Blog

Mijn CDD-carrière bij Yacht

Author Image

Myron Meijerink

Compliance Advisor bij Yacht

31 augustus 2021 - 3 min.

Header image

Myron is afgestudeerd criminoloog. Ze is haar carrière gestart bij Yacht met het wederzijds vertrouwen dat er een passende vervolgstap voor haar gevonden zou worden. Myron is al snel via Yacht begonnen als CDD Analist en maakt nu mooie stappen binnen het vakgebied. Momenteel is ze werkzaam in de rol van Compliance Advisor. In deze blog lees je haar ervaringen.

Waarom heb ik gekozen voor Yacht?

In augustus 2018 werd ik door Yacht benaderd via LinkedIn, of ik interesse had in een CDD KYC functie in Rotterdam bij de ING? Nou, dat zag ik wel zitten! Na het opsturen van mijn CV kon ik al snel op gesprek komen bij de ING en ik werd gelijk aangenomen tijdens het gesprek. De keuze was voor mij makkelijk gemaakt, ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat kon Yacht mij bieden. Tevens was het contact heel prettig en professioneel. In september 2018 ben ik toen gestart bij de ING via Yacht. 

Na een jaar, met veel plezier, gewerkt te hebben bij ING  kreeg ik het aanbod van ING om vast in dienst te gaan bij ING. In deze periode kreeg ik ook van Yacht het aanbod voor een vast contract en een nieuw project bij de Rabobank. Na wat wikken en wegen besloot ik bij Yacht te blijven en het aanbod voor een vast contract aan te nemen. Yacht kon en kan mij precies bieden wat ik zoek: afwisselend werk, leuke projecten en een leerzame omgeving. Door het werken van projecten kon ik in een korte tijd veel leren en een hoop ervaring opdoen bij verschillende banken. Mijn doel is altijd geweest om mij bij elk project te kunnen ontwikkelen en te groeien in mijn rol, Yacht heeft dit ook altijd gefaciliteerd. Bij elk nieuw project werd mij een nieuwe uitdaging aangeboden waardoor ik mijzelf zowel op persoonlijk, als op werkvlak kon ontwikkelen. 

Een baan met impact

Momenteel ben ik aangenomen als Compliance Advisor bij de AAB waardoor ik de stap heb kunnen zetten naar de Second Line en niet langer werkzaam ben als first line analist. Dat ik deze stap heb kunnen zetten is voor een groot deel te danken aan de diverse ervaringen die ik op heb kunnen doen bij de verschillende banken en projecten waar ik gewerkt heb. Dit is ook de stap waar ik tot nu toe het meeste trots op ben! Ik werk op de afdeling Corporate en Institutional Banking waar ik te maken heb met klanten met een omzet boven de 250 miljoen Euro en adviseer over de hoog risico klanten binnen dit segment. Mijn ambitie voor de komende jaren is om zoveel mogelijk te leren binnen de compliance afdeling en uiteindelijk door te groeien tot senior compliance officer.  

Samenwerking & onderdeel van het netwerk

Het samenwerking met Yacht is tot nu toe altijd goed gegaan en het contact met mijn consultant binnen Yacht gaat ook heel gemakkelijk. Hij is altijd wel te bereiken via een telefoontje of appje. Sinds een jaar zit ik ook in het Know Your Colleague comité, middels dit comité willen wij de Yacht collega’s meer met elkaar verbinden en leuke meetings organiseren. Door dit comité heb ik al veel leuke nieuwe collega’s leren kennen!

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière