Data traineeship: maak impact met jouw kennis van data Cover

Data traineeship: maak impact met jouw kennis van data

Wil jij toonaangevende organisaties slimmer, sneller en beter inzicht geven in data? Dan is een data traineeship van Yacht de kickstart van jouw carrière. Met ons data traineeship ontwikkel jij jezelf in 3 jaar tot een volwaardig datagedreven specialist die met data continu vooruitgang brengt in de digitale wereld. Wil jij dit ook? Lees meer over ons data traineeship en check alle traineeship vacatures.

Interessante data science traineeship vacatures

Waarom een data science traineeship via Yacht?

 • Vakinhoudelijk ontwikkelingsprogramma & persoonlijke coaching

 • Ontdek de werkgevers die bij je passen & bepaal je eigen koers

 • Member van IT community om kennis & ervaringen te delen

 • Zekerheid van een vast salaris & goede arbeidsvoorwaarden

 • Werken bij vooraanstaande organisaties

Bekijk alle data science traineeship vacatures
The Purple Connection: zo versnel jij je carrière Banner

The Purple Connection: zo versnel jij je carrière

Hoe zijn onze Yacht'ers omgegaan met bijvoorbeeld leiderschap, teamwork, soft-skills en zelfreflectie? Met The Purple Connection profiteer je direct van de ervaringen, tips & tricks van ambitieuze professionals. Zo pak je slim een voorsprong in je carrière!

Check ervaringen & tips

Meer info over het data science traineeship

Wat ga ik doen tijdens het Data-traineeship?

Het traineeship biedt jaarlijks meerdere vakinhoudelijke trainingen. Daarnaast krijg je toegang tot Udemy, een digitaal platform met vele ontwikkelmogelijkheden. Ook ga je aan de slag met soft skills zoals communicatie, energie, co-creatie, beïnvloeding en storytelling. Om je effectiviteit als professional te optimaliseren leer je daarnaast alles over scrum- en leanmethodes. Zo ziet het programma van ons data-traineeship eruit:

Jaar 1

 • Jouw traineeship begint met een superstart. In twee dagen kom je erachter wie jij écht bent en ontdek je jouw kwaliteiten;
 • De soft skills effectiviteit, communicatie en co-creatie komen aan bod;
 • Vakinhoudelijke trainingen.

Jaar 2

 • Teambuildingsweekend op de hei: samen met je medetrainees stel je jouw doelen voor het komende jaar vast;
 • Trainingen: beïnvloeding en storytelling;
 • Je volgt 2 keuzevakken.

Jaar 3

 • In jaar 3 breng je opnieuw een weekend door met je medetrainees. Dit weekend staat deze keer in het teken van leiderschap, lef, impact en innovatie. Samen zetten jullie de laatste stap naar een betekenisvolle carrière en zijn jullie klaar om impact te maken.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Aanmelden gaat heel snel via onderstaande button. Geen cv bij de hand? Dan regelen we dat later wel! Recruitment consultant Lisan Holm neemt telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is voor jou. Binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.

Voor welke functie kom ik in aanmerking na het Data-traineeship?

Na het Data-traineeship kom jij in aanmerking voor één van de volgende rollen:

 • Data analist/consultant
  Een data analist analyseert gegevens om belangrijke inzichten voor de organisatie vast te stellen. Zij visualiseren resultaten om inzichten duidelijk over te kunnen dragen aan de ‘business’. 
 • Data scientist
  Modellen maken om taken te automatiseren en waardevolle voorspelling te genereren. Dat is de expertise van een data scientist. Om de big data te verwerken tot modellen zijn programmeerskills in Python, en kennis van statistiek en machine learning nodig.
 • Data engineer
  Als data engineer breng je beschikbare data uit verschillende databronnen bij elkaar en organiseer je dit. Jij maakt data toegankelijk zodat anderen hier effectief gebruik van kunnen maken. Daarvoor ontwikkel je scripts en algoritmes zodat data beschikbaar wordt in de ‘data warehouses’. 
 • BI-specialist / -consultant
  Als Business Intelligence specialist vertaal je (big) data naar heldere antwoorden en actiegerichte inzichten. Jouw informatie, inzichten en adviezen leveren de input voor het beleid van jouw klanten. 

Wat wordt er van mij verwacht als Data-trainee?

Onze ideale Data-trainee heeft een:

 • Afgeronde technische/beta hbo- of wo-studie en interesse binnen het data domein;
 • Relevante stage of werkervaring binnen Data Analyse, Data Science, Business Intelligence, Big Data of (Advanced) Analytics;
 • Goede basiskennis van minimaal twee van de volgende technieken en is nieuwsgierig naar andere tools, zoals: Python, R, PowerBi, Excel, SQL, VBA, Qlik, Tableau en/of Matlab;
 • Aantoonbare interesse en affiniteit met data.

En wij zeggen niet voor niks: ‘verandering brengen door jezelf te zijn’. Wij willen in onze teams mensen met uiteenlopende achtergronden. Wij geloven namelijk dat veel verschillende eigenschappen elkaar versterken.

Is Yacht trainees ook te volgen via social media?

Ja zeker, je kunt ons volgen op Instagram en via LinkedIn. Zo blijf je altijd op de hoogte van Yacht trainees! 

"De Digital Talent Award van RightBrains wordt uitgereikt aan een vrouwelijke professional die met haar talent en leiderschap verandering realiseert binnen de digital technology sector. Als er iemand is die dat doet, is het Claudia wel.''

Winnaar Digital Talent Award 2023 Claudia van der Meer
contactperson Image
Stijn Storms Talent consultant Yacht trainees IT

Data science traineeships bij onze toonaangevende opdrachtgevers

Heb je vragen over het data science traineeship?

Neem dan contact met mij op!

contactperson Image

Floor Merkx

Talent Acquisition Specialist

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière