CDD Talent Ontwikkel Programma Cover

CDD Talent Ontwikkel Programma

Financiële instellingen leggen steeds meer de nadruk op competenties en persoonlijke ontwikkeling. De ontwikkelingen binnen het vakgebied CDD / KYC gaan snel en vragen van jou als professional dat jij je ook blijft ontwikkelen. Niet alleen vakinhoudelijk, maar zeker ook op persoonlijk vlak.

Om jou hierbij te helpen hebben we het CDD Talent Ontwikkel Programma (TOP) ontwikkeld. Naast je dagelijkse werk bij één van onze opdrachtgevers werk je ook een jaar lang continu aan je eigen ontwikkeling.

We hebben een mooi programma samengesteld voor ambitieuze CDD professionals. Een programma dat je inhoudelijk sterker maakt, met volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Middels inhoudelijke compliance trainingen, maar vooral ook door trainingen met betrekking tot softskills en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.  Waarbij je met én van elkaar leert. Daarnaast heb je regelmatig coachingsgesprekken waarin jouw leerbehoefte centraal staat. Hierdoor ontwikkel jij je sneller binnen het vakgebied. Dit maakt Yacht dé carrière versneller voor jou als (aankomend) CDD professional!

Solliciteer direct

Bekijk de vacature van het CDD Talent Ontwikkel Programma

Programma onderdelen Talent Ontwikkel Programma

Persoonlijkheidstraining (Insights)

Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. Het uitgangspunt is dat ieder mens uniek is, met bijzondere talenten en kwaliteiten en persoonlijke voorkeursstijlen. Juist deze unieke verschillen maken een mens of een team bijzonder en zorgen voor toegevoegde waarde.

Doelen

Tijdens de workshop wordt gewerkt aan de volgende doelstellingen:

Zelfinzicht

Om inzicht te krijgen in mijzelf en hoe ik op anderen, waaronder mijn collega’s, kan overkomen. Om mijn sterke en zwakke punten te onderkennen en te begrijpen op welke vlakken ik mij nog kan ontwikkelen.

Inzicht in anderen

Om de gedragsstijlen van anderen te herkennen, te begrijpen en de waarde hiervan in te zien.

Afstemmen en verbinding maken met de ander

Om aan anderen tegemoet te komen, door hun persoonlijke behoeften beter te begrijpen en door daarop in te spelen. Om te leren hoe ik mijn gedrag kan aanpassen om zo op een krachtige manier contact te maken met anderen.

 

Coachingsgesprekken

Tijdens het eerste gesprek met jouw coach van Yacht bepaal je je leerdoelen. De inzichten die zijn verkregen uit de Competentietest en de Agility test kunnen hiervoor mooi als onderlegger dienen.
Gemiddeld eens per 6 weken heb je een coachingsgesprek. Elk coachingsgesprek heeft tot doel om je handvatten te geven voor gedrag waar jij energie van krijgt en verder kan ontwikkelen. Samen met de coach onderzoek je wat je kunt doen of laten om jouw doel te bereiken. 

Intervisie

Ieder kwartaal kom je met jouw intervisiegroep bijeen. De intervisie gesprekken worden begeleid door Matchpoint. Onderwerp van gesprek is een door een van de deelnemers ingebrachte casus vergezeld door een intervisievraag. Het is een korte beschrijving van een situatie waarin de casusinbrenger zelf een actieve rol heeft en die hij ervaart als een puzzel. Met de intervisievraag wordt bepaald wat hij wil onderzoeken.

Het doel van de bijeenkomst is om inzicht te krijgen hoe in deze casus te handelen. Het belangrijkste kenmerk van intervisie is dat er geen oplossingen of adviezen worden gegeven, maar dat de deelnemers vragen stellen die helpen bij het onderzoeken van de casus. Een facilitator van Matchpoint begeleidt de bijeenkomst volgens een vooraf besproken intervisiemethode.

Aan het einde van de intervisiebijeenkomst wordt door alle deelnemers gereflecteerd op de inhoud van de casus. Wat haalt ieder uit deze intervisie en wat wil jij er mee gaan doen? Hierdoor wordt de deskundigheid van de betrokkenen vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert.

Bootcamp (Nederlands Compliance Instituut)

De Bootcamp bestaat uit 3 modules. Module 1 is zelfstudie, inclusief een examen. De modules 2 en 3 komen tijdens de tweedaagse CDD Bootcamp aan bod.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • de problematiek van witwassen
 • de anti-witwaswetgeving 
 • de gevolgen van non-compliance
 • ontwikkeling van het Customer Due Diligence-beleid
 • de uitvoering van het cliëntenonderzoek
 • transactiemonitoring 
 • melding van ongebruikelijke transacties

Compliance Game (Nederlands Compliance Instituut)

Welk compliance team helpt de eenzame compliance officer van ‘de Bank’ het snelst uit de figuurlijke brand? Deze game van het Nederlands Compliance Instituut stelt jou en je compliance collega’s voor een aantal interessante uitdagingen. In het spel draait het om samenwerking, oordeelsvorming, vindingrijkheid en snelheid. Verschillende aan compliance en integriteit gerelateerde onderwerpen komen voorbij in de puzzels van dit uitdagende spel wat zo’n 2 uur duurt. Je wordt onder andere geconfronteerd met een privacy incident, je wordt betrokken bij productontwikkeling ideeën en bent bezig met de toepassing van kunstmatige intelligentie.
 

Agile Scrum training

Agile Scrum biedt jou als professional het fundamentele begrip van Agile principes en de Scrum-methodologie. Na de training ben je bekend met de termen van Agile en Scrum en begrijp je de waarde van de Agile manier van werken. In 2 dagdelen leer je de theorie én hoe je deze kunt toepassen in de praktijk.
 

Masterclasses

Interactieve en kennis inhoudelijke masterclasses van 1,5 tot 2 uur per sessie. Verzorgd door een trainer met een Risk & Compliance achtergrond als procesmanager en change manager, die tevens ook verbonden is aan een bancair opleidingsinstituut en werkzaam is geweest als toezichthouder. 

De Masterclasses betreffen de volgende thema’s:

 • Cryptocurrency
 • Terrorisme financiering
 • Vastgoed
 • Exit-proces
 • Sectorspecifieke risico's
   

Denktank

We behandelen met de groep een concrete businesscase. We onderzoeken het probleem en formuleren adviezen over mogelijke oplossingen.

"Dankzij het TOP programma heb ik een goed inzicht gekregen hoe mijn persoonlijkheid invloed heeft op anderen in mijn omgeving. Dit heeft tot een betere samenwerking in mijn team geleid."

Thomas Heuzeveldt CDD analist A - Rabobank

Mogelijkheden Talent Ontwikkel Programma

Wie ben jij?

 • Je hebt een Hbo, of WO-diploma, bijvoorbeeld Rechten, Criminologie, Geschiedenis of Bedrijfskunde
 • Je hebt al enige werkervaring binnen het vakgebied. Een relevante stage binnen de bancaire sector kan ook
 • Zoals wij in jou investeren ben jij ook bereid om tijd en energie te steken in je ontwikkeling
 • Je analytische en communicatieve vaardigheden zijn uitstekend
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal, in woord en schrift

Wat bieden wij jou?

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een betrouwbare partij met het grootste netwerk binnen banking. Dit betekent dat je onderdeel uitmaakt van ons kennis netwerk van 100+ Compliance & Risk professionals. Kijk voor meer info ook eens op de functiepagina van CDD analisten.

Er horen natuurlijk ook prima arbeidsvoorwaarden bij, zoals:

 • startsalaris tussen € 2700 en € 3100 bruto per maand (afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring)
 • altijd 100% loondoorbetaling, ook tussen opdrachten in
 • 25 vakantiedagen (obv 40 uur) en 8,33% vakantiebijslag
 • Bonusmogelijkheden

Aan de slag bij mooie opdrachtgevers

Kies je voor het Talent Ontwikkel Programma dan kun je aan de slag bij deze mooie opdrachtgevers binnen de financiele dienstverlening.

 • ABN AMRO en andere grootbanken
 • Achmea
 • ICS
 • Deutsche bank
 • Handelsbanken

Nieuwsgierig?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Clarice Belle

Recruitment Consultant Finance Compliance & Risk

contactperson Image

Monique Welling

Recruitment Consultant Finance Compliance & Risk

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen