Artikel

Het uitgestippelde pad naar succes

Eneco ziet gewenste resultaten bij aanpak YEM 

01 april 2021 - 4 min.

Header image

Volledig ontzorgen op het vlak van contracteren en verlonen van externe professionals, zonder risico’s, 100% compliant. Dat YEM (Yacht Externen Management) daarvoor staat is Jessica Verhoef en Freddy Botterblom van Eneco inmiddels helemaal helder. “Je ziet veel kennis en ervaring. De mensen van YEM denken mee en zitten aan het stuur.”   

Ervaren professionals

Jessica Verhoef is Senior Recruiter Inhuur en Corporate Recruitment bij Eneco en op het visitekaartje van Freddy Botterblom staat Buyer professional Services. De samenwerking met YEM (Yacht Externen Management) loopt sinds augustus 2020. Jessica: “De eerste fase, die van migratie, zit er net op en is naar volle tevredenheid verlopen. Nu volgt de fase van bouwen aan de relatie. Je merkt aan alles dat zij in het bijzonder veel vakkennis hebben en met ervaren en talentvolle professionals werken.”

Winnaar aanbesteding

YEM kwam als een van de twee winnaars uit de bus bij een aanbestedingstraject met negen gegadigden. “Het doel van de aanbesteding was het sluiten van een raamovereenkomst met twee partijen voor brokerdienstverlening (contractmanagement). Van de brokers wordt verwacht dat zij de door Eneco geworven leveranciers/zzp’ers contracteren, en het volledige administratieve proces van contracteren en verlonen uit handen nemen. Dit inclusief het vrijwaren van alle inleenrisico’s op het gebied van wet- en regelgeving, belastingen en sociale premies”, vertelt Jessica

Buyer Freddy weet dat YEM prijstechnisch goed voor de dag kwam. “Belangrijk natuurlijk. Maar wat vooral in het oog sprong was het kwalitatief goede en sterke verhaal. Yacht presenteerde een gestructureerd plan van aanpak voor de migratie. Administratief gezien is dat een heel intensief traject, maar de aanpak was perfect omschreven. Niet alleen voor de migratiefase zelf, maar ook voor alles wat daarna plaatsvindt. Dat geeft meteen al de meerwaarde van de samenwerking aan.” 

“Het plan was erg gedetailleerd”, voegt Jessica toe. “Maar desondanks heel overzichtelijk. Alle vragen die met de aanbesteding waren uitgezet zijn heel concreet beantwoord. Je kreeg een helder beeld van wat we van YEM mogen verwachten, maar ook wat van ons wordt verwacht. En dat alles gegoten in een mooi tijdspad. De basis voor een succesvolle samenwerking was gelegd.” 

Waar we uiteindelijk voor betalen is complete ontzorging. We willen als organisatie geen omkijken hebben naar de processen van contractmanagement en verloning. En geen risico’s lopen; we moeten 100 procent compliant zijn. Met YEM hebben we die zekerheid nu in huis.

Beloften in de praktijk waargemaakt

Zijn de beloften in het plan ook daadwerkelijk realiteit geworden? Over die vraag hoeven Jessica en Freddy niet na te denken. Het gepresenteerde plan blijkt daadwerkelijk een uitgestippeld pad naar succes. “Absoluut. Dat verrast ons ook niet. We hadden een praktijkcase ingebouwd met een echte toets om het niveau van de dienstverlening te peilen bij onze directe contactpersoon. Wat in de uitwerking van de aanbesteding werd beloofd, bleek inderdaad ook de praktijk te zijn. De hele case kwam naadloos overeen met wat op papier stond”, aldus Jessica. Met ‘ze doen wat ze zeggen’ vat Freddy  het mooi samen.

Freddy vervolgt: “Waar we uiteindelijk voor betalen is complete ontzorging. We willen als organisatie geen omkijken hebben naar de processen van contractmanagement en verloning. Plus: de wet- en regelgeving verandert met regelmaat en is bovendien ingewikkeld. Met YEM hebben we die kennis nu in huis, daarop moeten we blindelings kunnen vertrouwen. Daarover maak ik me inmiddels geen zorgen meer.” 

Klantgerichtheid hoog in het vaandel

Jessica en Freddy zijn ook te spreken over de proactieve communicatie van de YEM-professionals met de verantwoordelijken en andere betrokken Eneco-medewerkers. “We weten wat er is gebeurd, wat er te gebeuren staat en welke acties van ons als organisatie worden verwacht”, vertelt Jessica, die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft.  “Als Eneco plaatsen we onze klanten op één, en zo’n klantgerichte aanpak verwachten we ook van de partijen die voor ons werken. Bij YEM is dit dik in orde. Ze leven zich goed in, snappen wat er speelt en stemmen hun handelen daarop af.”

Het eerste halfjaar van samenwerking belooft dan ook een perspectiefvol vervolg, zo luidt het algemene geluid van de eerste evaluaties. Freddy is vol vertrouwen. “In de migratiefase merkte je aan alles dat YEM dit soort trajecten vaker heeft gelopen. Je merkt dat er veel kennis en ervaring zit. Ze denken mee en zitten aan het stuur. Ik verwacht dan ook dat de meerwaarde alleen nog maar toeneemt.”

Wil jij ook 100% grip op je inhuur?Lees meer over Yacht Externen Management

Gerelateerde artikelen & blogs

Zorgeloos inhuren Banner

Zorgeloos inhuren

Wil jij snel de beste professionals vinden voor jouw organisatie, waarbij jij de controle blijft houden over de kosten én voldoet aan de juiste wet- en regelgeving? Wij bieden met YIS, YEM en onze inhuurscan de volledige grip op jouw inhuur.

Lees meer