Blog

Succes op duurzame match ook in coronatijden verzekerd

Tips en adviezen voor werving en selectie op afstand

Author Image

Cemil Çakir

Consultant Werving & Selectie Yacht IT

11 juni 2020

Header image

Werving en selectie op afstand is heel goed mogelijk, zo ervaart in deze coronatijden Cemil Çakir als Consultant Werving & Selectie Yacht IT. Het vergt een aantal aanpassingen, dat wel. In zijn blog deelt Cemil graag tips en adviezen voor een juiste aanpak. En dan kan het resultaat zelfs grenzeloos zijn, zoals hij aantoont met een DevOps Engineer die zonder fysiek contact vooraf onlangs voor een Nieuw-Zeelandse opdrachtgever aan de slag ging …

Gewend geraakt aan nieuwe werkelijkheid

“Als Yacht helpen we onze relaties niet alleen met interim professionals, maar ook verzorgen we werving en selectie. In dat geval komen de kandidaten die door ons worden voorgesteld in dienst bij betreffende relaties. We hebben 4 werving en selectie-teams, afgekort met WenS, die landelijk actief zijn: Engineering, Supply Chain, Finance en IT. Als Consultant Sales en Recruitment maak ik deel uit van laatstgenoemde.

Binnen het IT WenS-team zijn we blijven doorwerken tijdens deze vreemde tijden. We doen dat vanzelfsprekend wel op een andere manier. Fysieke ontmoetingen van ons met klanten en kandidaten en tussen hen onderling hebben plaatsgemaakt voor videogesprekken. Gelukkig zien we dat iedereen in rap tempo digitaler wordt en snel gewend is geraakt aan deze nieuwe werkelijkheid. In de schaarse IT-arbeidsmarkt is snelheid een belangrijk aspect. Door de coronaperikelen worden videogesprekken als volwaardig geaccepteerd en kunnen deze snel worden afgerond met een digitale handtekening.

DevOps Engineer voor klant in Nieuw-Zeeland

Een mooi praktijkvoorbeeld is in mijn ogen een plaatsing die we onlangs hebben gerealiseerd. Via Google Hangout Meet bespraken wij met een klant in Nieuw-Zeeland alle wensen en mogelijkheden rondom de vacature van een DevOps Engineer in Nederland. We stemden het verloop van de procedure af en hebben voor de kandidaten ook gesprekken via Google Hangout Meet ingepland, gezien het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland soms op de meest vreemde tijdstippen. Per 1 mei is de preferred candidate gestart zonder dat men elkaar fysiek heeft ontmoet.

Online interviews brengen veel voordelen met zich mee op het gebied van flexibiliteit en snelheid en levert directe besparing op reistijd, reiskosten en milieu.

Het winnen van vertrouwen

Er is een aantal zaken waarop je moet letten om op deze wijze met werving en selectie succesvol te zijn. Het allerbelangrijkste is het vertrouwen winnen van je klant en kandidaat. Bij veel face to face gesprekken maak je gebruik van lichaamstaal, maar online valt dit grotendeels weg.

Hoe wek je vertrouwen? Belangrijk is vooraf aan de gesprekken de techniek te testen. Een van mijn tips is, om onnodige stress bij kandidaten te voorkomen, aan te geven eerder in te bellen wanneer hij of zij ‘op gesprek gaat’. Denk aan vijf à tien minuten. Dit is vergelijkbaar met op tijd vertrekken voor het geval dat er ergens een file staat. Je internetverbinding kan kuren vertonen en er kunnen beveiligingsissues opspelen in verband met de video-call-applicatie. Of je computer kan zomaar het idee krijgen dat het precies op dat moment tijd is om een update te installeren. De stress van het (laten) wachten wil je natuurlijk graag voorkomen

Check regelmatig of alles goed overkomt

Maak voor en na je online meeting duidelijke afspraken. Door connectieproblemen kan het zijn dat de andere partij niet alles meekrijgt. Er kunnen bijvoorbeeld woorden wegvallen of het beeld bevriest. Check tijdens het gesprek regelmatig of alles goed is overgekomen. Stuur na je meeting een korte samenvatting van wat er besproken is om er zeker van te zijn dat alle partijen op één lijn zitten.

Kandidaat goed laten uitspreken

Het werkt in veel gevallen ook erg prettig om vooraf een agenda met bespreekpunten te sturen, dit zorgt voor een gestructureerde en efficiënte call. Zorg er ook voor dat je alle relevante documenten klaar hebt staan. Mocht je snel iets moeten delen tijdens een meeting, dan is het belangrijk dat je niet hoeft te zoeken naar het document. Hou het gesprek op een plek waar je niet afgeleid kan worden en elimineer achtergrondgeluiden. Laat je gesprekspartners goed uitspreken, dit heeft echt wat meer aandacht nodig dan bij reguliere ontmoetingen. Het is altijd handig tien tot twintig minuten voor het starten van het gesprek even een bericht te sturen naar alle partijen om te checken of iedereen er klaar voor is en of alle benodigde documenten zijn gedeeld. 

Online interviews brengen veel voordelen met zich mee op het gebied van flexibiliteit en snelheid en levert directe besparing op reistijd, reiskosten en milieu. En zijn alle partijen akkoord, dan rest alleen nog het tekenen van de documenten. Hiervoor hoef je ook niet meer de deur uit. Middels diverse tools kan alles digitaal getekend worden en kan de kandidaat starten.

Duurzame match

Als je al het bovenstaande goed regelt dan is succes gegarandeerd. Wij brengen werkgevers en professionals graag met elkaar in contact en komen zo tot een duurzame match. Heb je een vraag, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.”

Meer weten over werving en selectie?

Vast personeel nodig? Met ons netwerk en kennis van verschillende branches werven en selecteren wij snel de ideale professional voor jou. Check ons werving en selectieproces of neem contact op met Cemil om te sparren over werving en selectie op afstand. 

Neem contact met Cemil op

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Professionals gezocht? Banner

Professionals gezocht?

Hoe wordt jouw organisatie nóg beter? Met detachering, werving & selectie, brokering of juist een inhouse oplossing? Yacht wil bijdragen aan jouw succes. Jouw vraag is daarbij altijd ons vertrekpunt.

Plaats een vacature