Strategische personeelsplanning: een toekomstgericht personeelsplan Cover

Strategische personeelsplanning: een toekomstgericht personeelsplan

In een arbeidsmarkt vol uitdagingen, is strategische personeelsplanning cruciaal. Als strategisch partner geven we je inzicht in de sterktes en zwaktes van je huidige personeelsbezetting en koppelen deze aan de belangrijke personele uitdagingen op de middellange termijn. Hierbij kun je denken aan de impact van vergrijzing, schaarste, macro-economische ontwikkelingen, digitalisering en AI. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen rondom strategische personeelsplanning? Neem dan contact met ons op.

De voordelen van strategische personeelsplanning via Yacht

  • Optimale personeelsbezetting voor continuïteit

  • Vergrootte wendbaarheid van jouw organisatie

  • Identificatie en ontwikkeling van talent

  • Verbeterde medewerkerstevredenheid

Neem contact met ons op

Waarom kiezen voor strategische personeelsplanning?

Strategische personeelsplanning biedt handvatten waarmee je nu en in de toekomst de juiste medewerkers aantrekt en contracteert om bedrijfs-en organisatiedoelstellingen effectief te behalen.

Als strategisch adviseur van onze opdrachtgevers kijkt Yacht bij het ontwikkelen van een personeelsplanning vanuit een breed HR-perspectief naar verbeteringen. Denk aan krapte op de arbeidsmarkt, groei van concurrenten, economische onzekerheden en nieuwe trends zoals skills-based werven. Daarnaast zitten we dicht bij de klant en staat het menselijke aspect in onze dienstverlening centraal.

Hoe werkt strategische personeelsplanning via Yacht?

Samen met jou gaan we aan de slag met ons praktische en concrete stappenplan. Hiermee heb je binnen 3 maanden een strategisch plan waar je direct mee aan de slag kunt. Onze aanpak bestaat uit onderstaande 4 stappen:

  1. Startbijeenkomst en scope bepaling; 
  2. Kwantitatieve analyse van de huidige bezetting;
  3. Workshop ‘bezetting van toekomst’;
  4. GAP Analyse en opstellen strategisch personeelsplan.

Ons Talent Solutions team, dat bestaat uit meerdere adviseurs, werkt nauw samen met toonaangevende organisaties uit diverse branches. Hierdoor beschikken we over veel kennis van verschillende vakgebieden en zijn we in staat op maat gemaakte plannen te ontwikkelen die naadloos aansluiten op de uitdagingen binnen jouw vakgebied.

Voor wie is strategische personeelsplanning interessant?

Strategische personeelsplanning is cruciaal voor organisaties die wendbaar willen blijven en optimale bezetting nastreven. Een gedegen plan helpt je tijdig te anticiperen op veranderingen binnen en buiten jouw organisatie. Hierbij gaat het om veranderingen in bezetting, inhoud van het werk, de vraag naar en het aanbod van personeel. 

Heeft jouw organisatie behoefte aan advies op gebied van personeelsplanning en bijbehorende wet- en regelgeving? Of zoek jij ondersteuning bij het aantrekken van het juiste talent? Dan is strategische personeelsplanning via Yacht een goede oplossing.

Meer weten over strategische personeelsplanning?

Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

contactperson Image

Michiel Van Dorsten

Senior Adviseur

De arbeidsmarkt: actuele trends & data Banner

De arbeidsmarkt: actuele trends & data

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Hoe ontwikkelt de marktvraag zich en welk vakgebied kent de grootste schaarste? Download dan nu onze arbeidsmarktupdate en je bent direct op de hoogte van alle trends en data.

Download de arbeidsmarktupdate

Veelgestelde vragen over strategische personeelsplanning

Wat is strategische personeelsplanning?

Strategische personeelsplanning biedt handvatten waarmee je nu en in de toekomst de juiste medewerkers aantrekt om bedrijfs-en organisatiedoelstellingen effectief te behalen. Het helpt je anticiperen op veranderingen binnen en buiten jouw organisatie op gebied van bezetting, inhoud van werk, de vraag naar en het aanbod van personeel. 

Waarom kiezen voor strategische personeelsplanning via Yacht?

Yacht helpt organisaties aan een strategisch personeelsplan vanuit een breder HR-perspectief. Dit lukt ons omdat wij als grootste detacheringsbureau van Nederland continu samenwerken met toonaangevende organisaties. Dankzij onze stapsgewijze, efficiënte aanpak heb je binnen 3 maanden een strategisch plan waarmee je direct aan de slag kunt.

Voor wie is strategische personeelsplanning interessant?

Strategische personeelsplanning is cruciaal voor organisaties die wendbaar willen blijven en optimale bezetting nastreven. Een gedegen plan helpt je tijdig te anticiperen op veranderingen binnen en buiten jouw organisatie. Hierbij gaat het om veranderingen in bezetting, inhoud van het werk, de vraag naar en het aanbod van personeel.