Projectmanager vacatures Cover

Projectmanager vacatures

Als jij Yacht komt versterken dan zullen wij jou op de meest uitdagende projecten van onze klanten gaan plaatsen. Wij hebben altijd ruimte voor junior, medior en senior professionals uit het Change vakgebied. De projecten waar je aan gaat werken liggen vaak in het Finance, IT, HR, Data Management of Compliance domein.

Bekijk alle vacatures voor Projectmanager

"In maart 2022 ben ik gestart als Projectleider Speak Up bij ABN AMRO. Mijn eerste samenwerking met Yacht is een perfecte match. Met mijn achtergrond in cultuurverandering en leiderschapstrainingen ben ik als een vis in het water in deze uitdagende en afwisselende rol!"

contactperson Image
Inge van Raaij Projectmanager ABN AMRO

Mogelijkheden als Projectmanager bij Yacht

Interim Projectmanagement professional bij Yacht

Bij Yacht kom je te werken midden in een groot netwerk van zeer ervaren Projectmanagers, Programmamanagers en Project Management Officers. Ons netwerk bestaat natuurlijk niet alleen uit professionals, onze klanten zijn net zo belangrijk. Wij hebben altijd plaats voor goede Interim Professionals die wij doorlopend plaatsen bij onze grootste klanten in de financiële sector.

Doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Heb je interesse in het Project Management vak, dan zou je kunnen overwegen om te beginnen als Project Management Officer. De PMO’er is de rechterhand van de Project Manager en ondersteund het project vaak met voortgangsrapportages, het afhandelen van adminstratieve zaken, maar bijvoorbeeld ook met het inkopen van extern personeel. De PMO rol is de perfecte rol om door te groeien naar een Project Management functie. 

Aan de slag als Projectmanager

Overweeg je een carrière als Projectmanager? Bereid je dan goed voor. Probeer een klein project op te pakken dat je in de eerste instantie alleen of met een paar collega’s uit kunt voeren. Verdiep je ook in methodieken als Agile en Scrum. Vrijwel elke Project Manager werkt tegenwoordig via deze methodieken. Onderzoek welke educatie je kunt volgen, enkele certificeringen waar je aan kunt denken zijn Prince2, PSM of PMI.

Banking Program

Jij hebt het talent, wij hebben de connecties en mogelijkheden om jouw carrière tot bloei te laten komen! Wij bieden een intensief opleidingsprogramma van drie jaar waarmee wij jou faciliteren voor een vliegende start in de bancaire wereld.

Meer informatie

Werken als Projectmanager

Hoe ziet het werk van een Projectmanager eruit?

Als Projectmanager heb jij de dagelijkse leiding over een project. Jij zorgt ervoor dat dat het project binnen de gestelde termijn wordt uitgevoerd, als het kan tegen het begrote budget natuurlijk, want een financiële verantwoording hoort er ook vaak bij. De allerbelangrijkste taak die een Projectmanager heeft is dat hij alle neuzen één kant op weet te draaien, dat is essentieel voor het slagen van een project. We noemen dit stakeholder management. 

Wat zijn de functie-eisen voor een Projectmanager?

Stakeholder management werd al genoemd, het is dus erg belangrijk dat je communicatief vaardig bent en goed kunt verbinden. Projecten kunnen complex zijn, een Projectmanager is dus stressbestendig en weet overzicht te houden in hectische situaties. Verder ben je goed met cijfers en kun je accuraat werken. Het woord Projectmanager zegt het al, je bent ook een leidinggevende, je bent dus in staat om mensen te motiveren, inspireren en te coachen.

Waar werken Projectmanagers?

Vaak hebben Projectmanagers een beroepsmatige achtergrond in het vakgebied waarin het project wordt uitgevoerd. De implementatie van een een nieuw softwarepakket wordt meestal door iemand geleid die ooit als IT Specialist of Software Developer heeft gewerkt. Een HR performance management systeem wordt door vaak door een projectmanager geïmplementeerd die HR Manager was. Projectmanagers kom je overal tegen, je ziet ze veel in de IT industrie, of bij detacheringsbedrijven die Interim Professional diensten leveren. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, bedrijven zoals Yacht dus.

Hoe ziet het carrièrepad er uit van een Projectmanager?

Vaak begin je als professional in een bepaald vakgebied, dit kan van alles zijn, maar denk vooral aan branches zoals de IT, Techniek, Bouw of Financiële Dienstverlening. Je ziet vaak dat Projectmanagers begonnen zijn als IT’er en dan doorgroeien naar een rol als Projectmanager. De Projectmanager kan nu zelf invloed uitoefenen op het eindresultaat. Je kunt ook als Project Management Officer beginnen, na een aantal jaren zul genoeg ervaring op hebben gedaan om als volwaardig Projectmanager te gaan werken.

Met wie werk je samen als Projectmanager?

Soms zijn dit collega’s die net als jij ook alleen maar voor de duur van het project zijn ingezet, denk bijvoorbeeld maar eens aan een WordPress Developer die een website bouwt en weer weggaat nadat hij zijn site heeft opgeleverd. Vaak zijn het ook gewoon collega’s die naast hun reguliere baan worden gevraagd om een aantal uren per week aan het project te besteden. Ook hier komen jouw communicatieve kwaliteiten weer van pas, jij bent er verantwoordelijk voor dat iedereen naar behoren presteert en met de andere projectleden goed samenwerkt.

Wat is het gemiddelde salaris van een Projectmanager?

Het gemiddelde salaris van een Projectmanager zegt niet zo veel, zou jij jezelf een gemiddelde Projectmanager willen noemen? Het salaris van een Senior Projectmanager ligt ergens tussen de € 5.500,- en € 7.000,-. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar het genoemde salarisbereik is wel realistisch.

Welke vaardigheden ontwikkel ik als Projectmanager?

Het geheim van elk geslaagd project is het vermogen om alle betrokkenen hetzelfde doel na te laten streven. Je zult dus zeker aan zaken moeten gaan werken als overtuigingskracht en communicatie. Ook zijn snelheid, accuraatheid en stressbestendigheid competenties waar je bewust aan zal moeten werken.

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Reinier Wolters

Recruitment Consultant Banking Professionals

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs moet je zeker even lezen