Banking Program Cover

Banking Program

Jij hebt het talent, wij hebben de connecties en mogelijkheden om jouw carrière tot bloei te laten komen! Wij bieden een intensief opleidingsprogramma van één maand waarmee wij jou een vliegende start faciliteren in de bancaire wereld.

Wij stellen jou, als ambitieuze professional, in staat om snel veel ervaring op te doen, zodat je kunt doorgroeien bij toonaangevende opdrachtgevers. Tijdens dit traject staat jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling voor ons op nummer één en ga jij aan de slag bij verschillende grootbanken en verzekeraars, zoals: ABN-AMRO, Rabobank, Aegon en Achmea. 

Solliciteer direct

Opleidingen & Coaching

Wij zorgen er samen voor dat opdrachtgevers écht niet meer om jouw CV heen kunnen, door jou te faciliteren in het behalen van relevante opleidingen, certificaten en ervaringen. Daarnaast laten wij jou persoonlijk groeien en ontwikkelen door begeleiding van een persoonlijke coach met praktijkervaring en organiseren wij verschillende Soft Skill trainingen.

Work hard, play hard

Wij snappen dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Daarom plannen we minimaal één keer per drie maanden een leuke activiteit waar jij en andere professional bankers aan kunnen deelnemen. Je leert elkaar toch nét even op een andere manier kennen tijdens een leuke activiteit of met een drankje in de hand.

Bekijk de vacature van het Banking Program

"Het Banking Program heeft een grote impact op mijn carrière gehad. Ik ben gestimuleerd en gefaciliteerd om een basiskennis over de bancaire sector op te doen. Vervolgens ben ik met de juiste mensen in contact gesteld om een leuke en leerzame opdracht als klantadviseur bij ABN AMRO te starten. Het programma geeft een goed kennisfundament en helpt je in contact te komen met de juiste mensen."

contactperson Image
Sjoerd van Soest Klantadviseur SME ABN AMRO

Wij verwelkomen jou graag als collega van Yacht en je krijgt daarmee de unieke kans om tijdens het Banking Program van Yacht verschillende functies uit te oefenen bij de bank. Onze missie is zorgen voor de beste match, jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling en werkgeluk.

Het Banking Program biedt jou:

 • Een vast contract voor onbepaalde tijd
 • Een startsalaris van €2.750,- euro (o.b.v. 36 uur) + opdracht toeslag
 • Een projecttoeslag per opdracht, afhankelijk van de CAO van jou opdrachtgever
 • Een periodieke verhoging gebaseerd op jouw functioneren
 • Afhankelijk van de opdracht ontvang je een 13e maand 
 • Een opleidingsprogramma ter waarde van €5.000 euro, behaal alle WFT's die je nodig hebt en het certificaat Zakelijke Kredietverlening
 • 25 vakantiedagen per jaar en vakantiegeld (8,33%)
 • Pensioenopbouw
 • Een mobiliteitsbudget en budget om jouw thuiswerkplek in te richten
 • Een ruim budget voor opleidingen, trainingen en bijscholing voor jouw ontwikkeling en drie Talent Days
 • Soft Skill trainingen (Personal Branding, Giving Feedback, Communication Skills)
 • Elke drie maanden een Professional Banking activiteit
 • Begeleiding van een persoonlijke coach en een team met praktijkervaring

Ervaringen van onze Banking Professionals

Lees het blog van Sjoerd van Soest - Klantadviseur SME bij ABN AMRO

"De impact van het programma op mijn carrière is dat ik mezelf vanuit mijn generalistische opleiding (bedrijfskunde) nu meer kan specialiseren. Ik ben nu echt een specifiek vak aan het leren en krijg de kans om te ontdekken waar ik verder in wil groeien."

Boris van Hövell tot Westervlier Klantadviseur SME ABN AMRO

Aan het werk als Banking Professional

Interim professional bij het Banking Program: wat is onze belofte richting de professional?

Het Banking Program biedt jou doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en professionele ontwikkeling. Als Banking Professional krijg jij de gelegenheid om mee te werken bij verschillende grootbanken of verzekeraars en om verschillende rollen te beoefenen. Ontdek de werkgevers en functies die bij je passen en bepaal je eigen koers. Je wordt gestimuleerd om door te studeren en verschillende certificaten te behalen. Daarnaast organiseren wij regelmatig verschillende soft skill trainingen en ga je in gesprek met een (loopbaan)coach met praktijkervaring. Op die manier groei jij van startend professional naar volgroeid professional. 

Voorafgaand aan jouw opdrachten, krijg je van ons in één maand o.a de opleiding algemene bankzaken, inzicht in de looppaden en telefoontraining. Maar je traject begint al voor je start! Zodra het een match is van beide kanten gaan wij op zoek naar de passende opdracht om jouw start te kunnen faciliteren. Wij geloven in het 70/20/10 model en willen jou helpen om je zo snel mogelijk aan je eerste opdracht te laten beginnen.

Bij welke grootbank of verzekering jij ook wilt starten, wij hebben het netwerk. Aangezien Yacht valt onder Randstad Groep hebben wij een groot netwerk waar jij als startend professional gebruik van kunt maken. Daarbij hebben wij dagelijks contact met de hiring managers van de banken, zij staan te springen om jou te mogen ontvangen.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht: welke doorgroeimogelijkheden zijn er allemaal?

Een ontwikkelpad is natuurlijk voor iedereen anders, maar wij zijn dé partner als het gaat om grootbanken en verzekeraars. We faciliteren jouw ontwikkeling door mooie vervolgstappen te creëren bij toonaangevende opdrachtgevers. Vervolgstappen die passen bij jouw ambities, omdat we continu met elkaar in gesprek zijn over jouw dromen en talenten. Afhankelijk van jouw huidige kennisniveau zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je je verdiepen in financieren, wil je advies gaan geven of wil je juist meerdere opdrachtgevers leren kennen? We kijken samen naar de mogelijkheden!

Hoe ziet het werk van een Banking Professional er binnen de bank uit?

Op 1 januari 2022 is Yacht gestart met het Banking Program, waarbij je als professional kan starten in de bancaire sector. Je krijgt een vast contract en doorloopt een opleidingsprogramma van één maand voor je op opdracht gaat. Naast opleidingen, bieden we veel persoonlijke begeleiding en coaching. Verder neem je deel aan workshops en andere events. 

Als professional start je het programma in een groep, ook wel lichting genoemd. Inmiddels zijn er al meerdere lichtingen gestart. Je begint met de opleiding algemene bankzaken, inzicht in de looppaden en telefoontraining. Na één maand doe je met jouw lichting examen. Kort daarna start de eerste opdracht bij een van onze opdrachtgevers. Na ongeveer een jaar start je in een nieuwe opdracht bij een andere of dezelfde opdrachtgever. Wij waken er samen met jou voor dat je een opdracht krijgt waarin je opnieuw wordt uitgedaagd. 

We werken volgens het Jennings model, ofwel het 70:20:10-principe. 70% bestaat uit leren op de werkplek. Wees dus vooral niet bang om fouten te maken. Wij geloven dat je hier juist van leert en groeit als professional. 20% van het leren is feedback en interactie vanuit collega’s. 10% is het stukje opleiding wat we bieden. 

Wat zijn de functie-eisen om deel te nemen aan het programma?

Jij bent net afgestudeerd en in het bezit van een HBO of WO diploma of jij bevindt je in de afrondende fase van jouw studie. Daarom vragen wij niet meer dan 1 tot 3 jaar werkervaring. Commerciële werkervaring en focus op klantcontact is een pré en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is gewenst. 

Denk jij continu na over hoe jij jezelf op professioneel en persoonlijk vlak verder kunt ontwikkelen? Dat komt mooi uit! Wij vinden het namelijk met name belangrijk dat je ambitieus en leergierig bent ingesteld. Met jouw ambities en drive en ons netwerk en kennis, kan jij verder werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Waar werken de Banking professionals die deelnemen aan het programma?

Momenteel zitten de gestarte Banking Professionals op diverse afdelingen binnen verschillende grootbanken, zoals de ABN AMRO en de Rabobank. Denk aan functies zoals Klantadviseur MKB of Realisation Officer bij de ABN AMRO. Of een functie als medewerker KvK Desk of medewerker bedrijvendesk bij de Rabobank. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van huidige Banking Professionals? Lees de ervaring van Sjoerd van Soest, die toelicht wat het programma hem heeft geleverd.

Hoe ziet het carrièrepad er uit van Banking professionals die deelnemen aan het programma?

Tijdens het programma word je binnen één maand klaargestoomd om te kunnen starten bij één van onze klanten. Dan krijg je de mogelijkheid tot instromen op diverse opdrachten om te kijken wat jou het beste past. Gezamenlijk bepalen we jouw carrièrepad om het maximale te halen jouw potentieel.

Met wie werk je samen als je deelneemt aan het programma?

Talent Acquisition Specialisten:

Melissa en Philippe zijn jouw eerste aanspreekpunten als je nog niet op opdracht zit.

Consultants:

Zodra jij start met je eerste opdracht word je gekoppeld aan een van onze consultants. Dit is afhankelijk van bij welke opdrachtgever jij start. Is dat ABN AMRO, Achmea of Aegon, dan zal Roy jouw eerste aanspreekpunt zijn. Is dat de Rabobank? Dan zal jij met name contact hebben met Lennart of Erik. Tijdens jouw opdracht is een van hen jouw eerste aanspreekpunt. Zij hebben continu contact met de opdrachtgever en met jou, zodat de samenwerking van beide kanten goed verloopt. 

Tijdens de periode van ‘beschikbaarheid’ tussen de opdrachten door begeleiden zij jou door het programma met opleidingen, workshops en andere events. Ook gaan zij voor jou aan de slag om een nieuwe passende opdracht voor je te vinden.

Commercieel Manager Banking:

Met Rob zal je direct in jouw eerste week kennis maken. Hij is de Commercieel Manager van Team Run the Bank binnen Yacht. 

Jouw lichting:

Verder heb je met name tijdens de eerste maand van opleiding veel contact met jouw ‘lichting’. Deze lichting bestaat uit andere Banking Professionals, die net zoals jij zijn gestart in dezelfde periode. Met jouw lichting volg je de opleiding Zakelijke Kredietverlening, heb je intervisies, volg je workshops en ga je naar events.

MatchPoint:

Onder andere worden de workshops verzorgd door onze Yacht collega’s bij MatchPoint. Hoe ga je goed voorbereid op sollicitatiegesprek? Hoe communiceer je als een pro? En hoe bouw jij een personal brand op? Dit leer je van onze professionals van MatchPoint: Doreth Naafs, Dimitri Boekelman en Dennis Vorster. Verder zijn zij professionele (loopbaan) coaches. Dus mocht je eens in gesprek willen met een professionele (loopbaan)coach? Dan is dit je kans! Ontdek met de workshops en coaching van MatchPoint, waar jouw talenten liggen en wat jij wil in je carrière. 

Team Run The Bank:

Naast de Talent Acquisition Specialisten, Consultants en de Commercieel Manager, bestaat het team Run The Bank uit Sourcing specialisten. Zij zoeken dagelijks op LinkedIn naar de beste kandidaten voor Banking vacatures. Zij weten dan ook als geen ander hoe jij je het beste kan profileren op LinkedIn, hoe jij je CV kan laten opvallen en waar je rekening mee moet houden bij het schrijven van een motivatiebrief. In tijd van ‘beschikbaarheid’ zullen zij jou hiervan op de hoogte brengen middels talks en/of workshops. 

Hiring Manager:

De hiring manager is jouw leidinggevende tijdens de opdracht. Hij of zij is dan ook jouw aanspreekpunt omtrent taken en verantwoordelijkheden. Tijdens de eerste twee maanden van het programma, zal je al meerdere malen worden uitgenodigd op gesprek met hiring managers van verschillende grootbanken en afdelingen. Door met zoveel mogelijk hiring managers in gesprek te gaan, ontdek je steeds beter welke rol en welke grootbank wel of niet bij je past en waarom. Op die manier ben je ook bezig met je eigen ontwikkeling. 

Buddy:

Wij werken met buddy op opdracht. Dit houdt in dat je wordt gekoppeld aan een Banking Professional die al een halfjaar of langer op dezelfde opdracht zit als jij. Hij of zij kan jou de ins- and outs vertellen van de opdracht en jou wegwijs maken tijdens je eerste weken. 

Wat is het gemiddelde salaris van Banking professionals die deelnemen aan het programma?

Het bruto maandsalaris van een professional die deelneemt aan het Banking Programma is €2.750,- euro (o.b.v. 36 uur). Daarnaast ontvang jij een projecttoeslag op basis van de opdracht en klantafhankelijk een 13e maand.

Welke vaardigheden ontwikkel je als je deelneemt aan het programma?

 • Assertiviteit
 • Analytisch vermogen
 • Autonomie
 • Netwerken
 • Presenteren
 • Pitchen
 • Visie ontwikkelen
 • Zelfreflectie
 • Stakeholdermanagement
 • Probleemanalyse
 • Timemanagement

Wat is het verschil tussen een financieel traineeship en het Banking Program?

Als Finance trainee werk je gedurende twee á drie jaar aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling bij verschillende opdrachtgevers, zoals Bol.com, Randstad, Palo Alto Networks en grootbanken. Het Banking Program focust zich enkel op grootbanken en verzekeraars. Weet jij dus al zeker dat je wilt doorgroeien binnen de bancaire sector? Dan is het Banking Program voor jou de beste keuze! Twijfel je nog? En wil je ontdekken of de bancaire sector bij je past? Ook dan kan het Banking Program een goede keuze zijn. 

Voorbeelden van functies bij het finance traineeship zijn junior financial controller, pricing analyst of project medewerker. Voorbeelden van functies bij het Banking Program zijn MKB Klantadviseur, Realisation Officer of medewerker KvK Desk. 

Binnen het Banking Program zijn er zowel mogelijkheden aan de particuliere- als aan de zakelijke kant van de grootbanken, maar je kan ook jouw ambities achterna in het hypothecaire- of verzekeringsvakgebied.

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Melissa Burghardt

Talent Acquisition Specialist Banken & Verzekeraars

contactperson Image

Phillipe Steijns

Talent Acquisition Specialist Banken & Verzekeraars

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen