Accountmanager vacatures Cover

Accountmanager vacatures

Als Accountmanager ben jij bovenal verantwoordelijk voor de zakelijke klant. Je gaat met klanten in gesprek over het mogelijk maken van hun ambities waarbij er vaak meerdere behoeftes zijn. Je schrijft voorstellen en je bent verantwoordelijk voor alle klantgerelateerde processen van begin (intake) tot eind. Samen met jouw collega’s werk je aan een optimalisatie van de resultaten die onder meer worden gerealiseerd door digitalisering en innovatie.

Interessante vacatures voor Accountmanagers

"Mijn werk als accountmanager is enorm dynamisch en afwisselend. Zo zit ik met ondernemers die hun groeiplannen willen laten financieren en daarnaast zit met klanten die dicht tegen hun kredietlimiet bankieren. Ik geef financieel advies, verstrek financieringen en ben constant op zoek naar nieuwe prospects."

Harald van Diemen Accountmanager MKB Rabobank

Mogelijkheden als Accountmanager bij Yacht

Interim Accountmanager professional bij Yacht

Bij YACHT zijn we altijd op zoek naar talent met een interesse in de financiële sector. Talenten nemen we graag in dienst, ook voordat je via ons bemiddeld wordt als interim professional en ergens mag starten. Wij geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met ons netwerk, zorgt voor een loopbaan vol persoonlijke ontwikkeling!

Wij begeleiden professionals met uiteenlopende niveaus binnen ons team, van junior tot senior. Onze nauwe samenwerking met de grootbanken, zorgt ervoor dat wij vacatures als eerste binnen krijgen en jou mooie kansen kunnen bieden. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven jou daarbij het steuntje in de rug dat je nodig hebt om verder door te kunnen groeien.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Via Yacht kun je bij de bank instromen als junior, medior of senior Accountmanager MKB. Naast interne bancaire opleidingen die nodig zijn voor de functie helpen wij jou ook met externe opleidingen die je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en door te groeien, zoals NIBE Zakelijke Kredietverlening en Balanslezen. 

"Alle online financieringsaanvragen worden behandeld door de Customer Succes managers. Wij doen dit nu met ongeveer 130 verschillende collega’s in verschillende teams. Je werkt volledig digitaal. Je collega’s zitten door het hele land, net zoals de klanten die de financieringsaanvragen hebben ingediend. Op basis van de ingevulde gegevens van de klant komt er een persoonlijk aanbod uit wat je dient te controleren. Op basis hiervan vraag je de stukken op en plan je het videogesprek in. Alles naar tevredenheid? Dan vul je zelf de BBS en maak je de offertes en aktes op en laat je deze digitaal ondertekenen."

Ernst Beekman Customer Succes Manager Rabobank

Werken als Accountmanager

Hoe ziet het werk van een Accountmanager eruit?

Vanuit huis of kantoor ben je voornamelijk in contact met zakelijke klanten die een krediet nodig hebben. Wat heeft de klant nodig en waarom? En wat is het risico voor de bank? Het is belangrijk om een goed klantbeeld te schetsen en of het verantwoord is om het krediet te verstrekken. Je maakt een risicoanalyse, hiervoor analyseer je de gegevens op de balans en jaarrekeningen. Je beoordeeld de kredietaanvraag en je houdt rekeningen met het belang van zowel de bank als de klant. Een groot gedeelte van jouw dag ben je bezig met kredietaanvragen en de beoordeling daarvan. Daarnaast ben je ook in gesprek met klanten die hun betalingsverplichtingen niet nakomen, Je bent dus met ondernemers in gesprek die willen groeien, met ondernemers waarbij het goed gaat en waarbij het minder goed gaat.

Wat zijn de functie-eisen voor een Accountmanager?

HBO werk- en denkniveau en ervaring in een commerciële omgeving. Bij voorkeur met zakelijke klanten binnen de financiële sector en/of met zakelijke kredietverlening. Communicatief vaardig in de Nederlandse taal, commercieel aangelegd en in staat de verbinding te maken met de zakelijke klant.

Waar werken Accountmanagers?

Bij de banken wordt er hybride gewerkt, dus deels vanuit huis en deels op een van de kantoren. Daarnaast ga je, indien nodig, langs bij klanten.

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een Accountmanager?

Een  carrièrepad is natuurlijk voor iedereen anders en wij faciliteren jouw ontwikkeling door mooie vervolgstappen te creëren bij toonaangevende opdrachtgevers, denk zowel aan de grootbanken als verzekeraars in Nederland. Vervolgstappen die passen bij jouw ambities, omdat we continu met elkaar in gesprek zijn over jouw dromen en talenten. Ons streven is een lange termijn relatie, waarbij je altijd op ons kan terugvallen.

Afhankelijk van jouw huidige kennis- en ervaringsniveau zijn er verschillende mogelijkheden. Zo start je bijvoorbeeld als Junior Accountmanager en groei je door naar medior / senior Accountmanager. Vervolgens ambieer jij wellicht een leidinggevende rol of wil je verder met de Grootzakelijke klanten.

Met wie werk je samen als Accountmanager?

Een team bestaat uit circa 12-14 accountmanager en je rapporteert aan de manager. Binnen een regio werken tevens Klantondersteuners met een landelijke expertise vanuit een regionaal team. De acquisitie wordt specifiek uitgevoerd door het acquisitieteam waarvan er één is in elke regio.

Wat is het gemiddelde salaris van een Accountmanager?

Je ontvangt een bruto maandsalaris conform CAO van de bank. Het salaris is EUR 2.950 - EUR 3.500 (junior) EUR 3.300 - 4.200 (medior) EUR 3.800 - EUR 4.500 (senior) EUR 4.200 - 5.000 (meewerkend voorman - waarnemend manager)

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Accountmanager?

In deze rol ontwikkel je diverse vaardigheden als resultaatgericht, ondernemend, netwerker, luisteren, analytische vaardigheden, overtuigingskracht en klantgerichtheid.

Paper Futurizing Finance Banner

Paper Futurizing Finance

Finance is én blijft in transformatie. Dit biedt jou als Finance-professional nieuwe kansen. Hoe blijf je als Financial dan futureproof? Je leest er alles over in onze paper, opgesteld door onze community van financiële experts.

Download de paper

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Phillipe Steijns

Talent Acquisition Specialist Banken & Verzekeraars

contactperson Image

Melissa Burghardt

Talent Acquisition Specialist Banken & Verzekeraars

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen