CDD analist vacatures Cover

CDD analist vacatures

Als CDD analist beheers jij klantdossiers tot achter de komma en spot je risico's voordat ze tot problemen leiden. Onderzoeken, analyseren en rapporteren; dat is wat jij het liefste doet. Dankzij je stevige sociale vaardigheden ga je goed om met tegengestelde belangen en bewaar je de rust, ook tijdens moeilijke gesprekken en onder druk van strikte deadlines. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt oog voor commerciële kansen en risico's. Iedere dag weer wil je jezelf verbeteren. Samenwerken met anderen zie je als vanzelfsprekend.

Interessante vacatures voor CDD analisten

Werken als CDD analist

Word CDD analist bij Yacht

Recentelijk ben ik gestart in mijn droombaan als Compliance Advisor bij ABN AMRO. Dat ik deze stap heb kunnen zetten is voor een groot deel te danken aan de diverse ervaringen die ik via Yacht heb mogen opdoen bij verschillende grootbanken. Ik ben enorm trots dat ik deze stap heb kunnen zetten!

contactperson Image
Myron Meijerink Compliance Advisor ABN AMRO

Mogelijkheden als CDD analist bij Yacht

Interim CDD professional bij Yacht

Bij YACHT zijn we altijd op zoek naar talent met een interesse binnen AML, KYC, CDD of compliance. Talenten nemen we graag in dienst, ook voordat je via ons bemiddeld wordt als interim professional en ergens mag starten. Wij geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met ons ijzersterk netwerk, zorgt voor een loopbaan vol persoonlijke ontwikkeling!

Wij begeleiden interim professionals met uiteenlopende niveaus binnen compliance & risk, van starter op de arbeidsmarkt tot een zeer ervaren professional binnen compliance beleid. Bij allen staat enthousiasme voor het compliance vakgebied centraal! 

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een betrouwbare partij met het grootste netwerk binnen Compliance & Risk. Dit betekent dat je onderdeel uitmaakt van ons kennis netwerk van 100+ Compliance & Risk professionals én dat je toegang krijgt tot de leukste functies bij internationale grootbanken.

Onze nauwe samenwerking met deze grootbanken, zorgt ervoor dat wij vacatures als eerste binnen krijgen en hiermee mooie kansen voor jou kunnen bieden. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven jou daarbij het steuntje in de rug dat je nodig hebt om nog verder door te kunnen groeien binnen het CDD/KYC vakgebied.

Direct starten op opdracht

We gaan graag met jou in gesprek over jouw wensen en ambities. Samen bespreken we de verschillende vacatures die we hebben openstaan bij onze opdrachtgevers en zoeken we naar de beste match. 

Spreekt een vacature jou aan, dan stellen we jou graag voor bij een van onze opdrachtgevers. Wanneer er ook een match wordt gezien door de opdrachtgever, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. We begeleiden je tijdens de hele sollicitatieprocedure met behulp van een coach en het delen van tips & tricks van ervaringsdeskundigen in het veld. Zo zorgen we samen dat jij mag starten in de baan die je wil. Een baan die jou verder brengt bij jouw ontwikkeldoelen en ambities. 

Zodra bekend is dat je definitief mag starten bij onze opdrachtgever, zul je een arbeidsovereenkomst aangaan bij Yacht. Wij worden dan jouw werkgever en zullen je begeleiden in zowel jouw zakelijke als persoonlijke ontwikkeling. 

Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo ondersteunen we je in je ontwikkeldoelen en helpen we om jouw ambities waar te maken op lange termijn.

Proactief starten

Een tweede optie is om direct in dienst te gaan bij Yacht als interim professional, ook als je nog niet bent gestart op een opdracht. Dit betekent dat je meteen zekerheid hebt van inkomen. Wij geloven namelijk in jouw talent en dat we met het sterke netwerk bij Yacht snel een mooie functie vinden die past bij jouw kwaliteiten, wensen en ambities. 

Tijdens de zoektocht naar een passende functie, helpen we je met de voorbereiding voor sollicitatiegesprekken met onze opdrachtgevers. Denk aan de hulp van een sollicitatiecoach of tips & tricks van ervaringsdeskundigen uit het veld. Zo zorgen we samen dat jij mag starten in de baan die je wil. 

Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo ondersteunen we je in je ontwikkeldoelen en helpen we om jouw ambities waar te maken op lange termijn. 

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Een ontwikkelpad is natuurlijk voor iedereen anders, maar wij zijn dé partner als het gaat om compliance gerelateerde opdrachten. We faciliteren jouw ontwikkeling door mooie vervolgstappen te creëren bij toonaangevende opdrachtgevers, denk aan de grootbanken en verzekeraars in Nederland. Vervolgstappen die passen bij jouw ambities, omdat we continu met elkaar in gesprek zijn over jouw dromen en talenten. Ons streven is een lange termijn relatie, waarbij je altijd op ons kan terugvallen.

Hoe zou dit er voor jou uit kunnen zien?

Afhankelijk van jouw huidige kennisniveau binnen compliance zijn er verschillende mogelijkheden. Zo start je bijvoorbeeld als Junior CDD analist, maar groei je door naar Senior CDD analist, Quality Checker of Compliance Officer.

CDD Talent Ontwikkel Programma

Ben je niet alleen op zoek naar een baan, maar wil je graag een loopbaan binnen CDD / KYC / FEC? Waarbij je naast je dagelijkse werk bij één van onze opdrachtgevers, ook continu werkt aan jouw eigen ontwikkeling? De modules uit het Yacht CDD Talent Ontwikkel Programma voorzien perfect in deze behoefte.

Meer informatie

werken als CDD analist

Hoe ziet het werk van een CDD analist eruit?

Financiële instellingen moeten weten wie haar klanten precies zijn en welke risico’s het met zich meebrengt om met deze klanten zaken te doen. Hierbij is het zaak om de risico's op het gebied van witwassen en terrorisme goed te managen en te beheersen. Als dit onvoldoende wordt gedaan, dan loopt de financiële instelling het risico betrokken te raken bij wetsovertredingen of maatschappelijk onaanvaardbare handelingen die het vertrouwen in de financiële markten en instellingen schaden. Informatie achterhalen over deze klanten is helaas niet zo eenvoudig als het lijkt. Hier is speurwerk voor nodig. Dit speurwerk om de risico's in kaart te brengen van klanten is precies wat een CDD (Customer Due Diligence) analist, ook wel Know Your Client (KYC) analist genoemd, doet.
 
Als CDD/KYC analist onderzoek je wat het doel is van de klant bij de financiële instelling. Dit doe je door grondig onderzoek te doen, verschillende informatiebronnen te raadplegen, en vervolgens alle gegevens te analyseren en vast te leggen in het klantdossier met een risico score. Bij een hoog risico score kan er nader onderzoek gedaan worden of zelfs afscheid genomen worden van een klant. Als CDD/KYC analist draag je verantwoordelijkheid en heb je invloed op maatschappelijke welzijn.

Wat zijn de functie-eisen voor een CDD analist?

Wanneer je als CDD analist via Yacht wilt werken dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen;

 • Minimaal een hbo-diploma rechten, (bedrijfs)economie, finance of criminologie;
 • Kennis van het MKB en grootzakelijke organisaties;
 • Kennis van (internationale) compliance-eisen en -procedures en van de (vaktechnische) Engelse taal;
 • Ervaring met het beoordelen van risico's, (complexe) juridische bedrijfsstructuren en de samenhang binnen producten- en dienstenpakketten;
 • Ervaring met het voeren van telefonische klantgesprekken.

Competenties

Flexibiliteit, gedrevenheid en een gezonde dosis nieuwsgierigheid zijn onmisbaar voor de functie van CDD Analist. Daarnaast weeg je, gebaseerd op analyse, risico's af en neem je gedegen beslissingen. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en weet je bevindingen en conclusies beknopt in reviews op te schrijven.

Waar werken CDD analisten?

Bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld ABN AMRO, Rabobank, ING, Deutsche Bank of ICS, kom je te werken in een inhoudelijke uitdagende baan. Hierin maak je onderdeel uit van een van de hechte teams binnen een van de grootbanken of overige financiële instellingen. Daarnaast werk je ook bij Yacht, waar een dedicated team Compliance & Risk zich dagelijks met veel plezier inzet voor jouw werkgeluk en carrièreontwikkeling bij een van onze opdrachtgevers. Je krijgt ook toegang tot een groot netwerk van ruim 100 compliance- en risk professionals, werkzaam voor Yacht bij diverse opdrachtgevers door heel het land.

Aan de slag als junior, medior of senior CDD analist

Startende CDD analist

Als je start in de wereld van CDD staat de eerste periode vooral in het teken van leren. Hoe werken de systemen? Waar vind je de informatie die je nodig hebt? Met welke wet- en regelgeving heb je te maken? Hoe breng je alles goed in kaart? En hoe schrijf je een goede review? Als je de basis eenmaal onder de knie hebt ga je zelf aan de slag met dossiers. Dat kunnen organisaties zijn, maar ook natuurlijk personen.

Als junior begin je met de eenvoudige dossiers. Je brengt de klanten in kaart, zowel op juridisch, bedrijfseconomisch als fiscaal gebied. Dit doe je vooral door middel van deskresearch en door bij de klant nadere informatie op te vragen. En vervolgens schrijf je jouw bevindingen en risicoclassificatie in een heldere review. Als je hier voldoende ervaring mee hebt opgedaan kun je doorgroeien naar een medior rol.

Ervaren CDD analist

Naarmate je meer ervaring opdoet worden de dossiers ook complexer. Je hebt inmiddels een bredere kennis van organisatiestructuren en activiteiten van de klant die je hierbij inzet. Daarbij kun je ook de junior analisten goede feedback geven op hun werk.

Zeer ervaren CDD analist

Als senior analist analyseer je complexe dossiers en behoud je het overzicht voor het team. Met al jouw kennis en ervaring ben je vraagbaak voor het team en geef je junior en medior collega's feedback en training. Een senior CDD analist heeft dus zowel een inhoudelijke als een coachende rol. 

Als je nog verder wil doorgroeien in het vakgebied, dan kun je denken aan functies als quality checker, opleidingscoach en compliance officer. Welke kant zou jij op willen gaan? We gaan graag met je in gesprek om een volgende stap te maken.

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een CDD analist?

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden binnen compliance & risk? Onderstaand vind je de verschillende functies gerelateerd aan dit vakgebied in de categorieën operationeel, tactisch en strategisch.

Operationeel

 • CDD/KYC analist
 • AML analist
 • Transaction Monitoring analist

Tactisch

 • Senior CDD analist
 • Quality Checker
 • Opleidingscoach CDD
 • Teamlead CDD
 • Compliance Officer
 • Privacy Officer
 • Secretaris CARC (client acceptance risk comité)

Strategisch

 • Compliance manager of directeur
 • Regulatory Compliance & Risk manager
 • Privacy manager / functionaris Gegevensberscherming (GDPR)
 • Senior Compliance Policy writer
 • KYC Programma manager
 • KYC Change manager / Transitie manager

Bekijk deze vacature voor al onze senior mogelijkheden als interim professional in het vakgebied Compliance & Risk.

Met wie werk je samen als CDD analist?

Je bent veelvuldig in contact met de klanten van de bank en je interne collega's denk aan: compliance officers, AML specialisten en de relatiemanagers. Afhankelijk van je functie krijg je een buddy toegewezen of werk je samen met klantmanagers. Daarnaast doorloop je bij de start van een nieuwe opstart een onboarding met verschillende collega’s. Verder is er natuurlijk de samenwerking met de professionals van Yacht.

Yacht ondersteunt me met problemen, begrijpt mij en staat achter me. Daardoor voel ik me sterker bij mijn opdrachtgever.

contactperson Image
Paul Roozekrans Process manager Transactiemonitoring ABN AMRO

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Chantal Hennekes

Talent Acquisition Specialist C&R

contactperson Image

Weghata Geramelak

Consultant C&R

contactperson Image

Eelco Zorge

Talent Acquisition Specialist C&R

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen