Jurist Bestuursrecht lokale overheid Cover

Jurist Bestuursrecht lokale overheid

Voor diverse gemeenten door heel Nederland zijn we op zoek naar juristen bestuursrecht, bijvoorbeeld voor functies in bezwaar en beroep, vergunningverlening en handhaving. Kom jij het team van Yacht legal versterken?

Interessante juridische vacatures

Jouw werkzaamheden als Jurist Bestuursrecht

 • Als jurist bezwaar en beroep ben je verantwoordelijk voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften rondom het bestuursrecht. Denk hierbij aan de omgevingsrecht, APV, Drank- en Horecawet of binnen het sociaal domein;
 • De jurist handhaving houdt zich bezig met de juridische afhandeling van handhavingsdossiers binnen alle taakvelden van de afdeling (Milieu, Bouwen, Ruimtelijke Ordening, APV, Gebruiksvergunningen, Drank en Horecawet, etc.);
 • En als jurist vergunningverlening adviseer je de afdeling over vergunningverlening op grond van APV en de Drank- en Horecawet, evenementen of de WABO.

Waar werken Juristen Bestuursrecht?

Juristen Bestuursrecht werken bij de G4, een middelgrote of kleine gemeente; wij werken samen met gemeenten door heel Nederland. Je komt te werken in een generalistisch of specialistisch juridisch team.

Wat wij vragen?

 • Afgeronde juridisch opleiding op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur richting staats- en bestuursrecht;
 • Aantoonbare kennis van het Algemeen Bestuursrecht en bij voorkeur op een van de onderwerpen als Omgevingsrecht, APV, Drank- en Horecawet, Evenementen, Bibob, Wob, Subsidies en Openbare Ruimte, sociale wet- en regelgeving;
 • Minimaal 2 jaar recente ervaring binnen het bestuursrecht bij een gemeentelijke organisatie;
 • Je kan op een creatieve wijze resultaat- en omgevingsgericht werken;
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent flexibel en stressbestendig;
 • Je beschikt over goede contactuele, mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent op de hoogte van de relevante wetgeving en volgt de ontwikkelingen in je vakgebied op de voet. 

Werken bij Yacht Legal

Als je bij Yacht komt werken word je onderdeel van ons Legal netwerk. De plek waar je met en van elkaar kunt leren! Benieuwd hoe het is om te werken als Legal-professional? Lees de ervaring van Annette Mando en sluit je aan ons Legal netwerk!

Meer weten over Yacht Legal? Lees alles over Yacht Legal & check onze Legal-vacatures

Als enige werkvoorbereider bij de Gemeente Haaren ben ik hét aanspreekpunt voor alle  bouw-, infra- of ruimtelijke projecten. Ik ben liever een alleskunner dan een specialist binnen een bepaald vakgebied. Het mooie aan werken via Yacht is dat iedere opdracht weer compleet anders is. Zo heb ik vele tekeningen gemaakt voor de aanleg van een natuur- en recreatiegebied in de Noorderdiepzone. En moet er in de gemeente riolering komen waar ze in de toekomst woningen gaan bouwen? Dan zorg ik voor de plannen die zo uitgevoerd kunnen worden.

Raymond van Veghel

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Annemarie Roscam Abbing

Principal Recruitment Consultant

contactperson Image

Femke van der Craats

Senior Talent Acquisition Specialist

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière