Inkoopadviseur Europees aanbesteden vacatures Cover

Inkoopadviseur Europees aanbesteden vacatures

Aanbestedingen voor de aanleg van een vertrekhal op het vliegveld of voor de uitvoering van de WMO of een project voor de aanschaf van nieuwe echo apparatuur of kantoor inrichting. Als inkoopadviseur Europees aanbesteden richt jij je op de meest uitdagende inkooptrajecten en –projecten waarin jij het verschil kan maken.

Interessante vacatures vooor Inkoopadviseur Europees aanbesteden

Jouw werkzaamheden als inkoopadviseur Europees aanbesteden

Als inkoopadviseur Europees aanbesteden adviseer je over inkoop en aanbesteden. Ook begeleid jij meervoudig onderhandse en Europese aanbestedingstrajecten, vaak als lid van een multidisciplinair team. Je vertaalt de klantvraag in geschiktheidseisen en gunningscriteria en stelt waar nodig formats voor aanbestedingsdocumenten op. Jouw scherpe inkoopanalyses vertaal je naar inkoopactieplannen en -strategieën. 

Met heldere inkoop- en aanbestedingsprocedures maak je inkoopprocessen inzichtelijk. Uiteraard verken je hiervoor de markt, stelt planningen op en neem je deel aan of zit het teamoverleg voor. Bewaking van de kwaliteit van de documenten en de voortgang van het aanbestedingsproces staat uiteraard centraal. Daarbij zie je toe op de uitvoering van het vastgestelde inkoopbeleid en bewaak je dat aanbestedingen binnen de geldende wet- en regelgeving worden uitgevoerd.

Waar werken inkoopadviseurs Europees aanbesteden?

Toonaangevende opdrachtgevers als waterschappen, provincies, gemeenten, hogescholen en ziekenhuizen maken graag gebruik van jouw kennis en expertise. Afhankelijk van de organisatie werk je aan één specifieke opdracht of word je voor langere tijd ingezet en ga je met meerdere projecten aan de slag.

Met wie werk je samen?

Als inkoopadviseur Europees aanbesteden werk je samen met de collega’s van de inkoopafdeling. Dat zijn collega inkoopadviseurs en contractmanagers en natuurlijk je interne klant. In multidisciplinaire projecten werk je nauw samen met een of meerdere projectleiders of ben je zelf de projectleider. 

Wat wij vragen

  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding eventueel aangevuld met Professional - Nevi 1 en Expert - Nevi 2;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring en actuele kennis op het gebied van Europees aanbesteden;
  • Je kent de ‘in’s en out’s’ van Europese aanbestedingen en kan deze inkoopprojecten zelfstandig doorlopen;
  • Je herkent je in de volgende competenties: daadkrachtig, deskundig en verbindend. Daarnaast behoud je goed het overzicht, ben je communicatief vaardig, beschik je over een grote dosis organisatiesensitiviteit en ga je altijd accuraat te werk;
  • Je bent ervaren of wilt graag groeien in het projectmatig werken of interimwerk en beschikt over goede analytische vaardigheden.

Werken bij Yacht SCM&P

Als je bij Yacht komt werken word je onderdeel van ons Supply Chain Management & Procurement netwerk. De plek waar je met en van elkaar kunt leren! Benieuwd hoe het is om te werken als SCMP-professional? Lees de ervaring van Wendy Kunstman en sluit je aan ons SCM&P-netwerk!

Meer weten over Yacht SCM&P?Lees meer over Yacht SCM&P & bekijk onze SCM&P vacatures

Als inkoopadviseur bij de gemeente Groningen was ik verantwoordelijk voor de Europese aanbesteding waarmee de gemeente nieuwe leveranciers van speeltoestellen contracteerde. Die speelvoorzieningen zijn echt tastbaar. Als ik door de stad loop en kinderen zie klimmen en klauteren en van de glijbaan roetsjen in een speeltuintje zie ik iets van mijn eigen werk. Dat is heel mooi.

Wendy Kunstman Inkoopadviseur

Meer weten?

Neem contact met ons op.

contactperson Image

Schirien van der Borgh

Junior Recruitment Consultant - Eindhoven

contactperson Image

Nanda Wiegers

Principal Recruitment Consultant - Zwolle

contactperson Image

Baris Karabulut

Senior Recruitment Consultant - Amsterdam

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over SCM&P moet je zeker even lezen