Financieel adviseur vacatures Cover

Financieel adviseur vacatures

Als Financieel Adviseur ben jij hét visitekaartje voor klanten bij vragen over hun financiële producten. Je speelt efficiënt, en effectief, in op wensen van klanten ter bevordering van de klanttevredenheid en begeleid de klant van A tot Z. Je inventariseert de wensen van klanten en behandelt deze. Daarnaast draag je verbeterpunten aan om de klanttevredenheid, loyaliteit en klantbeleving te vergroten.

Interessante vacatures voor Financieel adviseurs

“Als Financieel Adviseur Wonen Virtueel ben je elke dag bezig met nieuwe vragen/vraagstukken, waarbij je op zoek gaat naar passende oplossingen voor de klant. Het is een ontzettend uitdagende functie, waarbij je zowel de bank als haar klanten goed leert kennen.”

Veerle Franssen Financieel Adviseur Wonen Virtueel Rabobank

Mogelijkheden als Financieel adviseur bij Yacht

Interim Financieel Adviseur professional bij Yacht

Yacht biedt een mooi traject voor zowel junior als senior Financieel Adviseurs. 

Heb je nog geen ervaring maar heb je de ambitie om Financieel Adviseur te worden? Wij leiden je op! Je start dan met de studie wft basis, hypothecair krediet en vermogen en neemt deel aan onze opleidingsklassen met collega’s die in hetzelfde stadium bevinden. Daarnaast start je na behalen van wft hypothecair krediet met praktijk ervaring en staat er altijd een coach of een collega voor je klaar om je te helpen met materie waar je nog niet helemaal in thuis bent.

Ben je een ervaren Financieel Adviseur? Dan kijken we graag mee naar de meest uitdagende opdrachten bij diverse banken die passen bij jouw interesses en expertises. Ook (bij)scholing is bij Yacht geen probleem zodat je verzekerd bent van voldoende uitdaging.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Yacht geeft graag een boost aan jouw loopbaan. Ieder bewandeld zijn/haar eigen pad op een eigen tempo en Yacht faciliteert je met alle tools die jou in de gelegenheid brengen om te groeien.

Vanuit de rol van (Junior) Financieel Adviseur kun je uiteraard doorgroeien naar een volwaardig hypotheek adviseur functie. Ben je geïnteresseerd in een rol waarin je meedenkt in de betaalbaarheid van een hypotheek? Wellicht is dan de functie Adviseur Bijzonder Beheer Hypotheken of Ondernemer in Privé iets voor jou. Hiernaast zijn er ook regelmatig projecten om klant adviezen te herzien of klantbehoud te stimuleren of kunnen we je helpen om een totaal andere functie binnen de bank te bekleden! Onze consultants, praktijkcoaches en collega interimmers helpen graag.

Welke ondersteuning biedt Yacht om mij te ontwikkelen als Financieel Adviseur?

Yacht biedt Financieel Adviseurs coaching en begeleiding in het volledige traject naar een eerste opdracht maar ook daarna.  Beginnende financieel adviseurs krijgen begeleiding en ondersteuning in het behalen van de benodigde wft’s. Onze ervaren coaches geven trainingssessies waardoor jij samen met je collega’s je zo optimaal mogelijk voorbereid op je examen. De coaches en je Financieel Advies collega’s bij Yacht bieden je een fantastisch netwerk waardoor je je kennis kan vergroten en je vraagstukken kan delen. Zodat jij kan excelleren op jouw opdrachten!

“Het mooie van het werk als Financieel Adviseur is de afwisseling. Geen klant is hetzelfde en de vragen van deze klanten zijn nooit hetzelfde. Ook kom je regelmatig zaken tegen die niet 1,2,3 te beantwoorden zijn, hier heb je dan extra onderzoek of analyse voor nodig. Als Financieel Adviseur ben je sparring-partner van je klant. Je gaat samen kijken naar de wensen en behoeften van de klant, vraagt hierop door (eventueel prioriteer je bepaalde zaken) en kijkt dan samen naar mogelijke oplossingen. Het eindresultaat is een tevreden handdruk van de klant!“

Marcel de Groot Financieel Adviseur / coach

Werken als Financieel adviseur

Hoe ziet het werk van een Financieel Adviseur eruit?

Als financieel adviseur adviseur ben je vooral bezig met financiële zaken van diverse klanten. Hierin adviseer je in nieuwe hypotheken, maar geeft je ook advies over de bestaande hypotheken. Daarnaast kun je ook contact hebben over het vermogen van een klant. Je kunt denken aan advies over sparen en beleggen, maar ook over toekomstvoorzieningen. Bij toekomstvoorzieningen kun je denken aan mensen die geen pensioen hebben of mogelijk een erg laag pensioen. In deze gevallen ga je met klanten in gesprek over de verschillende mogelijkheden om er op later leeftijd toch goed bij te zitten.  

Wat zijn de functie-eisen voor een Financieel Adviseur?

Een afgeronde HBO-opleiding is wenselijk. Dit hoeft niet persé in een financiële richting te zijn, maar ervaring met analyse en probleemoplossing zijn absoluut nodig. Uiteraard zijn ook de WFT verplichtingen van toepassing, zonder deze diploma's mag je niet adviseren. Je moet indien je de wft’s hypothecair krediet en wft vermogen nog niet in bezit hebt wel bereid zijn deze alsnog op korte termijn te behalen.

Waar werken Financieel Adviseurs?

Financieel adviseurs werken voornamelijk bij banken en verzekeraars, maar ook bij tussenpersonen en accountants. Bij Yacht Banking werken we voornamelijk samen met de grootbanken.

Vóór Covid werden klantgesprekken veelal op kantoor gevoerd, zeker als het om uitgebreide financiële zaken gaat. De korte vragen lopen vaak telefonisch of via de mail. Inmiddels zie je een grote verschuiving ontstaan naar virtuele gesprekken waardoor je klanten op afstand via telefoon, chat of beeldbellen spreekt. De functie is dan ook in de huidige setting hybride in te vullen!

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een Financieel Adviseur?

Als Financieel Adviseur kun je jezelf zowel in de breedte ontwikkelen als doorgroeien naar hogere functies. Er is bij Yacht altijd ruimte voor extra opleiding of een switch van particulier naar zakelijk of andersom. Of wie weet vind je klantbehoud, nieuwbouw of bijzonder beheer interessant als specialisatie. Denk bij een extra opleiding bijvoorbeeld aan CFP (Certified Financial Planner, het vroegere FFP) of een opleiding als scheidingsadviseur. Natuurlijk kun je ook doorgroeien naar een functie als coach of opleider waarin je als ervaren Financieel Adviseur beginnende adviseurs gaat ondersteunen en coachen.

Met wie werk je samen als Financieel Adviseur?

Je hebt binnen en buiten de omgeving van je opdrachtgever te maken met erg veel verschillende partijen. Uiteraard je collega's van je eigen team en collega's die hun eigen expertise binnen je omgeving van je opdrachtgever hebben. Verder heb je te maken met een aantal externe partijen, denk aan makelaars, accountants en projectontwikkelaars. En natuurlijk werk je samen met je klant!

Wat is het gemiddelde salaris van een Financieel Adviseur?

Het salaris van een Financieel Adviseur is afhankelijk van kennis en ervaring. Maar om al een concreet beeld te geven ligt dit voor een startend Adviseur vaak tussen de €2500 en €3000 bruto per maand en een senior adviseur tot ongeveer €4000 bruto per maand.

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Financieel Adviseur?

In de functie Financieel Adviseur ontwikkel je vooral veel kennis over financiële producten. Verder ontwikkel je skills op het gebied van samenwerking, nauwkeurigheid en communicatieve vaardigheden. Je bent immers dagelijks met klanten in gesprek. Wanneer jij een klant advies geeft dien je dit duidelijk en begrijpelijk uit te kunnen leggen en zul je merken dat je meer en meer in je rol als vertrouwenspersoon voor je klant groeit. Zo komen klanten wellicht bij je terug in de toekomst of komen er nieuwe klanten op aanbeveling van een eerdere klant. 

Wat is het verschil tussen een zakelijk en particulier Financieel Adviseur?

Vanzelfsprekend heb je te maken met twee verschillende klantengroepen. Toch is er ook vaak overlap: achter een bedrijf zitten een of meerdere particuliere klanten. Je zult dus in beide disciplines met zowel zakelijke als particuliere vraagstukken te maken krijgen.

Als financieel adviseur particulier adviseer je vooral over particuliere producten. Je kunt denken advies over hypotheken, sparen, particuliere verzekering, beleggen. Het komt ook regelmatig voor dat je een particuliere klant adviseert die zijn inkomen geniet vanuit een eigen onderneming. In zulke gevallen is het verstandig om wel op de hoogte zijn wat er zakelijk kan spelen. Je kunt je als financieel adviseur particulieren hierin verdiepen. Vaak is dit een specifieke rol binnen een bedrijf. 
  
Als financieel adviseur zakelijk adviseer je zakelijk klanten. Je kunt hierbij denken aan financieringen voor een pand waarin hun bedrijf is gevestigd. Ook adviseer je ook verzekeringen. Een ondernemer loopt namelijk veel risico. In veel gevallen kan hij deze risico's afdekken. Hierover adviseert een zakelijk adviseur

Banking Program

Jij hebt het talent, wij hebben de connecties en mogelijkheden om jouw carrière tot bloei te laten komen! Wij bieden een intensief opleidingsprogramma van drie jaar waarmee wij jou faciliteren voor een vliegende start in de bancaire wereld.

Meer informatie

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Phillipe Steijns

Talent Acquisition Specialist Banken & Verzekeraars

contactperson Image

Melissa Burghardt

Talent Acquisition Specialist Banken & Verzekeraars

Paper: Futurizing Banking & Insurance Banner

Paper: Futurizing Banking & Insurance

Wat is de nieuwe rol van de futureproof Banking & Insurance professional? In deze paper geven we antwoord hierop. Ook vind je trends, tips & best practices. Zo bereid jij je goed voor op de toekomst!

Download de paper

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen