Jurist Bestuursrecht Rijksoverheid vacatures Cover

Jurist Bestuursrecht Rijksoverheid vacatures

Ben jij een jurist met minimaal 2 jaar werkervaring en toe aan een tweede of derde stap in je loopbaan? Dan is Yacht Legal op zoek naar jou!

Interessante vacatures voor Juristen Bestuursrecht Rijksoverheid

Jouw werkzaamheden als Jurist algemeen bestuursrecht

Als Juridisch adviseur bestuursrecht bij het Rijk houd jij je bezig met het inhoudelijk beoordelen en het zelfstandig afhandelen van bezwaar- en beroepsprocedures. Ook geef je juridisch advies aan collega's en andere afdelingen. Je werkt zowel zelfstandig als in (projectteam)-verband samen met andere juristen. Je bent als professional zelf verantwoordelijk voor de planning, organisatie en realisatie van de uit te voeren werkzaamheden.

Waar werken juristen algemeen bestuursrecht?

Yacht is contractpartner van en heeft een sterk netwerk bij de Rijksoverheid. Zo heb je als jurist een enorme diversiteit aan opdrachten. Denk hierbij aan ministeries zoals BZK, VWS, J&V (- agentschappen), maar ook aan de NVWA, RVO, DUO-en ZBO's (SVB, CBR). 

Met wie werk je samen?

Je komt in een juridisch team te werken met volop mogelijkheden om te sparren met collega juristen in diverse fasen in hun loopbaan.

Wat wij vragen?

  •  Afgeronde Wo-opleiding Rechten en goede kennis van de Awb;
  • Je hebt ervaring met het behandelen van beschikkingen, vergunningen en/of bezwaarschriften;
  • Je bent analytisch sterk en beschikt over een goede schrijfvaardigheid;
  • Je bent pragmatisch, nauwkeurig, oplossings- en resultaatgericht;
  • Je beschikt over zowel een goede mondelinge– als schriftelijke communicatie;
  • Je bent flexibel, kan goed samenwerken en je neemt je verantwoordelijkheid.

Werken bij Yacht Legal

Als je bij Yacht komt werken word je onderdeel van ons Legal netwerk. De plek waar je met en van elkaar kunt leren! Benieuwd hoe het is om te werken als Legal-professional? Lees de ervaring van Annette Mando en sluit je aan ons Legal netwerk!

Meer weten over Yacht Legal? Lees alles over Yacht Legal & check onze Legal-vacatures

Werken als interim jurist bij Yacht brengt mij steeds bij nieuwe opdrachtgevers en rechtsgebieden. Hierdoor heb ik een brede kennis en overview over mijn passie, het staats-en bestuursrecht, kunnen ontwikkelen. Van gemeente, tot rijksoverheid, van het nemen van handhavingsbesluiten tot het ontwikkelen van beleid omtrent bijzondere bijstand of sparren over het rubriceren van staatsgeheime informatie, ik heb het allemaal mogen doen. Dat, gecombineerd met het hebben en uitbouwen van een netwerk aan collega's waar ik een beroep op kan doen of mee kan sparren, maakt het zijn van interim jurist voor mij tot een uitdagend beroep waar ik energie van krijg.

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Annemarie Roscam Abbing

Principal Recruitment Consultant

contactperson Image

Femke van der Craats

Senior Talent Acquisition Specialist

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière