Compliance officer vacatures Cover

Compliance officer vacatures

Als Compliance Officer speel je een belangrijke rol in de vertaling van de wetgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering naar het beleid van de bank. Dit kan zowel op landelijk niveau, als Europees of internationaal. Het beleid wat je uitzet zal worden gevolgd door de eerstelijns analisten en de toon zetten hoe de bank opereert. Een baan met impact dus, waarbij je adviseert, monitort en begeleiding biedt op verschillende gebieden binnen compliance.

Interessante vacatures voor Compliance officers

"Als Compliance advisor ben ik verantwoordelijk voor de naleving van de geldende wet-en regelgeving. Ik adviseer de 1st line of defense m.b.t. klant integriteitsrisico's, waaronder risico's van witwassen, corruptie, belastingontduiking en terrorisme financiering. Zodoende bewaak ik de integriteit van de bank."

contactperson Image
Suzana Rodval Compliance Advisor ABN AMRO

Mogelijkheden als Compliance officer bij Yacht

Interim Compliance officer professional bij Yacht

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een betrouwbare partij met het grootste netwerk. Dit betekent dat je onderdeel uitmaakt van ons kennisnetwerk van 100+ Compliance & Risk professionals èn dat je toegang krijgt tot de leukste functies bij internationale grootbanken! 

Onze nauwe samenwerking met deze grootbanken, zorgt ervoor dat wij vacatures als eerste binnen krijgen en hiermee mooie kansen voor jou kunnen bieden. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven jou daarbij het steuntje in de rug dat je nodig hebt om nog verder door te kunnen groeien binnen het CDD/KYC vakgebied.

Zo start je bijvoorbeeld als Junior compliance officer, maar groei je door naar secretaris CARC (client acceptance risk committee), Compliance manager of KYC programmamanager. En daarnaast krijg je de unieke kans, om deze verschillende functies uit te oefenen bij verschillende grootbanken. Onze missie is de beste match, jouw persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk!

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Een ontwikkelpad is natuurlijk voor iedereen anders, maar wij zijn dé partner als het gaat om compliance gerelateerde opdrachten. We faciliteren jouw ontwikkeling door mooie vervolgstappen te creëren bij toonaangevende opdrachtgevers, denk aan de grootbanken en verzekeraars in Nederland. Vervolgstappen die passen bij jouw ambities, omdat we continu met elkaar in gesprek zijn over jouw dromen en talenten. Ons streven is een lange termijn relatie, waarbij je altijd op ons kan terugvallen.

Hoe zou dit er voor jou uit kunnen zien?

Afhankelijk van jouw huidige kennisniveau binnen compliance zijn er verschillende mogelijkheden. Zo start je bijvoorbeeld als Junior compliance officer, maar groei je door naar secretaris CARC (client acceptance risk committee), Compliance manager of KYC programmamanager.

Recentelijk ben ik gestart in mijn droombaan als Compliance Advisor bij ABN AMRO. Dat ik deze stap heb kunnen zetten is voor een groot deel te danken aan de diverse ervaringen die ik via Yacht heb mogen opdoen bij verschillende grootbanken. Ik ben enorm trots dat ik deze stap heb kunnen zetten!

contactperson Image
Myron Meijerink Compliance Advisor ABN AMRO

Werken als Compliance officer

Hoe ziet het werk van een Compliance officer eruit?

Als Compliance officer ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Je beoordeelt de KYC- / klantacceptatie dossiers die zijn opgesteld door Commercial Banking, om compliance- / klant integriteitsrisico's te beoordelen, waaronder witwaspraktijken, sancties, omkoping en corruptie en belastingontduiking.

 • Je adviseert de bank over de aanvaardbaarheid van de klanten. In de fase van onboarding, tijdens periodieke beoordelingen en voor even gestuurde beoordelingen.

 • Je neemt deel aan vergaderingen van de Client Acceptance-commissie waar de compliance adviezen / standpunten worden besproken.

 • Je geeft advies en begeleiding aan je collega’s over kwesties die verband houden met AML / Client Acceptance.

 • Je werkt samen met andere experts binnen Compliance en andere functies (bijv.Juridisch, Fiscaal, Duurzaamheid) bij het geven van een passend advies.

 • Je helpt bij de effectieve beoordeling en implementatie van nieuw beleid en procedures.

 • Je neemt deel aan projecten en initiatieven.

 • Je geeft training en ondersteuning aan collega’s om het bewustzijn en begrip van AML en klantintegriteit gerelateerde risico's en regelgeving continu te vergroten.

Wat zijn de functie-eisen voor een Compliance officer?

 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring, waarvan 3 jaar in een 2e lijns Compliance functie in de financiële dienstverlening.
 • Je hebt een masterdiploma in bedrijfskunde, rechten of een ander relevant vakgebied.
 • Je hebt gedegen kennis van wet- en regelgeving en bankbeleid op het gebied van AML / CTF en sancties, waaronder de Wft, Wwft en de Sanctiewet.
 • Je bent in staat om risico's op het gebied van naleving van de regelgeving te identificeren en duidelijk uit te leggen.
 • Je hebt directe ervaring met het beoordelen van KYC / CDD-bestanden voor grote zakelijke en institutionele klanten / complexe klantendossiers met een internationale dimensie.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands én Engels
 • Je hebt kennis van corporate en investment banking en aanverwante product sets zoals handelsfinanciering, transactiebankieren, (gesyndiceerde) kredietverlening, bedrijfsfinanciering, wereldwijde markten en investeringsproducten.
 • Je bent op de hoogte van en geïnteresseerd in de complexe en internationale zakelijke omgeving waarin onze klanten opereren.
 • Je bent een teamspeler en draagt ​​actief bij aan de ontwikkeling van andere teamleden.

Waar ga je aan de slag als Compliance officer?

Bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld ABN AMRO, Rabobank, ING, Deutsche Bank, ICS, Allianz of Achmea, kom je te werken in een inhoudelijke uitdagende baan. Hierin maak je onderdeel uit van een van de hechte teams binnen een van de grootbanken of overige financiële instellingen, zoals verzekeraars en hypotheekverstrekkers.

Daarnaast werk je ook bij Yacht, waar een dedicated team Compliance & Risk zich dagelijks met veel plezier inzet voor jouw werkgeluk en carrièreontwikkeling bij een van onze opdrachtgevers. Je krijgt ook toegang tot een groot netwerk van ruim 100 compliance- en risk professionals, werkzaam voor Yacht bij diverse opdrachtgevers door heel het land.

Met wie werk je samen als Compliance officer?

Als Compliance officer maak je deel uit van het Compliance-team dat de CDD en KYC activiteiten van de bank ondersteunt. Het team geeft begeleiding en adviseert over het volledige scala aan compliance-onderwerpen en controleert of het bedrijf zich houdt aan de regelgeving en beleid vereisten. 
 
Met deze belangrijke positie in het team beoordeel je de KYC / cliëntacceptatie dossiers die zijn opgesteld door collega’s. Je geeft ad hoc schriftelijk en mondeling advies aan de business met betrekking tot de risico's en aanvaardbaarheid van de klanten. Denk hierbij risk based kunnen oordelen (ipv rule based). Daarnaast draag je bij aan diverse activiteiten en projecten gericht op het vergroten van de volwassenheid van het compliance risicomanagement door de business op de eerder genoemde onderwerpen.

Wat is het gemiddelde salaris van een Compliance officer?

Het salaris is afhankelijk van de schaal waarin je opereert. Een Compliance officer zit gemiddeld in schaal 10 wat een salaris betekent van minimaal €4500 tot maximaal €5900 bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Compliance officer?

 • Analytisch sterk waardoor je snel tot de kern van een vraagstuk doordringt en de juiste conclusies trekt. Als Compliance officer ben je niet meer verantwoordelijk voor de dagdagelijkse operatie, waardoor je goed boven de materie hangt en het grotere plaatje ziet.
 • Stakeholdermanagement en communicatief sterk, je kan de wetgeving goed vertalen naar een pragmatisch en effectief beleid en weet dit goed op anderen over te brengen. Daarnaast kun je de genomen acties goed uitleggen naar zowel directie als de toezichthouder.
 • Leergierig en flexibele gemoedstoestand i.v.m. de snel veranderende eisen waar de bank vandaag de dag mee te maken heeft.
 • Ad hoc advies kunnen geven en begeleiden en risk based kunnen oordelen (ipv rule based).
Start als interim-professional bij Yacht Banner

Start als interim-professional bij Yacht

Wil jij jezelf continu ontwikkelen en je ambities waarmaken? Word interim-professional bij Yacht en zet met elke opdracht de volgende stap in jouw carrière. Met persoonlijke coaching en de zekerheid van een vast contract.

Let's go

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Maya van der Heijden

Talent Acquisition Specialist C&R

contactperson Image

Yin van der Zwaag

Talent Acquisition Specialist C&R

contactperson Image

Eelco Zorge

Talent Acquisition Specialist C&R

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen