De groei van Yacht Cover

De groei van Yacht

Yacht is op dit moment het grootste detacheringsbureau van Nederland. Daar zijn we enorm trots op! Yacht is sinds 2000 op de markt en richt zich voornamelijk op de hoogopgeleide professionals. Hoe is Yacht door de jaren heen zo succesvol geworden? Je leest het hier in de geschiedenis van Yacht.

Opgericht in 2000

Yacht is een Nederlands detacherings-, werving- en selectiebureau. Op 19 mei 2000 is Yacht opgericht uit Randstad automatiseringsdiensten, Randstad Interim Kader en Randstad Polytechniek. Zij hebben de krachten gebundeld om samen een sterke marktpositie op te bouwen als detacheerder van professionals op hbo- en wo-niveau als onderdeel van de Randstad Groep Nederland. De detacheringsmarkt begon aan een gestage groei. Tegelijkertijd was de concurrentie op deze markt zeer  gefragmenteerd.

Yacht is begonnen met een focus op de werkgebieden Technology, Interim Management en ICT. Een focus die zich in de loop van de jaren heeft verbreed naar andere vakgebieden: Bouw, Civiel en Ruimtelijke Ordening, HRM, Legal, Logistics & Procurement, Marketing & Communicatie, Techniek, ICT en Finance. De nieuwe organisatie is binnen korte tijd uitgegroeid tot de marktleider in het leveren van interim-expertise.

De onderneming is naast Nederland ook actief in Frankrijk en Duitsland. Zij richt zich alleen op de bemiddeling van hoogopgeleide en specialistische arbeidskrachten. Yacht bemiddelt nu in de vakgebieden IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communicatie, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein. Naast detachering verleggen we ook grenzen op het gebied van interim-management, werving en selectie, en zzp-opdrachten. 

Het Duitse ingenieursbedrijf Teccon

Tegelijk met Yacht Nederland werd ook vestiging in Duitsland opgestart. Voormalig directeur Victor van den Hoff werd gevraagd om het bedrijf over te nemen van de initiatiefnemers en het door te laten groeien in Duitsland. In begin 2006 werd het Duitse ingenieursbedrijf Teccon erbij gekocht. Victor kreeg bij zijn aanstelling de opdracht om van Yacht Duitsland en Teccon een succesvolle en goedlopende combinatie te maken.

Yacht trainees

In 2014 werd het Yacht traineeship in het leven geroepen. Het traineeship focust zich op startende young-professionals die zich in drie jaar tijd kunnen ontwikkelen tot een futureproof professional. De ambitieuze trainees worden gedetacheerd bij verschillende toonaangevende opdrachtgevers, waarbij ze gecoacht worden door de consultants en managers van Yacht. Daarnaast is de externe partner Ken&Ben verantwoordelijk voor de opleidingen van de trainees, die ze volgen naast hun fulltime opdracht. Zo zetten onze trainees in een razend tempo stappen en is het traineeship een sterke basis voor een succesvolle carrière.

2015: één nieuw professionals bedrijf

De professional labels van Randstad, Tempo-Team en Yacht (te weten Randstad Technologies, Yacht, Tempo-Team Professionals, FunktieMediair, Randstad Strategic Sourcing, Martin Ward Anderson en Randstad Professionals) zijn samengevoegd om de krachten te bundelen tot één nieuw professionals bedrijf: Yacht. Met de stevige ambitie om het beste bedrijf voor én van professionals te worden. In de vakgebieden IT, Finance en Engineering. En tevens Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en het Sociale Domein.

BMC

In december 2016 maakte Randstad bekend het Amersfoortse advies- en detacheringsbureau BMC over te nemen. BMC is samengevoegd met Yacht, de dochteronderneming van Randstad. BMC vormt, als onderdeel van Yacht, door haar diverse expertises het Center of Excellence in het publieke domein. Door de overname is Yacht in omzet het grootste detacheringsbureau van Nederland geworden.

IT-professionals via Randstad Digital

Per 1 maart 2024 is de IT-dienstverlening van Yacht onderdeel van Randstad Digital, waarmee al onze IT gerelateerde activiteiten die digitalisering van klanten supporten onder één noemer zijn gebracht. Als partner in digital enablement helpen wij onze opdrachtgevers bij het succesvol uitrollen van digitale transformatieprogramma’s en het op- en afschalen van hun personeelsbestand.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd up-to-date van actuele HR-trends, arbeidsmarktontwikkelingen in jouw vakgebied, events, opleidingen en onze overige dienstverlening. Ook lees je als eerste de blogs van onze Yacht’ers die hun ervaringen, tips en tricks met je delen. Interesse gewekt?

Stuur mij de nieuwsbrief