Wob-jurist vacatures Cover

Wob-jurist vacatures

Beschik jij over een goede bestuurlijke sensitiviteit, werk je nauwkeurig en ben je een jurist met ervaring met de afhandeling van Wob-verzoeken of wil je je hierin ontwikkelen? Dan komen we graag in contact met jou! Voor meerdere opdrachtgevers is Yacht met grote regelmaat op zoek naar enthousiaste juristen.

Interessante vacatures voor Wob-juristen

Jouw werkzaamheden als Wob-jurist

De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) regelt het recht op informatie van de overheid. De overheid informeert actief over beleid en uitvoering.  Als dit onvoldoende blijkt te zijn kan een aanvullend verzoek plaatsvinden: het Wob-verzoek. Iedereen kan de overheid vragen om informatie over welke bestuurlijke aangelegenheid dan ook. 

Onze opdrachtgevers zijn divers: Ministeries, ZBO’s, provincies, gemeenten en waterschappen. Als Wob-jurist houd je je onder andere bezig met:

  • Contacten onderhouden met behandelaars van Wob-verzoeken en hen voorzien van de benodigde informatie en documenten;
  • Wob-verzoeken juridisch ondersteunen in de afhandeling van deze verzoeken, bijvoorbeeld door het verdagen van de beslistermijn of het starten van een zienswijzeprocedure;
  • Opstellen van concept Wob-besluiten;
  • Voorbereiden en mogelijk ook afhandelen van bezwaarschriften en voeren van verweer tijdens een hoorzitting.

Waar werken Wob-juristen?

Je komt te werken bij een overheidsorganisatie zoals een ministerie of gemeente. Je werkt samen met collega (Wob-)juristen in een gespecialiseerd Wob-team of op een juridische afdeling.

Wat wij vragen?

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding met als voorkeur Bestuursrecht;
  • Minimaal 1 jaar (stage)ervaring en/of affiniteit met het afhandelen van Wob-verzoeken binnen de overheid;
  • Kennis van en/of ervaring met de algemene wet bestuursrecht;
  • Je bent pro-actief, kan goed samenwerken en resultaatgericht;
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Werken bij Yacht Legal

Als je bij Yacht komt werken word je onderdeel van ons Legal netwerk. De plek waar je met en van elkaar kunt leren! Benieuwd hoe het is om te werken als Legal-professional? Lees de ervaring van Annette Mando en sluit je aan ons Legal netwerk!

Meer weten over Yacht Legal? Lees alles over Yacht Legal & check onze Legal-vacatures

Als enige werkvoorbereider bij de Gemeente Haaren ben ik hét aanspreekpunt voor alle  bouw-, infra- of ruimtelijke projecten. Ik ben liever een alleskunner dan een specialist binnen een bepaald vakgebied. Het mooie aan werken via Yacht is dat iedere opdracht weer compleet anders is. Zo heb ik vele tekeningen gemaakt voor de aanleg van een natuur- en recreatiegebied in de Noorderdiepzone. En moet er in de gemeente riolering komen waar ze in de toekomst woningen gaan bouwen? Dan zorg ik voor de plannen die zo uitgevoerd kunnen worden.

Raymond van Veghel

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Annemarie Roscam Abbing

Principal Recruitment Consultant

contactperson Image

Femke van der Craats

Senior Talent Acquisition Specialist

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière