Marketing manager Cover

Marketing manager

Als marketing manager ben jij verantwoordelijk voor het opzetten van marketingstrategieën en het aansturen van het marketingteam. Jij zorgt dat het product of de dienst van de klant optimaal aan het licht wordt gebracht. Op basis van marktonderzoek zet je effectieve marketingcampagnes uit. marketing managers zijn onderscheidend in hun strategische blik, analytisch vermogen en het aansturen van collega’s. Interesse gewekt? Check dan onze vacatures en lees alles wat je moet weten over de functie van marketing manager.

Interessante marketing manager vacatures

Werken als marketing manager

Wat doet een marketing manager?

Als marketing manager ben je eindverantwoordelijk voor het marketingbeleid en het werk van marketeers. Je zet de marketingstrategie uiteen, analyseert opgeleverd werk en ontdekt kansen voor verbetering. Ook manage je als marketing manager projecten en stuur je marketingspecialisten aan. Je werkt hierbij Agile. Met deze manier van werken heb je eerder ervaring opgedaan tijdens je carrière of leer je via onze academy. Wij bieden Agile Foundation of Advanced aan Op deze manier weet jij de strategie en de uitvoering naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

Wat zijn de taken van een marketing manager?

De taken van een marketing manager zijn:  

 • Opzetten van een marketingplan of -strategie;
 • Aansturen, motiveren en managen van het marketingteam;
 • Onderhouden van klantcontact;
 • Analyseren en interpreteren van data en doelstellingen van campagnes;
 • Beheren van de campagnebudgetten;
 • Uitvoeren van marktonderzoek.

Wat zijn de functie-eisen voor een marketing manager?

Als je wilt werken als marketing manager, moet je aan de volgende functie-eisen voldoen:

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding op het gebied van marketing;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als marketingmanager;
 • Ervaring met het opzetten van marketing campagnes;
 • Goede beheersing van de Nederlandse  in woord en geschrift; 
 • Uitstekende schrijfvaardigheid;
 • Kennis in commerciële marketing en campagnes opzetten;
 • Ervaring met softwaresystemen als Google Adwords en Facebook for Business.

Welke skills heb je nodig als marketing manager?

Als marketing manager heb jij een sterk creatief vermogen. Hierdoor ben jij in staat unieke marketing- en communicatiestrategieën te ontwikkelen. Jij durft kritisch te zijn en houdt ervan om data-driven, resultaat- en toekomstgericht te werken. 

Ook beschikt een marketing manager over een sterk analytisch vermogen, waardoor mogelijkheden in budgettering en campagnestrategieën optimaal worden benut. Ook heb jij als marketing manager een krachtige visie. Dit maakt je besluitvaardig, wat cruciaal is voor het leiden van het team en het realiseren van succesvolle marketingcampagnes. 

Hoe word je marketing manager?

Om marketing manager te worden, is een achtergrond in marketing of communicatie belangrijk. Denk aan een hbo-opleiding Creative Business, Commerciële Economie of een wo-opleiding Communicatiewetenschappen. Daarnaast vraagt het managen van een team om leidinggevende kwaliteiten en ervaring in het werkveld.

Waar werken marketing managers?

In vrijwel elke branche of sector zijn marketing managers werkzaam. Je kan aan de slag gaan bij één van onze toonaangevende opdrachtgevers. Als marketing manager werk je via Yacht in het marketing-en communicatieteam van jouw opdrachtgever. Hier denk je strategieën uit en zet je de uitvoering hiervan uit bij collega’s en externe bureaus. 

Met wie werk je samen als marketing manager?

Als marketing manager werk je intensief samen met ambitieuze professionals binnen een multidisciplinair team. Jij fungeert als aanspreekpunt en sparringpartner voor stakeholders zoals een opdrachtgever. Daarnaast neem je de rol in als verbindende factor tussen de opdracht en het marketingteam. Je werkt bijvoorbeeld samen met online marketeers, content managers, copywriters of communicatieadviseurs.

Als content marketingspecialist bij Wolters Kluwer was ik (mede)verantwoordelijk voor de content marketing van twee specifieke producten voor juridische doelgroepen in Nederland. Mijn focus lag op copywriting voor verschillende onlinekanalen, het afnemen van interviews, het uitwerken van de contentstrategie, en social media marketingactiviteiten.

contactperson Image
Kiran Bagchi Interim Marketing & Communicatie Specialist

Jouw mogelijkheden als marketing manager bij Yacht

Werken als marketing manager bij Yacht

We zijn altijd op zoek naar talentvolle marketing managers. We geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met onze ijzersterke community, resulteert in een carrière vol persoonlijke ontwikkeling. We begeleiden interim-professionals met uiteenlopende niveaus: van medior tot zeer ervaren marketing managers.

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een grote kennisnetwerk van 1000+ professionals én vakexperts. We bieden je daarnaast toegang tot uitdagende opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers. Door onze nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers krijgen wij opdrachten en vacatures als eerste binnen en kunnen wij jou deze unieke kansen als eerst bieden. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding, peer to peer intervisie en opleidingsmogelijkheden geven jou daarnaast de kickstart die jij nodig hebt om bij Yacht een succesvolle carrière op te bouwen als marketing manager. 

In dienst bij Yacht als interim-professional

Ga jij in dienst bij Yacht als interim-professional, dan versnel jij je carrière door om de paar maanden of jaar te wisselen van werkomgeving; zonder je vaste contract te verliezen. Zo verbeter je sneller je skills en vergroot jij je expertise. 

Op basis van jouw ambities vinden wij een passende opdracht in marketing en communicatie bij de top van het bedrijfsleven en andere organisaties, zoals: overheid, start-ups, mkb en non-profit. Wij geloven namelijk in jouw talent en dat we met ons sterke netwerk snel de opdracht vinden die past bij jouw skills, wensen en ambities. Tijdens jouw onboarding bereiden we je voor op de intakegesprekken bij onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld met een coach en tips & tricks van ervaringsdeskundigen uit het veld. Zo vergroten wij de kans dat jij start bij de opdracht die jij wilt.  Als het tijd is voor een nieuwe opdracht, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo zorgen wij samen met jou dat jij jouw persoonlijke doelen bereikt op lange termijn.

Jouw doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Als marketing manager ben je onderdeel van een community die je scherp houdt. Zo spar je regelmatig met jouw persoonlijke manager over de doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij jouw ambities. Op basis hiervan zoeken wij een uitdagend marketingproject dat hierop aansluit. Deze persoonlijke begeleiding in combinatie met onze brede opleidings-en trainingsaanbod en peer to peer intervisie, zorgen dat jij jouw carrière in een stroomversnelling zet. Nieuwsgierig?

Lees meer over leren en ontwikkelen in Marketing en Communicatie

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Angela den Dulk

Senior Talent Acquisition Specialist

contactperson Image

Femke van der Craats

Senior Talent Acquisition Specialist

Word de beste agile MarCom expert Banner

Word de beste agile MarCom expert

Maakt een agile werkwijze jouw werk in marketing en communicatie effectiever, uitdagender en leuker? Download de paper en laat je inspireren door 5 experts die trends, tips en praktijkcases over agile werken met je delen.

Download de paper