Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken Cover

Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) levert een actieve bijdrage aan veiligheid, stabiliteit en het bevorderen van mensenrechten. Het ministerie versterkt de positie van Nederland in Europa en van Europa in de wereld. Het geeft vorm aan een futureproof Europa en zorgt ervoor dat Nederland in de EU met één stem spreekt. Wil jij ook werken bij BZ? Bekijk dan alle vacatures bij BZ en solliciteer direct op de baan die past bij jouw carrière!

Interessante vacatures bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) als toonaangevende werkgever

Werken bij Buitenlandse Zaken is meer dan werk alleen. Bij BZ werk je aan grote internationale thema’s en wereldwijde uitdagingen zoals veiligheid en stabiliteit, cybersecurity, klimaatverandering en mensenrechten. Je bouwt mee aan een eerlijke en duurzame wereld en werkt ook voortdurend aan je eigen ontwikkeling.

Vanuit Den Haag en met ambassades, consulaten en andere vertegenwoordigingen in zo’n 150 landen vertegenwoordigt het ministerie van Buitenlandse Zaken ons koninkrijk wereldwijd. We passen ons voortdurend aan in een veranderende wereld. Dit maakt ons werk afwisselend, dynamisch en ook uitdagend.

Werken bij Buitenlandse Zaken betekent aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, een goede werk-privé balans en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Je komt in een dynamische en complexe werkomgeving, waar eigen initiatief nemen en samenwerken hoog in het vaandel staan. 

Voor het ministerie van Buitenlande Zaken zijn we altijd op zoek naar ambitieuze professionals die impact willen maken. Wil jij ook carrière maken bij BZ? Bekijk dan alle vacatures.

Bekijk al onze vacatures

Uitgelichte functies bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ)

Functioneel beheerder

Als functioneel beheerder ben je onder andere verantwoordelijk voor het functioneren en optimaliseren van de informatiestromen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Door jouw communicatieve skills, breng je de wensen en de behoeftes van de gebruikers goed in kaart én weet je de vertaalslag te maken naar IT. Door je interesse in mensen, techniek en processen schakel je optimaal met de business en IT. Wil je dit ook? Je komt direct in dienst van Yacht en je volgt het tweejarige Business Information Management (BIM) opleidingsprogramma. Zo ontwikkel jij je tot de beste expert bij de opdrachtgever en geven we samen vorm aan jouw carrière!

Ga direct naar de vacature

Senior tester

Als senior tester werk je in opdracht van de testmanager en ben je verantwoordelijk voor de gestructureerde voorbereiding, uitvoering en afhandeling van de operationele testwerkzaamheden. Als tester zorg je ervoor dat de testscripten van hoge kwaliteit zijn. Dit doe je door middel van jouw analytische en communicatieve vaardigheden en de drive om een testtraject succesvol af te ronden. Ben je stressbestendig, nauwkeurig en resultaatgericht? Heb je ervaring met test tools? En weet je de vertaalslag te maken tussen techniek en functionaliteit voor eindgebruikers? Word dan tester bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Check de vacature & solliciteer direct

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met mij op!

contactperson Image

Michel Cnossen

Principal Recruitment Consultant IT

Klaar voor de next step in je carrière? Banner

Klaar voor de next step in je carrière?

Vind de opdracht of vaste baan bij topwerkgevers waarin jij impact kunt maken.

Bekijk alle vacatures