HR-traineeship: in 3 jaar een inspirerend HRM-professional Cover

HR-traineeship: in 3 jaar een inspirerend HRM-professional

Het HR-traineeship zet jouw HR-carrière in de hoogste versnelling. In 3 jaar ontwikkel jij je van starter tot HRM-professional en ga je aan de slag bij toonaangevende opdrachtgevers. Daarnaast krijg je intensieve coaching en begeleiding. Tijdens het HR-traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij bieden een compleet HR-traineeship met minstens 3 verschillende opdrachten binnen het HR-domein. Zo begin je meestal met een recruitment opdracht, om daarna door te ontwikkelen richting andere facetten van HR zoals: HR-advies, change, learning & development, verzuim, compensation & benefits, HR-analytics en projectmanagement.

Interessante HR-traineeships vacatures

Dit moet jij weten over het HR-traineeship

Wat ga ik doen tijdens het HR-traineeship?

Tijdens het HR-traineeship ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers. Hier vervul je steeds een HR-gerelateerde rol. Je bepaalt zelf de richting van je opdracht en waarin jij je wilt ontwikkelen. Daarnaast volg je samen met je mede-trainees een soft skills opleidingsprogramma en heb je tijdens het traineeship toegang tot ervaren specialisten uit de community van Yacht.

Hoe lang ben ik HR-trainee?

Als HR-trainee start je met een arbeidsovereenkomst van 2 jaar. Het totale HR-traineeship programma is 3 jaar. Aan het einde van jouw tweede jaar sta je voor een keuze: een contract voor onbepaalde tijd of eenjarige overeenkomst. 

Hoe ziet de begeleiding eruit bij het HR-traineeship?

Als HR-trainee ben je onderdeel van team HRM & legal. De manager van het team is tegelijkertijd jouw coach. Daarnaast zijn er meerdere ervaren Yacht Talent Consultants die jou graag verder helpen. Natuurlijk kun je ook sparren met je mede-trainees over vraagstukken in je opdracht. De begeleiding binnen het HR-traineeship bestaat uit:

 • Trainingen, workshops, webinars
  Vanuit het vakgebied HR organiseren we verschillende trainingen, workshops en webinars. Hier staan steeds verschillende hard skills centraal, die cruciaal zijn voor jou als HRM-professional en voor het succesvol uitvoeren van je opdracht. Na je eerste en tweede opdracht staan deze sessies ook in het teken van sollicitatiegesprekken voeren en toewerken naar een goede start je volgende opdracht.
 • Soft skills
  Naast hard skills, spijkeren we ook jouw soft skills bij. Soft skills zijn onmisbaar en extra belangrijk als HRM-professional. Samen met je mede-trainees volg je een traject, waarin stap voor stap nieuwe soft skills aan bod komen als autonomie, zelfreflectie en netwerken.
 • Persoonlijk ontwikkeltraject
  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal tijdens het HR-traineeship. Daarom bieden we een uitgebreid persoonlijk ontwikkeltraject aan. Tijdens dit traject volg je ieder kwartaal één training, één intervisie en heb je meerdere coachingsmomenten.

Voor welke opdrachten kom ik na het HR-traineeship in aanmerking?

Met het HR-traineeship maak je de stap van starter naar HRM-professional. Je kunt dan aan de slag als:

 • Recruitment consultant;
 • HR-adviseur;
 • Project manager;
 • Team lead;
 • Junior Business Partner.

Wat wordt er van mij verwacht als HR-trainee?

Van onze HR-trainees verwachten wij een leergierige instelling. Wij zoeken ambitieuze professionals die het maximale uit hun carrière willen halen en kennis willen delen én halen uit onze community’s. Daarnaast vragen wij:

 • HRM, Bedrijfskunde (Business Administration), Arbeids- en Organisatiepsychologie, Personeels- en Organisatiewetenschappen, Hogere Hotelschool;
 • Je bent maximaal 2 jaar geleden afgestudeerd;
 • Je hebt relevante (HR-) werkervaring opgedaan in de vorm van een stage of een bijbaan;
 • Je scoort goed op de competenties: inzet, resultaatgerichtheid, impact, zelfontwikkeling en aanpassingsvermogen;
 • Je hebt een commerciële instelling;
 • Je wilt deel uitmaken van ons netwerk en helpt ons actief bij het uitbreiden daarvan. 

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij zoeken in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Lopke Ubbels neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Is Yacht trainees ook te volgen via socail media?

Ja zeker, je kunt ons volgen op Instagram en via LinkedIn. Zo blijf je altijd op de hoogte van Yacht trainees! 

Yacht trainees helpt mij ontzettend bij mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik had mijn loopbaan daarom nergens anders willen starten. Je staat hier als trainee echt centraal, er wordt constant gedacht in mogelijkheden en je leert je talenten te benutten. Naar mijn idee dé manier om een kickstart aan je loopbaan te geven!

Marlynke Bakker Yacht trainee

Bij deze werkgevers ga je aan de slag tijdens je IT-traineeship

Heb je vragen over ons HR-traineeship?

Neem dan contact met mij op

contactperson Image

Shirien Amel Gharib

Recruitment consultant HRM & Legal

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière