Legal-traineeships Cover

Legal-traineeships

Legal is een veelomvattend vakgebied. Zowel juridisch-inhoudelijk als qua impact. Bij de implementatie en navolging van wet- en regelgeving voor bijvoorbeeld privacy of de fysieke leefomgeving zijn veel stakeholders betrokken. En dus veel belangen. In welke richting ga jij je als jurist ontwikkelen tot futureproof juridisch expert? Via het Legal-traineeship kun je kiezen uit meerdere ontwikkeltracks: Legal & Compliance, Legal & Privacy en Legal - Fysiek Domein.

Als Legal-trainee bij Yacht leer je de kneepjes van het vak bij topwerkgevers in Nederland. Op inhoudelijk vlak, maar ook als het gaat om politieke besluitvormingsprocessen en stakeholdermanagement. Bijvoorbeeld in een rol als junior compliance-officer bij een financiële toezichthouder, of als junior beleidsmedewerker bij een grote gemeente. 

Bekijk alle vacatures & solliciteer direct

Legal & Compliance

In deze ontwikkeltrack ligt de nadruk op het toepassen en naleven van wetgeving. Misschien ga jij in de toekomst als compliance-officer toezicht houden op de naleving van het gebruik van klantgegevens. Of onderzoek je of jouw opdrachtgever compliant is als het gaat om voorkoming van witwaspraktijken. Maar als Yacht trainee Legal & Compliance kun je ook groeien naar functies als fraude-analist, customer-due-diligence-analyst, of know-your-customer-analyst.

Legal & Privacy

Organisaties willen in control zijn. Ook als het om privacywetgeving en de Algemene Verordening Gegevensbescherming gaat. Binnen deze ontwikkeltrack leer jij awareness te creëren voor privacy. En formuleer én implementeer je daarvoor procedures en beleid. Kies je voor Legal & Privacy, dan zit je boven op de inhoud. Als junior consultant adviseer je bijvoorbeeld wat op het gebied van privacy wel en niet mag. Of je maakt jouw opdrachtgever zo veel mogelijk AGV-proof als junior privacy-officer.

Legal - Fysiek Domein

Wonen, verkeer & vervoer, milieu en energietransitie zijn onderwerpen die ons allemaal raken. Het politieke besluitvormingsproces over onze fysieke leefomgeving is vaak complex en de diversiteit aan stakeholders, belangen en wensen groot. In de ontwikkeltrack Legal - Fysiek Domein leer jij je staande houden in dit politieke krachtenveld. Als toekomstig allround bestuursjurist evalueer en formuleer je beleid en zie je toe op de implementatie van wet- en regelgeving. En je bevordert het draagvlak ervoor. Je start als Yacht trainee bijvoorbeeld in een juniorfunctie als bestuursadviseur, planoloog of beleidsmedewerker omgevingsrecht. Het kan zomaar zijn dat jij straks controleert of de milieuvergunning van een grote oliemaatschappij wel aan alle juridische eisen voldoet. 

Je wordt snel opgenomen in het werk en mag overal over mee praten.

contactperson Image

Edo van Baars

Yacht Legal-trainee

Heb je vragen over het Yacht traineeship?

Neem dan contact op met een van onze recruiters

contactperson Image

Lopke Ubbels

Yacht Supply Chain Management & Procurement