Diversiteit & inclusie: verandering brengen door jezelf te blijven Cover

Diversiteit & inclusie: verandering brengen door jezelf te blijven

Je beste zelf kunnen zijn, vinden we erg belangrijk. Door jezelf te blijven breng jij zaken echt in beweging. We geloven erin dat verschillen ons sterker maakt. Bij Yacht streven we naar een werkomgeving waar iedereen zich welkom en veilig voelt. We behandelen iedereen gelijkwaardig, hoe verschillend we ook zijn.

Op deze pagina: 

Luister onze podcasts over diversiteit & inclusie

Beluister nu onze podcasts over thema's binnen diversiteit & inclusie. Hoe kwetsbaar ben jij op werk? Kan jij volledig jezelf laten zien op werk? En hoe ontrafel je nu jouw eigen identiteit? In deze podcast reeks bespreken we met collega’s deze en vele andere vragen op dit onderwerp. 

Beluister de podcasts

Wat we al doen rondom diversiteit & inclusie

Bij Yacht vinden we dat inclusie bijdraagt aan het succes van vooruitstrevende organisaties en ambitieuze professionals. Maar het kent ook zijn uitdagingen en is nog niet overal vanzelfsprekend. Op dit moment doen we mee aan het onderzoek ‘Meer kleur aan de top’ van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zo leren we meer over hoe we diversiteit en inclusie optimaal kunnen vormgeven binnen Yacht. Ook lees je hieronder meer over wat we al doen rondom diversiteit & inclusie.

Diversiteit & inclusie binnen Yacht

Featured Image

Inclusief leiderschap

Inclusief leiderschap is essentieel. Met inclusief leiderschap ben je als ambitieuze professional betrokken bij de organisatie en de bedrijfscultuur. Ook durf jj je inzichten en ideeën te delen. Interesse gewekt?

Lees meer over Inclusief leiderschap
Featured Image

Onze Yacht powervrouwen

Tijdens International Women's Day stond de positie van vrouwen centraal. In de campagne van Equals delen onze powervrouwen hun verhaal. Zo helpen we de zichtbaarheid van vrouwen in de top en in tech te vergroten.

Check de blogs
Featured Image

Inclusief werkgeverschap

Investeren in inclusief werkgeverschap levert je als organisatie in een krappe arbeidsmarkt veel op. Hoe word je een Inclusieve werkgever? Check alle info en een stappenplan rondom Inclusief werkgeverschap. 

Let's go
Featured Image

Diversity Day

Diversity Day is een initiatief van SER Diversiteit in Bedrijf. Sinds 2019 doen we hier aan mee en daarom zijn we één van de koploperbedrijven. Op Diversity Day organiseren we een activiteit om aandacht te vragen voor diversiteit & inclusie.

Ga naar Diversity Day
Featured Image

Project: op weg naar werk

Yacht is partner van het project ‘Op weg naar werk’ en richt zich op vrouwen zonder werk en zonder uitkering. Hoe kunnen we de barrières voor de verschillende subgroepen van vrouwen om te werken wegnemen? En welke stimulansen kunnen we creëren?

Check dit project
Featured Image

Sparringspartner

We delen kennis en ervaring over het thema met onze Yacht’ers. Zo hebben we tijdens het Yacht Community Festival workshops gegeven over diversiteit & inclusie om het bewustzijn te creëren. Ook kan je hierover in gesprek gaan tijdens jouw great conversation.

Meer over great conversations

Dit zijn onze 6 leidende principles

 1. Je kunt bij ons je (beste) zelf zijn: 
  Ambitieuze professionals die werkzaam zijn bij, met of voor Yacht erkennen dat ze bij ons hun beste zelf kunnen zijn. 
 2. Gelijke beloning: 
  We hechten veel waarde aan gelijke beloning binnen gelijke functies, ongeacht gender en culture achtergronden .
 3. Diversiteit bevorderen:
  De in- en doorstroom van professionals die bij, met of voor Yacht werken zal representatiever zijn op het gebied van gender, culturele diversiteit, functiebeperking en leeftijd

 4. Inclusieve tech:
  We blijven  onze systemen verbeteren zodat ze ingericht zijn om discriminatie tegen te gaan en inclusie te bevorderen.

 5. Maatschappelijke rol:
  We blijven  het maatschappelijk debat voeden én voeren. Zo investeren we in empirisch onderzoek op relevante ED&I thema’s en zijn we thought leader op het gebied van inclusief werkgeverschap.

 6. Inclusieve samenwerkingen:
  We sparren  met klanten en leveranciers om samen diversiteit en inclusief werkgeverschap naar een hoger niveau te tillen. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd up-to-date van actuele HR-trends, arbeidsmarktontwikkelingen in jouw vakgebied, events, opleidingen en onze overige dienstverlening. Ook lees je als eerste de blogs van onze Yacht’ers die hun ervaringen, tips en tricks met je delen. Interesse gewekt?

Stuur mij de nieuwsbrief