Blog

De start van mijn CDD-carrière bij Yacht

Author Image

Anouk van de Beek

CDD Analist Yacht

08 juli 2021 - 3 min.

Header image

Anouk is afgestudeerd criminoloog met een specialisatie in opsporingscriminologie. Ze is haar carrière gestart bij Yacht met het wederzijds vertrouwen dat er een passende startersfunctie voor haar gevonden zou worden. Anouk is snel na haar start begonnen als CDD Analist bij ABN AMRO en maakt nu mooie stappen binnen het vakgebied van Compliance & Risk. In deze blog deelt ze haar ervaringen in de samenwerking met Yacht vanaf haar beginperiode.

Waarom heb ik gekozen voor Yacht?

Vanaf het eerste contactmoment heb ik al een positief gevoel gehad bij Yacht. Tijdens het kennismakingsgesprek op kantoor werd ik erg enthousiast ontvangen. Ik werd voorgesteld aan alle collega’s en ik kreeg een rondleiding door het kantoor. Hierdoor voelde ik mij direct onderdeel van het team. Daarnaast heb ik het gevoel dat er echt tijd en aandacht aan me wordt besteed en er actief met me wordt meegedacht.

Via een oud studiegenootje hoorde ik veel goede verhalen over Yacht. Deze ervaringen in combinatie met het aanbod om proactief in dienst te treden bij Yacht waren voor mij op dat moment een aantrekkelijk aanbod.

Het proactief in dienst treden hield in dat ik werd aangenomen voordat de start op een opdracht rond was. Daarin werd er veel vertrouwen in mij uitgesproken.  In de periode dat ik werd aangenomen waren er door het begin van COVID-19 weinig vacatures. Hierdoor was er niet direct een opdracht beschikbaar voor mij en heb ik de eerste twee maanden dat ik in dienst was uitbetaald gekregen terwijl ik nog niet aan het werk was. In deze periode hebben we samen actief naar een opdracht kunnen zoeken en heb ik diverse cursussen en webinars bijgewoond om mij alvast te kunnen voorbereiden op een toekomstige opdracht. Gelukkig kreeg ik al snel de mogelijkheid om aan de slag te gaan als CDD Analist bij ABN AMRO.

Een baan met impact

Vanuit mijn achtergrond als criminoloog wilde ik graag een bijdrage leveren aan het voorkomen en bestrijden van criminaliteit. Vanuit mijn studieachtergrond ben ik voornamelijk geïnteresseerd in nieuwe vormen en ontwikkelingen op het gebied van criminaliteit, zoals cybercrime en financieel economische criminaliteit. Ik zie de bancaire sector als een van de belangrijkste spelers in de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. In de functie van CDD Analist zag ik een mooie kans om een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering.

Wat doe je precies en heb je tot nu toe geleerd?

In mijn huidige functie als CDD Analist doe ik onderzoek naar retail klanten. Aan de hand van klantonderzoek, transacties en de verschillende wet- en regelgeving bepaal ik de risico’s op het gebied van witwassen, fraude, corruptie en terrorismefinanciering voor de bank.
In de functie van CDD Analist heb ik geleerd om gedegen onderzoek te doen en risico’s in te schatten. Daarnaast heb ik geleerd om een goede balans te vinden tussen het klantbelang en het belang voor de bank. Zowel vanuit Yacht als vanuit ABN AMRO worden diverse cursussen en trainingen aangeboden, waardoor ik mij goed kan blijven ontwikkelen.

Ontwikkeling & onderdeel van het netwerk

Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Yacht tot nu toe. Vanuit Yacht worden verschillende mogelijkheden geboden om mij verder te kunnen ontwikkelen en er wordt actief meegedacht. Zo vindt er ongeveer één keer per kwartaal een persoonlijk ontwikkel gesprek plaats over mijn doelen en ambities.

Ook worden er verschillende netwerkevents aangeboden en is er een online LinkedIn community opgericht voor alle professionals die actief zijn op het gebied van Compliance en Risk: CDD-professionals. Vanuit deze online community die inmiddels 500 leden telt blijf ik op de hoogte van verschillende events, vacatures, nieuwsberichten en overige activiteiten. Dit is een makkelijke en leuke manier om in contact te staan met andere collega professionals en wat meer informatie te krijgen over de werkzaamheden en activiteiten binnen de andere banken.

De komende tijd hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen binnen de bancaire sector op het gebied van financieel-economische criminaliteit. Ik zou mij graag meer willen specialiseren in een bepaalde doelgroep of kennisgebied, zoals MKB en (groot) zakelijke klanten of speciale klantgroepen (Special Cases). Yacht biedt hiervoor verschillende ontwikkelingsmogelijkheden via opleidingen en cursussen. Daarnaast wordt er door middel van voortgangsgesprekken gekeken hoe zij mij kunnen ondersteunen bij mijn vaardigheden en doelen.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière