De overheid en Yacht: een duurzame match Cover

De overheid en Yacht: een duurzame match

Nederland mooier, veiliger, beter, innovatiever en duurzamer maken. Voor organisaties in de overheidssector is dit het ultieme doel. Een streven dat talrijke uitdagingen oplevert.

Decentralisatie vraagt om extra menskracht

Een continu betrokken overheid met altijd participerende burgers, dat is de ideale wereld. Taken hieromtrent die voorheen in Den Haag waren belegd, komen echter steeds vaker op het bord van gemeenten en provincies terecht. Dat zien we bijvoorbeeld in het sociale domein, maar ook op andere beleidsterreinen. Lokale overheden in het hele land kampen hierdoor met personeelsvraagstukken. Waar in uw regio vindt u de mensen met de juiste kennis en kunde? Hoe krijgt u uw vacatures beter ingevuld? Hoe creëert u meer commitment bij leveranciers? Is het slim om één partij te contracteren die inhouse de regie voert over uw inhuur of blijft u juist werken volgens het traditionele mini-competitiemodel? 

Snel en flexibel opschakelen

Niet alleen bij lokale overheden zijn deze personeelsvraagstukken aan de orde van de dag. Ook de Rijksoverheid staat als grootste werkgever van Nederland voor omvangrijke uitdagingen, als gevolg van actuele ontwikkelingen en de behoefte om te digitaliseren. Otto van Stekelenburg, onze accountdirector Overheid, hierover: “Neem de IND. Groeit de toestroom van asielzoekers, dan moet de uitvoeringsorganisatie snel en flexibel kunnen opschalen. Bij pieken zijn er soms binnen enkele weken vele tientallen extra hoor- en beslismedewerkers nodig. Professionals met kennis van de organisatie, met de juiste wendbaarheid, die beschikbaar zijn voor locaties door het hele land.”

Yacht biedt strategische HR-oplossingen

Zo heeft iedere overheidsinstantie zijn eigen uitdagingen. En wat uw uitdaging ook is, Yacht maakt werk van strategische HR-oplossingen. Natuurlijk zijn goede professionals met de juiste kennis schaars. Maar dankzij ons uitgebreide (inter)nationale netwerk, onze opleidingsprogramma’s en onze jarenlange ervaring in de overheidssector, lukt het ons toch om voor bijna elk actueel en toekomstig personeelsvraagstuk een passende oplossing te creëren. Dat doen we met de meer dan drieduizend professionals in loondienst en met onze flexibele schil van tienduizenden zzp’ers.

Zicht en grip op uw ZZP-inhuur

Zzp’ers zijn namelijk niet meer weg te denken uit onze arbeidsmarkt. Ook de overheid maakt volop gebruik van hun expertise. Van Stekelenburg: “Maar wie hebt u eigenlijk allemaal rondlopen? Hebt u daar 100% zicht op? Het kan waardevol zijn om één partij in te schakelen die alle zzp-contracten beheert, het overzicht houdt over de tarieven en benchmarks voor u uitvoert.”

Waarom dan Yacht?

  • Omdat onze vakmensen met jarenlange ervaring in de overheidssector uw gesprekspartner zijn
  • Omdat wij ministeries, uitvoeringsorganisaties, agentschappen en gemeenten tot onze strategische klanten mogen rekenen
  • Omdat wij u toegang bieden tot een uitgebreid landelijk netwerk van professionals in zeven vakgebieden, waaronder IT, LegalHRM én Engineering. Onder dit laatste vakgebied vallen ook de professionals uit de branche Construction & Infrastructure
  • Omdat wij met opleidingsprogramma’s en traineeships professionals klaarstomen voor een plek in uw organisatie
  • Omdat wij voor de hogere functies binnen uw organisatie samenwerken met onze partner in de publieke sector: BMC
  • Omdat wij met beproefde en praktische meetinstrumenten een betrouwbare analyse van de knelpunten en verbetermogelijkheden in uw strategische personeelsplanning kunnen maken.

Meer weten over onze dienstverlening? Of heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op

contactperson Image

Otto van Stekelenburg

Account Director

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie Banner

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie

Yacht trainees gelooft in talent van futureproof (young) professionals. Wil jij deze toppers tijdens hun traineeship een strategische positie in jouw organisatie laten vervullen? Check de voordelen en neem contact met ons op.

Ga naar Yacht trainees