Predictive Financial Controller vacatures Cover

Predictive Financial Controller vacatures

Als Predictive Financial Controller ben jij de sparringpartner van de Co Driver Business Controller en kijk je met een frisse blik op de toekomst. Met data, rapportages, modellen en analyses kijk je als Predictive Financial Controller vooruit. Met jouw heldere rapportages en scherpe analyses worden belangrijke beslissingen genomen.

Interessante vacatures voor Predictive Financial Controllers

Jouw werkzaamheden als Predictive Financial Controller

Als Predictive Financial Controller stel jij met behulp van betrouwbare rapportages voorspellende analyses samen. Zo weet jij als geen ander hoe klanten reageren. Je knoopt informatie uit diverse databronnen (finance, marketing etc.) aan elkaar en stelt op basis daarvan scenario-analyses op. Met jouw kennis van de business, je analyses en je communicatieve vaardigheden stel je managers in staat om de juiste beslissingen te nemen.

Je werkt naar gemeenschappelijke doelen toe en helpt collega’s in de keten om deze te behalen. Je draagt bij aan de acceptatie van de veranderingen bij de (keten)collega’s door het gesprek aan te gaan en open te staan voor andere reacties dan die van jezelf.

Je luistert goed naar (keten)collega’s en/of interne klant, je vraagt door en analyseert samen de uiteindelijke probleemstelling. Hierbij weet je prima de belangen van je ketenpartners op waarde in te schatten en samen onderneem je de juiste acties. Je streeft ernaar dat je (keten)collega’s het werk van jou en je collega’s vertrouwen. Je vraagt continue naar feedback en gaat daar actief mee aan de slag.

Vanuit jouw rol denk je mee over onder meer de volgende vraagstukken

 • Opstellen van een (rolling) forecast met de juiste tijdshorizon, integratie van uitgangspunten en business drivers (prijs, volumes, FTE’s);
 • Hoe ontwikkelen de operationele KPI's zich (first time right, NPS, behandeltijden, werkpakket) en welke financiële impact heeft dit? Dit met het oog op forecasts maar ook in ad hoc vraagstelling? 
 • Bijvoorbeeld het voorspellen van de instroom van studenten op basis van data en opstellen van what-if scenario's (wat als studenten aantal afneemt). Of van verwachte fraude bij ticketverkopen van evenementen.

Waar werken Predictive Financial Controllers?

Als Predictive Financial Controller ga je opdrachten uitvoeren voor diverse opdrachtgevers. Denk bijvoorbeeld aan NS, KLM, Sabic, ASML, Philips, Royal FrieslandCampina, Jacobs Douwe Egberts en Danone. Of bij aansprekende organisaties in het MKB, ministeries, zorginstellingen, overheden of innovatieve start-ups. Je helpt deze organisaties met jouw inzichten om de juiste beslissingen te maken.

Met wie werk je samen?

Je werkt samen met de Co Driver Business Controller en de collega’s van de Finance-afdeling. Je bent de schakel tussen de financiële administratie en de business.

Wat wij vragen

 • Hbo- of wo-opleidingsniveau in financieel economische richting/econometrie;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als financial controller of analist;
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in Finance (Reporting & Analyse);
 • Je bent op de hoogte van externe ontwikkelingen binnen Finance (Reporting & Analyse), wisselt deze uit met stakeholders en weet deze met de huidige werkprocessen te integreren;
 • In staat om informatie uit diverse databronnen (finance, marketing etc.) aan elkaar te koppelen en daar analyses uit te halen;
 • Zeer goede analytische vaardigheden en in staat om uit grote hoeveelheden data de juiste stuurinformatie te halen;
 • Sterke communicatieve en overtuigende vaardigheden om de gemaakte analyses over te kunnen brengen bij managers en professionals;
 • In staat om mee te kunnen met veranderingen in de werkomgeving en nog beter op deze veranderingen te kunnen anticiperen;
 • In staat om proactief met eigen ideeën te komen om het werk verder te optimaliseren en efficiënter te maken;
 • Een expert in MS-office met name in Excel, affiniteit met en interesse in analytische tools zoals MS Power BI.

Werken bij Yacht Finance

Als Finance-professional sluit jij je aan bij onze Futurizing Finance community. Via dit netwerk houdt jij je kennis up-to-date, vergroot jij met innovatieve trainingen en vakgerichte platforms je expertise en kan jij jouw netwerk uitbreiden. Ook biedt het je uitdagende opdrachten, leerzame events en de leukste collega’s. Zo blijf jij een futureproof Finance-professional.

Sluit jij je aan bij onze Futurizing Finance community

Meer weten over Yacht Finance? Lees alles over Yacht Finance & check onze Finance-vacatures

Je processen en data goed voor elkaar hebben is cruciaal, op ieder moment. Het maakt het mogelijk om snel te schakelen en je kunt altijd blijven vertrouwen op de cijfers die je genereert.

Donald Keuken Finance interim professional bij Yacht

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Vera Hacquier

Recruitment Consultant

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Finance moet je zeker even lezen