Predictive Financial Controller vacatures Cover

Predictive Financial Controller vacatures

Als Predictive Financial Controller ben jij de sparringpartner van de Co Driver Business Controller en kijk je met een frisse blik op de toekomst.

Met behulp van data, rapportages, modellen en analyses kijk je als Predictive Financial Controller vooruit. Met jouw heldere rapportages en scherpe analyses worden belangrijke beslissingen genomen.

Bekijk alle Predictive Financial Controller vacatures

Interessante vacatures voor Predictive Financial Controllers

Jouw werkzaamheden als Predictive Financial Controller

Als Predictive Financial Controller stel jij met behulp van betrouwbare rapportages voorspellende analyses samen. Zo weet jij als geen ander hoe klanten reageren. Je knoopt informatie uit diverse databronnen (finance, marketing etc.) aan elkaar en stelt op basis daarvan scenario-analyses op. Met jouw kennis van de business, je analyses en je communicatieve vaardigheden stel je managers in staat om de juiste beslissingen te nemen.

Je werkt naar gemeenschappelijke doelen toe en helpt collega’s in de keten om deze te behalen. Je draagt bij aan de acceptatie van de veranderingen bij de (keten)collega’s door het gesprek aan te gaan en open te staan voor andere reacties dan die van jezelf.

Je luistert goed naar (keten)collega’s en/of interne klant, je vraagt door en analyseert samen de uiteindelijke probleemstelling. Hierbij weet je prima de belangen van je ketenpartners op waarde in te schatten en samen onderneem je de juiste acties. Je streeft ernaar dat je (keten)collega’s het werk van jou en je collega’s vertrouwen. Je vraagt continue naar feedback en gaat daar actief mee aan de slag.

Vanuit jouw rol denk je mee over onder meer de volgende vraagstukken

 • Opstellen van een (rolling) forecast met de juiste tijdshorizon, integratie van uitgangspunten en business drivers (prijs, volumes, FTE’s)
 • Hoe ontwikkelen de operationele KPI's zich (first time right, NPS, behandeltijden, werkpakket) en welke financiële impact heeft dit? Dit met het oog op forecasts maar ook in ad hoc vraagstelling? 
 • Bijvoorbeeld het voorspellen van de instroom van studenten op basis van data en opstellen van what-if scenario's (wat als studenten aantal afneemt). Of van verwachte fraude bij ticketverkopen van evenementen.

Waar werken Predictive Financial Controllers?

Als Predictive Financial Controller ga je opdrachten uitvoeren voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers. Je kunt bijvoorbeeld denken aan NS, KLM, Sabic, ASML, Philips, Royal FrieslandCampina, Jacobs Douwe Egberts en Danone. Of bij aansprekende organisaties in het mkb, ministeries, zorginstellingen, overheden of innovatieve start-ups. Je helpt deze organisaties met jouw inzichten om de juiste beslissingen te maken.

Met wie werk je samen?

Je werkt samen met de Co Driver Business Controller en de collega’s van de Finance-afdeling. Je bent de schakel tussen de financiële administratie en de business.

Wat wij vragen

 • Hbo- of wo-opleidingsniveau in financieel economische richting/econometrie
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als financial controller of analist
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in Finance (Reporting & Analyse)
 • Je bent op de hoogte van externe ontwikkelingen binnen Finance (Reporting & Analyse), wisselt deze uit met stakeholders en weet deze met de huidige werkprocessen te integreren
 • In staat om informatie uit diverse databronnen (finance, marketing etc.) aan elkaar te koppelen en daar analyses uit te halen
 • Zeer goede analytische vaardigheden en in staat om uit grote hoeveelheden data de juiste stuurinformatie te halen
 • Sterke communicatieve en overtuigende vaardigheden om de gemaakte analyses over te kunnen brengen bij managers en professionals
 • In staat om mee te kunnen met veranderingen in de werkomgeving en nog beter op deze veranderingen te kunnen anticiperen
 • In staat om proactief met eigen ideeën te komen om het werk verder te optimaliseren en efficiënter te maken
 • Een expert in MS-office met name in Excel, affiniteit met en interesse in analytische tools zoals MS Power BI.

Werken bij Yacht Finance

Wat houdt het werken bij Yacht in? Lees hier alles wat je moet weten over Yacht Finance. Benieuwd naar wat ons netwerk voor jou kan betekenen? Lees de ervaringen van onze professionals.

De markt verandert snel en daarmee ook de eisen en wensen van organisaties. Met innovatieve trainingen en vakgerichte platforms zorgen wij ervoor dat je up-to-date blijft en jezelf ontwikkelt tot een futureproof Finance-professional. Zo kan je als Change Maker aansluiten bij onze Futurize Finance community of aanmelden voor het Future Finance Change Program (FFCP). Ook heb je toegang tot de Yacht Academy: een online portal met meer dan 100 trainingen voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard dragen coaching on the job, kennisuitwisseling met collega-professionals en actieve deelname aan het netwerk ook bij aan jouw groei. Onze laatste blogs en artikelen van experts en professionals houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Vera Luning

Recruitment Consultant

contactperson Image

Tommy Pantic

Senior Recruitment Consultant

Futurizing Finance community Banner

Futurizing Finance community

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Interessante masterclasses volgen? En met Finance experts discussiëren?

Sluit je aan bij onze community

Je processen en data goed voor elkaar hebben is cruciaal, op ieder moment. Het maakt het mogelijk om snel te schakelen en je kunt altijd blijven vertrouwen op de cijfers die je genereert.

Donald Keuken

Finance interim professional bij Yacht