Artikel

Bij Yacht wordt je eigen ontwikkeling uitgedaagd

Pushing Horizons met Hassan Shakeri

10 september 2021 - 3 min.

Header image

Iemand die elke challenge met twee handen aangrijpt, is hr-adviseur Hassan Shakeri. Met zijn drive boekt hij elke dag vooruitgang, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Volgens zijn collega’s is Shakeri hét voorbeeld van pushing horizons. Benieuwd waarom? ‘Yacht doet er alles aan om kennis te delen, dat helpt mij om maximaal resultaat te boeken bij een opdrachtgever.’

Wat is jouw geheime kracht?

Mijn aanpassingsvermogen. Dat hoor ik ook vaak van anderen terug. Ik stel veel vragen - vooral open vragen. Ook analyseer ik hoe mensen zich in een vergadering gedragen. Zo snap ik snel hoe mensen in elkaar zitten en hoe ik bij een persoon iets gedaan krijg. De ene manager wil bijvoorbeeld graag een plan één-op-één bespreken, de ander wil het graag op papier zien. Ik blijf hetzelfde doen, maar via een andere weg.

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Mijn ambitie is een leidinggevende positie en in de toekomst hoop ik hr-directeur te zijn. Dat past ook bij mijn persoonlijkheid: ik ben een strategische denker en houd van langetermijnplannen. Ook kan ik in een leidinggevende rol mijn hr-visie beter uitdragen. Wat mijn visie is? Dat organisaties vooruitstrevend zijn, ook in hr. Een organisatie moet niet achter de feiten aanlopen, maar alles zo georganiseerd hebben dat het zich direct kan aanpassen aan veranderingen in het werkveld. In sommige organisaties wordt hr gezien als een afdeling die alleen maar werk verschaft, maar hr kan juist enorm bijdragen aan het bereiken van organisatiedoelen. Als een bedrijf bijvoorbeeld gaat digitaliseren, dan is het aan hr de taak om dat te faciliteren.”

Wat is jouw huidige opdracht?

Op dit moment ben ik HR Adviseur bij Achmea. Ik help de organisatie vooral met het bereiken van hun langetermijndoelen. Dat doe ik op basis van data. Zo heb ik laatst een vlootschouwsessie over strategisch personeelsplanning geleid. Binnen vijf jaar gaan er negen mensen weg binnen één team, wat gaan we daaraan doen? 

Heb jij ergens van wakker gelegen tijdens deze opdracht?

Het was voor mij de eerste keer dat ik een vlootschouwsessie over strategisch personeelsplanning gaf, dus dat vond ik wel spannend. Gelukkig had ik mij goed voorbereid, ook op allerlei vragen en discussiepunten. Van tevoren had ik de presentatie ook even doorgelopen met een collega, dat werkte ook goed.

Op welk resultaat ben jij het meest trots sinds je bij Yacht werkt?

Ik ben bij Yacht het meest trots op het feit dat ik bij een eerdere opdracht in 2,5 maand tijd met twee andere collega’s 243 mensen heb aangenomen. Dat was bikkelen, maar het is wel gelukt. De mooiste feedback die we kregen was dat we kwalitatief ook goede kandidaten hadden geworven. Ik heb mijn collega’s toen geleerd open te staan voor verschillende culturen. Een doorsnee Nederlander zegt vaak te werken voor zijn eigen ontwikkeling. Maar ik weet vanuit mijn achtergrond dat veel mensen ook gewoon werken om geld te verdienen. 

Ik ben zelf geboren in Afghanistan en op mijn negende met mijn ouders gevlucht naar Nederland. Mijn ouders werken voor hun geld en presteren ook heel goed. Het zijn zo niet per se slecht gemotiveerde medewerkers, maar hebben wel een andere motivatie. Voor mensen met een migratieachtergrond betekent een inkomen namelijk vaak een kans om familie naar Nederland te halen of om de familie in eigen land te ondersteunen in de basisbehoeften. Ik snap dat en weet ook hoe ik met ze moet communiceren.

Waarom heb jij voor Yacht gekozen?

Ik had altijd al interesse om in een grote organisatie te werken. Daarnaast wist ik zelf nog niet precies wat voor soort organisatie er bij mij pastte. Daarom wilde ik graag gaan interimmen. Yacht heeft een groot netwerk met allemaal topwerkgevers. De keuze was dus snel gemaakt. 

Wat betekent Pushing Horizons voor jou?

Eigen grenzen verleggen. Nieuwe dingen leren. Bij Yacht wordt je eigen ontwikkeling uitgedaagd. Ik volg via Yacht vaak workshops en trainingen over toekomstige trends binnen hr. Binnen ons vakgebied wordt data steeds belangrijker. Om impact te maken bij opdrachtgevers moet je goed van op de hoogte zijn van die trends. Door die trainingen bied ik opdrachtgevers nu iets wat ze zelf niet in huis hebben.

Wat geeft Yacht jou om maximaal resultaat te realiseren in jouw opdracht?

De verschillende mogelijkheden om met collega’s te sparren. We hebben een WhatsApp-groep waar we al onze vragen kunnen stellen. Ook zijn er altijd collega’s om mee te brainstormen. Waar ik ook veel van leer zijn de netwerkbijeenkomsten en intervisies. Bij Yacht wordt er alles aan gedaan om kennis te delen, dat helpt mij om maximaal resultaat te boeken bij een opdrachtgever.

Wat is jouw mediatip?

De collega’s binnen hr raad ik het managementboek van Al Toine en Irma Doze aan: ‘HR-analytics: Waarde creëren met datagedreven HR-beleid’. Het boek geeft goed weer hoe je data-hr binnen een organisatie implementeert. 
Mijn tweede tip is het boek ‘Socrates op sneakers’ van Elke Wiss. Dit boek gaat over vragen stellen. Het vertelt je welke dagelijkse fouten we maken in onze vraagstelling en hoe we dat kunnen veranderen. Heel interessant.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Whitepaper Futurizing Finance Banner

Whitepaper Futurizing Finance

Finance is én blijft in transformatie. Dit biedt Financials prachtige nieuwe kansen. In deze paper delen Finance autoriteiten hun ervaringen, meningen en praktische tips voor futureproof Financials.

Download de whitepaper