Compliance & Risk vacatures Cover

Compliance & Risk vacatures

Wil jij een rol spelen in de vertaling van de wetgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering naar het beleid van banken en verzekeraars? Wacht dan niet langer en bekijk onze mogelijkheden in Compliance & Risk.

Financiële instellingen spelen als poortwachter een belangrijke rol bij het opsporen en voorkomen van witwaspraktijken, terrorismefinanciering, corruptie en fraude. Zij moeten weten wie haar klanten zijn en welke risico’s het eventueel met zich meebrengt om met deze klanten zaken te doen, ook wel “Customer Due Dilligence” (CDD) genoemd. CDD is een gedegen klantonderzoek met als doel een gezond financieel stelsel. Wil jij ook een maatschappelijke bijdrage leveren? Dan is dit relatief nieuwe en groeiende vakgebied wat voor jou. Een vakgebied vol carrièrekansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als professional.

Solliciteer direct

Uitdagende Compliance & Risk vacatures

De voordelen van werken via Yacht bij een bank of verzekeraar

 • Uitdagende functie met ontwikkelmogelijkheden

 • Goed salaris, bonusregeling en mogelijk een leaseauto

 • Vak gerelateerde opleidingen, trainingen & cursussen

 • HR-begeleiding op maat om te blijven werken aan jouw ambitie

 • Onderdeel van ons kennis netwerk van bancaire professionals

Bekijk onze vacatures in Compliance & Risk

“Ik ben trots om voor Yacht te werken, omdat ze een professionele uitstraling hebben en mij de ruimte geven om mijzelf op professioneel én persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.”

Wieger Scholtanus Senior CDD analist Achmea

Werken als CDD analist

Word CDD analist bij Yacht

Word interim professional bij Yacht Compliance & Risk

Ons Compliance & Risk team bestaat uit 12 enthousiaste collega’s: 2 commercieel managers, die tevens jouw persoonlijke coach en sparringpartner zijn. Daarnaast zijn er 3 sales consultants die jou begeleiden tijdens je opdracht en voor jou de leukste vervolgopdrachten verzorgen en 6 recruitment consultants die graag in gesprek gaan over jouw wensen en mogelijkheden. Tot slot hebben we nog een sourcing specialist, die continu op zoek is naar professionals voor wie het waardevol is om bij ons netwerk aan te sluiten.

Bij Yacht willen we van betekenis zijn voor jouw loopbaan op lange termijn. Persoonlijk en regelmatig contact is daarbij essentieel. Zodat jij kunt blijven werken aan je ambities.

We dagen je uit om na te denken over jouw ontwikkeling in zowel hard als soft skills en daarnaast welke (slimme) keuzes je maakt in jouw carrière. Dat doen we samen met jou. Onze KYC Events, Knowledge Sessions en onze opleidingsmogelijkheden geven jou daarbij het extra steuntje in de rug dat je nodig hebt om nog verder door te kunnen groeien binnen het CDD / KYC vakgebied. Zodat je niet alleen inhoudelijk groeit, maar ook persoonlijk!

Het is onze ambitie om dé carrière versneller te zijn voor Compliance & Risk professionals. 
Onze missie is: de beste match, jouw persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk.

“Aandacht is het mooiste cadeau wat je kunt krijgen en dat krijg je van Yacht!”

Marleen Teters Teamlead ABN AMRO

Werken bij Compliance & Risk

Wat is Compliance & Risk?

De overheid en financiële toezichthouders leggen regels op aan financiële instellingen en corporate bedrijven. Wanneer deze instellingen en bedrijven deze wet- en regelgeving goed naleven zijn ze compliant en blijft ons financiële stelsel veilig. Hierdoor kan er geen crimineel geld worden wit gewassen, kan er geen fraude gepleegd worden, of terrorisme gefinancierd worden. Hiermee samenhangend zijn er allerlei risicofactoren waar de organisaties alert op zijn en onderzoek naar doen.

Wat zijn de uitdagingen bij Compliance & Risk?

Compliance & Risk is een dynamisch vakgebied. Wet- en regelgeving worden continue aangescherpt, omdat de omstandigheden in de wereld veranderen. Denk bijvoorbeeld aan sancties die opgelegd worden aan bepaalde landen. Daar komt bij dat degenen die kwaad willen ook steeds slimmer worden. Organisaties moeten zorgen dat ze hen dus steeds een stapje voor blijven.
 

Welke functies kan ik bekleden bij Compliance & Risk?

Als je net begint binnen Compliance & Risk start je als (junior) CDD analist. Je doet dan, na een gedegen inwerkperiode, onderzoek naar klanten. Welke activiteiten verricht het bedrijf van de klant? Hoe komt de klant aan zijn/haar vermogen? Welke risico’s brengt dat voor de klant én voor de bank met zich mee? Is er sprake van integer handelen?

Naarmate je meer ervaring opdoet worden de dossiers ook complexer. En kun je startende analisten helpen. Zo kun je doorgroeien naar medior en senior analist. Als je al de nodige ervaring hebt kun je ook andere kanten op, bijvoorbeeld als kwaliteitsbewaker, opleider van nieuwe analisten, teamleider of Compliance Officer
 

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden bij Compliance & Risk?

Als Interim Professional bij Yacht kun je rekenen op prima arbeidsvoorwaarden:

 • een marktconform salaris afhankelijk van jouw kennisniveau en werkervaring
 • 25 vakantiedagen per jaar obv 40 uur
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Mogelijkheid op thuiswerken
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede pensioenregeling, vanaf je eerste werkdag bouw je bij Yacht meteen op
 • Vast HR aanspreekpunt (persoonlijke begeleiding minimaal 1x per maand)
 • Jaarlijks €3500,- opleidingsbudget
 • Onderdeel van landelijk netwerk van 100+ Compliance & Risk professionals van operationeel tot strategisch functieniveau
 • Kennisevents afgestemd op expertise binnen Compliance & Risk en jouw carrièreontwikkeling.

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een betrouwbare partij met het grootste netwerk binnen Compliance & Risk. Door onze nauwe samenwerking met internationale grootbanken krijgen wij vacatures als eerste binnen. Hierdoor kunnen we jou altijd mooie kansen bieden. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven jou daarbij het steuntje in de rug dat je nodig hebt om nog verder door te kunnen groeien binnen het CDD/KYC vakgebied.

Daarnaast krijg je de unieke kans, om deze verschillende functies uit te oefenen bij verschillende grootbanken en verzekeraars. Onze missie is de beste match, jouw persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk!

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er bij Compliance & Risk?

Er zijn volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Zo hebben we een mooi programma ontwikkeld: het Talent Ontwikkel Programma. Dit programma draait niet alleen om inhoud, maar vooral ook om competenties en vaardigheden. Daarnaast werken we nauw samen met verschillende opleiders in het vakgebied, zoals het NCI (Nederlands Compliance Instituut).
 

Hoe ziet het ontwikkelpad eruit bij Compliance & Risk?

Een ontwikkelpad is natuurlijk voor iedereen anders, maar wij zijn dé partner als het gaat om compliance-gerelateerde opdrachten. We faciliteren jouw ontwikkeling door mooie vervolgstappen te creëren bij toonaangevende opdrachtgevers, denk aan de grootbanken en verzekeraars in Nederland. Wij denken pro-actief mee over vervolgstappen die passen bij jouw ambities, omdat we continu met elkaar in gesprek zijn over jouw dromen en talenten. Ons streven is een lange termijn relatie, waarbij je altijd op ons kan terugvallen.

Meer informatie over het vakgebied Compliance & Risk?

Wil je graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vakgebied? Sluit je dan bij ons aan op Linkedin: Yacht CDD Professionals

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Eelco Zorge

Talent Acquisition Specialist C&R

contactperson Image

Maya van der Heijden

Talent Acquisition Specialist C&R

contactperson Image

Yin van der Zwaag

Talent Acquisition Specialist C&R

CDD Talent Ontwikkel Programma

Ben je niet alleen op zoek naar een baan, maar wil je graag een loopbaan binnen CDD / KYC / FEC? Waarbij je naast je dagelijkse werk bij één van onze opdrachtgevers, ook continu werkt aan jouw eigen ontwikkeling? De modules uit het Yacht CDD Talent Ontwikkel Programma voorzien perfect in deze behoefte.

Meer informatie

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen