Supply chain engineer en analyst Cover

Supply chain engineer en analyst

Krijg jij energie van het optimaliseren van distributieprocessen in een warehouse of het implementeren van een nieuw ERP-systeem binnen een grote fabriek? Als supply chain engineer of supply chain analyst zorg je samen met de operatie dat je er alles aan doet om een uitstekende leverperformance neer te zetten. Jij maakt het verschil binnen de supply chain.

Interessante vacatures voor Supply Chain Engineer en/of Supply Chain Analist

Werken als supply chain engineer

Wat doet een supply chain engineer?

Als supply chain engineer of analyst innoveer en optimaliseer je het proces tussen grondstof en eindproduct. Het doel is dat er zo min mogelijk product verspilt wordt, de levertijden zo kort mogelijk zijn en de productiekosten zo laag mogelijk. Op die manier optimaliseer je de winst. 

Concreet ben je bezig met het analyseren, verbeteren, implementeren en uitvoeren van uiteenlopende logistieke processen. Denk bijvoorbeeld aan het (her) inrichten van een warehouse, stroomlijnen van productieprocessen of het optimaliseren van voorraad. Ook speel je een belangrijke rol bij de implementatie van de gekozen oplossingen. Daarnaast kun je ingevlogen worden voor het analyseren en beheren van de voorraden en het voorraadassortiment. 

Wat zijn jouw doorgroeimogelijkheden als supply chain engineer? 

In Supply Chain Management & Procurement zijn er verschillende richtingen waarin je kan groeien. We hebben speciaal voor ambitieuze SCM&P-professionals Supply Chain Management en Inkoop opleidingen op maat ontwikkeld. Droom je van een carrière als Implementatie manager? Een functie als supply chain analyst is de ideale opstap.

Wat zijn de functie-eisen voor een supply chain engineer?

Wanneer je als supply chain analyst wilt werken dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen. 

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het vakgebied Supply Chain Management of Bedrijfskunde en minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt affiniteit met disciplines als Demand Planning en Sales Forecasting;
  • Je hebt kennis en ervaring met automatiseringspakketten zoals SAP en uitstekende kennis van Excel;

Welke skills heeft een Supply Chain Engineer of Analyst

Als supply chain engineer of analyst heb je verschillende skills waarmee jij de supply chain naar een hoger niveau tilt en maximaal resultaat behaalt. Dit zijn de skills:

  • Je staat stevig in je schoenen, want niet alle door jou aangedragen veranderingen binnen het project worden met open armen ontvangen. Daarom is het zo voldoenend als je uiteindelijk alle neuzen dezelfde kant op hebt;
  • Probleemoplossend: je denkt niet in problemen, maar in uitdagingen;
  • Communicatief vaardig: je verbindt mensen en weet je analyses of inzichten helder over te brengen;
  • Overtuigen: je bent in staat om mensen in beweging te krijgen en staat stevig in je schoenen; 
  • Analytisch: je denkt en handelt procesmatig en combineert jouw commercieel inzicht met jouw strategische denkvermogen;
  • Pro-actief: je neemt initiatief, laat geen optimalisatiekans aan je voorbijgaan en verdiept je in elke nieuwe technologische ontwikkelingen.

Waar werkt een supply chain engineer?

De organisaties waar supply chain analysts of supply chain engineers werken zijn heel divers: van productiebedrijven tot de high tech industry. Toonaangevende opdrachtgevers als Schiphol, Sabic, Mars, Philips, Rijkswaterstaat en FrieslandCampina maken graag gebruik van jouw kennis en expertise. Afhankelijk van de organisatie, werk je aan één specifieke opdracht of ga je voor langere tijd met meerdere projecten aan de slag. 

Met wie werk je samen als supply chain engineer?

Als supply chain engineer of analyst werk je samen met stakeholders op verschillende niveaus, zoals producenten en transportbedrijven. Je bent aangesloten bij het MT en werkt nauw samen met de operatie bij de medior en junior leidinggevende functies. 

Via Yacht kan ik uitproberen wat ik leuker vind. Dat daagt me uit om dingen te doen die ik eerder misschien niet zo snel zou durven.

Lees haar verhaal
contactperson Image
Nina Rusch Supply chain analyst

Jouw mogelijkheden als supply chain engineer of analyst bij Yacht 

Werken als interim supply chain engineer bij Yacht

We zijn altijd op zoek naar talentvolle supply chain engineers of supply chain analisten. We geloven dat jouw talent, in combinatie met onze ijzersterke community, resulteert in een carrière vol persoonlijke ontwikkeling. Wij begeleiden interim-professionals met uiteenlopende niveaus: van starter tot zeer ervaren supply chain engineer of analyst. Door detacheringsopdrachten aan te gaan, kom je erachter welk specialisme in supply chain bij je past. 

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een grote kennisnetwerk van 100+ professionals én vakexperts. We bieden je ook toegang tot uitdagende opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers. Door onze nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers krijgen we vacatures als eerste binnen en bieden we jou deze unieke kansen als eerste aan. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven je daarnaast de kickstart die je nodig hebt om een succesvolle carrière op te bouwen als supply chain professional. 

In dienst bij Yacht als interim-professional

Ga je in dienst bij Yacht als interim-professional, dan heb je direct zekerheid van inkomen. Ook als je nog niet gestart bent op een opdracht. We geloven namelijk in jouw talent en dat we met ons sterke netwerk snel de opdracht vinden die past bij jouw skills en ambities. 

Tijdens de zoektocht naar een passende detacheringsopdracht in supply chain, bereiden we je voor op de sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld met een sollicitatiecoach en tips & tricks van ervaringsdeskundigen uit het veld. Zo vergroten we de kans dat jij start bij de opdracht die je wilt. Zodra je definitief mag starten op opdracht bij de opdrachtgever, ga je een arbeidsovereenkomst aan bij Yacht. We worden dan jouw werkgever en begeleiden je in jouw ontwikkeling. Als het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo zorgen we dat je jouw persoonlijke doelen bereikt op lange termijn.

Jouw doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Als (interim) supply chain engineer of analyst ben je onderdeel van een community die je scherp houdt. Zo spar je regelmatig met jouw persoonlijke manager over de doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij jouw ambities. Op basis hiervan zoeken wij een uitdagende inkoop-opdracht die hierop aansluit. Deze persoonlijke begeleiding in combinatie met onze brede opleidings-en trainingsaanbod zorgen dat jij jouw carrière in een stroomversnelling zet. Interesse gewekt?  

Lees meer over leren en ontwikkelen in SCM&P 

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over SCM&P moet je zeker even lezen