond in HR belangrijk. Denk aan een hbo-opleiding Human Resource Management of een wo-opleiding Strategisch HRM.  Beschik je niet over een diploma in een van deze studierichtingen? Bij Yacht vinden we het belangrijk om grenzen te verleggen en geloven we in het creëren van kansen. Een HR-diploma is voor ons daarom geen must, als je wel beschikt over de juiste motivatie en competenties.

Waar werken corporate recruiters?

Als corporate recruiter werk je via Yacht voor toonaangevende opdrachtgevers. Denk aan profitorganisaties zoals: NS, KPN, Bayer, FrieslandCampina, Unilever en Rabobank en non-pprofit zoals Rijkswaterstaat, CIZ, DUO en Hogeschool Utrecht. Waar je ook komt te werken, bij elke organisatie zet jij de stappen om futureproof te bouwen aan jouw carrière.

Met wie werk je samen als corporate recruiter?

Als corporate recruiter werk je intensief samen met ambitieuze professionals in een multidisciplinair team. Jij fungeert als aanspreekpunt en sparringpartner voor stakeholders in corporates. Daarnaast neem je de rol in als verbindende factor tussen recruitment opdrachten en beschikbaarheid op de arbeidsmarkt. 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als corporate recruiter?

Als corporate recruiter vervul jij een specialistische functie. Hierdoor is het altijd mogelijk om jouw skills verder te ontwikkelen en door te groeien in jouw expertise. Bijvoorbeeld door je te verdiepen in het werven van professionals voor zeer specialistische beroepen. Of door je grenzen te verleggen in arbeidsmarktcommunicatie.

De uitdaging om als interimmer aan te gaan was een flinke stap uit m'n comfort zone, maar daarom ben ik extra trots als ik kijk naar mijn mooie ervaringen tot nu toe. Ik zie het eigenlijk als “legaal jobhoppen” in positieve zin. Ik heb tot nu toe verschillende rollen mogen vervullen als Recruiter bij Bouwens& en HR Coördinator bij Rituals.

Michelle Vermolen

Jouw mogelijkheden als corporate recruiter bij Yacht

Werken als corporate recruiter via Yacht

We zijn altijd op zoek naar talentvolle corporate recruiters. Wij geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met onze ijzersterke community, resulteert in een carrière vol persoonlijke ontwikkeling. We begeleiden interim-professionals met uiteenlopende niveaus: van junior tot zeer ervaren corporate recruiters.

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een groot kennisnetwerk van 1000+ professionals én vakexperts. We bieden je daarnaast toegang tot uitdagende opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers. Door onze nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers krijgen we opdrachten en vacatures als eerste binnen en bieden we je deze unieke kansen als eerste aan. Ons onboarding programma, persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven jou de kickstart die je nodig hebt om een succesvolle carrière op te bouwen als corporate recruiter. 

In dienst bij Yacht als interim-professional

Ga je in dienst bij Yacht als interim-professional, dan versnel jij je carrière door om de paar maanden of jaar te wisselen van werkomgeving; zonder je vaste contract te verliezen. Zo verbeter je sneller je skills en vergroot jij je expertise. 

Op basis van jouw ambities vinden wij een passende recruitment-opdracht bij de top van het bedrijfsleven en andere organisaties, zoals: overheid, start-ups, mkb en non-profit. Wij geloven namelijk in jouw talent en dat we met ons sterke netwerk snel de opdracht vinden die past bij jouw skills, wensen en ambities. Tijdens jouw onboarding, bereiden we je voor op de intakegesprekken bij onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld met een coach en tips & tricks van ervaringsdeskundigen uit het veld. Zo vergroten wij de kans dat jij start bij de opdracht die jij wilt. Wanneer het tijd is voor een nieuwe opdracht, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo zorgen wij samen met jou dat jij jouw persoonlijke doelen bereikt op lange termijn.

Jouw doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Als corporate recruiter bij Yacht ben je onderdeel van een community die je scherp houdt. Zo spar je regelmatig met jouw persoonlijke manager over de doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij jouw ambities. Op basis hiervan zoeken wij een uitdagend project dat hierop aansluit. Deze persoonlijke begeleiding in combinatie met onze brede opleidings-en trainingsaanbod en peer to peer intervisie,  zorgen dat jij bij Yacht jouw carrière in een stroomversnelling zet. Nieuwsgierig?

Lees meer over leren en ontwikkelen in HR

Paper Futurizing HR Banner

Paper Futurizing HR

Hoe geef jij als ambitieuze HR-professional een daadkrachtig advies over HR transformatie bij toonaangevende organisaties? Download de paper & lees de visies van 5 gedreven HR-specialisten.

Download de paper