Klantadviseur vacatures Cover

Klantadviseur vacatures

Als Klantadviseur ben je altijd bezig met het achterhalen van de plannen en wensen van de startende ondernemers en nieuwe zakelijke klanten. Jij bent hét aanspreekpunt aan de telefoon en het visitekaartje van de bank. Je beoordeelt eerst de risico's (Know Your Customer). Is de klant geaccepteerd? Dan zorg jij ervoor dat de juiste producten worden aangeboden, zoals betaalrekeningen en verzekeringen. Daarnaast kun je goed luisteren en benut waar mogelijk cross-sell mogelijkheden voor een nóg beter advies.

Bekijk alle vacatures voor Klantadviseur

“Een afwisselende functie waarbij je in gesprek gaat met enthousiaste (startende) ondernemers. Nieuwsgierig zijn naar de plannen, wensen en vragen van de klant en mogelijkheden samen goed afstemmen. Fijne begeleiding vanuit Yacht en een opleiding binnen Rabobank, zodat je een goede start kan maken als adviseur. Zelfs als je nog geen ervaring hebt in de financiële sector.”

contactperson Image
Kim Roelofs Klantadviseur Starters- en Ondernemersdesk Rabobank

Mogelijkheden als Klantadviseur bij Yacht

Interim Klantadviseur professional bij Yacht

Met persoonlijke coaching, trainingen, opleidingen en carrière gesprekken zorgen we ervoor dat jij de opdrachten krijgt die bij jouw ambities passen. En dat jij jezelf ontwikkelt in de richting die je ambieert. Zo groei je snel door en maak je de juiste stappen in jouw carrière. We verbinden ambitieuze professionals met vooruitstrevende organisaties en zorgen voor uitdagende opdrachten. Je krijgt begeleiding en coaching in je carrière en komt terecht in een groot netwerk waar ambities en expertise verbonden worden.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

De doorgroeimogelijkheden voor een Klantadviseur zijn heel breed. Binnen de bancaire wereld is er namelijk veel mogelijk. Je kunt je zowel op de klantadvies afdeling specifiek door ontwikkelen tot expert klantadviseur, teamlead, of afdelingshoofd. Maar je kunt je ook doorontwikkelen naar andere afdelingen binnen de bank, zoals Accountmanager, CDD analist, Projectmanager of Financieel advsieur.

Aan de slag als Klantadviseur

Ga je als Adviseur startersdesk aan de slag dan dien je voorafgaand Wft Basis en Wft Schade Particulier te halen en 6 maanden na start Wft Schade Zakelijk. Als Klantadviseur Particulier of Schadelijk kun je je WFT’s behalen na start. Je moet dan een jaar na start WFT Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk behaald hebben. Hoe eerder, hoe beter.

Banking Program

Jij hebt het talent, wij hebben de connecties en mogelijkheden om jouw carrière tot bloei te laten komen! Wij bieden een intensief opleidingsprogramma van drie jaar waarmee wij jou faciliteren voor een vliegende start in de bancaire wereld.

Meer informatie

Werken als Klantadviseur

Hoe ziet het werk van een Klantadviseur eruit?

Als Klantadviseur ben je verantwoordelijk voor de particuliere of zakelijke klanten en sta je hen telefonisch te woord. Als het visitekaartje de bank zorg jij dat al hun vragen over de producten betalen, sparen, verzekeren, cards en rekeningen worden beantwoord. 

De startersdesk is verantwoordelijk voor de startende ondernemers en nieuwe zakelijke klanten van de bank. De plannen en wensen van de ondernemer worden achterhaald, risico’s (CDD/KYC) worden in kaart gebracht en beoordeeld, om zo de juiste producten aan te bieden. Een functie met een poortwachtersfunctie en tevens een commerciële insteek.
 

Wat zijn de functie-eisen voor een Klantadviseur?

Wij zoeken professionals met HBO werk- en denkniveau. Dit kan een afgerond HBO/WO diploma zijn, of een afgerond MBO4 diploma. Dit hoeft niet persé in een financiële richting te zijn, maar ervaring in klantcontact is wel nodig. Uiteraard zijn ook de WFT verplichtingen van toepassing, zonder deze diploma's mag je niet adviseren.

Waar werken Klantadviseurs?

De functie van Klantadviseur kun je vanuit huis uitvoeren. De bank vraagt echter wel flexibiliteit om eens in de week, of eens in de twee/vier weken, naar kantoor te komen voor een teamoverleg. Vind je het prettig om regelmatig op kantoor te werken, dan is dat geen probleem en kun je op een locatie bij jou in de buurt aan de slag.

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een Klantadviseur?

Nadat je als Klantadviseur particulier of zakelijk hebt gewerkt, kun je alle kanten op binnen de bank. Dit is echt het springveld binnen de bank om jezelf door te ontwikkelen. Misschien wil je graag de richting op van hypotheekadviseur, of kom je erachter als adviseur startersdesk dat CDD/KYC jou ook erg aanspreekt.

Met wie werk je samen als Klantadviseur?

Als Klantadviseur werk je veelal individueel, maar je hebt een team van collega’s die je vaak op afstand om hulp kunt vragen. Een team bestaat uit ongeveer 10 à 12 collega’s met 1 team lead.

Wat is het gemiddelde salaris van een Klantadviseur?

Het salaris van een Klantadviseur ligt tussen de €14,- en €19,- per uur afhankelijk van ervaring en opleiding. Bij goed functioneren en het behalen van de benodigde WFT’s kun je een schaal omhoog gaan. Daarbij hoort: 8,33% vakantiegeld, pensioenopbouw, reiskostenvergoeding, kans op indiensttreding bij de bank en vak gerelateerde opleidingen en cursussen.

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Klantadviseur?

Als Klantadviseur leer je om goed te kunnen luisteren, duidelijk te communiceren, empathie te tonen, stressbestendig te werk gaan, te denken in oplossingen, de klanten te verrassen en ten allen tijde positief te blijven. Het werk kan soms hectisch zijn, de consumentenvraag die verandert en de gestelde eisen van de klant worden telkens hoger maar als Klantadviseur zorg jij dat de klant tevreden blijft en lever je een grote bijdrage in het onderhouden van de klantrelaties.

Wat is het verschil tussen Klantadviseur particulier of zakelijk?

Een Klantadviseur particulier richt zich op de particuliere klanten van de bank en de zakelijke klantadviseur focust op de zakelijke klanten, zoals bijvoorbeeld bedrijven, van de bank. 

‘’Een functie bij Yacht zie ik als een perfecte start om kennis te maken met het bankwezen. Door middel van een intensieve 7-weekse training word je klaargestoomd voor de functie, natuurlijk onder toezicht van ervaren collega’s. De fijne balans van werkzaamheden zorgt ervoor dat je dagen voorbij vliegen. De functie is ook goed voor je ontwikkeling, aangezien je vanuit hier alle kanten op kan. Dit kan je dan weer mooi bespreken met zowel Yacht als Rabobank.’’

contactperson Image
Matthijs van Vaardegem Klantadviseur Bedrijvendesk Rabobank

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Chantal Hennekes

Talent Acquisition Specialist C&R

contactperson Image

Jet van Halteren

Recruitment Consultant Banking Professionals

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen