Een oplossing voor elke uitdaging in de hightechsector Cover

Een oplossing voor elke uitdaging in de hightechsector

Dat de wereld sneller verandert dan ooit, zal niemand ontgaan. Hightechbedrijven lopen voorop in die veranderingen. En dat brengt unieke uitdagingen met zich mee.

Van start-upcultuur naar stabiele futureproof organisatie

Wie in de hightech-business actief is, ervaart het aan den lijve: de sector is booming. Bedrijven groeien razendsnel en Engineering-professionals zijn schaars. “Niet gek dus, dat we bij veel organisaties van formaat nog steeds de cultuur van een grote start-up aantreffen,” aldus accountdirector New Business Remon Evers. “Een cultuur waarin veel kan en mag. Maar waarin soms ook het totaalbeeld deels ontbreekt. Waarin zaken op uiteenlopende manieren vastgelegd en geregistreerd worden. Waarin verschillende afdelingen het wiel opnieuw uitvinden. En waar nieuw talent vaak zoekende is.” Want hoewel het proces rondom inhuur meestal via vaste lijnen verloopt, is het door de sterke groei vaak lastig om een goed introductie- en begeleidingstraject in te richten voor nieuwe professionals.

Op zoek naar de technical leaders van de toekomst

Ook op andere fronten zijn de uitdagingen talrijk. Als hightechbedrijf zet u continu in op verbetering: hoe kunnen we producten nog sneller, nauwkeuriger, duurzamer en goedkoper maken? Natuurlijk met toepassing van de nieuwste technologie. Maar zijn uw huidige medewerkers daar wel klaar voor? Kunt u hen opleiden of hebt u een ander type professionals nodig? En waar vindt u die nieuwe technical leaders?

Meer diversiteit op uw R&D-afdeling

Ook doelgroepen veranderen. Ze worden internationaler, gevarieerder. Hoe speelt u daarop in? Eén ding staat volgens Remon Evers als een paal boven water: “Wilt u uw concurrentiepositie verstevigen, de continuïteit waarborgen en toegevoegde waarde blijven creëren, dan is diversiteit in uw team onmisbaar. Qua gender, leeftijd en cultuur.” Hebt u al een internationaal team, dan brengt dat meteen de volgende uitdaging met zich mee. Hoe houdt u die top-engineers, waarin u veel investeert, de komende jaren aan boord?

Yacht biedt strategische HR-oplossingen

Wat uw uitdaging ook is, Yacht maakt werk van strategische HR-oplossingen. Wij begrijpen dat goede professionals met de juiste kennis schaars zijn. Maar dankzij ons uitgebreide internationale netwerk, onze opleidingsprogramma’s en onze jarenlange ervaring in de hightechsector, lukt het ons toch om voor bijna elk personeelsvraagstuk een passende oplossing te creëren. Nu én in de toekomst.

Waarom dan Yacht?

  • Omdat wij jarenlange ervaring in de hightechbranche hebben. Onder meer ASML, Philips en TNO mogen we tot onze strategische klanten rekenen
  • Omdat wij toegang bieden tot een uitgebreid netwerk van professionals in binnen- en buitenland
  • Omdat wij met opleidingsprogramma’s en traineeships onze professionals klaarstomen voor een plek in uw organisatie
  • Omdat wij met beproefde en praktische meetinstrumenten een betrouwbare analyse van de knelpunten en verbetermogelijkheden in uw strategische personeelsplanning kunnen maken.

Bent u geïnteresseerd? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. We leggen u graag meer over onze dienstverlening uit.

Meer weten over onze dienstverlening? Of heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

contactperson Image

Remon Evers

Client Solution Manager

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie Banner

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie

Yacht trainees gelooft in talent van futureproof (young) professionals. Wil jij deze toppers tijdens hun traineeship een strategische positie in jouw organisatie laten vervullen? Check de voordelen en neem contact met ons op.

Ga naar Yacht trainees