Projectleider civiele techniek Cover

Projectleider civiele techniek

Als projectleider civiele techniek ben jij eindverantwoordelijk voor uiteenlopende infrastructurele projecten. Jij bent de verbindende factor tussen opdrachtgevers, uitvoerende krachten en overige betrokkenen. Of het nu gaat om de reconstructie van wegen, de aanleg van bruggen of het herinrichten van de bestaande openbare ruimte: jij realiseert bij ieder project het gewenste resultaat.

Interessante vacatures voor projectleider civiele techniek

Werken als projectleider civiele techniek

Wat doet een projectleider civiele techniek?

Als projectleider civiele techniek ben jij de eindverantwoordelijke voor projecten die je onder je hoede hebt. Je stuurt alle projectleden aan en brengt het project samen met het projectteam tot het gewenste resultaat. Dat doe je uiteraard binnen de gestelde kaders van budget, tijd, kwaliteit en informatievoorziening - ook wel de GOTIKR-elementen van een project genoemd.

Waar werken projectleiders civiele techniek?

Afhankelijk van je werkgever werk je overal waar aan de weg getimmerd wordt in weg- en waterbouw. Dat kan zijn bij (semi-)overheidsinstellingen zoals gemeenten, maar ook bij ingenieursbureaus of aannemers.

Wat zijn de taken van een projectleider civiele techniek?

Als projectleider civiele projecten bestaan jouw kerntaken uit:  

 • Het voorbereiden van projecten; 
 • Het continu bewaken van planning en budgetten
 • Het aansturen van alle betrokkenen;
 • Communiceren over de voortgang van projecten met opdrachtgevers;
 • Deelnemen en/of leiden van bijeenkomsten en projectvergaderingen; 
 • Risicomanagement en inspelen op (potentiële) tegenslagen;
 • Tussentijdse-  en post-projectevaluatie.

Wat zijn de functie-eisen voor een projectleider civiele techniek?

Wanneer je als (interim) projectleider civiele techniek wilt werken, moet je aan de volgende functie-eisen voldoen:

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; 
 • Kennis van (veranderingen in) wet en regelgeving rondom infrastructuur, bouw of industrie;
 • Ervaring met projectmanagement tools.

Welke skills heb je nodig als projectleider civiele techniek?

Als projectleider civiele techniek heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Het ontwikkelen en bewaken van planningen is een essentieel onderdeel van je werkzaamheden. Je bent een geboren leider die overtuigingskracht inzet om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en draagvlak te creëren.

Als schakel tussen verschillende stakeholders is het belangrijk dat je op verschillende niveaus communiceert. Je focust je te allen tijde op het einddoel, maar niet zonder de gestelde kaders uit het oog te verliezen. Dreigt een verstoring het budget, de planning of het project in de weg te staan? Dan stuur jij tijdig bij en zorg je dat eventuele impact beperkt blijft.

Hoe word je projectleider civiele techniek?

Om projectleider civiele techniek te worden, is het belangrijk om een technische of bouwkundige achtergrond te hebben. Denk aan een hbo-opleiding in de civiele techniek, technische bedrijfskunde, bouwkunde of stedenbouwkundige. 

Met wie werk je samen als projectleider civiele techniek?

Als projectleider civiele techniek fungeer je als brug tussen de opdrachtgevers en het projectteam. Je werkt intentsief samen met het projectteam dat bestaat uit ontwerpers, de opdrachtgevers, werkvoorbereider, directievoerder, opzichter en de partijen die het beheer overnemen na oplevering. Jij bent de spreekwoordelijke lijm die al die disciplines bij
elkaar brengt en houdt.

Ik wil blijven groeien, uitgedaagd worden en uit mijn comfortzone stappen. Yacht biedt mij alle kansen. Als projectmanager bij de Gemeente Amsterdam breng ik de constructieve veiligheid van bruggen in kaart. Zo constateerden we dat de palen onder de fundering aangetast zijn door een bacterie of dat een brug niet meer bestand is tegen het vele verkeer. Dit gaven we direct door aan de bestuurders van de stad, die dan omleidings- maatregelen instellen en hierover in een later stadium een besluit nemen. Een mooie & heel verantwoordelijke taak!

contactperson Image
Martijs Hoefakker sr. Regievoerder Civiele Constructies bij Gemeente Amsterdam +31 6 41321146

Jouw mogelijkheden als projectleider civiele techniek bij Yacht

Werken als interim projectleider civiele techniek bij Yacht

We zijn altijd op zoek naar talentvolle projectleiders civiele techniek. We geloven namelijk dat jouw talent, in combinatie met onze ijzersterke community, resulteert in een carrière vol persoonlijke ontwikkeling!
Wij begeleiden interim-professionals met uiteenlopende niveaus: van starter tot zeer ervaren projectleiders civiele techniek.

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een grote kennisnetwerk van 100+ professionals én vakexperts. Ook bieden we je toegang tot uitdagende opdrachten bij toonaangevende  opdrachtgevers.
Door onze nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers krijgen we vacatures als eerste binnen en bieden we je deze unieke kansen als eerste aan. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven je daarnaast de kickstart die je nodig hebt om een succesvolle carrière op te bouwen.

In dienst bij Yacht als interim-professional

Ga je in dienst bij Yacht als interim-professional, dan heb je direct zekerheid van inkomen. Ook als je nog niet gestart bent op een opdracht. We geloven namelijk in jouw talent en dat we met ons sterke netwerk snel de opdracht vinden die past bij jouw skills, wensen en ambities. 

Tijdens de zoektocht naar een passende detacheringsopdracht in Engineering, bereiden we je voor op de sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld met een sollicitatiecoach en tips & tricks van ervaringsdeskundigen uit het veld. Zo vergroten wij de kans dat jij start bij de opdracht die jij wilt. Zodra bekend is dat je definitief mag starten op opdracht bij de opdrachtgever, ga je een arbeidsovereenkomst aan bij Yacht. We worden dan jouw werkgever en begeleiden je in jouw ontwikkeling. Als het tijd is voor een nieuwe uitdaging, kijken we samen naar een passende vervolgstap. Zo zorgen we dat jij jouw persoonlijke doelen bereikt op lange termijn.

Jouw doorgroeimogelijkheden bij Yacht

Als (interim) projectleider civiele techniek ben je onderdeel van een community die je scherp houdt. Zo spar je regelmatig met jouw persoonlijke manager over de doorgroeimogelijkheden die aansluiten bij jouw ambities. Op basis hiervan zoeken wij een uitdagend civiel-project die hierop aansluit. Deze persoonlijke begeleiding in combinatie met onze brede opleidings-en trainingsaanbod zorgen dat jij jouw carrière in een stroomversnelling zet. Interesse gewekt? 

Lees meer over leren en ontwikkelen in Engineering

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Robin Valk

Sourcing Specialist - Amsterdam

contactperson Image

Jordi Mulders

Recruitment Consultant

contactperson Image

Jesper Bouwman

Recruitment Consultant - Groningen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Engineering moet je zeker even lezen